Şimdi Ara

p4 3,06ghz işlemci hızı düşüyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba, benim pc de p4 524 3,06ghz 533 mhz işlemci var. bilgisayarda kasma sorunu yaşıyorum. intel işlemci kontrol programıyla yaptığım kontrolerde kasma olduğu zamalarda işlemci hızı 0,5 ghz ve frekansı 284 mhz civarı değişken değerlere düşüyor. bunun nedeni ne olabilir. anakartım gigabayt 945 gcm s2 L 3gb ram, asus hd4670 ekran kartı var ve 300 watt psu. internette gezinirken bile kasma oluyor. şimdiden teşekkürler.

• Güç kaynağı yetersiz geliyor olabilir. Anakartın G serisi, yani az da olsa bir ekran kartı var. Sök ekran kartını, öyle dene bir de.
  • bios tan ayarlara baktım işlemci hızı 133 x 14 görünüyor. yani1,8 ghz. bu rakamlar önceden 133 x 23 idi. bu 14 çarpanı düşmüş nasıl ayarlanır veya çözüm nedir. teşekkürler.
  • anakartın bios girip.bios ayarlarını sıfırla sonra buraya yaz sonuçları tekrardan.
  • pentium4 işlemcilerde speedstep varmıydı? Yoksa anakartta bu özellik olupta her işlemciye uygulayabiliyor mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sampiyon bilo

pentium4 işlemcilerde speedstep varmıydı? Yoksa anakartta bu özellik olupta her işlemciye uygulayabiliyor mu?

benimde aklıma geldi. ht teknolojisi ile oluyorya.anakart desteğide var ise.olabilir. load etsin bi bios u bakalım.
  • EKRAN KARTIMI ÇIKARTTIM İŞLEMCİ SOĞUTUCU PLAKAYITEMİZLEDİM. MACUNU YENİLEDİM. DURUM AYNI. BİOS TAN LOAD OPTİMİZE DEFAULT YAPIYORUM YİNE AYNI.
    BİLGİSAYAR İLK AÇILDIĞINDA İŞLEMCİ HIZI NORMAL GÖRÜNÜYOR. 5-10 SN SONRA HIZ DÜŞÜYOR. HİÇ Bİ ŞEY ANLAMADIM.?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orthos ile işlemciye biraz dokun. O zaman hızı otomatik olarak artar. Birde cpu driver diye birşey yüklediysen, yazılısal olarak windows üzerinden speedstep yapıyordur.
  • orthos u yükledim ama işlemcide bi değişikik olmadı. daha doğrusu programdan bişey anlamadım. sadece kontorl ediyor. performans aynı kalıyor. ayrıca pc ye yeni format attım cpu driver falan da yüklemedim. benim derdim cpu multiplier, normalde 23 olması gerekirken 14 yazıyor. bu da bütün performansı etkiliyor. çıkamadım bu işin içinden.
  • şu 0.5 ghz nerde yaziyorsa bir resmini koy suraya. herkes atip tutmasin. o orda yazıyo bu burda yazıyo. sadece laf var. 14 carpana iniyorsa vardir bir sıkıntısı. cpu-z goruntusu de ekle bakalim ne diyecek islemcine
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2625

orthos u yükledim ama işlemcide bi değişikik olmadı. daha doğrusu programdan bişey anlamadım. sadece kontorl ediyor. performans aynı kalıyor. ayrıca pc ye yeni format attım cpu driver falan da yüklemedim. benim derdim cpu multiplier, normalde 23 olması gerekirken 14 yazıyor. bu da bütün performansı etkiliyor. çıkamadım bu işin içinden.

bu tür sorunlar bios güncellemesinden sonra düzeliyor. e2160 işlemci 40x45 çarpanla gözüküyordu. 9x200 olacağına. bios güncellemesinden sonra düzeldi.denemeni öneririm.anakartın sitesine girip.işlemcinin hangi bios ile çalışıtgına bak.sonrada kendi bios una bak.uyumlumu diye

• acbold bu adamin anakarti ilk uretimden f4 biosla geliyor ve islemciye destek veriyor. sorun sıkıntısı ayrı gibi. (kendinden bile kaynaklanabilir bence )
  • http://rapidshare.com/files/413737273/cpu_z.JPG

cpu resmi , şunu belirteyim 2 sen önce eski intel anakartım bozulmuştu. bu anakartı o zaman aldım ve bu zamana kadar bi sıkıntı yaşamadım. 1 haftadır bu performans düşüklüğü oluyor.

p4 3,06ghz işlemci hızı düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: acbold

quote:

Orijinalden alıntı: mustafa2625

orthos u yükledim ama işlemcide bi değişikik olmadı. daha doğrusu programdan bişey anlamadım. sadece kontorl ediyor. performans aynı kalıyor. ayrıca pc ye yeni format attım cpu driver falan da yüklemedim. benim derdim cpu multiplier, normalde 23 olması gerekirken 14 yazıyor. bu da bütün performansı etkiliyor. çıkamadım bu işin içinden.

bu tür sorunlar bios güncellemesinden sonra düzeliyor. e2160 işlemci 40x45 çarpanla gözüküyordu. 9x200 olacağına. bios güncellemesinden sonra düzeldi.denemeni öneririm.anakartın sitesine girip.işlemcinin hangi bios ile çalışıtgına bak.sonrada kendi bios una bak.uyumlumu diye

arkadaşa katılıyorum. biosunu güncelle bakalım sonuç ne olacak.

• cpu -z resmi
    r a p i d s h a r e dosyalarıdır.

http://rapidshare.com/files/413737273/cpu_z.JPG

intel identy resmi

http://rapidshare.com/files/413744482/intel_ae_denty.JPG

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa2625 -- 19 Ağustos 2010; 23:42:41 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.