Bugün aracım adblue azaldı uyarısı verdi. Shell'den yakıt aldım birde 10 litrelik adblue fiyatını sordum 300TL dediler. Mazot 20TL zaten, adblue'nun litresi 30TL'ye denk geliyor. Adblue'nun içinde üre ve su var bunu bu kadar pahalı yapan nedir anlayamıyorum. Adblue yerine idrarımızı doldursak depoya aynı işi görür mü sizce? |
AdBlue Deposuna İdrar Doldurmak: Yapılmaması Gereken Bir Uygulama
AdBlue, dizel araçlarda egzoz emisyonlarını azaltmak için kullanılan bir sıvıdır. AdBlue deposuna idrar doldurmak yaygın bir efsanedir, ancak bu son derece tehlikeli ve zararlı bir uygulamadır.
İdrar, AdBlue'dan tamamen farklı bir sıvıdır ve AdBlue sistemine zarar verebilecek çeşitli maddeler içerir. İdrar doldurmak aşağıdaki sorunlara neden olabilir:
- Katalitik Konvertörün Hasar Görmesi: İdrar, katalitik konvertöre zarar verebilecek amonyak ve diğer bileşikler içerir.
- AdBlue Sisteminin Arızalanması: İdrar, AdBlue sisteminin tıkanmasına ve arızalanmasına neden olabilir.
- Motor Hasarı: Arızalı bir AdBlue sistemi, motorun düzgün çalışmamasına ve hatta hasar görmesine neden olabilir.
- Emisyonların Artması: Bozuk bir AdBlue sistemi, aracınızın egzoz emisyonlarının artmasına neden olarak çevresel sorunlara katkıda bulunabilir.
AdBlue yerine su koymak da benzer şekilde tehlikelidir. Su, AdBlue sistemini aşındırabilir ve aracınıza zarar verebilir.
Sonuç:
AdBlue deposuna idrar veya su doldurmak asla iyi bir fikir değildir. AdBlue sisteminize zarar verebilir, aracınıza zarar verebilir ve çevresel sorunlara katkıda bulunabilir. AdBlue deponuzun düzenli olarak doğru sıvı ile doldurulmasını sağlamak çok önemlidir.