Şimdi Ara

Özlü sözler Topici (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
487
Cevap
23
Favori
88.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: onlyone
    quote:

Orjinalden alıntı: vese
    At! At! Bir ata krallığımı veririm...
    Richard 3, bir savaşın sonunda

kardeş ben bunu anlayamadım ne demek istiyo bu adam burda?

Savaşı kaybetmiş, yerde.
    Canını kurtarmak için at istiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vese -- 2 Eylül 2006; 21:58:47 >
  • Ne kadar bilirsen bil,söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır. (Mevlana)

İnsan gözdür,görüştür,gerisi ettir. İnsan gözü neyi görüyorsa, değeri o kadardır. (Mevlana)

Dil, tencerenin kapağına benzer. Kıpırdadı da kokusu duyuldu mu ne pişiyor anlarsın. (Mevlana)
  • Sınav günü sıkca tekrarladığımız söz :

Ahiret günü ibadet olmaz
  • Cehalet bilgiden daha fazla güven telkin eder; Şu yada bu sorunun bilim tarafından asla çözülemeyeceğini kendinden öylesi emin bir ifadeyle ileri sürenler, çok bilenler değil az bilenlerdir

Carl Sagan

imzamı da süsleyen çok anlamlı bir söz
  • "dünyanın en güç işi birşeyin nasıl yapılacağını bilirken, başka birinin nasıl yapamadığını ses çıkarmadan seyretmektir" t.h. white

guzel bir konu olmus tesekkur ederim..
  • “-Eğer karakter gelişmemiş ise tahsil işe yaramıyor -“
    Bertrand Russell

“-Bir insanı ahlaken eğitmeden sadece zihnen eğitmek ,topluma bela kazandırmaktır.-“
    Theodore Roosevelt
  • Cömertlik olmayınca malın, vefa olmayınca ise, arkadaşlığın hayrı olmaz.

Ahmed bin Kays
  • Seher yelinden gül perişan olur,odun perişan olmaz.

Şeyh Şadi
  • Hatırlıyorum ben bu konuyu ya. Ziyaretçi iken az irdelememiştim buradaki sözleri kendimce.
  • "İçinde yaşadığı çağı iyi okuyamayan bir insan, Kur’an-ı Kerim’i elli defa okusa da hep geçmişe dair şeyler söylemekten kurtulamaz."

"Canlı kalabilmek için canlandırma peşinde olmak şarttır."

"Akıllı ve zekî olmak başka, meselelere enine-boyuna bakabilmek başkadır."

"Bazı kimseler ezbere konuştukları kadar ezber çalışsalardı Kur’an hafızı olurlardı."

"Yeryüzü din-i İslam’a, din ise hakkıyla temsile muhtaçtır."

"Sizden öncekiler hakkında suizan etmezseniz, arkadan gelenlerin zihinlerini ve dillerini kirletmezsiniz."

"Bizim derdimiz muhataplarımıza “bunlar melek gibi insanlar” dedirtmek değildir, onu dedirtecek kıvama erebilmektir."

"Allah’ın kullarına bir şey anlatabilmek ancak Allah’a hâlis kul olmakla mümkündür; zira Cenâb-ı Hak, kullarını başkalarına kul olanlara emanet etmez."

"Tahrik edilmiş bir insanın dengeli davranışlar sergilemesine imkan yoktur. "

""Bizden olmayan kim olursa olsun öteki sayılır” düşüncesi tiranca ve tabiî mel'unca bir düşüncedir."

"Olana teslim olunur, olacağa değil.. zira, geçmişe kader, geleceğe ise irade açısından bakılır. "

"Din kendisiyle insanlar şekillensin diye gelmiştir; insanlar dini kendilerine göre şekillendirsinler diye değil. "

"Başın büyüklüğüne göre dert de büyük olur."

"Kendini yerden yere vur ama başkalarını hep başının üstüne koy! "

"Günah işlememe bir fazilet olduğu gibi başkalarının günaha girmesine sebep olmama da ayrı bir fazilet hatta bir vazifedir."

"Estağfirullah’a yatırım yapmak için söylenen tevazu ifadeleri birer zımnî yalandan ibarettir. "

M.Fethullah Gülen

• Eziyetlere katlanmak, kızmamak, güler yüzlü ve tatlı sözlü olmak, güzel ahlaktandır.

Haris el-Muhasibi
  • quote:

M.Fethullah Gülen

Hepsi mi? Ne çok sözü var.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kant

quote:

M.Fethullah Gülen

Hepsi mi? Ne çok sözü var.

herhangi bir tartışma başlamasın lütfen

Ben de Hoca'dan şöyle bir şey duymuştum, harikadır:

tebliğ değil temsil...
  • Yok niye tartışma çıkarayım. Garip geldi bir an.

Aslında temsil onların anlayışında tebliğ ile aynı bile denebilir. Tebliği yonta yonta temsil haline getirmişler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kant

Yok niye tartışma çıkarayım. Garip geldi bir an.

Aslında temsil onların anlayışında tebliğ ile aynı bile denebilir. Tebliği yonta yonta temsil haline getirmişler.

tebliğ ve temsil ile ilgili yukarıda çok istifade ettiğim sözlerini yazdım...

eklediklerim hep o yöndeki sözleri,yoksa hocaefendide söz çok,derinliğine hayranlık duymamak elde değil...

• Allah’ın varlığının delillerinden biri de şudur: Sen yeryüzünü boynu bükük (kupkuru) görürsün.
    Onun üzerine yağmuru indirdiğimiz zaman kıpırdar kabarır. Şüphesiz ki, onu dirilten, elbette ölüleri de diriltir.
    Şüphesiz o, her şeye gücü hakkıyla yetendir.
    ( Fussilet, 41/39 )

• Mü'minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin.
    Allah'a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.
    (Hucurat,49/10)
  • Bir yanı dinlemeden karar veren, doğru karar verse bile adaletsizlik etmiş sayılır.
    Seneca
  • Aptallar, akıllılardan pek az şey öğrenirler; ama akıllılar aptallardan çok şey öğrenirler.
    Cato
  • Geceyle gündüzün birbiri ardınca gelişinde, Allah’ın gökten rızık (sebebi olarak yağmur) indirip, onunla yeryüzünü ölümünden sonra diriltmesinde, rüzgarları evirip çevirmesinde aklını kullanan bir toplum için deliller vardır.
    Câsiye, 45/5
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.