Şimdi Ara

Bu %40 gümrük vergisi olmasa MG ZS elektrikli suvu 800 bin TL'ye alacaktık toggdan çok daha ucuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
0
Favori
3.116
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vergi gelmese çok düşecekti fiyat ama vergiyi koyunca bir mlyonu geçti mg ZS ev

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-827554943 -- 31 Mart 2023; 10:12:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çin de 100 dolara adam çalıştırıp burada araba satamazsin. gelir fabrikasını burada kurar bu memlekete katma değer sağlar teşvik alırsın.
    toyota gerizekali mi bu kadar Araba üretiyor TR de?
    togg un korunması gayet doğru bir hareket.

• en1gma kullanıcısına yanıt

Yerli ve milli tutumunuz çok hoşuma gitti , umarım her konuda bu hassasiyeti gösterebilirsiniz.

Nası böyle daha iyi mi?

yav kardeş sende alakasız seyler yazmıssın ... burda da çınde de işçilik aynı para. Asgari ucretler aynı hatta orada enflasyonda yok alım guclerı bızden ıyı, hatta bu araba vergılerı hiç yok. Siz ne zmn uyanacaksınız ben en cok onu merak edıyorum

• hayır senin mesajı silmişler benimkinden ne istemişler onu anlamadım, şikayet eden de ben değilim
    neyse konuya döneyim,cindeki asgari ücretle buradaki aynı para da olabilir, fakat bu Çine orada ürettiği malı kafasına göre buraya sokma hakkı vermez
    kendisi nasıl o hakkı vermiyorsa,bizim de vermememiz gayet normal.
    sabah akşam batı ooo söyle ilerici böyle demokrasi cart curt diye kafa ütüleyene kadar adamlar Çinliler piyasalarına hakim olmasın diye neler yapıyor ona odaklanın.
    özgürlükler ülkesi zannettiğiniz abd den başlayabilirsiniz araştırmaya. sizin mantiginiza göre bunların da uyanması lazım hans coni falan salak bu herifler.
    benim yerlilik hassasiyetimi merak edenler
    20 sene bekle devlet yapar diyen dh şovenist tayfaya verdiğim
    peki 20 sene bu işin yapılmamasının inşaat,zaman,lojistik,turizm gibi birçok sektörden doğacak zararı ne olacak?
    cevabını ,
    ve bu cevap sonrası bu şahısların arkalarına bile bakmadan kaçtıkları konulara baksınlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 31 Mart 2023; 15:49:30 >

ÖTV yi yüzde 300 arttirsinlar, cari açık düşsün diye. Çok mantıklı değil mi? Tam AKP'li kafası

20 sene boyunca verilen garantiler tutmayınca ortaya çıkan zarar kimin parasından gidiyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 31 Mart 2023; 16:30:55 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/hasan-bozbey/yap-islet-devret-modeli-42100827

az sözcü oku mangir Merdan seyret öğrenirsin.

bugün sadece vaat edilip yapılmayan belen geçidinin yıllık maliyeti 1 milyar lira.

aydın denizli otoyolu,yıllık 1 milyar lira

amanos tunelleri ,yıllık maliyeti hesaplanamiyor,minimum 5 milyar lira

20 yıl yapmadın çarp 20yle.

dolar kaç paraydı 20 sene önce,şimdi kaç para?

inşaat maliyeti kaça katladı 20 yılda?

versene hesabını haydı?

birinde elde iş var, ötekinde elde muz kabuğu.

veremezsin, iban numaramı vereyim de vergilerimden ödediğim paraların bana düşen kısmını yolla.

Bir ülkede devlet işi vaat edip yapmiyorsa o işi özel sektöre yaptirirsin.

bekle 20 sene devlet yapar demezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 31 Mart 2023; 16:54:19 >

• https://tr.motor1.com/news/366906/cin-abd-otomobil-vergi//

cinde akp yok, git uyandır adamları da çağ dışı vergi politikasından vaz geçsinler.

https://haberglobal.com.tr/ekonomi/cin-uretimi-otomobiller-dunya-pazarinda-nasil-yukseldi-abd-ve-guney-koreyi-gecip-228288

yalnız Çin de uyandırma işi falan sakat,dikkat et kendini bir manga askerin önünde bulursun sonra https://www.dw.com/tr/abd-%C3%A7ine-ek-vergi-uygulamas%C4%B1n%C4%B1-ba%C5%9Flatt%C4%B1/a-44549005

al bu da abd.

https://www.sozcu.com.tr/2023/ekonomi/abd-ve-avrupa-arasinda-yerli-uretim-gerilimi-7596421/

kendinizi üç beş saçmalık seyredince aydın zannediyorsunuz ya,sizin maksimum aydınlığınız ayın karanlık dördün bölgesi kadar.

hiçbir şey bildiğiniz yok.

geçen yazdım,ötv kalksın güzel.

sehirler daha depreme sele hazır değil gelecek araç dalgasını nasil karşılayacaksınız, şehirlerdeki araç yoğunluğu,otopatk şarj vs kentleri yeniden dizayn etmeniz gerekir milyarlarca dolarlık yatırım ister ne yapacaksınız diye sordum

tık çıkmadı hiç birinizden

hani bir akp li demişti ya,bize sorgulayan adam lazım değil diye, siz de aynısının lacivert rengisiniz. ardını arkasını düşünmeden at atabildigin kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 31 Mart 2023; 16:56:8 >

Çin, abd yapıyorsa doğrudur. O zaman tr de de yapılabilir. Çok haklısın. %400 yapmalı

• commandx C kullanıcısına yanıt

evet Çin abd yapiyorsa sende yaparsın.

dünyanın en güçlü devletleri bunu yapıyorsa,onlar sana mal satacagi zaman ÇATIR ÇATIR yaparsın.

onlar yerel üreticiye teşvik veriyorsa sen de verirsin.

washingtona gidip oradan ukraynaya destek verelim putine yaptırım uygulayalım demekten iyidir.

gerçi buradaki şovenist takımı ona da kulp buldu ha,

coniyi kızdırmamak için öyle demiş, yoksa yapmayacakmış 

bilmediğiniz konularda ahkam KESMEYİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 31 Mart 2023; 17:0:1 >

Bilip bilmeme değil bu. Akp'li ailede akp'li kafasıyla büyüdüm. Lisede falan ben de aynı senin gibiydim. Seni çok iyi anlıyorum çünkü o zamanki ötv zamlarını da aynı senin argümanlarınla savunuyordum. Forumlarda yazıyordum aynı seningibi. Cari açık hede hödö diyordum, diğer ülkeleri öne koyuyordum. Şimdi geldiğimiz noktaya bakıyorum. Daha pahalı araçlar, daha pahalı yollar, daha kötü hayat şartları...

• commandx C kullanıcısına yanıt

ben zazayim,ailemde de akp li yok.kendim de değilim.ne zaman ki nakliye işine girdim, yabanci ulkelere gidip oradaki insanlarla tanıştım,sizin gibi bekle devlet yapar diyenlerin memleketi kaç posta soydugunu gördüm ,ondan sonra anladım bizim muhalif geçinen tiplerin aslında muhalif olmayıp kendi hırsızını beslemek üzerine bir beyninin olduğunu, cehalet seviyesinin iktidarı destekleyen kesimden gram farkının olmadığını.

aklın almayacak,kapasiten yetmeyecek, ahape diye zirlamaya devam edeceksin ama yine yazayım

daha afete hazır olmayan şehirler gelecek yeni araba dalgasına hazirlanmadan ,nufus gelişmiş ülkelerde olduğu gibi dengeli şekilde anadoluya,köylere ,ilçelere dagitilmadan değil sen,senin feristahın iktidar olsa ötv yi kaldıramaz.bak ekonomi finansman cari vs hiç girmiyorum o bölüme.

devletin 10 hükumet vaat edip yapmadığı işi özel sektör 3 senede yapiyorsa senin o işi vaat edip YAPMAYANLARIN peşinde koşman gerekir,işi pahalıya BİTİRENİN değil.

YAPMAYAN

BİTİREN

önce otur bu farkı çalış. sonra ahkam kesersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 31 Mart 2023; 17:26:0 >

Ahkâm kesmiyorum, muhalefeti savunmuyorum, ÖTV kalkar ya da iner demiyorum. Bir iddiam yok mma anlayamiyorsun. Bir yerlerinden uyduruyorsun kendi zirvalarini dayatmak için.

• benim söylediklerim zırva ise aksi argüman üretirsin, üretemiyorsan üretebilecek birine haber verirsin o cevap yazar senin yerine.

• Hiç bir iddia yazmadan anlamiyorsun ki sana argüman sunayım? Anlayamayacağın belli. Değmez yani sana. Kim ne derse desin bir gram bir şey anlamazsın. Başka siyasi konuya gider benzer şeyleri yine zirvalarsın.

abd çin arasında soguk savas var orasına gelırsek .... bak tesla turkıyeye gelmıyor neden vergı cok fazla var abd den geldıgı için. Ama burdan abdye herturlu yapı malzemesı gıdıyor, ford araclar gıdıyor gemicikler tıka basa dolu abd ye mal tasıyorlar. Ee noldu?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.