Şu an yok hocam 😁 daha yeni asgare yakin maaşla calismaya basladim, bakalim eger ekpss sinavini gecip atanirsam böyle gönül iliskisi yapmaya calirim tabii. Sagolun bu arada cevaplariniz için. |
Özgüvensiz hisseden birisi, özgüven kazanmak için ne yapabilir, fikri olan? (2. sayfa)
-
-
Spora başla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gönlünüzden geçen olsun daima hocam :)
Ne demek ben teşekkür ederim.
-
Çok sağolun. Umarım kendimi değiştirmeyi başarabilirim.
@Bernoulli Denklemi Hocam şu Nisandaki EKPSS sınavını geçeyim, spora başlamayı düşünüyorum, geçmişte spora başlamıştım ama başarısız oldum diyebilirim, zira devamını getiremedim.
-
KPSS hazırlanırken spor yapılmaz diye bir kural mı var ?
hafiften başla işte , KPSS sonra yoğun olarak devam edersin.
şınav barfiks ile başla
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam kusura bakmayın geç cevap için.
Yani gireceğim sınavın tarihi (EKPSS), KPSS'nin tarihinden daha erken (29 Nisan) ama tabi yine haklısınız.
Ben evimdeki kapıya barfiks aleti (çubuğu?) asmaya çalışmıştım ancak kapı sallandığı için çıkardım, evimin karşısında park var, barfiks çekmek için bir alet yok ama kaydırak direği var ben 2 3 ay önce orada ellerimi direğe dolayıp kendimi iter ve geri çekerdim (tam anlatamadıysam kusura bakmayın) (internette başlangıç seviye barfiks hareketi için bu önerilmişti)
Evde de şınava 10-15 ayırabilirim.
-
EKPSS sınavı bitti, artık bu yönde yavaş yavaş adım atarım.
-
.............
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 3 Mayıs 2024; 7:58:16 > -
Konunun başlığı
Alıntı
metni:"Özgüvensiz hisseden birisi, özgüven kazanmak için ne yapılabilir, fikri olan?" Sizin mesaj
Alıntı
metni:1 film izleme kültürü oluştur kendine. Konu, tür, yönetmen seçimi yaparak izle. 2 kitap okumaya başla. derin olmayan felsefe ve felsefi çıkarımlar yapan kitaplar. araştırdıkça bulursun kolayca. 7 yine film gibi müzik dinlemeni de değiştir. basit pop şarkılarını kendini oyalamak için dinleyebilirsin. Özgüven kazanmak için film, dizi, müzik bağlantısını nasıl kuruyorsunuz?
Film,dizi müzik,kitap bunların tamamı ilgili şirketlerin TİCARİ ÜRÜNLERİDİR. Orada gördüğün kurgusal evren ve kurgusal olaylar (her ne kadar gerçek hayattan alınmış yazılmış olsa bile) bir şirketin ticari ürünü yani KURGU. Zaten sen izlediğin veya dinlediğin şeylerden gaza geliyorsan, mesela birinin sahneye çıkıp "SABAH 5 DE UYANIN ARKADAŞLARRRRR HAYATIN SIRRI BU ARKADAŞLARRRRRR" demesinden etkileniyorsan (genel anlamda, özne olarak sen değil) kusura bakma zaten (sözüm meclisten dışarı) senden (bahse konu örnekten) hiçbir şey olmaz. İzlediğinden, okuduğundan veya duyduğundan bu kadar çabuk etkilenen insanların kendi fikri, iradesi veya yönergesi yok demektir.
Kitap konusuna bir şey diyemem. Eğer gerçekten hakkı ile yazılmış/üretilmiş bir kişisel gelişim veya mesleki gelişim ya da kurgu içeriğinden bahsediyorsak (benzer şekilde dizi, film, belgesel vb) buna elbette itiraz etmem.
"konu, tür ve yönetmen seçimi" yaparak film izlemenin öz güveni arttıracağını söylemişsin ya. Mesela ROCKY filminde o meşhur ikonik müziği eşliğinde koşarken gaza geliyor musun izlerken? Ben de böyle yapmalıyım diyor musun? İşte bu durumda TİCARİ ÜRÜN amacına ulaşmıştır. Aslında bu kısmı çok detaylandırmıştım ama fazla uzun olduğu için sildim.
Eğer sen dinlediğin şarkıdaki adamın "DIŞARI ÇIK KOŞ KOŞ KOŞ ÇALIŞ ÇALIŞ ÇALIŞ" demesinden etkileniyorsan zaten benliğinde çok şey eksik anlamına gelir bu. Zira zaten birilerinin sana bir şey söylemesine gerek yok, sen zaten çevrenin ve hayatının farkındaysan ne yapman gerektiğini, nasıl yapman gerektiğini az çok biliyorsun demektir. Birilerinin sana "SABAH 5 DE UYANALIM ARKADAŞLARRRR HAYATIN SIRRI BU ARKADAŞLARRRR" demesine ihtiyaç duymazsın. Eğer duyuyorsan sorunu başka yerlerde aramak gerekir.
Ancak şuna katılırım. Bazen bir dizi, bir film veya bir müzik ya da kitap insanda bambaşka duyguları çağrıştırıp bambaşka şeyler uyandırabiliyor.
Eğer bu uyanışın etkisi kısa sürüp ertesi gün hayatına yine aynı şekilde devam ediyorsan zaten uyanışın bir anlamı yok demektir.
Her şeyin dışında, insanın gelişimine kurgu eserler ve ticari ürünler de katkıda bulunur elbette. Katkıda bulunmayı boşver, rahatlamak için veya hayattan uzaklaşmak için veya tam da hayatın kendisini bulmak için (denemek için en çok) de bu limanlara sığınabiliriz. Ancak bu nasıl "öz güven arttırıcı" olarak tavsiye edilir ben bu bağlantıyı kuramıyorum.
Kurgusal veya ticari olduğunu bildiğin bir ürün öz güvenini nasıl etkiliyor ben bunun alakasını merak ediyorum.
Gemici mantığı ile Titanic izlenmez elbette ben bunun farkındayım. Ben bambaşka bir yerden bahsediyorum şu an umarım mesajım net anlaşılmıştır.
Ya da ben öz güvenin anlamını mı bilmiyorum?
Tdk anlamı
Alıntı
metni:isim İnsanın kendine güvenme duygusu. Güven gibi insanın doğuşundan büyümesine ve yaşlanmasına kadar geçen süreçte her şeyden etkilenen bir olguyu nasıl "film dizi müzik kitap" eksenine indiriyorsunuz pes doğrusu.
Bilgili insanın elbette öz güveni olur. Yani araştırıp okuyan, kendini geliştiren vesaire vesaire. Bahsettiğim de bu değil zaten.
Mesela bazen bazı insanlar kimilerinin idolü olur. Onu dinledikçe sen de motive olursun ama bak bu bambaşka bir konu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 2 Mayıs 2024; 17:36:28 >
-
tamam hepsini siliyorum. bir daha öneri verenin de allah belasını versin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONY86 -- 3 Mayıs 2024; 7:58:34 > -
Ben gerçekten etkileniyorum ve anlık motivasyon alıyorum bazen.quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34Konunun başlığı
Alıntı
metni:"Özgüvensiz hisseden birisi, özgüven kazanmak için ne yapılabilir, fikri olan?" Sizin mesaj
Alıntı
metni:1 film izleme kültürü oluştur kendine. Konu, tür, yönetmen seçimi yaparak izle. 2 kitap okumaya başla. derin olmayan felsefe ve felsefi çıkarımlar yapan kitaplar. araştırdıkça bulursun kolayca. 7 yine film gibi müzik dinlemeni de değiştir. basit pop şarkılarını kendini oyalamak için dinleyebilirsin. Özgüven kazanmak için film, dizi, müzik bağlantısını nasıl kuruyorsunuz?
Film,dizi müzik,kitap bunların tamamı ilgili şirketlerin TİCARİ ÜRÜNLERİDİR. Orada gördüğün kurgusal evren ve kurgusal olaylar (her ne kadar gerçek hayattan alınmış yazılmış olsa bile) bir şirketin ticari ürünü yani KURGU. Zaten sen izlediğin veya dinlediğin şeylerden gaza geliyorsan, mesela birinin sahneye çıkıp "SABAH 5 DE UYANIN ARKADAŞLARRRRR HAYATIN SIRRI BU ARKADAŞLARRRRRR" demesinden etkileniyorsan (genel anlamda, özne olarak sen değil) kusura bakma zaten (sözüm meclisten dışarı) senden (bahse konu örnekten) hiçbir şey olmaz. İzlediğinden, okuduğundan veya duyduğundan bu kadar çabuk etkilenen insanların kendi fikri, iradesi veya yönergesi yok demektir.
Kitap konusuna bir şey diyemem. Eğer gerçekten hakkı ile yazılmış/üretilmiş bir kişisel gelişim veya mesleki gelişim ya da kurgu içeriğinden bahsediyorsak (benzer şekilde dizi, film, belgesel vb) buna elbette itiraz etmem.
"konu, tür ve yönetmen seçimi" yaparak film izlemenin öz güveni arttıracağını söylemişsin ya. Mesela ROCKY filminde o meşhur ikonik müziği eşliğinde koşarken gaza geliyor musun izlerken? Ben de böyle yapmalıyım diyor musun? İşte bu durumda TİCARİ ÜRÜN amacına ulaşmıştır. Aslında bu kısmı çok detaylandırmıştım ama fazla uzun olduğu için sildim.
Eğer sen dinlediğin şarkıdaki adamın "DIŞARI ÇIK KOŞ KOŞ KOŞ ÇALIŞ ÇALIŞ ÇALIŞ" demesinden etkileniyorsan zaten benliğinde çok şey eksik anlamına gelir bu. Zira zaten birilerinin sana bir şey söylemesine gerek yok, sen zaten çevrenin ve hayatının farkındaysan ne yapman gerektiğini, nasıl yapman gerektiğini az çok biliyorsun demektir. Birilerinin sana "SABAH 5 DE UYANALIM ARKADAŞLARRRR HAYATIN SIRRI BU ARKADAŞLARRRR" demesine ihtiyaç duymazsın. Eğer duyuyorsan sorunu başka yerlerde aramak gerekir.
Ancak şuna katılırım. Bazen bir dizi, bir film veya bir müzik ya da kitap insanda bambaşka duyguları çağrıştırıp bambaşka şeyler uyandırabiliyor.
Eğer bu uyanışın etkisi kısa sürüp ertesi gün hayatına yine aynı şekilde devam ediyorsan zaten uyanışın bir anlamı yok demektir.
Her şeyin dışında, insanın gelişimine kurgu eserler ve ticari ürünler de katkıda bulunur elbette. Katkıda bulunmayı boşver, rahatlamak için veya hayattan uzaklaşmak için veya tam da hayatın kendisini bulmak için (denemek için en çok) de bu limanlara sığınabiliriz. Ancak bu nasıl "öz güven arttırıcı" olarak tavsiye edilir ben bu bağlantıyı kuramıyorum.
Kurgusal veya ticari olduğunu bildiğin bir ürün öz güvenini nasıl etkiliyor ben bunun alakasını merak ediyorum.
Gemici mantığı ile Titanic izlenmez elbette ben bunun farkındayım. Ben bambaşka bir yerden bahsediyorum şu an umarım mesajım net anlaşılmıştır.
Ya da ben öz güvenin anlamını mı bilmiyorum?
Tdk anlamı
Alıntı
metni:isim İnsanın kendine güvenme duygusu. Güven gibi insanın doğuşundan büyümesine ve yaşlanmasına kadar geçen süreçte her şeyden etkilenen bir olguyu nasıl "film dizi müzik kitap" eksenine indiriyorsunuz pes doğrusu.
Bilgili insanın elbette öz güveni olur. Yani araştırıp okuyan, kendini geliştiren vesaire vesaire. Bahsettiğim de bu değil zaten.
Mesela bazen bazı insanlar kimilerinin idolü olur. Onu dinledikçe sen de motive olursun ama bak bu bambaşka bir konu.
Bende ne eksik hocam böyle oluyor tam anlamadım. Ne yapmam nasıl yapmam gerektiğini bilsem bile o şeyi mecbur olmama rağmen yapmadığım oluyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Hayata, yaşamaya ve hedeflere yönelik motivasyonun olduğunda her şeyi yapmak içinden gelecektir hocam.
-
Peki bu kendi mi gelecek, benim bişey yapmam gerekiyor mu içimden gelmesi içinquote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34Hayata, yaşamaya ve hedeflere yönelik motivasyonun olduğunda her şeyi yapmak içinden gelecektir hocam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kendiliğinden gelmiyorsa elbette bir şeyler yapman gerekiyor hocam içinden gelmesi için. Bunu da en iyi sen bilebilirsin hayatını sen yaşadığın için.
-
Kendime fazla güvenim yok ama bazı noktalarda uyandırdın beni. Saf olduğumu biliyordum ama bu kadar fazla olduğundan emin değildim .quote:
Orijinalden alıntı: XpressMusic34Kendiliğinden gelmiyorsa elbette bir şeyler yapman gerekiyor hocam içinden gelmesi için. Bunu da en iyi sen bilebilirsin hayatını sen yaşadığın için.
Teşekkür ederim hocam bunun gibi bişeyler biliyorsanız duymaya hazırım. Ya da bazı araştırma başlıkları da güzel olur. Belki bilgilerinize detay eklerim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam şu konuya bir bak istersen belki işine yarayabilir.
https://forum.donanimhaber.com/devlet-hastanesinde-psikolog-ve-psikoterapi-var-mi-tum-bilgiler--157897899
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X