Şimdi Ara

p5b dlx e6400 ısınma ve ddr2 800 açılmama problemi yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
610
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    dün dfsden ramler de geldi ilk pcmi topladım arkadaşlar ancak gece uğraş didin bir türlü power almadı alet
    sonunda anlamadım neden ama açıldı xpyi kurdum
    şimdi sabah itibariyle tekrar açtım durum şu :

powera basıyorum ve no beep

onu tak bunu çıkar sonunda bi ramleri sökeyim dedim bu sefer bi uzun iki kısa beep

bu sefer iki ramden birini çıkartıp diğerini başka slota taktım şu an çalışıyor alet

yalnız sıkıntım şu ki alet 1600 mhz de çalışıyor ve buna rağmen 80 derece sürekli, AI Gear dan bi seviye üstünü seçeyim dedim alet 100 derece üstüne çıktı hemen pat diye kapandı

Şimdi benim bu ramler niye iki taneyken açılmıyor da bir taneyken açılıyor (gece ikisiyle çalışıyordu), bunun bir ayarımı var yoksa slot farkediyomu hangisine taktığın
    bi de ben bu sıcaklık işini napçam termal macunumu yanlış sürdük HSF yi biraz çizmiştim ondanmı yoksa başka problem var işlemciyle ilgili anlamadım

saygılar

• son bios u yükle
  • hııı yaptım kardeş ya pardon söylemeyi unuttum
    asus update i açtım o kendi kendine yükledi, res attı, başka bişe yapmam gerekiyor mu benim?

bi de termal macun kuruyacakmı napacakmış daha ben dün gece sürdüm acaba performans ondan böyle olabilirmi? yani 5-10 güne düzgün soğutmaya başlarmı bu fan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efesian -- 30 Ağustos 2006; 14:59:19 >
  • dostum naptın 100 derece işlemciyi yakarsın anakart şase yapmış olabilir anakartın ayaklarını düzgün taktıgından emin ol olmadı sadece vida taktııın ayakları tak diğerlerii çıkar. termal macun dandikse ondanda olablr
    son bios u yükle eğer aynı problemler devam ediyorsa kartı iade et aldığın yere
  • termal macun arctic silver 5
    firebal dan geldi
  • quote:

Orjinalden alıntı: efesian

yalnız sıkıntım şu ki alet 1600 mhz de çalışıyor ve buna rağmen 80 derece sürekli, AI Gear dan bi seviye üstünü seçeyim dedim alet 100 derece üstüne çıktı hemen pat diye kapandı

saygılar

çok riskli bir durum bu,bişeyleri yakarsın bak,bu sekilde çalıştırma bir yerlerde bir sakatlık var derim...
  • dostum cpu-z ile bios sürümüne bak görürsün yüklenmişmi yüklenmemiş mi diye
    fakat ısı ölçmede büyük ihtimalli sorun var bak şimdi sen 100 derece dediğin 100f olmasın 100f=35-40 derece arası
    birde elinle soğutucuya dokun ve ılık ise 35-45derece arası dır
  • bence soğutucu yerine tam oturmamış bendede aynı sorun vardı ilk kurunca. sonra soğutucuyu daha iyi oturtturdum tornavida ile sıktım. sorun kalmadı
  • ssleri aldım buyrun bakın :(
    bana da fan oturmadı gibi geliyor ama en az 5. kez taktım hala daha bir ayağı tam girmedi buna rağmen sallanmıyor alet

• Bence fan oturmamış yerine,bu arada ben P5B almıştım düz modelden elimdeki 2*1 oem ramleri hiç görmemişti,bios update yaptık yine görmedi bariz ram seçiyor,olmadı hem anakartı hem ramleri değiştirmiştim. fakat şu anki ısı sorunu olsa olsa fan dandır diye düşünüyorum işlemciyi bu şekilde çalıştırıp zorlama bence.
  • ısı sorunu bendede var loaddan 82 gordum 3.2ghzde.benden kaynaklanıyor herhalde sorun.ankaraya gidiyimde bi şu soğutucunun tam bi montajını yapayım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.