Alıntıladığım mesaja cevap yazmışsın togg yerli değil, fiat yerli falan fişman. Ben nerenle okuduğunu merak ettim. Ben mi kaçırdım bir şey? |
Bu %40 gümrük vergisi olmasa MG ZS elektrikli suvu 800 bin TL'ye alacaktık toggdan çok daha ucuz (4. sayfa)
-
-
Yerel marka olunca ne oluyor arkadaş? Benim cebime giren ekstra bir para mı var? Üreten patronlar daha çok para kazanıyor o kadar. O kazandıkları paranın vergisini bile düzgün verecekler mi bakacağız. Ülkede fabrika kuruyorlar, istihdam sağlıyorlar desen hyundai, Toyota da fabrika kuruyor. Ee ne anladık bu işten?
Öyle bir algı yaptılar ki sanki arabayı devlet üretiyor, karını da halka dağıtıyor.
alintiladigim mesaj bu.
yorumun nedir?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Togg'un korunması değil, siyasi projenin korunması
evet karşı değilsin gayet net görülüyor evet.
peki hükumet hatali toggu siyadete alet etmesinler güzel aynen katılıyorum.
sana bir soru,
togg için
çakma, yapamazlar,fabrikası yok,yalan,yerli otomobil yollarda, sahtekarlar
yazan konuşan siyasetçiler için yorumun nedir?
yok yalan deme, linki çakarım.
Şimdi senin gibi parti fanatiği birine ne desen işine gelecek şekilde anlar. Evet, yerli bir araca karşı değilim lanse edilme tarzı yanlış benim için.
Kısmen katılıyorum, kısmen katılmıyorum. Yerel marka olması tabii ki avantajlı ama ülke uçtu kaçtı çağ atladı durumu olmaz.
Vatandaş baştan kaybetti. 600bine alabilecekleri araçlar 900bin-1milyon oldu. Ne için? Togg üretilecek ülke şaha kalkacak diye. Bu yapılan zam insanlık suçu. Ticaret kanununa da aykırı. Tamamen art niyetli bir yaklaşım. Çinlilere zam yapacağına togg a indirim yap. Sen de ver 600bine sıkıyorsa? Hadi tr de çakallık yaptın, globalde ne yapacaksın?
sana bir soru,
togg için
çakma, yapamazlar,fabrikası yok,yalan,yerli otomobil yollarda, sahtekarlar
yazan konuşan siyasetçiler için yorumun nedir?
yok yalan deme, linki çakarım
soruyu cevaplamadin yalnız,iftira atarak cevap verilmiyor.
lafı yine çevir yine sorarım. görelim bakalım kimmis parti fanatiği.
ithal ürüne zam konusunu dünyadan örneklerle açıkladım geçelim o bölümü tekrar tartışmaya gerek de yok anlamadıysan your problem.
şuraya geliyorum ben
Yerel marka olunca ne oluyor arkadaş? Benim cebime giren ekstra bir para mı var? Üreten patronlar daha çok para kazanıyor o kadar. O kazandıkları paranın vergisini bile düzgün verecekler mi bakacağız. Ülkede fabrika kuruyorlar, istihdam sağlıyorlar desen hyundai, Toyota da fabrika kuruyor. Ee ne anladık bu işten?
Öyle bir algı yaptılar ki sanki arabayı devlet üretiyor, karını da halka dağıtıyor.
togg için şahsın yorumu bu,burada ne çınlıye zam,ne ötv yazıyor.
Tek bir yorumunla zeka seviyeni belli ettiğin için teşekkür ederim. Alakasız bir konuyla ilişki kuruyorsun, aptal demekten başka çare bırakmıyorsun.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Togg'u yurtdışına satamadığın sürece ülke ekonomisine bir fayda sağlamıyor, haberin olsun.
hakaret edince bu yazı silinmiyor.
tez nedir? dışarı satamadığın arabaya gerek yok. üretme. git alman japon arabası al.
bu tezden yola çıkarak biz dışarı füze de mermi satamıyoruz ,o zaman üretmeyelim. gidip amerikan mühimmatı alalım
nesini anlamadın, çocukluğuna mi inelim?
yada başka bir şey söylemek istedin de bu mu çıktı?
Dünyadaki bir iki kötü örneklerine bakacağına iyi örneklerine de baksan? Çin abd dedin. Çin'de abd de ne kadar ÖTV var? Son 20 yılda ne kadar zam yapilmış?
Cari açığı kapatmak için derler, ÖTV zammı yaparlar. 27otv den, 80e, %60dan %220ye.
Yerli üretimi desteklemek için derler, ÖTV zammı yanına matrah çıkarırlar, çifte zam yaparlar.
Togg için derler, Çinli araçlara zam yaparlar.
Gelinen son noktada bitmiş ekonomi, açılmış cari açık, alım gücü yerlere düşmüş vatandaş, kazık araç fiyatları. Üzücü olan bunlara inanan saftiriklerin olması. Akpliyim demeye utanarak bunları savunanların olması.
sen Kaçtıkça ben kovalarım. burada ne Çin ne abd ne otv yazıyor.
diğer mesajına da yanıt vereceğim bilesin
önce bu elemana ne diyorsun ona yanıt alayım..
O yoruma katılmadığımı söyledim, katılmadığımı yazdım. Yerli marka tabii ki iyi bir şey, bunu dile getirdim. Togg da destekliyorum. Cevap yazacak argüman bulamadikca bunu niye atıyorsun? Hiç bir soruma cevap veremedin. Alakasız şeylerle kendini haklı çıkarma derdindesin
bu cümlelerin de benimle ilgili ise mümkünse etiketle, çünkü bana yazıyorsan hakkımda yazdıkların palavra.
ben yerelde adanada gösterilen adaya göre memleket veya zafere,cb seciminde de inceye destek vereceğim,6li masaciyim demekten utanıyorsan senin sorunun. siyasi fikrimle ilgili yorumun varsa onu ayrıca konuşuruz.
Askeri teçhizat ile otomobili kıyaslaman başlı başına aptallık. Ben üretme diye bir şey yazmadım, yurt dışına satılması gerektiğini yazdım. Lafı oraya çektin, o halde biraz daha çek müsait yerine sapla.
-
aynen öyle yazdın, lafı çevirme.
Togg'u yurtdışına satamadığın sürece ülke ekonomisine bir fayda sağlamıyor, haberin olsun.
yazdın ve bu YALAN. ülkede sattığın yerel markalı her ürün ülke ekonomisine katkı yapar.
önce yurt içindeki talebi karşıla,ileride oraya da satarsın.
otomotiv askeri teknoloji kadar önemli bir ülke için.
www.ntv.com.trElektrikli otomobilde Çin istilası: AB'de ek vergi gündemdehttps://www.ntv.com.tr/otomobil/elektrikliotomobildecin-istilasi-ek-vergi-gundemde,XPvI9kSqD0uElaolbgOh9w
illa kötü örnekler paylaşıyorum diyordun,ne diyor burada?
ek vergi mi diyor?
aaaa ooo yeee evropa çok nice gut
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu yorumumda "üretme" diye bir şey yazdığımı göstermezsen şerefsizsin. Hatta bir video ile hak ettiğin cevabı veriyorum.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X