Şimdi Ara

Özyeğin Üniversitesi DonanımHaber Öğrenci Topluluğu (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.728
Cevap
34
Favori
177.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: whatsyourflava

kaçıncı kurdan başlıycağımız oryantasyonda açıklancakmış.Alp seni de göremedik kayıtta

Yurdda hangi odada kalıyorsunuz bu arada?

Ben 12.30-13.00 gibi geldim sanırım. İndim alt kata birisi orada kayıt işlemlerini yapıyordu, bende kalabalık yapmiyim diye şeritin arkasında bekliyordum, bir baktım bir kızla ailesi gitti oturdu masaya, ilk günden kavga çıkarmiyim diye ses etmedim. Sonra zaten kız okuma zahmetinde bulunmamış kitapçığı, birçok belgesi eksik, nüfus cüzdanını fotokopi çektirmesi için yukarıya mı ne yolladılar, ben bekledim biraz ayıp olmasın diye. Ordaki görevli bayan, çağırınca oturdum bir daha, tam açtım belgeleri gösteriyorum, geldi yine kız fotokopiyi uzattı ama ne uzatış, alıp yırtıyordum kağıdı. Görevli başta benimkini halledeceğini söyledi ve 2 dakika olmadan kayıt bitti, kalktım oradaki öğrencilerle konuştum, akbil gibi birşey sattılar bana, kantinde rahat etmem için, bazı ürünlerde de indirim oluyormuş o akbile benzeyen şeyi kullandığında, gerçi tek colayı söyledi ama olsun.

Ardından servis işleriyle uğraşan Sedat Bey'le görüştüm, sizi pek ilgilendirmiyor ama servisi kullanacak varsa pek önermiyorum, dersler saat 2-3 gibi bitiyormuş, servis 5 gibi kalkıyormuş, olur da çok kişi başvurursa ancak saat başı koyabilirlermiş, iyi bir adamdı sevdim kendisini, bulunduğum konumda servisi kullanmamım pek mantıklı olmadığını güzel bir şekilde anlattı. Ama hocaların çoğu da servisle gidip, geliyormuş öyle dedi.

Oryantasyonda buluşuruz bir köşede. Olmadı cepten haberleşiriz o gün. Facebook'ta sadece davetle üye olunabilen bir grup açalım, orada bilgilerimizi paylaşırız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 3 Eylül 2010; 13:12:25 >

• @Alp en sağda 2. sırada idim tek tek oturturlarken benim yerimi değiştirmediler sevindim baya.
  • otobüsleri çözdüm ben yurtta 2 gün kalınca:) servise gerek yok. sabah gelirken iyi olur da yurda erken dönüp napcaz zaten?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alp

quote:

Orijinalden alıntı: whatsyourflava

kaçıncı kurdan başlıycağımız oryantasyonda açıklancakmış.Alp seni de göremedik kayıtta

Yurdda hangi odada kalıyorsunuz bu arada?

Ben 12.30-13.00 gibi geldim sanırım. İndim alt kata birisi orada kayıt işlemlerini yapıyordu, bende kalabalık yapmiyim diye şeritin arkasında bekliyordum, bir baktım bir kızla ailesi gitti oturdu masaya, ilk günden kavga çıkarmiyim diye ses etmedim. Sonra zaten kız okuma zahmetinde bulunmamış kitapçığı, birçok belgesi eksik, nüfus cüzdanını fotokopi çektirmesi için yukarıya mı ne yolladılar, ben bekledim biraz ayıp olmasın diye. Ordaki görevli bayan, çağırınca oturdum bir daha, tam açtım belgeleri gösteriyorum, geldi yine kız fotokopiyi uzattı ama ne uzatış, alıp yırtıyordum kağıdı. Görevli başta benimkini halledeceğini söyledi ve 2 dakika olmadan kayıt bitti, kalktım oradaki öğrencilerle konuştum, akbil gibi birşey sattılar bana, kantinde rahat etmem için, bazı ürünlerde de indirim oluyormuş o akbile benzeyen şeyi kullandığında, gerçi tek colayı söyledi ama olsun.

Ardından servis işleriyle uğraşan Sedat Bey'le görüştüm, sizi pek ilgilendirmiyor ama servisi kullanacak varsa pek önermiyorum, dersler saat 2-3 gibi bitiyormuş, servis 5 gibi kalkıyormuş, olur da çok kişi başvurursa ancak saat başı koyabilirlermiş, iyi bir adamdı sevdim kendisini, bulunduğum konumda servisi kullanmamım pek mantıklı olmadığını güzel bir şekilde anlattı. Ama hocaların çoğu da servisle gidip, geliyormuş öyle dedi.

Oryantasyonda buluşuruz bir köşede. Olmadı cepten haberleşiriz o gün. Facebook'ta sadece davetle üye olunabilen bir grup açalım, orada bilgilerimizi paylaşırız.

alp o aleti kaça aldın hacı ? 40 lira fln diolardı tişört fln :D ben almadım da cidden iş yapıcak gibi.

• Alet için 10 lira aldılar, içinde 20 liralık yüklüymüş yani toplam 30 lira verdim.

T-shirt de verelim dediler de, yemezler dedim.
  • Geçin abi girişimciyiz ayağına satıyolar işte
  • ya alet cidden karlıya geliyo.galiba alet o çocukların ztn.fiyatlar kantine göre ucuz alette
  • T-shirtlerde bir girişimcilik örneği göremiyorum şahsen, tasarımları da kötüydü. Fakat bu alet gerçekten iyi, annem Merkez Bankasından emekli İzmir'de ki Merkez Bankası kampında da bunun saat versionu vardı, takıyordun koluna her alışverişini ondan yapıyordun, zorunluydu onu kullanmak. Hiç bekleme olmadan birçok kişi işini halledebiliyordu.
  • aslında benim hiçbir bilgim yok o alet hakkındaGörür görmez gelen öğrenciyi yoluyorlar diye bakmadım bile:P

şimdi nelerde indirim oluyor mesela?iyi birşeyse kaçırmayalım.
  • Bana bir tek 2.25 olan colanın 1.50'dan satıldığını söyledi.
  • tek indirim o olmasın

o bile olsa yılda 50 cola alsak 0.75*50=37.5 lira kardayız.gene alırız.ok
  • Gençler , Hepinizi tebrik ediyorum , hiç değilse eğitimi gerçekten iyi bir üniversiteye geldiniz . Ben ilk ögrenciyim , hatta bu bina Bank Asyadayken bile içindeydim.Bazı doğru bildikleriniz yanlış olduğunu farkettim , birinci notebook değil bu sene netbook veriyorlar , Hp mini 10.1 inch , hani bu Türkcellin dağıttıgı makinelerden , İlk sene Toshiba L300 geçen senede Hp verdiler genc arkadaşın vericekler diye zannettigi notebook.İkincisi , girişimcilik değil demişin T-shirtlere , varsa düşündügün başka bir şey senin o üniversite heyecanıyla yanıp tutuştugun fikirlerden söyle dinleriz , ama daha ilk günden bu böyleydi , şu şöyledi , buna gıcık yaptım ona şey yaptım yok.3ncüsü ise Trace sınavı 6sında açıklanacakmış ve umarım hepiniz geçersiniz , SELI gerçekten geçmesi zor bir hazırlık okulu şuana kadar 40a yakın insan ayrıldı ve benim 13 tane arkadaşım o sınavı geçmek için ugraşıyor 2 senedir , dünde sınava girdiler. o yüzden yok kolaydı yok hazırlık okumam geçerim gibi havalara girmeyin , geçme notu 70 iken çok daha kazıktı size iyilik olsun diye 65e düşürmüşler gidin gelin dua edin , daha çok bilmediginiz şey varda gözünüzü korkutmuyim şimdi , tekrar Hoşgeldiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: greenleafffff

Gençler , Hepinizi tebrik ediyorum , hiç değilse eğitimi gerçekten iyi bir üniversiteye geldiniz . Ben ilk ögrenciyim , hatta bu bina Bank Asyadayken bile içindeydim.Bazı doğru bildikleriniz yanlış olduğunu farkettim , birinci notebook değil bu sene netbook veriyorlar , Hp mini 10.1 inch , hani bu Türkcellin dağıttıgı makinelerden , İlk sene Toshiba L300 geçen senede Hp verdiler genc arkadaşın vericekler diye zannettigi notebook.İkincisi , girişimcilik değil demişin T-shirtlere , varsa düşündügün başka bir şey senin o üniversite heyecanıyla yanıp tutuştugun fikirlerden söyle dinleriz , ama daha ilk günden bu böyleydi , şu şöyledi , buna gıcık yaptım ona şey yaptım yok.3ncüsü ise Trace sınavı 6sında açıklanacakmış ve umarım hepiniz geçersiniz , SELI gerçekten geçmesi zor bir hazırlık okulu şuana kadar 40a yakın insan ayrıldı ve benim 13 tane arkadaşım o sınavı geçmek için ugraşıyor 2 senedir , dünde sınava girdiler. o yüzden yok kolaydı yok hazırlık okumam geçerim gibi havalara girmeyin , geçme notu 70 iken çok daha kazıktı size iyilik olsun diye 65e düşürmüşler gidin gelin dua edin , daha çok bilmediginiz şey varda gözünüzü korkutmuyim şimdi , tekrar Hoşgeldiniz.

İyi dileklerin için teşekkürler.

Ben dediğim gibi kendi fikrimi belirttim, emek verilmiş yapılmış, ama ben başarılı bulmadım, bulmak zorunda da değilim. Bir girişimcilik örneğini başarısız olduğuna inanıp yorum yapmam için de, illa bir fikir üretmeme gerek yok. Nitekim pek kayda değer bir girişimcilik fikri olduğuna da hâlâ inanmıyorum ve eminim ki diğer birçok insan da bunu böyle düşünüyordur, bunun yanında diğer girişimcilik ürününün de ne kadar başarılı olduğunu, ve öğrencilerin o aleti alarak nasıl rahat edebileceğini bundan önceki mesajlarımda belirttim. Yani sırf laf olsun torba dolsun, milleti eleştirim egom tatmin olsun diye yorum yazmıyorum.

• @greenleafffff Teşekkür etmekle beraber bu kadar küçük görücü bir konuşmayı neden yaptın anlamadım? İngilizceyi kimin geçip geçemeyeceği veya Seli'nin zorluğu kişiye bağlı sonuçta. İnsanların neyi, ne zaman eleştireceğide aynı şekilde kendisine bağlıdır bana kalırsa; beğenip beğenmemesine sayı duymak gerek.
  • Lisede ingilizceyle hiçbir alakası olmayan arkadaşlarım Bilkent hazırlığı geçtiyse, ÖZÜ'nün hazırlığını geçememek için hiçbir neden göremiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasaza -- 3 Eylül 2010; 21:16:12 >
  • quote:

Gençler , Hepinizi tebrik ediyorum , hiç değilse eğitimi gerçekten iyi bir üniversiteye geldiniz . Ben ilk ögrenciyim , hatta bu bina Bank Asyadayken bile içindeydim.Bazı doğru bildikleriniz yanlış olduğunu farkettim , birinci notebook değil bu sene netbook veriyorlar , Hp mini 10.1 inch , hani bu Türkcellin dağıttıgı makinelerden , İlk sene Toshiba L300 geçen senede Hp verdiler genc arkadaşın vericekler diye zannettigi notebook.İkincisi , girişimcilik değil demişin T-shirtlere , varsa düşündügün başka bir şey senin o üniversite heyecanıyla yanıp tutuştugun fikirlerden söyle dinleriz , ama daha ilk günden bu böyleydi , şu şöyledi , buna gıcık yaptım ona şey yaptım yok.3ncüsü ise Trace sınavı 6sında açıklanacakmış ve umarım hepiniz geçersiniz , SELI gerçekten geçmesi zor bir hazırlık okulu şuana kadar 40a yakın insan ayrıldı ve benim 13 tane arkadaşım o sınavı geçmek için ugraşıyor 2 senedir , dünde sınava girdiler. o yüzden yok kolaydı yok hazırlık okumam geçerim gibi havalara girmeyin , geçme notu 70 iken çok daha kazıktı size iyilik olsun diye 65e düşürmüşler gidin gelin dua edin , daha çok bilmediginiz şey varda gözünüzü korkutmuyim şimdi , tekrar Hoşgeldiniz.

selamlar.öncelikle dh özyeğin grubuna hoşgeldiniz.iyi dilekleriniz için içtenlikle teşekkür ederim.sanırsam t-shirti tasarlayanlar arasındasınız ya da yakın bir arkadaşınız.ve uğraştığınız, emek verdiğiniz bişeye dandik, kötü denmesi hoşunuza gitmedi sanırsam.fakat şunu söylemeliyim ki tavrınız doğru değil.arkadaş görüşünü belirtti.beğenmemiş olabilir.mesajındada ateş püskürmemiş sadece beğenmediğini söylemiş.ama ona sizin cevap olarak yazdığınız şeyler hiç uzlaşmacı şeyler değil.nacizane fikrim lütfen birbirimize karşı bu kadar kırıcı olmayalım.saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alp

quote:

İyi dileklerin için teşekkürler.

Ben dediğim gibi kendi fikrimi belirttim, emek verilmiş yapılmış, ama ben başarılı bulmadım, bulmak zorunda da değilim. Bir girişimcilik örneğini başarısız olduğuna inanıp yorum yapmam için de, illa bir fikir üretmeme gerek yok. Nitekim pek kayda değer bir girişimcilik fikri olduğuna da hâlâ inanmıyorum ve eminim ki diğer birçok insan da bunu böyle düşünüyordur, bunun yanında diğer girişimcilik ürününün de ne kadar başarılı olduğunu, ve öğrencilerin o aleti alarak nasıl rahat edebileceğini bundan önceki mesajlarımda belirttim. Yani sırf laf olsun torba dolsun, milleti eleştirim egom tatmin olsun diye yorum yazmıyorum.

Dostum girişimciliğin ne olup olmadığını henüz anlayamamışsın. Okulun bu konuda sana çok katkıda bulunacak.

• Rica ederim , tekrardan inşallah hepiniz geçersiniz , Gençler dememin sebebi 88liyim siz kardeşlerimde 92 oldugunu düşünüp o yüzden söyledim.Yoksa küçük görücü bir konuşma yok ortada , esasında yeni gelenlere notebook verilsin diye yöneticilerle tartıştım bile ben sizler için , gözümde sizden üstün bir şey yok. 10.1 ekranda excel yaparken zor olucagı için , he bunada şimdi excelde ne var ben böyleyim şöyleyim diyen kefaller çıkacak , onlarla yüzyüzede görüşebiliriz okulda.Ben hepiniz kalırsınız yada bir tahminde bulundummu? ben ilk bu okulu Bilkent sandıpta bu okula rehavete düşmeyin siz diye uyarıyorum ben .daha 2 eylülde 13 tane okuldan atılan arkadaşım son kez sınava girdiler , bende 1 , 1,5 sene bununla mücadele ettim , o kadar mücadelenin üzerine burada sanal klavye delikanlılıgı yapıp sahur sonrası sinir yapmama neden önyargılı arkadaşlarımız daha dereyi görmeden paçayı sıvıyorlar.Saygıdan bahsediyorsanız , o mücadele eden insanlara karşı saygınız olsunda burada laf ebeligi yapmayın ve eger yine saygıdan söz ediyorsanız , daha fikirin bile yokken fikiri olup yaptıgı şeyleri beleşe eleştirme özgüveninde bulunmayın , biz sizlere saygı duyuyoruz , bir sürü arkadaşımız sizlerin gelebilmeniz için çalıştı ama siz onlara karşı yok abazalık yapıyım bu kız güzeldi , yok bunu begenmedim yok sınav kolaydı diyip bizi germeyin yada gerin ... ( 3 noktanın açıklamasını , bizzat okulda kendim verebilirim. )
    quote:

Orijinalden alıntı: DanGWaR

@greenleafffff Teşekkür etmekle beraber bu kadar küçük görücü bir konuşmayı neden yaptın anlamadım? İngilizceyi kimin geçip geçemeyeceği veya Seli'nin zorluğu kişiye bağlı sonuçta. İnsanların neyi, ne zaman eleştireceğide aynı şekilde kendisine bağlıdır bana kalırsa; beğenip beğenmemesine sayı duymak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greenleafffff -- 4 Eylül 2010; 6:08:08 >

• Hala aynı şey. Bu iş onu beğnmezseniz asarım, şunu beğenmezseniz keserim işi değil. Herkes oraya okumaya geliyor ve tabiki beğenip beğenmediğimiz şeyler olucak. İngilizce hazırlığında mücadele eden arkadaşa saygı nedir ki ? Kimse hakaret etmiyor zaten, o arkadaşların yabancı dile yatkınlığı yokmuş veya bir şekilde başaramayıp geçememişler işte. Ayrıca okula geldiğimde gerçekten insanların aklı başında olduğunu düşünmüştüm liseden sonra ama değilmiş sanırım, hala insanlara saygı duymak lisedeki düzeyde. Ve tekrarlıyorum, bu iş gerin bende okulda kendim göstereyim işi değil. Tehdit etmeye hakkınız yok kimseyi. Şahsen böyle olayları lisede bırakıp geldim, bir dahada uğraşacak değilim. Eğer tekrar bu şekilde bir yorumda bulunursanız okula geldiğimde ilk işim şikayette bulunmak olucak.
  • Ben tekrar söylüyorum bunu bir girişimcilik projesi olarak görmüyorum, görmek zorunda da değilim, belki bunu söylerken yanlış ifade ediyorum, bunu böyle değil de, başarısız bir girişimcilik projesi olarak görüyorum demem lazım, orada haklısınızdır. Ancak ben bir projeyi beğenip, beğenmemek zorunda değilim, bir proje hakkında yorum yapabilmem için de illa bir fikir üretmeme gerek yok.

Bunun yanında hepimiz üniversiteyi araştırırarak geldik, ve internette Özyeğin Üniversitesi hakkında olumsuz bir yorum görmek oldukça zor, dört dörtlük bir üniversite beklerken, şimdi görüyorum ki bazı şeyler dört dörtlük değilmiş. Hepimiz hayatımızda ilk kez üniversiteye giriş yapacağımız için heyecanlıyız, ve birçok şeyin mükemmel olmasını diliyoruz. Ancak bunu beklerken herhangi bir şekilde üniversiteden gıcık kaptığımızı belirtmedik, belirtmeyiz(!)

Burdaki arkadaşların hiçbiri hazırlık sınıfını ben yarım dönem de okurum, veya şimdi geçerim derken egolarını tatmin etmek için değil, kendilerine güvendikleri için söylediler. Ve ben biliyorum ki böyle söyleyen arkadaşlar başarılı olacaklardır.

Biz gerçekten büyük dediğimiz insanlara saygıda asla kusur etmeyiz, ister 91'li olsun, ister 90'lı. Ne bu forum, ne o üniversite, ne de İstanbul dingonun ahırı değil. Ne siz, ne de başka biri tehdit varî konuşamaz.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.