Hocam konuyu açan arkadaş doğru söylüyor aslında. Sabahattin Önkibar'da bu konuya değiniyor. Özgür Özel'den iççin Erdoğan'a yakın durarak, iktidar bloğuna hoş gözükerek iktidar olunmaz diyor. Nedir bu cici gözükme sevdası, savaş varda haberimiz mi yok diyor. Cidden öyle hocam. Erdoğan yıllardır Türk siyasetinde olduğu için en iyi yaptığı şey şey siyaset ve kendi muhalefetini tanzim etmek. Erdoğan'ın Özgür Özel'e sert davranmaması, iyi niyet ile yanaşmasının sebebi seçimi kaybettik, AKP 2. konuma düştü diye değil. Özgür Özel'e sen büyük bir lidersin imajını verelim. Gaza getirelim, o cumhurbaşkanı asayı olsun. Aynı Kılıçdaroğlu gibi seçimi bize hediye etmiş olur. Ekrem ya da Mansur aday olursa bizim işimiz zor. Özgür kolay lokma, ekrem ile Mansur kadar çevreside yok açısı ile yaklaşıyorlar hocam. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Özgür Özel 2. Kk olacak (2. sayfa)
-
-
akp güruhunun artık genel kitle tarafından istenmiyor olması sevindirici bir şey fakat chp kadrosunun leş olduğunu da unutmamak gerekiyor... sığınmacı ve sokak hayvanları sorunu bunların umurunda değil.
-
Saç boyama niye utanç verici hamzoş? Sanki sarıya boyatmış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu akşam Erdoğan'a CHP lideri Özel ile görüşürmüsünüz? diye soru soruldu. Erdoğan süpriz şekilde Özel ile konuşmak istediğini açıkladı.
İlk sayfada yazdığım gibi bu gelişme bence çok farklı şekilde okunmalı. Erdoğan belliki Özel'i sonraki seçimlerde kendi karşısında görmek istiyor. Pek tabiki yeni anayasa görüşmeleri içinde Özel'lin nabzını yoklayacak. Özel'in bu gelişmelere vereceği tepki sonraki genel seçimlerin kaderini belirleyecek zira şuan tüm ipler Özel'de. 31 mart itibariyle Özel CHP'de çok güçlendi. Zaten seçim öncesindede söylemiştim, Özel kazanırsa çok güçlenir diye. Adam gençleşme operasyonlarına dahi girdi şimdiden. Bir parti lideri kendisinin imajına hiçbir eleştiri yapılmamışken neden böyle radikal değişime girsin? Madem aday olma niyeti yok, neden yapsın?
Ancak önümüzdeki süreçtete çok kırılgan bir dönem yaşanacak. Yarın Demirtaş'ın mahkemesi var ve sonuç bekleniyor. Muhtemelen hapis cezası devam ettirilecek. CHP buna kazan kaldıracak. Özel'de yakın durduğu DEM parti yüzünden bu karşı duruşun lideri konumuna gelecek mecburen. İlk fırtına şayet Demirtaş hapisde kalırsa bu olacak.
İkinci fırtına ise TSK'nın Irak ve Suriye'ye yapacağı harekatlar sürecinde yaşanır. CHP burada harekatlara karşı durursa 31 martta aldığı tüm küskün seçmen kitlesinide kaybeder. Geçen yılki seçimde insanlar tencere düşünmedi güvenlik dedi gitti oyu bastı. Genel seçimler ile yerel seçimleri aynı potada gören arkadaşlar 2019 seçimleri sonrasındaki sürecide yanlış okumuştu. Kılıçdaroğlu'nun adaylığıda zaten belliydi, insanlar yok aday isim korunuyor falan filan diyip kendilerini kandırdılar yıllarca. şimdi o sürecin bir benzerini Erdoğan yine başlatmak istiyor Özgür Özel üzerinden.
Normalde İmamoğlu'nun ve Yavaş'ın seçim kazanması sonrası Cumhurbaşkanını nezaketen ziyaret etmesi gerekir ancak Erdoğan randevu vermiyor İkisinede. Onun yerine Özel'i davet ediyor..Aradaki ince nüansları dikkatle takip etmek lazım. Burada Özgür Özel çok ters bir siyasi menavrada yapabilir, mesela derki "Erdoğan önce İBB ve ABB başkanlarımın ziyaretlerini kabul etsin, sonra ben gelirim" gibi bir açıklamada yapabilir. Böylesi bir siyasi manevra işlerin rengini çok değiştirir ama Özel bunu yapmaz kendisi Erdoğan'ın davetine giderse bilinki bu süreç başlamıştır. Zaten Özel şuan Erdoğan'ın elindeki Filistin kartınıda kapmak için Erdoğan'dan bile büyük Filistin savunucusu haline geldi. Özel'deki bu değişim spontanede değil, tam tersine bilinçli.
Bu yıl içinde Özel'in çizeceği yol bana göre netleşir ve tablo az çok ortaya çıkar. Artık Özgür Özel'i vekaleten CHP'nin başına gelen, ağırlığı olmayan bir genel başkan olarak görülmemeli. Adam 50 yıllık makus kaderi kırdı, CHP'yi ülkenin birinci partisi konumuna getirdi, yetmedi hayal dahi edilemeyecek bir yerel seçim zaferi kazandı..Özel şu saaten sonrada kavga dövüş kendi aday gösterdiği adamların kazanımlarınıda başkalarının başarısı olarak adletmez, benim eserim der, demeyede hakkı var çünkü aday seçim sürecinde Özel çok eleştirildi ancak Özel haklı çıktı. Güçlenmeside bu yüzden.
EHA MEDYA (@eha_medya) on Xtwitter#SONDAKİKA Cumhurbaşkanı Erdoğan: [CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in randevu isteği sorusu] ▪️"Özgür Özel'e kapımız açık." ▪️"Ele alacağımız konu başlıklarımız çok, ziyarete geldikleri anda oturur konuşuruz."https://twitter.com/eha_medya/status/1780315258122330553
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 17 Nisan 2024; 2:3:1 >
-
o konuda katılıyorum. hatta bayram tebriği için aramış ÖÖ'i.
Saray iki strateji kullanacak. birincisi Yavaş ile İmamoğlu'nu birbirlerine hasım etmeye çalışmak. ikincisi de ÖÖ'i kafalayıp sen büyük adamsın sen CHP'nin birinci adamısın gazı vermek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
- CHP lideri Özgür Özel:
"Önümüzdeki günlerde Sayın Erdoğan ile yüz yüze bir görüşmemiz olacak"
-
- CHP lideri Özgür Özel:
“Erdoğan ile görüşme bir nezaket ziyareti değil. Biz nezaket görüşmesini bayramda yaptık. Son seçimin birinci partisinin genel başkanının, bir önceki seçimlerde cumhurbaşkanlığına seçilmiş olan Sayın Erdoğan’la yapacağı görüşmedir.”
"Sayın Erdoğan "görüşeceğim önemli konular var" dedi, benimde önemli gündemlerim var. Bu görüşme öncesi parti meclisimdem, MYK'amdan ve belediye başkanlarımdan görüş alıyorum. Bu görüşmelerimi olgunlaştırıp istişarelerimi tamamladıktan sonra önümüzdeki günlerde Erdoğan ile görüşmemizi kendisinin uygun olduğu bir tarihte gerçekleştireceğiz."
"Uzun ve yapıcı olacağına inandığım ve sonuç alacağımızı ümit ettiğim bu görüşmenin ardından Türkiye açısından anlamlı olabilcek bir sürece gireceğiz."
“Anayasa meselesinde çerçeveyi millet çizer. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre Anayasa yapıldı, Ona da uymuyor. Anayasa değiştirmek istiyorsanız bir kere 'mevcut Anayasaya uyuyor musunuz' diye bakarız. Anayasa’nın ne şekilde değiştirileceğini özel bir gündem ve titizlikle konuşmak lazım.”
🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) on Xtwitter🗣️ Özgür Özel: (Erdoğan’la görüşmesi hakkında) “Bu görüşme bir nezaket ziyareti değil. Son seçimin birinci partisinin genel başkanının, bir önceki seçimlerde cumhurbaşkanlığına seçilmiş olan Sayın Erdoğan’la yapacağı görüşmedir.”https://twitter.com/i/status/1780921093852668185🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) on Xtwitter🗣️ Özgür Özel: “Anayasa meselesinde çerçeveyi millet çizer. Anayasa değiştirmek istiyorsanız bir kere 'mevcut Anayasaya uyuyor musunuz' diye bakarız.”https://twitter.com/ajans_muhbir/status/1780938368378904865
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 18 Nisan 2024; 16:6:51 >
-
Dedigin gibi oluyor gibi. Bu is hayra alamet degil.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Adam CHP'yi yıllar sonra birinci parti KK'nın asla yapamadığı şeyi yaptı. KK olamaz artık bundan sonra.
-
Erdoğan-Özel görüşmesi şimdi daha farklı bir ortamda gerçekleşecek zira 3 önemli gündem konusu arasında Erdoğan'ın Özel'le görüşmek istemesi manidar;
Birincisi, dün ertelenen Demirtaş davası. Özel bu davayı yakından takip ediyor ve Demirtaşı'ın tahliyesini istiyor.
İkincisi ise önümüzdeki ay Erdoğan'ın yapacağı ABD ziyareti ve Biden görüşmesi. Erdoğan ABD'ye gittiği zaman iç siyasi krizlerle gitmek istemiyor görünüyor.
Üçüncüsü ise yeni anayasa gündemi. Özel'de son yaptığı açıklamada anayasa değişkiliği olmasın demiyor, kapıları kapatmıyor. 6lı masa dönemindeki gibi parlamenter sistem vurgusuda yapmadı. Hatta mevcut sistemin Erdoğan'a da uymadığını söyledi. Bence Özel'in bu açıklamaları çok kritik zira 31 mart seçimleri sonrası kamuoyundaki genel kanı mevcut anayasanın değiştirme sürecinin artık imkansız olduğu yönündeydi.
Önceki mesajlarımdada belirttiğim gibi Özel, İBB ve ABB gibi büyükşehirleri ezici oranlarla kazanılmasının ardından Erdoğan'ın İmamoğlu ve Yavaş'ın nezaket ziyaretlerini kabul etmemesi ve direkt kendisiyle temas kurmasını normal karşılaması siyasi etik açısından çok doğru bir yaklaşımda değil. Seçimlerden birinci parti olarak çıkmış bir parti liderinin kazanan adaylarını bu anlamda hakkını teslim etmesi ve onların Cumhurbaşkanını nezaket ziyaretlerini yapmalarını sağlaması lazımdı. Madem Özel 2028 seçimleri için kendini aday göstermek istemiyor, şimdiden bu 2 ismi parlatması gerekirdi ancak Özel şark kurnazlığı yapıyor şuan ve suyun akışına göre hareket ediyor çünkü kendisinin bile tahmin edemediği büyük bir seçim başarısı yakaladı ve parti liderliğini güçlendirdi. Bu tabloda Özel'e ekstra bir motivasyon ve cesaret getirdi.
Hiçbir parti lideri, böylesi bir seçim zaferi tablosunda kendisini geri planda 2.adam olarak tutmak istemez. Siyasetin tabiatında zaten böyle bir şey yok. Özel'de yıllardır ana muhalefet liderleriyle görüşmeyen Erdoğan'la görüşecek ilk muhalefet lideri olacak. Benim hatırladığım kadarıyla 15 temmuz sonrası Erdoğan muhalefet liderleyile bir araya gelip görüşmüştü. O yıllardan sonra hiçbir şekilde böyle özel iç gündem meseleleriyle görüşme olmadı. Hep partilerin alt kademeleri ile temaslar yapıldı. Bu açıdanda bakıldığında uzun zaman sonra bir ilk yaşanacak.
Özgür Özel bu yıl sonuna kadar dediğim gibi çizgisini belli eder net şekilde. Heleki anayasa değişimi sürecine girlirse otomatikman Erdoğan'ın tekrar aday olma hakkı ortaya çıkacağından çok farklı bir tablo ile karşı karşıya kalabiliriz. Hatta hiç belli olmaz, o sürece birde Kılıçdaroğlu destek verip Özel'e arka çıkarsa ortalık çarşı-pazara döner. Bu anlamda hala muallaklığını koruyan bir çok konu var.
-
CHP'li arkadaslar konuyu çok yanlış anlıyor. Bu arkadaş İmamoğlu ve mansurun önüne geçip kendisi liderliğe oynamak istiyor.
Kılıçdaroğlu ilk geldiginde aynı tarife kendisine de yapıldı. Aslansın kaplansın dediler egosunu tavan yaptırdılar. Reise ne kadar kızarsak kızalım adam böyle aklı bir karış havada siyasetçileri çok güzel manipüle ediyor.Bakalım sizin iddia ettiğiniz gibi halkını mı yoksa koltuğunu mu umursayan bir siyasetçi hep beraber göreceğiz.
- CHP lideri Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu, aylar sonra CHP'nin TBMM Grup Müdürü Mehmet Levent Bayraktar'ın cenazesinde yan yana geldi ve birlikte cenaze namazına katıldı. Eski ve yeni CHP liderleri bir süre sohbet ettikten sonra Bayraktar'ın cenazesini birlikte taşıdı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 19 Nisan 2024; 19:34:0 >
-
Şöyle uzun uzun yazıp uzun uzun sallayayım da forum üyeleri bir şey anlatıyorum sansın, ama aslında hiçbir halt söylemeyen, sosyal hayatı olmayan, günün 15 saati DH’de yaşayan sakil bir aktrolün tekiyim
ÖÖ’nün ne olduğu, kim olduğu hakkında şu an hiçbir şey bilmiyoruz. Bu adamın geleceğe dair planları fikirleri nedir hiçbir bilgimiz yok. Bildiğimiz tek şey ilk girdiği seçimde Erdoğan’ı hezimete uğrattığı ve Türkiye’yi Türkiye yapan bütün şehirlerin CHP yönetimine geçtiği gerçeğidir. Ha bir de önemli bir maç yapılırken İmamoğlu, Yavaş gibi oyuncuları kullanacağını, kendisinin kaptanlık pazubandını takmayacağını peşinen söylemişliği var.
Bir adamın gözünden kılından tüyünden komplo teorisi herhalde ancak bizimkisi gibi ülkelerde uydurulur.
Siz ÖÖ’yü boşverin kendi partinize bakın. ÖÖ’nün alternatifleri var. Ekosu var, Mansuru var, var oğlu var. Peki ya RTE’nin yedeği kim? Bence bu sorunun cevabını bulmaya çalışın
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 19 Nisan 2024; 21:25:31 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
- CHP lideri Özgür Özel, bugün önce belediyeleri kazanan başkanlarla Anıtkabiri ziyaret etti ardından Yerel Yönetimler Çalıştayı’nda belediye başkanları ile toplantı yaptı ve önemli açıklamalarda bulunarak erken seçime gitmek istemediklerini söyledi;
"Sayın Erdoğan'la yüz yüze görüşeceğim. Kutuplaşmayı kırmak için adım atacağımıza inanıyorum. Yerel yönetimle genel yönetimin çarpışması millete kaybettirir."
"Oylarımızı kalıcılaştırmalıyız. Erken seçim çağrısı yapmak seçmenle akdi bozmak demektir. Sarı karttan anlamayıp ikinci sarı kart arananlar var. MHP, bizim seçmen CHP'ye oy vermedi diyor, bal gibi de verdi. Belki emanettir ama ihanet etmezsen kalıcı olur. AK Partili ve MHP’li çok önemli miktarda seçmenin Türkiye Ittifakı’na oy verdiği ortadadır."
"Seçimlerdeki bu büyük başarıyı da kimsenin gölgelemesine izin vermeyeceğimiz bir sürecin başındayız."
"Seçimi kazanmamızın 3 anahtarı oldu; İlki Atatürk'ün emanet ettiği biz gençler. İkincisi ise Cumhuriyet kadınları. Üçüncüsü ise bilime sarılarak ve bilimin söylediğini dinleyerek, gereğini ona göre yaparak kazandık."
"Seçim gecesi seçmenin mektubunu balkonda okuyanlar grup toplantısında hikaye okumaya başladı. Seçimleri biz kazandık diyecek kadar seçmene karşı küstahlaşmış ve kibrinden arınamamış bir noktadadır."
"CHP, Herkesin içine doğduğu, büyüdüğü, bir gün ihtiyaç duyarsa kapısının açılacağını bildiği yerdir, bir baba evidir. Bu baba evinin tapusu bir kişiye kayıtlıdır, o da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'tür."
"Bu seçimde milliyetçi demokratların payı vardır. Bu seçimde muhafazakar demokratların payı vardır. Bu seçimde tüm Kürt demokratların emeği vardır. Seçimleri Türkiye ittifakı kazanmıştır, Türkiye kazanmıştır."
"İlk genel seçimler kazanılıp bu ülke yeniden kurtarılacak ve muasır medeniyetler yeniden yakalanacak."
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 20 Nisan 2024; 11:54:22 >
-
- CHP lideri Özgür Özel Hürriyet’ten Zeynep Bilgehan'a kendisiyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu;
"Bir gün Manisa’da, evin salonunda, yarı karanlıkta oturdum ve hiçbir şey yapmadan dört saat düşündüm. Eşim Didem beni o halde görünce ‘Hayır olsun, bakalım yine başımıza ne gelecek?’ dedi. Tek başıma uzun uzun düşünüp yüksekten boş bir havuza atladım. Ben düşene kadar havuz dolacak diye hesap ettim. Tam da öyle oldu…"
"Saçlarımı boyatmadım, sadece kestirdim. Kestirdiğim gün wax sürüyorlar. Fotoğraf açılarından dolayı farklı çıkmış; kırlarım duruyor."
"Ses tellerimden acil bir ameliyat oldum yoksa kalıcı ses kaybı olacaktı. 15 dakikalık diye yapılan ameliyat bir buçuk saat sürdü. Beklenenden zor geçti ve kortizon tedavisi görüyorum. Gözlerimle alakalı mercek ameliyatı da bir yıldır bekliyordu. Bozukluk numarası çok fazla olduğundan akıllı lens takıldı. Onun için de kortizonlu damla damlatılıyor. Tüm bu kortizon yüzümde, gözümde ufak şişkinlikler oluşturdu.
"CHP genel merkezinde bulunan kedi Şero genel başkanlar dışında kimseye pas vermez."
"Ben yatılı okudum, o yüzden kavgadan yılmam. Üniversitede hentbol takımının oyun kurucu ve kaptanıydım ama gençliğim siyaset okumakla geçti."
-
- CHP lideri Özgür Özel fikir değiştirdi ve erken seçime gidilebileceğini açıkladı:
"Ben erken seçim tartışması başlatmayacağımı dile getirdim ama emeklinin sesini duymazsan, gençlerin geleceklerini karartmaya devam edersen millet erken seçim isterse o gün ben de "haydi erken seçim" derim. Böyle giderlerse yakın olur.."
"Erdoğan görüşmesi nezaketi elden bırakmadan bir çalışma ziyareti olacak. Erdoğan bize hangi zamanı uygun görürse kendisiyle görüşeceğim. Çankaya köşkünde bu görüşmeyi gerçekleştirirse bu çok şık olur. Beştepede görüşmek istersede çok tercih etmesemde hayır demem. Memleketin konuşulması gereken çok sorunu varken yeri şurası olacak diye diretmem, bu görüşmeyi böylesi konularla heba etmem. "
"Erdoğan ile görüşmemden sonra emeklilerin durumları ile gençlerin mülakat sorunu konularında gelişme olmassa Büyük emekli ve gençlik mitingleri gerçekleştireceğim. Erdoğan adım atarsa miting yapmama gerek yok."
Gündem 7x24 (@gundem7x24) on XtwitterÖzgür Özel: Gerçek millet erken seçim isterse o gün ben de haydi erken seçim derim. Böyle giderlerse yakın olurhttps://twitter.com/i/status/1782297552882160092
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARTH_BLACK -- 22 Nisan 2024; 10:8:58 >
-
Adam seçilir seçilmez selocana selam çakıyor. pkk sempatizanlarina şirin gözükmek için Türkiye Cumhuriyeti'ne isyan eden vatan haini şerefsiz şeyh saide gram laf etmekten korkuyor. Afyonkarahisar belediye başkanı Burcu Köksal hakkında Mansur Yavaş gibi açıklama yapmak yerine öyle dememiştir diyor ve İmamoğlunun Burcu Köksal tavsiye etmeye çalışmasına göz yumuyor. Sonra İstanbul Sancaktepe de İmamoğlu tarafından aday gösterilen Türkiye Cumhuriyeti isyan eden vatan haini seyit rıza taraftarını belediye başkanı olmasına göz yumuyor. Bu adam kk cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecinde sürekli yanında dolaşıyordu ne olduda Kk bu sürecin sonunda suçlu ilan edildi de Özgür Özel aklandı merak ediyorum.
- Cumhurbaşkanı Erdoğan:
“Türkiye'nin yenilikçi ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşma zamanı gelmiştir.”
- CHP lideri Özel (5 gün önceki açıklaması):
“Anayasa meselesinde çerçeveyi millet çizer. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göre Anayasa yapıldı, Ona da uymuyor. Anayasa değiştirmek istiyorsanız bir kere 'mevcut Anayasaya uyuyor musunuz' diye bakarız. Anayasa’nın ne şekilde değiştirileceğini özel bir gündem ve titizlikle konuşmak lazım.”
-
- CHP lideri Özel:
"Sayın Cumhurbaşkanıyla önümüzdeki hafta görüşmeyi planlıyoruz. Kendilerinden randevuyu talep edeceğiz."
"Anayasanın değişmesi ile ilgili bir talepleri olacağını Erdoğan söyledi. Tabiki TBMM müzakere zeminidir ve her zaman liderler müzakere edebilir. Elbette kendi gündemlerimizi konuşacağız ancak geçen sefer değiştirilen anayasaya niye uymuyorsunuz? bişeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcut olana uyun onu görelim. AHİM ve Anayasa mahkemesi kararlarına uyulmuyor ve şuan mevcut anayasa ayaklar altında zaten."
Halkın Haber Hattı (@halkinhaberhatt) on XtwitterCHP Genel Başkanı Özgür Özel'den, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Anayasa çağrısına yanıt: "Bir şeyi değiştirmek istiyorsanız önce mevcuduna uyun da onu görelim."https://twitter.com/i/status/1782769024687857950
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X