Şimdi Ara

Özgür irade ile ilgili düşüncem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıllardır aklımı kurcalayan bir fikir var bunu paylaşmak, dahası bu fikrin felsefi bir adı var mı öğrenmek istiyorum. ( Tabii bu konuda sizin de düşünceniz varsa öğrenmek isterim. )
    Hepimiz yaptığımız seçimlerin kısmen bizim elimizde olduğunu kabul edecektir, zira elimizde olmayan bazı şeyler var. ( Doğduğumuz aile, bizi yetiştiren insanlar, ilk okul öğretmenimiz, edineceğimiz arkadaşlar ( seçenekler arasından seçeriz yine de sınırsız bir özgürlük yok.) vs. ve bu elimizde olmayan parametreler bizim gelecekteki seçimlerimizi de etkileyecektir. Örneğin, ilk okul öğretmenim (-ki benim seçmediğim biri, keman sesini çok sever ve bize dinletirdi benim de doğru dürüst işittiğim ilk müzik aleti sesi bu olduğundan ben de keman sevdim ve çalacağım enstrüman olarak kemanı seçtim gibi gibi.) Keman çalarken tanıştığım kişiler vs. Yani kelebek etkisi ile daha başlangıçtaki şeyler geleceğimizde kararları da zorlayarak etkiliyor. Ben bu fikri daha ileri götürerek aslında karar diye bir şey olmadığını yani hiçbir şeyi seçmediğimizi düşünüyorum. Yaptığımız, seçtiğimiz her şey olması gerektiği gibi. Zincirleme reaksiyonların ürünüyüz, big bang'den itibaren.
    Hatta şöyle anlatayım, eğer bir paralel evren varsa ( big bang'e maruz kalmış bizim evrenimizden bağımsız vs. nasıl olursa olsun.) bu evren de bizim evrenimizin benzeri değil, tamamen kopyası olur. Ve diyelim ki bir şekilde o evrene geçmenin yolunu bulduk.( solucan deliği gibi) o deliğin içerisinde 2 evrenden insan karşılaşıp çarpışmak ve geçememek durumunda kalır.

• Biz bir makineyiz, girdileri çıktılara dönüştürüyoruz. Burda dinlerde adı geçen irade kavramı bence yok. Ama bunun yerine şunu söyleyebilirim ki girdileri çıktılara dönüştürmekten yani makina olmaktan keyif alabiliriz, yeter ki bunu tüm dürüstlüğüyle kabul edelim.
  • köle kullanıcısına yanıt
    İnsan 2.500.000 GB/2500 TB'lik bir makine zaten ..

İşimiz verileri almak , kullanmak , aktarmak ..

Dev aynasında görmesine gerek yok insanın kendisini ..

Zavallıyız ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    bunu sende tam olarak kabul etmiyorsun. çünkü makine isen kabul eden sen olmuş olmuyorsun. bir makinenin kendinin makine olduğunu anlaması mümkün değil anlarsa makinelikten çıkar çünkü. uzun lafın kısası siz yalan söylüyorsunuz. bu bir paradoks

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF1B88FA0 -- 14 Ekim 2017; 18:8:3 >
    İnsan bilinci, girdi-çıktı işleyen bir makine kadar basit bir yapı değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bir mesele hakkında...
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.