Şimdi Ara

Özyeğin Üniversitesi DonanımHaber Öğrenci Topluluğu (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.728
Cevap
34
Favori
177.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Maalesef benimki de tıkanıyor. Hatta sabah bir anda siyah ekran moduna geçti, ne yaptıysam açamadım, sonra son çare olarak bataryasını çıkarıp, taktım. 1 Firefox, 2 Word dosyası açıldığında zaten kitleniyor. Sarjlarını desen bırak 9 saati, 2 saat gitmiyor ki bu daha sıfır alet, birkaç ay içinde o süre yarım saat, 45 dakikaya kadar düşecek. Diğer verilen Notebook'un özellikleri oldukça iyi fakat onun için de astronomik bir ücret talep ediliyor.

Neyse "Ek Kontenjanlar" hakkındaki duyuruyu ekledim.
  • netbookları notebooklarla değiştirmek için gerekli ücret belli oldu mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZaNGeLeF

netbookları notebooklarla değiştirmek için gerekli ücret belli oldu mu?

İlk gün gittiğimizde, 1.000 TL denmişti. Şimdi aşağı çekilmesi konusunda pazarlık yapılınıyormuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 25 Eylül 2010; 10:21:53 >
  • Forumu izleyen arkadaşlar biliyor , ama burayada yazıyım dedim , Üsteki benim yazım , diğeride Erhan Hocanın cevabı..

Arkadaşlar ,sizlere notebook verilmesi için inanın şahsım olarak çok ugraştım , kaç defa Bilgi Hizmetleri direktörüyle yüz yüze konuştum ,yazma , okuma ve performans açısından yeni gelen öğrencilerin zorluklar yaşıcagını , 1 gb ddr2 ramin yetmicegini , excel ve yanında 1-2 tane uygulamanın açıldığında kasıcagını söyledim , 10.1 inch ekranı boyutuyla ve dvd-rom olmaması sebebiyle ne dvd film izleyebilirsiniz , usb dvd-rom ilede zaten 10.1 inchte keyfine varabilirsiniz.Geçen sene verilen notebooklarda HP business modeliydi , bu netbooklarda ögrencilere hitap etmiyor , bunları kim seçiyor bilmiyorum ama artık lütfen farkına varsınki biz Businessman degiliz Biz ögrenciyiz , bu arada içindeki 965 chipset ekran çipiyle hiç bir oyunu oynayamazsınız yani entertainment bakımında 10 üzerinden 2 verebilecegimiz bir alettir.6 tanede notebook denedim geçen sene , en performansı düşük olan hp compaq netbook olduğunu izah ettim ki bu notebook ile aynı özelliklere sahipti en azından 13.3 inchlik bir laptop verilmesini söyledim ama bu üniversitede açıkça söylemek istiyorum artık ,fikirleriniz hiç bir değeri yok , kendi bildiklerini okuyorlar.Yahu 3 senedir kendi notebook yada cep bilgisayarım ile wireless'tan yararlanamıyorum ki Hakkari Üniversitesi bile bu hizmeti veriyordur ! Nasıl olsa memnuniyet açısından 1nciyizya.Bu netbooku ekonomik nedenler yüzünden verdiklerini varsayıyorum ve bir dahaki sene 3ncü senemiz olduğu için ( Sabancı ve Koç'ta 2 senedir ) değişim olucak sanırım.Eğer yine netbook vericeklerse ben istemiyorum bile.

Greenleaf, gecen seneki makinelere de kabahat bulman bana cok ilginc geldi. Makinelerin "business" modeli genellikle "home office " modelinden iyidir. Ogrencisiniz ama isletme veya muhendislik ogrencisisiniz (birkac yil sonra yonetici veya muhendis olacaksiniz yani). Sen nasil bir modeli tercih ederdin?

Bu makine secim surecinden senin cikardigin sonuc "fikirlerinin hicbir degeri olmadigi" ise demek ki biz bu okulda cok amacli ve cok tarafli karar surecini daha ogretememisiz. Bu surecte hocalar ve ogrenciler rol oynadi. Herkesin fikri degerli. Makineler kiyaslandi. Bircok kriter degerlendirildi. Sonunda bu kriterler bir araya getirilip bir karar verildi. Tabii ki bu karar surecinde maliyet rol oynadi. Boyle bir karar surecinde aksi mumkun mu? Bu karardan memnun olmayabilirsin ama "fikirlerinizin hicbir degeri yok" cikarimina varman epey abartili olmus.

Bu makine ile oyun oynayamayacagina pek uzulemiyorum; kusura bakma. Hatta "isabet" diyorum.

Bundan sonraki makinalarin da netbook olacagini varsaymak bence makul.

Baska okullarin makine yenileme sureci hakkinda benim bilgilerim su sekilde:
    Sabanci: 3 yil
    Fatih: yenileme yok
    Koc: lisans ogrencilerine makine verilmez
    Benim bildigim 2 yilda bir makine degistiren okul yok ama olabilir tabii--her okula bakmadim.

Elestirirken biraz resmin tamamini gormeye calisalim lutfen.

• 965 chipset mi kaldı ya.on-board ekran kartı da ayrı bir felaket.tamam biz business-man olacağız da günümüz koşulları hiç mi önemli değil.yurdda kalanlar için netbook herşey demek.ödevlerimi ve araştırmalarımı yapıcam tabiki ama film de seyredeceğim oyun da oynacağım.verdikleri matlab programından şu netbooklarda nasıl bir verim alabiliriz.sadece şu netbook olayından öğrenci-üniversite mekanizmasının işlemediği çok açık.eninde sonunda maliyet belirliyosa işi konuşmaya hiç gerek yoktu o zaman.biz sizin fikrinizi aldık ama bizim dediğimiz olcak demek fikirleriniz önemsiz demektir.

ayrıca netbookda oynayabileceğiniz en mükemmel oyun freedom fighters.tavsiye ederim.
  • eveeet fiyatlar belli olmuş.. ilk seçenek güzel gözüktü, her ne kadar intel ekran kartı soru işareti uyandırsa da, piyasa satış fiyatı 2500-2750 tl arasıda değişiyor, netbookun üzerine 1250 tl vererek almak mantıklı geldi, ne de olsa 4 sene de garantisi var..

2. link çoktan seçmeli bi link malesef, sistem konusunda bi fikir edinemedim haliyle, mail attım durumu belirttim ve 2. notebookun özelliklerinin kesinleştirilmesini rica ettim..

sizin fikirlerinz nelerdir?
  • Benim olmayacak bir notebooka, ben 1.250 TL vermem, daha doğrusu veremem. (İlk gün Oğuz Hoca geri vereceğimizi söylemişti, şimdi ki durumu bilmiyorum.) Zaten 2 sene sonra yenileyecekler, 2.senenin sonunda tekrardan netbook vereceklerine şahsen inanmıyorum. :)

Yeni notebooku 3.senenin sonunda 50 TL verip alıyormuşsun, düşünülebilir bence şimdi, verilecek notebookta fena değil hani. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 2 Ekim 2010; 22:07:52 >
  • nasıl olsa seneye notebook alacaz, bu sene 1200 verip o aleti almak mantıklı ve ekonomik.
  • Sizin sınav nasıl geçti? Bizim ki kolaydı genel itibariyle, ilk sınav olduğundan basit tutup Elementary öğrencilerinin gözlerini korkutmak istemediler sanırım.

İmzaları da yaptım, pek güzel olmadı ama hiç olmamasından iyidir. 2.resim de güya kitap efekti vermeye çalıştım da pek olmadı.

Özyeğin Üniversitesi DonanımHaber Öğrenci Topluluğu

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_42128942/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/3e/52/d3/3e52d3e491bd977cda394ac5300cf672.jpg[/image][/link][/center]

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_42128942/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/3b/ff/19/3bff1976ce5f9cce866e6958916bddbf.jpg[/image][/link][/center]

Bunlar da yeni. :)

En üsttekini El Cazador yaptı, tekrar teşekkür ediyorum kendisine.

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_42128942/tm.htm][image]http://img232.imageshack.us/img232/5356/ozyeginuniversitesi3.png[/image][/link][/center]

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_42128942/tm.htm][image]http://img101.imageshack.us/img101/9804/ozyeginuniversitesi4.png[/image][/link][/center]

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_42128942/tm.htm][image]https://store.donanimhaber.com/f2/5a/4f/f25a4f91f0453f297d27ce725b624be6.png[/image][/link][/center]

[center][link=http://forum.donanimhaber.com/m_42128942/tm.htm][image]http://img207.imageshack.us/img207/466/ozyeginuniversitesi6.png[/image][/link][/center]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alp -- 3 Kasım 2010; 0:58:58 >

• Önceden telefondan baktığım için yaptığın logonun boyutuna dikkat etmedim, maalesef yaptığın logo imza kurallarına uygun değil, yine de teşekkür ederim(z) uğraştığın için.
  • Bu gurpta lisan ögrencisi var mı?
  • merhba arkdşlar eğer senye istedıgım yer ünvste olmassa belkı bnde özyeğini düşünüorum bişi sormak ıstyrum aydınlatrsanız sevınırım :)

özyegım ünvstesınde yurt dışı olanakları nasıl 4 yılık lisansı bitrip ardında yale,ucle,stanford gibi ünvstelere gıden öğrncı arkdşarmz var mı ?
    ayrıca yenı kampüs ne zman acılcak ? birde okuln yurtlaırnı sayfada bulamadım merkezı yerde mı yyurtlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qaan

Bu gurpta lisan ögrencisi var mı?

Benim bildiğim 3 kişi;

Lhunardaien, ZaNGeLeF ve Merc4eve.

quote:

Orijinalden alıntı: static.ip

Rica ederim Alp

Boyutlarına uygun düzenlemeyi ekliyorum umarım beğenirsiniz

/>

Teşekkür ederim Ozan, ilk mesaja ekliyorum. :)

quote:

Orijinalden alıntı: buz05

merhba arkdşlar eğer senye istedıgım yer ünvste olmassa belkı bnde özyeğini düşünüorum bişi sormak ıstyrum aydınlatrsanız sevınırım :)

özyegım ünvstesınde yurt dışı olanakları nasıl 4 yılık lisansı bitrip ardında yale,ucle,stanford gibi ünvstelere gıden öğrncı arkdşarmz var mı ?
    ayrıca yenı kampüs ne zman acılcak ? birde okuln yurtlaırnı sayfada bulamadım merkezı yerde mı yyurtlar ?

Merhaba,

Üniversitemiz 3 yıllık bir üniversite olduğu için daha mezun vermedi. (Hazırlığı direkt geçip, yazın ders alarak 3 senede bitiren varsa bilmiyorum. (Yazın ders alarak erkenden bitirebilme var mı, o konuda da tam bir fikrim yok.) ) Bu yüzden de, bahsettiğin üniversitelere benim bildiğim kadarıyla malaasef giden yok.

Yeni kampüs seneye açılıyor. Lisans öğrencileri geçerken, SELI (Hazırlık) öğrencileri Altünizade'de ki kampüste kalacaklar.

"Merkezî mi?" derken neyi kastettin bilmiyorum ama, konukevleri Çamlıca'da. Arkadaşım; "5 dakika da servisle geliyoruz." demişti. Sitede de 10 dakika yazıyor.

Daha detaylı bilgi için;http://www.ozyegin.edu.tr/OzUDE-YASAM/Ogrenci-Konukevi-Lojmanlar

• Arkadasın dedigi gibi okulun 3. senesi. Ben ilk giren ögrencilerdenim ve ocak ayında erasmus ögrencisi olarak Fransaya gidiyorum. Suanda okuldan mezun olan arkadas yok ama 30kredilik bir dönemde 42-45 kredi alarak okula erken bitirmeye calısan arkadaslar var. azimle sican betonu deler derler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qaan -- 18 Aralık 2010; 22:12:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Qaan

Arkadasın dedigi gibi okulun 3. senesi. Ben ilk giren ögrencilerdenim ve ocak ayında erasmus ögrencisi olarak Fransaya gidiyorum. Suanda okuldan mezun olan arkadas yok ama 30kredilik bir dönemde 42-45 kredi alarak okula erken bitirmeye calısan arkadaslar var. azimle sican betonu deler derler.

Hangi bölümdesin hocam?
  • Merhaba arkadaşlar,
    Bilgisayar Mühendisleri odası bölümünde yazdım ancak konusu olduğu için buraya da yazıyorum;
    31 Ocak-4 Şubat tarihleri arasındaki Oyun Atölyesi programına seçilme şansına eriştim. Bildiğiniz gibi %50 bursla yerleşir isem %100 burstan faydalanabileceğim. Ki geçen sene %50 burs dolmamış ve en düşük puan için de barajı geçmek artıyor bile.
    Araştırdığım kadarı ile okulun akademik kadrosu çok güçlü. İleride daha da gelişecek gibi. Kendimi şimdiden Özyeğinli gibi hissetmeye başladım.
    Zaten Erhan Erkut hoca ile biraz mailleşmiştim bir projemden ötürü, kendisi mailden bile çok iyi biriymiş gibi davranıyor. Ki gece 12'de mesaj atması bunun göstergesi.
    Tatile geliyor sanırım ama benim geleceğim tarihlerde üniversitede olan varsa görüşmek isterim açıkçası. En azından tanışmış oluruz.

• quote:

Orijinalden alıntı: smd

Merhaba arkadaşlar,
    Bilgisayar Mühendisleri odası bölümünde yazdım ancak konusu olduğu için buraya da yazıyorum;
    31 Ocak-4 Şubat tarihleri arasındaki Oyun Atölyesi programına seçilme şansına eriştim. Bildiğiniz gibi %50 bursla yerleşir isem %100 burstan faydalanabileceğim. Ki geçen sene %50 burs dolmamış ve en düşük puan için de barajı geçmek artıyor bile.
    Araştırdığım kadarı ile okulun akademik kadrosu çok güçlü. İleride daha da gelişecek gibi. Kendimi şimdiden Özyeğinli gibi hissetmeye başladım.
    Zaten Erhan Erkut hoca ile biraz mailleşmiştim bir projemden ötürü, kendisi mailden bile çok iyi biriymiş gibi davranıyor. Ki gece 12'de mesaj atması bunun göstergesi.
    Tatile geliyor sanırım ama benim geleceğim tarihlerde üniversitede olan varsa görüşmek isterim açıkçası. En azından tanışmış oluruz.

Tekrar merhaba Samed,

Hazırlık sınıflarının dersleri, 2 Şubat Çarşamba günü başlayacak, şu an hangi sınıfta olduğumuz belirlenmediğinden dolayı, ders saatlerimizi bilmiyoruz. Olur da saatlerimiz uyuşursa bende tanışmaktan mutluluk duyarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alp

quote:

Orijinalden alıntı: smd

Merhaba arkadaşlar,

Tekrar merhaba Samed,

Hazırlık sınıflarının dersleri, 2 Şubat Çarşamba günü başlayacak, şu an hangi sınıfta olduğumuz belirlenmediğinden dolayı, ders saatlerimizi bilmiyoruz. Olur da saatlerimiz uyuşursa bende tanışmaktan mutluluk duyarım.

Ben 9:30-17:00 arası okulda olacağım 5 gün boyunca. Umarım görüşürüz.

• Olurda Alp'in cevaplayamadığı bir soru olursa( kötü amaçla söylemiyorum ha ) ben ve diğer arkadaşlarda 2şubat günü okulda olacaklar, herhangi bir soruyu bizede iletebilirsin rahatlıkla. Özellikler yurtla ilgili sorularını rahatlıkla cevaplayabilirim. :)
  • Soru sormak değil de tanışma babında görüşmek isterim fırsat olursa.

Yarın üniversiteye geleceğim annemle, inanmadı hala burs olanağının olduğuna dedim yarın gidelim de yetkiliyle görüştüreyim bari seni.

Gören olursa diye soruyorum yoksa doğaçlama gideceğim :)
    Eminönü, Taksim , Şişli, Otogar , Fatih taraflarından nasıl ulaşabilirim okula? Sitede geçen hatlar var da sadece hat numarası yazıyor nerede ineceğimi nereye gideceğimi bilmiyorum açıkçası?

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.