Merhaba. Bilgisayarımın anakartı Asus P4V8X-X. Bundan 1 ay önce sık aralıklarla olmasada bilg. açtığımda bios ekranı gelmiyordu. 1-2 resetten sonra düzeliyordu. Bu olay gün geçtikçe arttı. Şimdi ise ne yaparsam yapayım ekrana bios ile ilgili hiç bir görüntü gelmiyor. Anakart sanki normal çalışırmış gibi başlıyor. Herhangi bir sesli hata uyarısı da yok. Sadece HDD ışığı sürekli yanıyor. Üzerindeki ram veya ekran kartını söküp takarsam belki 30- 35 resette bir görüntüyü yakalıyorum. O da bir defaya mahsus (çoğu zamanda windows başlangıç ekranında takılıp kalıyor). Pili söküp bekleme ve jumper resetleme ile ilgili herşeyi yaptım sonuç aynı. Bunun sebebi nedir???
SİSTEM : İşletim Sistemi :Windows Xp Sp3 Anakart : Asus P4V8X-X İşlemci : Celeron D 2.4 ghz Ekran Kartı : Asus 128mb Nvidia FX5200 veya (Palit 128mb Nvidia FX5200) Ram : 2x 512 DDR 400 PC3200 DVD sürücü : 2x DVD-RW (Nec-Benq) HDD : Samsung 80gb ide Power : Casecom 420W *Fax-Modem kartı
bu konudan anlayan yok herhalde...
Geçen akşam benzer bir sorun nedeniyle komşumun pcye bakmaya gittim.Ondaki sorun benzerdi bios görüntüsü geliyor ancak hddyi görmüyor ve windows başlamıyordu. Bios pilini söktüm çıkarttım biraz ilerledi gibi oldu ama sonuç faydasızdı. Daha sonra ramleri çıkarttım yerlerini değiştirerek taktım hatta bir ara 1 gb ram olmasına rağmen bios 1,5 gb gördü ben de anlamadım nedendir yine olmadı. En sonunda hddye gelen ide kablosuna baktım dvdlere takılan tarzda olan çift çıkışlı ide kablosunun kullanılmayan kısmını hddye taktım ve sonuç tamamdır. Pcye format atıldı vs 4 gün geçti ve sorun çıkartmadı. Büyük ihtimal sizdeki bios pilinin bitmiş olması gibi dursa da ramler veya hddden kaynaklanıyor olabilir
bios pilini değiştir yada yeni bir anakart al :) uygun fiyatlı 478 pin
quote:
Orijinalden alıntı: ftrzk
Geçen akşam benzer bir sorun nedeniyle komşumun pcye bakmaya gittim.Ondaki sorun benzerdi bios görüntüsü geliyor ancak hddyi görmüyor ve windows başlamıyordu. Bios pilini söktüm çıkarttım biraz ilerledi gibi oldu ama sonuç faydasızdı. Daha sonra ramleri çıkarttım yerlerini değiştirerek taktım hatta bir ara 1 gb ram olmasına rağmen bios 1,5 gb gördü ben de anlamadım nedendir yine olmadı. En sonunda hddye gelen ide kablosuna baktım dvdlere takılan tarzda olan çift çıkışlı ide kablosunun kullanılmayan kısmını hddye taktım ve sonuç tamamdır. Pcye format atıldı vs 4 gün geçti ve sorun çıkartmadı. Büyük ihtimal sizdeki bios pilinin bitmiş olması gibi dursa da ramler veya hddden kaynaklanıyor olabilir
Benim bilgisayarda bios ekranı hiç gelmiyor. Sürekli resetleyip kapatırken bazan yakalıyorum. Bilgisayar açılıyor ve de çalışıyor. Kapattığım gibi durum yine devam ediyor. Bende ramlerde olduğunu düşünerek başka bir yerden 512mb ram taktım ilk olarak açıldı ama sonra yine sonuç aynı. Pilden olduğunu zannetmiyorum çünkü pil üzerinde olmasada açılabiliyor (işyerimdeki bilgisayarda denedim). Sizin dediğiniz gibi bir de hdd kablosunu deneyeceğim.
maalesef hdd kablolarının yerlerini değiştirdim ama nafile...