Şimdi Ara

Özgeçmişim yüzünden iş bulamıyorum.Delirmek,kafayı yemek üzereyim.. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
184
Cevap
5
Favori
26.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
193 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tavsiyem 3 yıl devamlı çalıştığın süreyi yaz, diğerlerini sil yeni bir cv oluştur, mümkünse evine yakın noktalarda iş yeri arayışına gir.

• Geçmiş olsun, onca görüşmeden olumsuz sonuçla ayrılmak psikolojik olarak kolay bişey değil. Ama ben şu JTI'da 3 ay çalışma kısmına takıldım. Her ne kadar şartları ağır olursa olsun, dayanamadım çıktım demek için 3 ay çok kısa bir süre. Kaldı ki ikinci bir planın da yokken, iyi maaşlı bir işin varken sen işsiz kalmayı seçmişsin. Şimdi bundan dolayı istikrarsız bir izlenim veriyorsun ve zararını kendin çekiyorsun. Keşke şartlar zor da olsa biraz daha dayansaydin, başka bir iş bulmadan çıkmasaydın.

Bir de iş hayatını görmene rağmen, diplomanın is bulmak için gereken en önemsiz şeylerden biri olduğunu nasıl farketmedin de gidip üniversite okudun? Bunların hepsi yanlış tercihler olmuş.

Şu an yapabileceğin tek şey, asgari ücretle bile olsa bir mağazada yada farklı bir yerde geçimini sağlayacak bir iş bulman ve orada çalışırken daha iyi imkanlı işler araştırman. Bostayken daha çok zamanım olur düşüncesi yanlış, çünkü bosta geçirdiğin süre hem kariyerin için, hem de psikolojin için geri dönülmez bir yere sürükler insanı. İnşallah kısa sürede istediğin gibi bir iş bulabilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İnsan Kaynakları dünyanın en gereksiz mesleği. Bu yüzden zaten her bölüm mezunu bu işi yapabiliyor. Dolayısıyla rakibin çok, işe alınman zor.

• İş alımlarında buna çok dikkat ediyorlar ve çoğu kez haklılar. Tabii senin için durum farklı ancak şirketler o kadar aday varken riske girmiyorlar. Teknik alanda zor bulunan bir eleman olsaydın mecbur alırlar ya da şans verirlerdi. Çoğunluğumuzun yeri kolayca doluyor ne yazık ki.

• Sen yine az da olsa sigortalı çalışmışsın, ben yazılım geliştirici olarak hep freelance çalıştım portfolyo hariç hiçbir kanıtım bile yok. İyi bir üniversitede yüksek lisans yaptım ama adamlar CV'yi görünce soruyor 30 yaşına kadar çalışmadın mı diye :))

Bizim torpil haricinde kendi işimizi kurmaktan başka çıkar yolumuz yok gibi birşey, yoksa kimse iş vermez şu krizde. Pozisyon az başvuran çok. Herkes uzun süre çalışmış deneyimli eleman arıyor dolayısıyla bizim şansımız yok.

Çok şükür maddi sıkıntım yok olsa herhalde delirirdim. Daha bulamazsam zaten kendi şirketimi açar takılırım, belki de olması gereken budur.

• Ben de seninle aynı durumdayım özgeçmişim çok kötü yıllarca iş bulamadım, güvenlik görevlisi kartı aldım o işi yaptım ama karaktersiz proje müdürü ve amirler yüzünden o sektörün de bitik olduğunu gördüm. Gittim src2 belgesi aldım kredi çekip kendime vito marka araç aldım. Şimdi turizm işi yapıyorum kendi çapımda çalıştığım güvenlik şirketindeki müdürden daha fazla para kazanıyorum. şimdi ehliyete yazıldım tır ehliyeti alıp avrupaya şoför olarak çalışmayı deniycem.

• El becerin varsa cambalkon boyacılık cnc alçı sıva fayans doşeme tekstil işlerine bak. Bimde a101 garson kasiyer son çare.

• turbolineam T kullanıcısına yanıt

forumda en nefret edilen insanlardan olmak nasıl bir duygu turbo?

• cingozzz kullanıcısına yanıt

Bu insanlar da o işi bile bulamazsa ya sürünür ya da namerde muhtaç olur, böyle de düşünmek lazım dostum.

Yani allah, rızık falan muhabbetine girmeyeceğim ama dünya zaten adil bil yer olması için tasarlanmamış.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Bu insanlar da o işi bile bulamazsa ya sürünür ya da namerde muhtaç olur, böyle de düşünmek lazım dostum.

Yani allah, rızık falan muhabbetine girmeyeceğim ama dünya zaten adil bil yer olması için tasarlanmamış.

O işi bile bulamazsa dediğin iş memurluk kardeş. 5k maaşı var. Ayrıca o kadın o donanımsızlığıyla oraya atandığı için belkide o işi gerçekten hakeden kişi namerde muhtaç kalmıştır?? Belki de o kişi şu anda sürünüyordur? İşi hakeden kişi sürüneceğine haketmeyen kişi sürünsün. Kul hakkıdır bunlar. Yazık..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cingozzz -- 9 Temmuz 2020; 1:43:33 >

Valla haklısın işte ama memurluk dediğin sektör de eskiden küçümsenirdi şimdi tam tersi. Kemal Sunal, Şener şen filmlerinden hatırlarsın, Ana karakter memurdur ve hep derin bir geçim sıkıntısı çekiyordur.

O kadın da işin gereksinimlerini zamanla karşılayabilir yalnız.

Yani sana argüman üretip durmak istemiyorum ama olmuş işte. Memlekette liyakat sıfır!

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

Valla haklısın işte ama memurluk dediğin sektör de eskiden küçümsenirdi şimdi tam tersi. Kemal Sunal, Şener şen filmlerinden hatırlarsın, Ana karakter memurdur ve hep derin bir geçim sıkıntısı çekiyordur.

O kadın da işin gereksinimlerini zamanla karşılayabilir yalnız.

Yani sana argüman üretip durmak istemiyorum ama olmuş işte. Memlekette liyakat sıfır!

Evet eskiden memura kız verilmezdi şu anda memur olmayana kız verilmiyor. Ayrıca o kişi işin gerekliliğini aptal değilse 5-6 ay içinde karşılayacak duruma gelir tabi. Ama o işi gerçekten hak eden genç belkide şu an garsonluk yapıyor. Bu gibi liyakatsiz işleri görünce midem bulanıyor. Sadece bunun belirtmek istemiştim.

Anladım zaten, iyi geceler.  

• Köklü bir firmada bir süre maaşsız çalış tecrübe edin. En son çare...

• Çoğu İnsan kaynakları bir boka yaramıyor. Kendilerini bir bok sanıyorlar. Çok iyi iş bilen bir yakınımı beklettikçe beklettiler. Hiç iş tecrübesi olmadığı için olumsuz bakıyorlardı, ama şans eseri yanına elaman arayan müdür ile bire bir uzun bir sohbet ettiği için adam çok seviyor ve bu elemanı istiyorum diyor. Ama yine de şefin dediği değil de insan kaynaklarını bekliyorlar. Şirket politikaları böyle. Sanırsın dünyayı kurtarıyorlar. Neyse sonunda işe giriyor. Yoksa iş tecrübesi yok diye elenen onca kişiden olacaktı o da.

Şu dönemde sana yaptıkları da aslında biz eleman aramıyoruz. Boşuna ilan verdik reklam yapıyoruz ilanları. O çok aradıkları istedikleri elemanlar da onların çalışma şartlarını sevmediği için görüşmeden sonra olumsuz dönüyorlar. Kadın erkek ilişkisi gibi. İki tarafta burnundan kıl aldırmıyor işte. CV bir yere kadar, diğer büyük kısım ise tamamen şans. İşi bilenden ziyade, iyi göz boyayan kazanıyor işi. Ne insanlar var bulnduğu mesleğin başında bir boktan anlamayan.

Yıl başında çam ağacının ışığını yakmak için şirketin server'nın fişini çeken adam gördü bu gözler.   sorsan beyaz yaka.

Burnundan kıl aldırmazsan, kendini bir bok sanırsan biraz daha önde oluyorsun. Kaçan kovalanır mantığı, ama çok çalışkanım her dediğinizi yaprım dersen ya eleniyorsun ya da bunu alalım binelim üstüne vuralım kırbacı diye işe alınıp hoşafını çıkartıyorlar.

Senin durumun da çok saçma işte. Normalde şunu demeleri lazım, neden böyle bir süreçten geçtiniz. İdealleriniz nelerdi ? Neden iş değiştirdiniz ? Ama direkt istikrarsız birisiniz demek kişiye hakarettir. O İk'nın tez zamanda benzer işsiz ordusuna katılması dileği ile... Ne diyelim başka.

• Büyük bir şirketin finans departmanında çalışmamışsın ki, işverenlerin istikrar lafına takılıyorsun. Zaten o yaptığın işler gelip geçici şeyler.

Kafaya takma mutlaka uygun bir şeyler bulursun, şu an hem ekonomi hem pandemi sebebiyle işler dip yapmış durumda ayrıca netten ilanla iş bulmak da hayli zorlaştı olmadı diye dert etme.

Sakıncası yoksa Cvni bir yere upload edip DM ile yolla bana - istatistik sınavı konulu bir başlık açmışsın iktisat falan mı okudun ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawbreaker -- 9 Temmuz 2020; 2:45:57 >
  • Türkiyedeki ik cilarin çoğuda ne aradiğini bilmiyorki, bir iş ilani veriyorlar şaka gibi. Aradiklari süpermen, ee maaş? Asgari ucret veya az üstü. Akilli şirket çok az. Turkiyeden adam gibi şirket çikmamasinin bir sebebide çalişanlara değer verilmemesi. Benim için en önemlisi adamin dürüst olmasi, işi öğrenir zaten tecrubesi olmasa bile. Adam sahtekar ise gerisinin hiçbir önemi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trojana -- 9 Temmuz 2020; 3:35:3 >
  • O.R.A.C.L.E O kullanıcısına yanıt

Hocam ne güzel yazmışsınız uzun uzun,bir solukta okudum...Çok teşekkür ederim ilginiz alakanız için 

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.