Şimdi Ara

p2p problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler benim p2p downloadlar hakkında bir problemim var.yaklaşık 1 hafta önce vista kullanıyodum, bilgisayarımda hiçbir firewall yoktu ve p2p bağlantılarımda hiçbir problem yoktu.geçen hafta laptopuma format attım ve tekrar xp yükledim.bütün driverları da hallettim ama bilgisayarımda ne firewall ne de herhangi bir antivirüs programı olmamasına rağmen p2p bağlantılarda çok sorun yaşıyorum.ares kesinlikle bağlanmıyor ve bittorrentta da hızlarım çok inişli çıkışlı oluyo.1 mbit bağlantıya sahibim ve bazen 20 kbı zor buluyorum.formattan önce 100ü çok rahat geçebiliyodum ve areste de hiç problem yoktu.direct downloadlarımda hala hiçbir problemim yok.sorun sadece p2p olayı.sizce bu problemin kaynağı nedir?yardım ederseniz sevinirim, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gapaydin -- 10 Temmuz 2008; 20:49:05 >

• Gerekli portunuzun modeminiz tarafından doğru yönlendirildiğinden ve açık olduğundan emin misiniz? Formattan önce, ki muhtemelen, yerel IP'nizi elle atayarak sabitlemiş olmalısınız. Modemde port yönlendirme yaptığınız IP'ye yeniden sabitlerseniz sorununuzun çözüleceğini düşünüyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Serdar -- 10 Temmuz 2008; 22:34:40 >
  • formattan önce yerel ip ile ilgili hiçbirşey yapmadım.port yönlendirmeyi de 192.168.1.1 adresiyle açılan modem config sayfasıyla yapcaz heralde ama gerçekten ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.daha önceki formatlarda da bişi yapmamıştım ve hiç sorun çıkmamıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gapaydin -- 10 Temmuz 2008; 22:53:40 >
  • Evet, oradan yapacaksınız. Eğer o konfigürasyon sayfasında DMZ Host diye bir şey görürseniz tüm portları yerel IP'nize yönlendirebilirsiniz. Aksi takdirde "port forwarding" ya da "port yönlendirme" ile yerel IP'nize ihtiyacınız olan portu yönlendirme işlemini yapmalısınız. p2p için açık port şarttır...
  • dediğini routerın configindeki virtual server bölümünden yaptım.aresin portunu denedim fakat hiçbir değişme olmadı hala bağlanamıyorum.bu arada xpye ilk defa sp3 yükledim.saçma bi soru olcak ama acaba sp3ün engellediği bişi olabilirmi?
  • Bağlantı giriş çıkışlarını güvenlik duvarı denetler. Eğer kullandığınız ekstra bir güvenlik duvarı uygulaması yoksa ve Windows Firewall'un da kapalı olduğundan eminseniz PC'nizden port sorununuzun olmaması gerekir.

Yalnız, SP3'le gelen yeni uygulamanın ne olduğundan tam emin değilim, zira ben o güncellemeyi yapmadım. Yalnız, Windows Vista'nın Ultimate versiyonunda güvenlik duvarı açıkken açtığım portların açılmadığını görmüştüm. Güvenlik duvarını tamamen kapatana kadar p2p bağlantı kurulmuyordu. Benzer bir sorun da olabilir sizin yaşadığınız...

Modeminizin marka-modeli nedir?
  • kablonet abonesiyim.modemim webstar marka fakat wireless için airties router kullanıyorum.
  • Modeminizin router özelliği var mı? Yani bilgisayarınızın aldığı IP direk kablo internet IP'si mi yoksa yerel bir IP mi?
  • yerel ip olarak gözüküyor fakat whatismyip.com gibi sitelere girdiğimde doğal olarak kablonet ipsi gözüküyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.