Hayır,İnsan Kaynakları Yönetimi Lisans eğitimi aldım..Bölümümüzde Muhasebe,Matematik,Finansal Yönetim,İktisat,İstatistik gibi derslerde vardı < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Özgeçmişim yüzünden iş bulamıyorum.Delirmek,kafayı yemek üzereyim.. (6. sayfa)
-
-
Dalga geçenlere ve trollük yapanlara fena sövdüm. Trollük yapılacak konu var. Bir de ciddi konular var. Turbo murbo diyipte çoluk çocuğu başımıza adam diye çıkartmayın beyler. Kendine hayrı olmayan çocuklar geliyorlar burada trollük yapıyorlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne alaka yahu..hiç özel sektörde çalışmadınız mı nedir..öyle işler vardır ki değil 3 ay, 3 gün dahi duramazsınız..bunun sabırla vs.ilgisi de yoktur.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeşim cv, diploma hepsi boş iş. Bir ile gireceksen eğer bir tanıdığın olacak mutlaka, çaycı bile olsa mutlaka bir tanıdığın olacak ki onun vasıtası ile görüşmeye gideceksin diğer türlü çok zor gerçekten. Umarım düzgün bir iş bulursun yakın zamanda.
Şu adamı yıllardır Bi atmadılar forumdan,
Ey dh yönetimi sen kimsin! Sen kimsin ya?!
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
7-8 sene önce SunExpress ile is görüşmesine gittim. OCC departmani için, oturduk konuştuk 1 saat sürdü mülakat. En sonunda dedim ki " kariyer olanaklarım ne olacak yükselme ya da birim değiştirme" . Dediler ki " biz OCC de uzun yıllar çalışacak birini istiyoruz", dedim "o zaman yalan söyleyip iki tarafı da kandırmayalım" ve çıktım görüşmeden. 1 yıl sonra aradılar OCC departmanini büyütüyoruz, bizimle çalışmak ister misiniz? Dedim "geçen yıl konuştuğum şeyler hala geçerli mi? Yine birim değiştirmem zor mu olacak? Maalesef evet dediler, yine hayır dedim.
Bu olaylar yaşandığında 2. üniversite mi bitirmiştim ve 28 yaşındaydım. Is tecrübe birkaç aylık geçici işler üzerindeydi sadece.
Şimdi daha iyi bir havayolunda çalışıyorum.
Yani birşeyler için geç kalmadın, ama kalan vaktini boşa harcarsan geri dönüşü olmayacak. Ya kpss ya yabancı dil, birşeyler yapacaksın. Öyle 1 tane üniversite bitirdim hadi bana is verinle olmuyor. Ekmek aslanın ağzında değil, aslan bile uğraşıyor o ekmeği almak için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
3 yıl çalıştığın ilk yeri yaz, diğerlerini sil boş kalsın. Liseden sonra ihtiyacım vardı durumumuz yokta uni okuyamadım, çalıştım dersin. İçimde ukte kaldı. Geç te olsa girdim üniye dersin. Düzgün iş bulana kadar denedim birşeyler ama elle tutulur iş bulamadım dersin.
Duygusal toplumuz tutar böyle şeyler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 9 Temmuz 2020; 10:4:55 >
üniversite ve asker öncesinde çalıştığınız yerlere bakan, 3 5 aylık işleri kafaya takan iş yerlerinde çalışmayın zaten. her öğrenci yaz tatilinde çalışmak ister çoğu çalışır. bunların abes bir yani yok. Bu işte bir yalan var
Kardeşim CV de iş tecrübeleri kısmını boş bırak. Daha önce iş tecrüben oldu mu diye sorduklarında, "üniversiteden önce bazı ihtiyaçlarım için kısa süreli,dönemsel çalışmalarım olmuştu. Ancak üniversiteden mezun olduktan sonra kendi alanımla ilgili henüz iş tecrübem yok." diyeceksin. (sgk dökümümde görüneceği için yalan söylemeyeceksin sadece gerçeği çarpıtacaksın)
-
İnsan kaynaklarının tamamen bir zırvalik olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle işi daha iyi yapabilecek insanları seçemiyorlar.
Türkiye'de insan kaynakları demek bir baltaya sap olamayanların vardığı son nokta demek. Bir baltaya sap olamamanın verdiği eziklikten ötürü adayları hor görürler. Hatta şirken sahibi gibi afra tafra yapan çok kişi vardır.
Bana sorarsan deneyimlerin sonrası üniversite okuman ve daha iyi şartlarda çalışmak için mücadele etmen tek başına işe alınman için sebep. En azından alakasız bir bölümde okuyan ve kendi alanında bir işe giremedikten sonra İK'cı olmaya çalışan amaçsızlardan biri değilsin.
Ne yazık ki Türkiye'de iş hayatı anormalliklerle dolu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 9 Temmuz 2020; 11:21:45 >
torpilin yoksa listelerde başa çıkman imkansız
söylenenlere takılma
-
Onlar bahane hocam sende bir yetersizlik görüyorlar ve bahane üretiyorlar işe almamak için
Belki tipten kaybediyorsun belki konuşma şeklinden belki oturmandan vs
Kaynakları çoğaltmak için tabi ki de erkek alsa ne olucak ülkede kadın egemenliği erkeğin önüne geçti gayet normal bir durum
4A hizmet dökümünün istendiğini de ilk defa duyuyorum.
sigorta dökümüne bakamazlar. artık kişisel veri niteliği taşıdığı için sen izin vermeden kimse bakamıyor. 4A hizmet dökümü, e-devlet şifresi falan bu tür şeyler istenmiyor. 15 yıllık özel sektör tecrübeliyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JaCKiE_BrOwN -- 9 Temmuz 2020; 12:50:19 > -
Bence kısa vadeli iş tecrübelerinizi yazmayın. Kısaysa da uzatın bir şekilde. Çok alakasız bir iş tecrübesiyse de yazmayın. Kimseye anlatamazsınız...
-
insan kaynaklarını hangi kafayla okudunuz hocam ? ne umuyordunuz ki ?
-
Bir de artık günümüzde İk'cıların farklı farklı görevleri var. İşe alımcı, eğitimci, performansçı vs.. siz hangisi olmak istiyorsanız ona yönelik eğitimler alın bence. Ya da bordrolama, özlük işleri gibi şeyleri daha derinlemesine öğrenip Personel departmanları için kastırın. Personel ve İK departmanları ayrılalı çok oldu. İlla İK alanında ilerlemek istiyorum diyorsan da SAP HR öğrenin
-
Hocam hergün sabah 6'da yataktan kalkıp iş yerinde olsanız....Sabahın 7'sinde sahaya dalıp akşam 9'lara 10'lara 11'lere kadar çalışsanız,(BEN GECE 2'DE İŞTEN ÇIKIP SABAH 7'DE BİRDAHA İŞE GİTTİĞİMİ BİLİRİM)
hiç bir sosyal hayatınız kalmasa,ailenizi arkadaşlarınızı pazardan pazara görseniz...Kardeşinizin doğum gününe bile katılamasanız o işte dururmusunuz?? Mesai saatleri bir nebze katlanılabilinir..17-18 saat çalışırsınız peki ya satış baskıları? Hedef baskıları? Tahsilat baskıları?
Tüm bölgeyi geziyorsunuz ama şefin verdiği hedef tutmamış,şefi arıyorsunuz ve aldığınız cevap "sakın o satışı yapmadan gelme" !!!! .... Tahsilat işi ayrı bir sıkıntı..Bayii para vermez,şefi ararsın bu para vermiyor diye,yine şeften bi dünya fırça yersin,gider o hiddetle bayiye çatarsın,kıçı kırık bakkal seni dükkandan kovar...Para toplarsın cebinde günde 60-70bin lira nakit parayla gezersin,sahte para yersin....Sakına sakın bana gelipte sahte parayı ayırt edemiyormusun deme....Günde 60 bayiin var ve 1 dk durma,oyalanma şansın yok....Adam elime 70 tane 100 lük veriyor tek tek eline alıp baksan diğer bayiilere yetişemiyorsun o yüzden parayı hızlı hızlı sayıyorsun...Bunu bilen şerefsiz bayiiler araya 1 tane sahte yerleştiriyor....Bunun dışında durmadan sigara kolisi taşımaktan oluşan bel ağrısı,1 dk bile durma şansın olmayıp keyifle yemek yeme şansının olmaması cabası...Yahu pet şişeye işiyordum hocam ben arabanın arkasında vaktim olmadığı için Kısaca davulun sesi uzaktan hoş gelir...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HektorCupes -- 9 Temmuz 2020; 13:57:27 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X