Şimdi Ara

Özgeçmişim yüzünden iş bulamıyorum.Delirmek,kafayı yemek üzereyim.. (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
5
Favori
26.311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
193 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

E kabul edildiğim 2 iş yeri benden istedi o ne olacak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizden talep edebilir ama siZin bilginiz dışında o bilgilere erişemezler

• JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt

Yapma yav harbimi? Hocam İK departmanı sizden belge adı altında 4A hizmet dökümü istiyor...Siz o belgeleri vermeyince sormayacakmı neden getirmedin neden vermiyorsun diye? Yeni başlayacağın iş yerindeki İK departmanına artistlikmi yapacaksın vermiyorum diye? Vermesen bile İK departmanı işkillenip şüphelenmezmi? Bizde biliyoruz bizim bilgimiz isteğimiz haricinde verilmeyeceğini alınamayacağını

• HektorCupes H kullanıcısına yanıt

hizmet dökümü isteyeni de ilk kez gördüm. iş görüşmesinde mi istiyorlar bunu ?

• Ben yakında yurtdışı gidiyorum rahatım oh kafam rahat

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "istikrarsız bir iş hayatın var,biz buraya sürekli çalışacak düzenli bir personel arıyoruz"

Öncelikle bu tarz laflar sadece bahane, sonuçta özgeçmişinize bakıp sizi aramıyorlar mı ? Tanıdık/torpil vs. olduktan sonra diğer özelliklerinizin neredeyse hiçbir önemi olmuyor; arkadaşlarımdan ya da tanıdıklarımdan birçok kişi neredeyse hiçbir yeterliliğe sahip olmadığı halde kolayca işe girerken benim dopdolu bir özgeçmişim olmasına rağmen iş bulmakta son derece zorlanmıştım, çok zor oldu ama hep kendi işimi kendim buldum, bu sayede de kendimi daha çok geliştirmiş oldum, kimsenin hakkını da yemedim. Size tavsiyem böyle kısa süreli iş tecrübelerinizi yazmamanız; eğer işe girdikten sonra sorarlarsa açıklama yaparsınız, sonuçta insan kaynakları bölümünden mezun olmuşsunuz ama çalıştığınız yerlerde alakasız konularda görev almışsınız, bunları yazmanızın bir faydası olmaz. Umutsuzluğa kapılmayın, kendinizi geliştirmeye devam edin ve pozitif olun.

• küçük firma / staj / dönemsel / part time vs diyip işe burun bükme çünkü insan kaynakları tarafı için genelde tecrübe çok önemli oluyor, alanında ne kadar tecrübe edinsen o kadar iyi..

• SPaCeLoRD kullanıcısına yanıt

Hayır..Diyelimki sahte bir CV/Özgeçmiş oluşturdunuz..Misal ben bu özgeçmişimi dezavantajlı görüp,güzel güzel doldurmuştum..İş görüşmesine gittim,mülakatım güzel geçti ve iş başı yapmam için evrak listesi istendi..İkametgah,Nüfus Kayıt Örneği,Adli sicil kaydı vs...Bunların yanında SGK'dan 4A hizmet dökümü belgemide istediler..Bende haliyle götüremedim..Çünkü onlara verdiğim CV ile 4A hizmet dökümündeki özgeçmişim birbiriyle örtüşmüyordu,bende haliyle yalancı konumuna düşmüştüm...

• Sil geçmişi cv den. 6 ay dil kursuna git sıkı çalış. Görüşmelerde dil öğrendim insan tanıdım yurt dışına çıktım de umursamaz ol. Hava bas yerler ayrıca severler. Kendini satmayı bil olay tamamen bu. Adamlar para verip senin 8saatini satın alıyor janjanlı birşeyler koy önlerine. İhtiyacın yok gibi davran.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CV yi düzeltmeyi denedin mi? Mesela o çalıştığın yerleri silmeyi denesen ve görüşmelerde bu zamana kadar neden çalışmadınız diye soruyla karşılaştığında da eğitimime önem verdim bu nedenle bu yaşa kadar çalışmadım desen sana şimdi davrandıkları gibi davranmazlar. Yine bir kulp bulacaklardır ancak diğeri kadar sert olmaz.

Maalesef yaptığın işlerinde insan kaynakları ile ilgilisi yok. Ne diye yazma ihtiyacı duyuyorsun? Tecrübesiz cv paylaşman senin için daha hayırlı olacaktır.

sahte doldurmana gerek yok ki, en uzun çalıştığını yaz , sonra okulu vs yaz geç. mülakatta da sorarlarsa askerlik öncesi okul öncesi dönemsel işlerim vs oldu de. kimse çalışmadığın işi yaz dememiştir :) sadece hepsini yazma yeter :)

bir de ik sana bize uzun dönem çalışacak adam lazım dediğinde verdiğin cevap ta önemli, sen kem küm edip düzgünb cevap veremediysen ondan dolayı da kabul edilmemiş olabilisin.

iş görüşmesi tenkikleri vs oku, işine yarar diye düşünüyorum. tabiri caizse mal önemli değil, pazarlamasını bileceksin.

• Sahte CV hazırlamana gerek yok o süreleri uzun söyle mesela 6 ay çalıştıysan 2.5 sene söyle ve işten çıkışını da mantıklı bir açıklama olarak anlat.

Sigara firmasında bir kaç tık daha üst pozisyonun yerini yaz mesela şeftim veya sorumluydum gibi onuda 2-3 sene göster üniversiteyi kazandığım için çıktım gibi mantıklı bir açıklama sunmalısın.

Yoksa seni kimse almaz yaşın sınırda bir yere kapak atman lazım yoksa hiç bir yer bulamazsın.

• Merak etme yanlız değilsin senin gibi çok var memlekette torpil yoksa pek birşey bekleme bi yerlere gir yağında kavrul yapcak bişey yok bizde çok isyan ettik birşey değişti mi hayır o yüzden yaşamana bak

• Yazmassin olur biter, bir iş tecrübesi yazmamak olmayan bir iş tecrübesi yazmak ile aynı şey değildir.

Pompacilik ya da Delivery ile kariyer mi oluyormuş?
    Sürdürülebilir meslekler mi bunlar duyan da burayi İsviçre sanacak?
    Ülkeminn dandini ik'cilari... kendilerini bir halt zannederler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 9 Temmuz 2020; 17:18:32 >

bakın sanırım yazdıklarımı iyi okumadınız. sizden talep edebilirler ama, atıyorum e-devlet ya da başka bir mecradan sizin izniniz olmadan sorgulayamazlar

• CV'in yüzünden değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptanos

Ben 35 yaşındayım, 26 yaşımda 2 yıllık Peyzaj bitirdim, 29'umda açıktan işletme tamamladım ve askere gittim, o zamana kadar yıllarca garsonluk ve anketörlük yaptım. Ama Cv'imde hiç yazmadım bunları, çünkü anlamayacaklar halimden o yüzden boş bir CV ile müracat ettim. Emin ol o deneyimleri yazmazsan daha karlı olur, ben artık 2 yıllıkm mezuniyetimi bile çıkarttım CV'den.

hocam boş cv verince de ne yaptınız bu zamana kadar hiç çalışmadınız mı dediklerinde ne demeli ?

• Torpil

• İnsan kaynakları personelleri çok ayrı bi kafadalar.
    Kendini akıllı zanneden aptallara çok rastladım.

En basit örnek.
    3 yıl çalıştığım yerden sigara dumanından rahatsız olduğum için ayrıldım.
    Başka yere başvururken herif bana gülerek diyor "ne yani duman 3 yıl rahatsız etmedi, birdenbire mi rahatsız etti?"
    Yüzüme öyle pis sırıtıyor ki sanki yalanımı yakalamış.
    Dedim 3 yıldır camlar kapılar açıktı, klima gelince camları kapattılar, boğulduk.
    Her şeyi bildiğini sanıp, insanların açığını bulduğunu sanıp, üstüne insanla dalga geçen mik kafalılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Freakk

4 yıl uyduruk bir bölüm okumak yerine istikrarlı çalışmaya devam etsen şu an çok daha iyi durumda olurdun. birde insan kaynaklarına genelde kadınları alıyorlar nedense...

Valla doğru mesaj.

Kendine şunu sor konu sahibi, devlet her yere böyle mantar gibi üni açmasaydı üniversite kazanabilir miydin?

Ama açtı açtıysa iş de verecek diyebilirsin. Belki öyledir. Ama bulmuyor işte. Tek başınasın. Yanlış bir seçimle 4 yılın heba olmuş bana göre.

Falanca yerde insan kaynakları okudun 4 yılda çok ÇOK RAHAT 2 dil biterdi. Üst seviye İngilizce arapça, ingilizce fransızca? Veya İngilizce Almanca? Yaptın mı? Sanmıyorum.

E vasıfsız yerlerde vasıfsız bölümler oku, dil de öğrenme, piyasa şartları...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.