Şimdi Ara

Bu %40 gümrük vergisi olmasa MG ZS elektrikli suvu 800 bin TL'ye alacaktık toggdan çok daha ucuz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
104
Cevap
0
Favori
3.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sehirler otv kalkınca gelecek 100 binlerce yeni araca,yeni elektrikli araca hazır mı?
    yada bununla ilgili hazırlık var mı?
    bizi aydınlat bekliyoruz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en1gma kullanıcısına yanıt

Ne alakası var? Yoksa bile bunu sağlamak zorunda değil mi?

• linkleri okumamışsın.

abd,kendi yerel üreticisi KORUMAK için müttefiki avrupaya dahi kazık atmaktan çekinmedi .

ek olarak abd kendi ülkesine kendi markasını yolluyor ve o markayı burada üretiyorsa senin yazdığın şey anında boşa çıkar.

çünkü sen kendi markani daha kendi ülkende piyasaya hakim hale getirmemişken,elin oğlu kendi markasını burada ucuz işgucu şeklinde üretip sonra kendi ülkesine gönderiyor.

buradan yola çıkarak kendi markasını korumanın eleştirilecek degil alkışlanacak tarafı vardır.

tesla 4 nisanda geliyor bu arada,teşvik almak istiyorsa zaten Elon dünyanın her yerindeki her liderle görüsebilen biri,pekala Türk devlet yetkilileri ile görüşüp burada yatırım yapabilir.

şimdi sen bis qimis ki gelsin yeaaaaaaa 

diye cevap yazarsın.

adam Çin de,yukarıda savaş olduğunu söylediğin abd nin düşmanı Çin de,devlete kanun değiştirtip fabrika açtı.

bizde de vw manisaya yatirim yapacaktı, Türk devleti her türlü teşviki verdi.iptal ettiler.

o dönem dh şovenist tayfa şunu yazdı:

-demoqrasi yoq ondan yeaaaa

-Tayyib diktotor ondan yeaaa

-alamanin ne işi varmış onnar ileri demoqrasi yeaaa

peki sonuç ne çıktı biliyor musun?

-alman devleti açıkça vw ye şunu diyor.:

Harp meydanına yatırım yapamazsınız.

Türkiye suriyeden çekilsin.

bak yalan dolan a haber yazma,linki saplarım üzülürsün  

• commandx C kullanıcısına yanıt

çok alakasi var,istanbulda geçen yıl bu otv oranlarına rağmen 213 bin aracın kaydı yapıldı

otv yi kaldır,3le çarp.

nereye koyacaksınız bu kadar arabayı?

şarj altyapısı?

kim sağlamak zorunda?

Devletin sana her türlü altyapıyı sunması lazım. Hele bu kadar ÖTV alınan bir ülkede lafının bile yapılmaması lazım.

Fazla araç satılması fazla vergi anlamına da geliyor. Bu gelirle her türlü hizmeti sunabilir. Sadece akp zamanında gelen zamlarla yılda ortalama 20milyar tl fazladan vergi toplanıyor.

• akp zamanı afete hazırlık: yok
    akp öncesi~
    dsp: yok
    anap: yok
    chp: yok
    dyp: yok
    refah: yok
    shp: yok
    belediyeler: yok
    kurumlar: yok
    ve şimdi sen benim karşıma geçmiş en basit afete bile hazir olmayan 20 ~10~15milyonluk şehirlerin,
    zart diye gelecek yıllık 400 500 bin arabanın altyapısını devlet hazirlamak zorunda maliyetinin lafi bile olmaz diyorsun doğru mu anladım?

Ne içiyorsan bırak.
    hayatında hesap makinesi kullanmamışsın sen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 31 Mart 2023; 22:7:35 >

ya hocam

1 - afet zaten ilk 99 da oldu 2 kere. 2 seneye akp geldi başa. söyledikleri gibi bazı şeyleri koalisyonda yapmak zordu evet. hani bir laf var onlar yiyordu bunlar da yiyor ama çalışıyor. diğer arkadaşla sen ben ortağız. işi vericez ben diyorum benim adamıma yapalım sen diyorsun ki benim kardeşim var o yapsın, diğer arkadaş kendi tanıdıgına soz verdim diyor vs. atıyorum bütçe istiyor çoğunluk yok herkes birbirine taş koyuyor iş yaptırmıyor. sonuçta ortakta olsa küçük enişte kıvamında. iktidara gelmek esas niyet.

2 - yurt dısına gittim diyorsun. yabancı ülkelerde ya da bırak filmlerde görürsün arabaları verirler parasıyla parçalatırlar neden. eski kullanmak istemez vs. bizde 30 senelik tofaşlar dolu millet araba alamıyor. geçen senede önceki senede yine de pahalıydı araçlar. sadece ötv değil asgari ücrete oran yapman lazım arabayı. 2000 lirayken 8000 bin oldu asgari ücret araçlarda zamlandı. değişen bir şey olmadı. şuanki fiyatlara göre 5m üzeri araçlarda ötv var dersin lükse girer diğerlerinde zaten kdv var vergi olarak. 2. araç aldığında %10 ötv koyarsın bir aileye 2. araç lüks sayılabilir dersin. ama en fazla bu. kimse keyfinden 30 senelik tofaşa binmez.

3 - bir işi devlet ya da özel yapmak kolay. 2 m vericem sana bana git sıfır volvo xc 90 al. alamazsın. belki 2. el bile alamazsın arar durursun 2021-2022 vs. neyse. ama dersen ki 10m a volvo xc90 istiyorum, parayı her ay ödicem kapına getirirler buyur ederler. niye çok karlı çünkü. bir nevi salaklık. bankadan kredi alıp sen arasan 5 e gelirdi en fazla. hükümetin yaptığı bu. nasıl şuan sıfır araç yok liste fiyatı üstüne istiyorlar. sen indirim almaya calısırken ya da liste fiyatına, biri liste fiyatının üstünü verirse ne kadar çok verdiği ile alakalı hemen çözer işi. bunu yapmak mesele değil :)

• Anlamanda cidden kıtlık var.

400-500 bin aracı nerenden çıkardın? Konu Çinli elektrikli araçlara gelen zam. Bu zam gelmese 400-500 bin fazla mı satacakti İstanbul'da?

Cevap hayırsa sen ne saçmalıyorsun? Yazdığını bir oku. Ne alaka? ÖTV sıfırlansın diyen kim? Beyninin sağ lobunu haklı çıkarmak için sol lobundan teraneler üretiyorsun.

• Fazla araç satılması fazla vergi anlamına da geliyor.

yazdığın cümle aynen bu.
    fazla araç satılsın nicht
    önce sehirler gelecek araç dalgasına hazırlansın,nüfus gelişmiş ülkelerde olduğu gibi coğrafyaya yayılsın,sonra otv duzenlensin,isterse 0 lansin.
    ja.
    bunu da yapma niyeti olan kimseyi tanıyorsan haber ver
    umit ozdag ve muharrem inceden duydum ben.onlara da oyları bölmeyin diye 7 24 ana avrat sövüyorlar .

• 1 - afet zaten ilk 99 da oldu 2 kere.
    99dan önce at yarışı mı seyrettiniz 20 sene de şehirler bu halde?akapeden sonra bok oldu deme cart diye videoyu koyarım buraya
    2- asgari ucretli araba alsın Ahmet araba alsın mehmet alsın ek arabaya vergi güzel.
    şu an alamıyor yıllık 213 bin satış İstanbul.
    alabildi,yıllık 600 bin sattın, nereye yerlestireceksin?bu kadar arabanın 200 bini elektrikli olsun,şehirde nerede şarj edeceksin?
    3- bir işi devlet ya da özel yapsın kolay.
    devlet yapsın
    belen geçidi. 20 hükumet gördü
    buyur yap?
    Kuşadası buharkent yolu.
    topuklu efe 13 yil oldu vaat edeli
    yap?
    antakya otoban.
    20 hükumet gördü
    yap?
    yapsana?

aaaa yapamadii
    o zaman bana lafa luga yapana kadar al eline hesap makinesini,yıllık 1 milyar liradan dolar kuru inşaat maliyeti hesabını da ekle,benim vergilerimden ÇALINAN hayal vaatlerin faturasını çıkar,iban vereyim öde.
    hesap bitince haber ver, daha hayal vaatler var yıllık 1 milyar liradan onları ekleyeceğim buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 31 Mart 2023; 23:0:2 >

Tamamen kendinle celisiyorsun :) al işte millet gelip senin ülkende mercedes, Ford, Fiat, Man, Hyundai üretiyor sen onu bile kivirmaya çalıştın basaramadin :D

herhangi bir internet sitesine girince altta çıkan bot senden daha akıllı. aynı lafları kopyala yapıştır yapıyorsun. senin mantığınla o parayı başka yere harcamış işte hükümetçiğin. git akp il binasına talep et aynı bu şekilde.

yıllık 213 bin satışta pahalı yani. bunların çoğu filo araç zaten. şirketler alıyor, kiralama şirketleri alıyor günlük kiraya veriyor. servisler alıyor ikame araç olarak veriyor. tofaşlar vs. 20 senelik araçlar kalkacak fiyatlar düşer alım gücü yükselirse anca klasik aracı cillop gibi yapar öyle biner insanlar aksi halde 5-10 senelik aracı götürür çöpe atar amerikadaki gibi. hükümetlerin bir yeri yapıp yapmaması altında elli tane şey olur. mesela ibb başa geldi metro yapmak için kredi aldı, bankadan haciz koydurdular. neden ? iş yaptırmamak, ibb çalışmıyor bakın demek için.

sana dedim ki yaptırmak kolay, neden yaptırılmıyor ayrı bir soru o iş için ayrılan bütçe ayrı konu. araba üzerinden volvo örneği verdim sana anlarsın diye ama basmadı marş demek ki. yakıtı kaçak alma pislik kaçar tıkanır.

yerli otomobil 2016 dan beri yollarda olacaktı. elektrikli traktör mesela. yerli savaş uçağımız göklerde. bunlar için akp ye git göster haberleri, bakanların videolarını anlat derdini göreyim haberlerde billurunu.

Kişi başına düşen milli gelir 

AKP’nin 2023 için vaat ettiği kişi başına düşen milli gelir 25 bin dolardı. Bu miktar 2011’de 10 bin 444 dolarken bugün yaklaşık 500 dolar gerileyerek 9 bin 961 dolar seviyesine düşmüş durumda.

böyle bir vaadi varmış. gitmişken benim dolarları da iste.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KcRasco -- 31 Mart 2023; 23:17:17 >

Togg'u yurtdışına satamadığın sürece ülke ekonomisine bir fayda sağlamıyor, haberin olsun.

Togg'un korunması değil, siyasi projenin korunması. Bir yandan da vergi lazım tabi çarkı döndürebilmek için. Bir bahane lazım ki vergiler de artsın.

Togg yurtdışı satışı yapınca da aynı vergiyle karşılaşırsa, yorumunu hortlatırım.

• 2guyS kullanıcısına yanıt

Onun yerine yurt dışından araç alınacaktı sonuçta.

Her türlü faydası var yani bilginiz olsun  

• commandx C kullanıcısına yanıt

Cari açığı azaltıyoruz. Hülooooo... (Muhalefetin kafası!)

Ne üretmeyi düşünüyorsunuz? Kime satmayı düşünüyorsunuz? Müşterisi hazır olan, yıllık yüzlerce milyar dolarlık satış yapacağız diyebileceğiniz NE var aklınızda ? (Ortada akıl olduğu bile belli değil ya neise)

Kolaydı o kadar,cari açığı azaltıyoruz, hülooo...

• mantığınla o parayı başka yere harcamış işte hükümetçiğin
    evet hepsi aynı şeyi yaptı, hizmet yapmaya gelince sivistilar.
    bana sivismayacak hükumet lazım.var mı sende?

ha o yapılmayan işin zarar kaleminin hesabını bekliyorum ha halen,kuruş kuruş yaz buraya. devlet yapar diye ahkam kesmek kolay,hesaba otur.

yerli uçak göklerde diyen adam muhalefet şuan, sen halen olayı kişileri taraf göstererek çözebileceğini zannediyorsun da,bu ucuz manevralari yemem ben.

bana çık,ne nasıl yapılacak,kim yapacak aslanlar gibi yaz.
    şirket filo Ahmet mehmet o palavraları da geç.buyuksehirlerin trafik durumu ortada. mevcut satılan aracın 3 katı satılınca ne yapacaksın,nasıl çözeceksin,şarj altyapısını neyle kuracaksın onu yaz.

savunma sanayi konusunda devlete asla laf söylemem bak,bugün ordu envanterindeki stratejik silahların çoğu yerel hale geldi,hazmedemiyorsan senin sorunun.

5 10 senelik arabayı çöpe atmak istiyorsan önce üretim ekonomisi olman gerekir,Amerika o gücü savaş çıkararak elde ediyor zira. üretmeden tüketerek hiç bir şeyi çöpe falan atamazsın. köylüyü şehre akp saldı,beton ekonomisini suriye politikasını kimlerle yaptıkları belli.
    burada debelenene kadar o refah seviyesi neyle nasıl yükselecek kim yükseltecek onu yaz. gerçi bak senin gibi hiperzekalı birileri var bu forumda,ukraynaya destek çıkıp putine yaptırım uygularsak sıcak dolares gelir,herkes mustange biner diyorlar. tanıdık geldi mi?:))))

ibb deprem hazırlık diye toplantı yapıp duruyor,hükumet taşırız götürürüz bilmemne deyip duruyor.sonuc?
    koskocaman bir 0.
    neden biliyor musun? çünkü hiçbir siyasetçi elini taşın altına koymakla uğraşmaz Türkiye de.
    deprem olsun ölen ölsün der.örnek ister misin?

3 dönem gorev yapıp 3 milyar lira parayi kentsel donusume harcamak varken deprem olacağını bildigi halde expo,boru döşemek gibi hizmetler(!) üreten Hatay belediye başkanı gibi
    bir dönem adalet bakanı olup deprem olacağını bildiği halde hatay devlet hastanesini, yeni antakyayı balçığın çamurun üstüne kurduran şahıs gibi
    aaaa bil bakalım hangi partiden,hangi ittifaktan o arkadaşlar?
    gerçi sen şimdi mangir merdani açmış,yargilayacagiz adaleti tesüs edeceğiz muhabbetleri yapıyorsundur kahve eşliğinde.
    yargilasana bi göreyim?:))))

• yurt içindeki talep 5 sene kapatır fabrikayı,yurt dışına gidecek araç bulursan hortlatırsın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.