ASUS P4V8X-X anakart sata hdd tanımıyor. anakartta toplam 2 tane sata cıkısı war. bıosdanda sata kontrolcusunu açtım diskide başka pc de kontrol ettım saglam çalısıor. Bios ekranı geçerken sata driver tanıyacakken Hardware initale failed hatası veriyor ve devam etmem için G tuşuna basın diyor basıncada normal bi sekılde diski görmeden açılıyor BUNU YAPABILENI ALNINDAN ÖPECEM ! cidden diorum inat ettim o derece
o anakart sadece sata I diskleri gorur. diskinizi sata I moduna aldiniz mi?
Sorunu çözen yokmu yahu ?
slm kardesim sırf sana yardımcı olmak için kayıt oldum
1-anakartta harddiski sata 2 ye tak 2-harddiskin 4 tane jumper takma yerinin soldan 2 tanesine jumper tak 3- diskete şu dosyayı kopyala VIARAID220d bunu indir ve içinden VIARAID--DriverDisk--SATA klasörünün içindeki 3 dosyayı ( VT8237--TXTSETUP.OEM--Winxp ) diskete kopyala 4- XP cdsini ve disketi tak pc ye normal format atar gibi formatla pcni güle güle kullan :D hepsi bu kadar kardesim
bende baya ugrastım ve sorunu cozdum inşallah sende cozersin kolay gelsin simdiden inşallah yardımcı olmusumdur.
ufak bir detyı unuttum cd veya dvd rom surucunde jumper varsa onu çıkar sadece harddiskte kullan jumperi rom sucucunde ide 1 de takılı olsun. kolay gelsin.