Geçen sene aldığım Satellite p100-387 modelinde özellikler şöyleydi:
Intel® Centrino® Duo Mobil Teknolojisi, Intel® Core™2 Duo İşlemci T7400 (2.16 GHz), 667 MHz FSB, 4 MB L2 level cache 1 GB (512+512 MB) DDR2 RAM (533 Mhz) Microsoft® Windows® XP Media Center Edition NVIDIA® GeForce™ Go 7600 256 MB DDR2 Video RAM, 16x PCI Express
Geçen hafta aldığım Satellite X200-21K özellikler ise şöyle:
Intel® Core™2 Duo İşlemci T7700, 2.4 GHz FSB 800 MHz L2 cache 4 MB 2,048 (1,024 + 1,024) MB DDR RAM (667 Mhz) Windows® Vista® Home Premium Edition TurboCache™ teknolojisini destekleyen NVIDIA® SLI çift GeForce® 8600M GT bellek kapasitesi : 512 MB ayrılmış VRAM (4 GB'lık sistem belleğine sahip TurboCache™ teknolojisi kullanan toplam 2303 MB'a kadar kullanılabilir sistem belleği) bellek türü : DDR Video RAM (resp. birleştirilmiş DDR Video RAM ve DDR sistem belleği) bağlı veri yolu : 16x PCI Express
Fifa 2008'i Satellite p100-387'de 1024 x 768 modunda sorunsuz oynarken beklentim X200-21K'de çok daha üstün bir performans alacağım yönündeydi. Ancak oyunu X200-21K oynamaya çalıştığımda (SLI aktif bile olsa) 800 x 600 modunda, takılma yavaşlama gibi sorunlarla karşılaşıyorum. (Örnek olarak yandan bir orta yaptığımda kaleye ulaşması bazen saniyeleri bulabiliyor!)
Sorunu sizce Vista'ya yüklemek doğru mu?Yoksa makinada başka bir problem mi var?
Benimle paylaşabileceğiniz her türlü yorum için şimdiden teşekkür ederim!
ben şahsen denemedim ama laptop araştırmalarımda gördüğüm kadarıyla fifa08 de vista driver sorunları var yani pc ile ilgili olduğunu hiç sanmıyorum yeni driverlarda düzeldiğini duymuştum bence biraz araştır bu konuyu driverlarını güncelle malesef vista böyle
bu arada aldığın laptop gerçekten güzel hayırlı olsun nerden aldığını ve fiyatını sorabilirmiyim
Ya ewet bende bu makinayı baya sevdim hakikatten nerden aldın fiyatı ne kadardır bende merek ettim simdi..Cevapların icin tesekkürler
Merhaba Arkadaşlar,
Aleti toshiba beylikdüzünden peşin yaklaşık 3800 YTL olarak almıştım. Laptopla beraber başka şeyler de aldığımızdan yaklaşık fiyat veriyorum ama o zamanlar epeyce indirimliydi. Şimdilerde dolar kuru daha düşük olduğundan belki YTL bazında daha uygun fiyatlar alabilirsiniz.
Bu arada gerçekten de vistanın fifa 08 ile problem var galiba, çünkü bu alete geçen hafta sırf merakımdan xp kurdum... Ekran kartının henüz xp driverları olmadığından "çakma" driver ile (SLI modunu desteklememesine rağmen) çok rahat herşey full 1440 x 900 modunda oynayabiliyordum. Tekrar vistaya döndüm; dediğim gibi 800 x 600 bile kabus!
Bunun dışında alette 1280x720 dizi oynattım hem kendi ekranında hem de LCD'de gayet tatmin edici.
ekran kartının driverini günelle
Bende x200-21k aldım. Ama neredeyse aldığıma alacağıma pişman oldum diyebilirim. Ama kabahati vistaya buluyorum. Makine açılırken o kadar yavaş açılıyorki, neredeyse uykum geliyor. Bir program ile çizim yapayım diyorum, çok takılmalar yaşıyorum. Crysis oynayayım diyorum, tam bir facia. Neymiş efendim; bunda 512 SLI ekran kartı varmış. Hadi beee ordan. Kardeşimin bilgisarı 256 ekran kartlı celeron işlemcili sıradan bir bilgisayar ama o çok rahat oynuyor. Xp yükliyeyim diyorum ama forumlarda öyle bir anlatıyorlarki yükleyebileceğimi zannetmiyorum. Çok gözümü korkuttular. Yani anlatmak istediğim şu; o kadar araştırmama rağmen en iyi bilgisayarın bu olduğu görüp aldım. Ama bundan sonra kimseye tavsiye etmem. Pilide çabuk bitiyor (En fazla 1 saat)
sorununuz buyuk olasilikla vista ve driver kaynakli.teorikte makinenin muhtesem bir performans vermesi gerekirken yazilimsal problemlerden dolayi pratikte beklentilerinizin altinda bir performans almaktasiniz ne yazik ki. bu arada bilgisayarin uzerinde 2adet 8600gt ekran karti mi bulunmaktadir ve SLI terimi bunu mu ifade etmektedir?
yok walla x200-15k var bende sizin ekran kart performansnz sli oldugu icin benmknden daha yuksektr crysiste ben hersey mediumda 2-3 ayar highda cok guzel akıcı oynuorm ayrıca bilg. acılırken de gaet hızlı acılıyo xp hızında acılıyo diyeblrm sennknde bi sorun olabilr, sarjınn da 2 saat gittini gozlermle gordm sen bence bi servise ugra
quote:
Orjinalden alıntı: suvaribey
Bende x200-21k aldım. Ama neredeyse aldığıma alacağıma pişman oldum diyebilirim. Ama kabahati vistaya buluyorum. Makine açılırken o kadar yavaş açılıyorki, neredeyse uykum geliyor. Bir program ile çizim yapayım diyorum, çok takılmalar yaşıyorum. Crysis oynayayım diyorum, tam bir facia. Neymiş efendim; bunda 512 SLI ekran kartı varmış. Hadi beee ordan. Kardeşimin bilgisarı 256 ekran kartlı celeron işlemcili sıradan bir bilgisayar ama o çok rahat oynuyor. Xp yükliyeyim diyorum ama forumlarda öyle bir anlatıyorlarki yükleyebileceğimi zannetmiyorum. Çok gözümü korkuttular. Yani anlatmak istediğim şu; o kadar araştırmama rağmen en iyi bilgisayarın bu olduğu görüp aldım. Ama bundan sonra kimseye tavsiye etmem. Pilide çabuk bitiyor (En fazla 1 saat)
ben cok memnunm herkese tavsiye ederm ki 21k benknden de iyi bir model
Çok ilginç. Belkide benim vista doğru kurulmadı. Ama pil kesinlikle 1 saat gidiyor.
Vista + DX10 + Driver kaynaklı bir sorun. Fifa ve Test Drive Unlimited sorunlu oyunlar. PES 2008 'i dene, daha ağır grafikler olmasına rağmen yağ gibi akıcı oynarsın.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme