- Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 nisan resepsiyonunda CHP lideri Özel ile 15 dakika özel görüşme yaptı ve kendisiyle haftaya bir araya geleceğini açıkladı: "Özgür Özel ile haftaya görüşme gerçekleştireceğiz." RESUL EKREM ŞAHAN (@resahan) on Xtwitter Cumhur Tayyip Erdoğan “ ChP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmeyi önümüzdeki hafta görüşeceğiz” dedi https://twitter.com/i/status/1782825979829801341< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 23 Nisan 2024; 20:39:48 > |
Özgür Özel 2. Kk olacak (3. sayfa)
-
-
neler çeviriyo bakalım bu ÖÖ zamanla görecez merakla bekliyoz
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Özgür Özel sorular sormuş Erdoğan'a ama "aramıza kalsın" diyor :)
Kılıçdaroğlu ilede Erdoğan buluşması öncesinde görüşecekmiş Özel, öyle diyor videoda.
İkinci videodaki beyanlarınıda iyi analiz etmek gerekiyor. Hep "Ben" temalı bir dili kullanmaya başladı Özel. Erdoğan ile görüşecek olmasıda onu bir hayli heyecanlandırmış görünüyor, buda normal zira uzun yıllar sonrası Erdoğan resmi bir ziyaret protokolünde bir muhalefet lideriyle görüşecek ve piyangoda Özgür Özel'e vurdu..Oysaki aynı Erdoğan İBB ve ABB'yi büyük farkla kazanan İmamoğlu ve Yavaş'ın nezaket ziyareti taleplerini red etmişti. Özel ise Kılıçdaroğlu döneminde Erdoğan karşıtlığı güçlü bir isimdi, mecliste en fazla tartışmalara o giriyordu. Belediye başkanlarının ziyaretlerini red eden Erdoğan'a ise şimdi tek laf etmiyor. Bu duruma tepki göstermeyen Özel, başka konularda Erdoğan'a nasıl tepki verecek göreceğiz artık..
İlginç bir iç siyaset sürecine girdik yine.
Nevzat Çiçek (@nevzatcicek) on XtwitterCumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşen Özgür Özel'den açıklama: "Bu bir nezaket görüşmesi değil, çalışma ziyareti olacak"https://twitter.com/i/status/1782834146663940369LOBİ (@lobihaber) on XtwitterCHP Lideri Özel: “Türkiye’nin ana muhalefet partisiyiz. Yurt dışına çıkınca ise Türkiye’nin partisiyiz” Özel şuan TBMM’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çay içip sohbet ediyorhttps://twitter.com/i/status/1782824068879720708
-
teşekkürler bilgilendirme için
quote:
İlginç bir iç siyaset sürecine girdik yine.
aynen
sarayın adamı derlermi derler.
-
- CHP lideri Özgür Özel:
"Ben Sayın Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam..."
"CHP'nin sığınmacı politikası, sığınmacıların ülkelerine geri gönderilmeleri üzerine. Entegrasyon politikamız yok."
23 DERECE (@yirmiucderece) on Xtwitter➖ CHP lideri Özgür Özel: "Ben Sayın Erdoğan’ı dinlemeden müzakerelere kapıları kapatmam..."https://twitter.com/yirmiucderece/status/1782994533963166139- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili Gökan Zeybek:
"Arapça tabelaların kaldırılmasına karşıyız, bunu belediye başkanlarımıza bildirdik. Türkiye’de yaşayan, anadili Arapça olan milyonlarca vatandaşımız var. Ayrıca Arapçamız Kuran dili."
- Muhalif Gazeteci Şaban Sevinç:
"CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştüm. "Arapça tabelalar sökülmeyecek. Ancak genel olarak CHP’li belediyeler Türkçe ve Arapça ayırmadan tabela kirliliğine yol açan durumlara müdahale edecek."
- Muhalif gazeteci İsmail Saymaz;
"Erdoğan'ın planı Özgür Özel ile görüşme üzerinden CHP'yi çatlatmak. İmamoğlu ve ve Yavaş gelecekteki seçimde Erdoğan'ın 2 önemli rakip adayı. Bunu Özel'de red etmiyor. Erdoğan'da bu 2 ismi muhattap almayarak yelkenlerine rüzgar vermek istemeyecektir. Erdoğab CHP ile ilişkiyi kurumsal bir düzlemde Özel'i muhattap almak ve muhalefetle diyalog kurmadığı eleştirilerinide bertaraf edecek. Böylece 2 belediye başkanını gölgelemeyi düşünüyor Erdoğan."
"Özel için Erdoğan'la görüşmesinin önemi, seçim öncesi kendisine yapılan liderlik eleştirileriydi ve bundan oldukça etkilendi. Özel bu görüşme ilepartide lider olduğunu göstermek için büyük bir şans olarak görüyor. Özel ayrıca geçmişte hükümetle iletişimsizlik kurmanın CHP'ye zarar verdiğini düşünüyor ve bu yüzden ilk iletişimi kuran ama kurduktan sonrada ilk bozan olmayan olmak istiyor. Bu bence doğru bir yaklaşım."
"Özel, erken seçim istemediğini ama erken seçimede hazır olduklarını beyan ediyor. Özel eskisi gibi Erdoğan'a ülkeyi yönetirken muhalefet yokmuş gibi davranamassınız diyor. Özel cumhurbaşkanlığı adayını belirleme dahil burada söz sahibi benim mesajı vermek istiyor."
SÖZCÜ TelevizyonuyoutubeErdoğan'ın Özgür Özel'le Görüşme Amacı! İsmail Saymaz İmamoğlu Detayını Anlattı Sözcü Televizyonu'nu nasıl izleyebilirsiniz? Digiturk: 60 D-smart: 93 Turkcell TV Plus: 69 Tivibu: 69 Türksat Kablo TV: 76 Türksat 4A: 11837 Frekans, 30.000 V, batı, fec:2/3 Sosyal Medya Hesaplarımız; https://www.youtube.com/@Sozcutelevizyonu https://www.instagram.com/sozcutelevizyonu/ https://www.facebook.com/sozcutelevizyonu https://twitter.com/szctelevizyonu https://www.tiktok.com/@sozcutelevizyonu #haber #gündem #sondakikahttps://www.youtube.com/watch?v=RJlcVwAwUJA
-
- CHP eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Özel'in Erdoğan'la görüşmesine karşı çıktı:
“Bu düzenin kurucusuyla müzakere edilmez, mücadele edilir.”
-
- Eski CHP milltvekili Barış Yarkadaş:
"Özgür Özel, başta hapisteki Demirtaş ve Kavala'nın AİHM kararları doğrultusunda kanunen serbest bırakılması olmak üzere yargıda bağımsızlık şartıyla yeni anayasa görüşmelerine girmek istiyor. "
-
- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "yeni anayasa" görüşmeleri kapsamında ilk ziyareti CHP'ye gerçekleştirdi. Toplantı sonrası CHP lideri Özgür Özel önemli açıklamalarda bulundu;
“Eğer bir şeyin yenisini alacaksak kullanılacaksa alınır. Anayasayı uyacaksak yapılır. Mevcut Anayasaya uymuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur? Ama burası parlemento, siyasiler el sıkışmassa demokrasi düşmanları el avuşturur, onlara gün doğar. Sorumlusu olduğumuz kitleler içinde mücadele edeceğiz. Bugün sayın başkanla el sıkıştık ve bu el sıkışma demokrasiye inananların yapması gereken bir şey. Bu diyalog zeminini önemsediğimizi tekrar dile getiriyorum."
23 DERECE (@yirmiucderece) on Xtwitter📌 Anayasa turları başladı… TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "yeni anayasa" görüşmeleri kapsamında ilk ziyareti CHP'ye gerçekleştirdi. Görüşmede Özgür Özel net konuştu: “Mevcut Anayasaya uymuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur.”https://twitter.com/i/status/1785245440130035873- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş:
"Özgür beyle güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Anayasa yapım süreci ile ilgili görüşlerini aldım. İçerik ile ilgili konuşmadık. Süreç müzakereyle olacak. Kararı meclis verecektir. Bu meclis anayasa yapma yetkisine de gücüne de sahiptir. Bu süreçte sadece siyasi partilerin değil farklı kesimlerin de görüşlerini alacağımız iyi yönetilmiş bir süreci inşallah olgunlaştırırız."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 30 Nisan 2024; 13:20:11 >
-
- CHP lideri Özel:
"Futbolun böyle günlerde kentlerin dostluğuna ve hepimizin kardeşliğine katkı sağlamasına ümit ederek Amedspor'u kutluyorum"
"ODTÜ'deki Devrim Stadı'na silinemez 'Devrim' yazısını yazan, Filistin Davası'nda hepimizin önderi Deniz Gezmiş'tir. Aklınızı başınıza alın."
"Anayasalar her doğan için yapılır, Erdoğan için yapılmaz. Taksim’i kapatmak Anayasa tanımamaktır. Can Atalay kararı ortadadır. Can Atalay’ı bırakmamak Anayasa’yı tanımamaktır. Gezi’deki Gezi tutukluluklarının her birinin hakkında verilmiş hak ihlali kararı vardır. O yüzden müzakere başka bir şeydir iletişim başka bir şeydir aynı fikirde olmak başka bir şeydir. Siyasiler el sıkışmazsa demokrasi düşmanları ellerini ovuşturmaya başlarlar."
"Biz mücadeleye devam edeceğiz, kimsenin şüphesi olmasın."
Mücadele (@MucadeleGzt) on XtwitterCHP Lideri Özgür Özel, #Amedspor'u tebrik ettihttps://twitter.com/i/status/1785287338345566452
-
ampul aşıkları, mal bulmuş mağribi gibi, üşüşmüş yine. amaç, özelde, özel'i, genelde chp'yi yavaştan şeytanlaştırmak. ilahi ya, 2. parti oldunuz, bu kafayla 3. parti olacaksınız.
bir parti kazanınca biri sayesinde, kaybedince de başka birisi sayesinde ise partinin vücud bulmuş hali nasıl olacak peki? kazananlar ve kaybedenlerin birleşmiş hali mi? ya bir kere de muharrem ince'nin dediği gibi, adam kazandı deyin.
-
- CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan ile görüşmesinin hemen ardından ilk yüzyüze görüşmeyi Kılıçdaroğlu ile gerçekleştirdi.
Ankara Ahlatlıbel tesislerinde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilk kez yüzyüze bir araya gelen Özel ve Kılıçdaroğlu'nun görüşmesinde Özel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşme de gündeme geldiği aktarıldı. (KRT)
-
Bu dede niye kaide alıyorlar anlamıyorum ölmedi gitti abi adam ölümsüz mu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
- CHP lideri Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dün gerçekleştirdiği görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulundu;
“Biz kamuoyunun gündeminde ne varsa hepsini dün Sayın Erdoğan ile konuşma imkanı bulduk. Benim ortaya koyduğum gündemlerin tamamını kendisi ve heyetinde bulunan arkadaşlar not aldılar. Biz de Sayın Erdoğan’ın yapmış olduğu değerlendirmeleri dinledik. Ben dünkü toplantının Türkiye demokrasisi açısından önemli bir kilometre taşı olduğunu ifade etmek isterim.”
“Aşılmış krizleri yeniden konuşmak anlamlı değil. Orada ortaya çıkan tablo ve aramızdaki görüşmeden sonra Sayın Erdoğan’ın CHP’ye bir ziyaret yapma talebini iletmesiyle birlikte olabilecek en iyi şekilde çözümlenmiş oldu. Burada artık dönüp de tekrar bir değerlendirme yapmayı doğru bulmam. Nezaketli de bir davranış olmaz."
"Toplantıya birlikte katıldığımız eski Washington büyükelçimiz ve şuan CHP milletvekilimiz olan Namık Tan'ı son tarafsız Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer’in tavsiyesiyle yanıma aldım."
"Sayın Erdoğan’a bir deprem bakanlığı kurmasını önerdim. Hatta deprem meselesini siyaset üstü bir şekilde ele almanın, siyasetin kısır tartışmalarının dışına çıkarmanın, bir beka sorununu el birliği ile ortadan kaldırmanın önemine ilişkin değerlendirmelerde bulundum. Sayın Cumhurbaşkanı dikkatle takip etti, not aldı ve not aldırdı. Ancak bu konuda biliyorsunuz, Anayasa gereği yeni bakanlıklar kurulması kendi yetkisindedir. Kendi uhdesindedir. Nasıl bir adım atacağını bilmiyorum. Kurulmasını önemserim. Partimizden talep olduğu taktirde deprem bakanlığına bir bakan yardımcısı vermeyi de siyasi açıdan değil insani açıdan, vicdani açıdan ve o gün pişman olmamak için almamız gerekli bir sorumluluk olarak görürüm."
"Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi açısından hep felaket olmuştur. Dünkü konuşmalar ve tartışmaların bu anlamda nasıl sonuç verdiğini önümüzdeki günlerde, haftalarda, aylarda biz de takip edeceğiz. Siz de takip edeceksiniz.”
-
- ASAL araştırmanın yaptığı son ankette CHP’nin iktidarda olmasını ve Özgür Özel’in Türkiye’yi yönetmesini ister misiniz? sorusuna genel muhalif seçmen kitlesi ile CHP seçmeni arasında iki ayrı anket çaşılmasını yayınladı. CHP seçmen kitlesinin büyük bir kısmı Özel'in Cumhurbaşkanı olmasını istediği sonucu çıktı:
Tüm seçmen CHP’li seçmen
Evet:%31.5 %81.6
Hayır:%55.3 %10.1
Fikrim yok:%13.2 %8.3
-
Özel'i yağlıyolar, AKP'li köşe yazarları bile Özel'i övüyor. neymiş efendim Ekrem ile Mansur iletişim kurmuyormuş ama Özel iletişim kuran biriymiş. gerçekten bu ülke için ne desek az. adam olmayız.
Özel'i içerdende dışardanda yağlıyorlar orası bellide Özel'de bu yağlanmadan çok memnun...
Kılıçdaroğlu'da CHP'nin başına geldiğinde sudan çıkmış balık gibiydi. Genel başkan olma süreci çok hızlı gelişti. Baykal sonrası CHP'de yıldızı parlayan bir isim olarak CHP başına geçen Kılıçdaroğlu'na o dönem yine parti içinden yada dışından nasıl yağlamalar yapıldığını hatırlayanlar bilirler. Ancak o sürecin sonundada Kılıçdaroğlu nasıl bir dönüşüm geçirdi onuda tüm Türkiye biliyor.
Özel ise tıpkı Kılıçdaroğlu'nun ilk CHP başına geçtiği dönemin bir benzerini yaşıyor şuan. Aradaki tek fark Özel'in ilk ciddi sınavında girdiği seçimleri 1.parti olarak kazanması oldu. Bu sonuçlar Özel'in dahi beklemediği kadar büyük sonuçlardı ve buna paralel olarakda Özel partide çok güçlendi çünkü belediye başkan adaylarını kendi belirledi.
Bu son süreci iyi analiz edersek Özel'in 31 mart seçimlerini arkasında bıraktığı, seçilen başkanlarının kendi görevlerine bakmalarını istediği bir döneme girdi ve İmamoğlu ve Yavaş'ı gündemden düşürdü. Bu Özel'in bilinçli yaptığı bir şey ve CHP'de tek hakim benim ağırlığını koymaya çalışıyor.
Erdoğan ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamalarda ortada. Düne kadar "parlementer sisteme geri dönüş konuşulmayacaksa Erdoğan'la vakit harcamaya gerek yok" diyen Özgür Özel bugün Erdoğan'a deprem bakanlığı kurulsun teklifi yapıyor..Bakın görün, Erdoğan zaten 1 yıldır düşünülen Deprem ve Afet bakanlığı konusunu Özel rica etti diye kuracak ve CHP'dende bakanlıkta çalışmasını onaylayacak. Sonrasında ise İstanbul odaklı seçim döneminde AKP'nin birincil vaadi olan kentsel dönüşüm projeleri yeni kurulacak bakanlık tarafında hayata geçirilecek. Özel Deprem bakanlığının kurulmasında payı olduğu düşüncesinde siyasi kazanım yaptığını duyuracak, Erdoğan'da İstanbul'da seçimlerde kazanamadığı için hayata geçiremediği kentsel dönüşümleri yeni bakanlık üzerinden ilerletecek. Böyle bir süreçe tanık olabiliriz.
Artık anlaşıldıki Erdoğan ile Özel'in görüşme trafiği sürecek bu yaz boyunca. Her iki tarafında görüşmelerden memnun olduğu ortada. Özel ise daha mutlu zira yıllar sonra bir CHP başkanı hükümet tarafından muhattap alınıp resmi görüşmeler yapılıyor. Ayrıca şöyle bir gerçekte var; Özel bu kadar şeyi başarmışken ve istediği bazı talepler Erdoğan tarafındanda karşılanırsa Özel ister istemez kendisinin aday olma düşüncesini kendi içinde tartışmaya başlar. Siyasetin doğal kanunu, bir parti lideriysen seçimde kendini aday gösterirsin. Partin içinden başka bir adamı aday gösterirsen liderliğinde koltuğunda sorgulanır ve ağırlığında kalmaz. Özel görünen son tabloda kendisinin liderliğini sorgulatmak ve partisi içinde başka isimlerin gölgesinde kalmak istemiyor. Attığı tüm adımlarda zaten bu yönde.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X