Başvurduğun yerler daha çok adamın olursa gireceğin işletmeler. Tabi CV ile de işci alıyorlar sonuçta,bu tür işletmelerin mülakatlarında öncelikle kalıcı olmak istediğini belli etmen lazım. Geçmiş iş deneyimlerin için hikaye yazman gerekiyor. Fakat şu var JTI 'dan ayrılma sebebini iyi bir mülakatçı anlar. Ayrıca kolay hiçbir iş yok,ben 4 yıllık geçerli bir bölümden mezun olduğum halde ki tüm sınıf arkadaşlarım da benzer süreçleri yaşadı, 3 ay haftasonu dahil 08:30-24:00 çalıştım,başka bir işimde 3 seneye yakın yıllık izin kullanmadım. Tabi aşırı rahat ettiğim dönemlerde oldu. Yeri gelir devlet memurluğun da bile aylarca izin yapmadan gece yarılarına kadar çalışırsın ki böyle bir ekip ile ben 6 ay çalıştım.Hesapta adamlar devlet memuru idi ama memurluk her zaman yatış yeri olmuyor. İş hayatı öyle toz pembe değil,kardeşinin doğum günü,başka bir arkadaşın ile buluşman senin için olmazsa olmaz ise iyi maaş veya bir süre sürünüp sonra rahata ereceğin işletmelerin hiçbirisi seni işe almaz ancak sıradan işletmelerde işe girersin ki onlarda zaten yıllık izin bile sorundur. |
Özgeçmişim yüzünden iş bulamıyorum.Delirmek,kafayı yemek üzereyim.. (9. sayfa)
-
-
İlginiz alakanız için çok teşekkür ederim.İnsan Kaynakları departmanından birisiyle konuşmak beni fazlasıyla memnun ve mutlu etti...Sanırım dediğiniz gibi mavi yaka diye tabir edilen pozisyondan başlayıp kariyer basamaklarını bu şekilde tırmanmayı deneyeceğim..Hayatımın bu noktasında herşeye sil baştan başlıyorum,bu rahatsız edici,moral bozucu bir durum ama bu aşamada eldende ne yazık ki birşey gelmiyor..
Tekrardan ilginiz anlayışınız ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Devam ediyorum fakat maaşlı iş gibi düzenli gelir olmuyor. Bir de doğal olarak sigorta işlemiyor. O yüzden düzenli iş de arıyorum halen.
-
Uzun dönem iş aradım. Bulamadim. Buldüğüm yerde de istemediğim işler yaptim . Maaş az. Çalişma çok. Para yok. Hepsi böyle işler.
Uzunca bir süre bir yerde çalişmadim 6 ay 1 sen 1 ay ws ws.
En son ümidi kestim.
Başlarım işine gücüne diyip her şeyi saldim.
Dayadım pc ye.
Zaman öyle çabuk geçti ki 3 yil çalişmadım. Sabah akşam pc pc px game game game.
En son ailem int faturasını ödemedi
Vadafone sınırsız 10 kb olan tarifeden devam ettim ni müddet o da biti tabi.
Sonra gene iş arama faslı. Her yer tv de eskiden olacak o kadar da olan gibi adınız soy adınız biz sizi ararız.
En son arkadaş dedi su iş yerine baş vur. Gitim dünya umrumda değil. Resmen dalga geçtim.
Sanki müdür olarak işe girecem.
Konuşurken bacaklarımı masaya uzatmadiğim kaldi sigara bile içtim.
14 yil oldu aynı yerde çalışıyorum.
En az 10 kere kafa attim amk işinin diyip 1 hafta gitmediğim oldu. Genede cıkarmadılar.
Ya nasiiip diyeceksin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yok kardeşim istememislerdir. 15 senelik tecrübesi olan adamdan daha mı iyi bileceksin yok yok istememislerdir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bazı arkadaşlar bilmiyorum şakasına mı ciddi mı diyor bile yok 101 e YOK bime diye ama işsizlik hat safhada hele ki genç işsizlik daha yüksek bu yüzden psikolojik destek gururuna yediremeyip sonra kafayı yemek adına gidençok kişi tanıyorum .kucumsedigim sanılmasın ama çoğu kişi anne baba olacak nasip olursa ki bundan önce evlilik masraflarini saymıyorum bile xyz parekende mağazalarında calisarak ki çoğu asgari ücret veriyor nasıl gecinsin adam?..uyduruk bölüm bilmem ama tek bildiğim bu ülkede ne okuyana nede işini düzgün yapanın pek yeri yok .. sistemli bir biçimde fakirlik mı yaratılıyor daha kolay yönlendirmek için yoksa basimizdakilerin haberi mi yok ...
Kardeşim benzer bir durum başıma geldi ama ik bölümünün çoğuna kadınları seçerler daha acımasız daha farklı düşünüyorlar diye hatta çoğu şeyden haberleri bile olmuyor senin cvi yaptığın işlerden zahmet edip okumuyor çünkü çok kişiyle konuştuklarını söylüyorlar , ben askerligi 10 seneye yakın olacak 34 yaşındayım diyor ki askere gittiniz mi o zaman direk kimle konuştuğumu anlıyorum ve sorular aynı düşük ise kaliteli adam arıyorlar genelde de biraz elinyuzu düzgün görsünler onları seçerler kaç firma gordum çoğu böyle sana tavsiyem fırsat vermezseniz nereden baslayacagim diye sonda sonda söylerdim .. çünkü belli bir süre sonra içinden geldiği için değil yaşamak için bazı cevapları veriyorsun...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cuara86 -- 10 Temmuz 2020; 6:19:51 >
-
Çok üzül düm kardeşim keşke imkanım ve gücüm olsa yardım etsem.Kendi evladımda dahil gençlerin geleceği endişelendiriyor beni.ALLAH bir yol gösterir iyi niyetli insanlara sakın ümitsizliğe kapılma maneviyatınıda güçlü tut.
Hocam hala bunları konuşup tartıştığımıza inanamıyorum. Hak hukuk nerede anlam veremiyorum. Ben kimsenin hakkını yemeden kendi emegimle bir ise girmiş calisiyorken işi olmayan birini gördüğüm zaman utanıyorum üzülüyorum. Ama millet torpilden haz alıyor. Yiyemez o parayı hocam yiyemez.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Ben 8 yıldır özelde çalışıyorum, 5 farklı şirket deneyimledim. Evet, mesai 9-6 gibi görünse de illaki akşamları çalışmam gerekiyor, haftasonları bazen çalışmak durumunda kalıyorum. Ama bunlara sabrederek daha iyi konuma geldim, en azından istikrarlı bir profil çizdiğimi düşünüyorum.
-
Çok doğru,bu ülkede egolu kadınlar sorunu var özellikle İk ve yönetici kademesinde ki kadınları Allah ıslah etsin..ne oldum delisi idiotlar bunlar..çok şey yazacağım da neyse
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bekçilik sınavına gir
Polislik güzel meslek 6000 tl ne güzel maaş
-
quote:
Orijinalden alıntı: VainDevam ediyorum fakat maaşlı iş gibi düzenli gelir olmuyor. Bir de doğal olarak sigorta işlemiyor. O yüzden düzenli iş de arıyorum halen.
Sigorta kısmını ben olsam pek dert etmezdim.Normal sigortalı olduğunda bir faydası olmuyor artık.Hele emeklilik...Unutalım gitsin bu emekli olmayı. Özel sigorta yaptırırsın kenara kendin para koyarsın çok daha sağlıklı (bence) ben böyle yapıyorum.
Düzenli gelir kısmını bilemem tabi.
-
bak dostum, geleceği çokta düşünme. çünkü rızkı veren Allahtır. ben 2017 de iyi bir pozisyonda çalışıyordum. 2019 un mayıs ayında ik çagırdı beni. biz artık senle çalışmak istemiyoruz dediler. çok üzüldüm. 3 ay kadar işsiz kaldım. sonra arçelik'e girdim. teknik servis elemanı olarak. 2 ay olmadan iş yok dediler ordanda çıkardılar. cepte para yok. kaldım ortada. niyeyse bu sefer daha çok üzülmüştüm. 2 hafta sonra ihracat yapan bir şirket çagırdı. gelin görüşelim dedi. şuan orda çalışıyorum. maaşı öyle çok çok iyi değil. lakin oldukça severek yaptıgım, memnun oldugum ve insan muamelesi gördüğüm bir yerdeyim. çalışma saatlerimde ve tatillerimde iyi durumda. İşte Allah bir kapıyı açıyor bir kapıyı kapatıyor. sen gerekirse mavi yaka olarak gir bi yere. uzun süre çalışmaya çalış. tecrübeye veya uzun çalışmaya çok önem veriyorlar.
-
Sevdiğim bir arkadaşım için dün hem morel olsun hemde ne soruyorlar nasil geciyor diye mülakatta girdim.Is magaza mudur yardimciligi görüşmeyi kisa keseyim hiç bir şeyi kontrol edecek durumda değiller yaz kafana gore bir cw sigortasız çalışmış ol geç.
Çünkü bu firmalara ne yapılsa müstahak makine mh 12 yıllık çalışma hayatı ve bunun içinde 6 yıllık yönetici tecrübesine karşın utanmadan sizinle çalışmayı çok isteriz bence olumlu diyerek 2700 Tl önerdiler saka filan da yapmıyorlar.Demek istediğim yaz bir sey gec salak saçma is yapiyorlar.
turbo ne demek?
-
CV ne yaz onları ancak zamanını 2 sene olarak falan göster
-
Bir fayans ustası veya duvar kağıdı ustasının yanında iş çıktığı zamanlar çıraklık yapıp işi öğrenip kısa sürede usta seviyesine gelip piyasada iş kovalayabilirsin. Arada sırada gidip en azından ayda 2 3 bin kazanabilirsin. Ben bunu üniversite okurken yaptım ayda 3 bin kazandığım oldu öğrenciyken.
-
kardeş yalnız degilsin aynı dertten muzdarip kendim de dahil milyonlarca insan var. psikolojik olarak çöküyor insan. fakat pes edemessin, bir arkadaş tanıyorum 35 yaşında avukat olup 40 inda ilçe satin alacak paraya ulaşan. bir doktor tanıyorum 80 yaşında ataması bir kaç yil önce olmuş. stresi unut, kafanı rahatlatmak için odaklanman gerek. odaklanacagin şey bir gün öleceksin, ve her sey yok olup gidecek. zengin olsan da fakir olsanda. gelecek kaygın olsa da olmasa da. evreni ve değersiz bu dünyayı ne kadar küçük olduğumuzu ve önemsiz olduğumuzu düşünerek seçeneklerimizin sınırlı olduğunu düşünerek rahatlamalisin. her zaman bir kapı vardır bir yola çıkan. Atatürk'ü düşün, herkesin imkansız olarak gördüğü bir yola girdi. biz olsak onun zekasina sahip olsak gider yurtdışında eğitim alırdık, o ise fark yarattı. kendinin özel olduğunu farkina var, insan olarak zekaya hepimiz gibi sahipsin, bunu kullanarak bir yol bulabilecegine inaniyorum. tanrı yardımcın olsun.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X