E8500 işlemcili ve Corsair Dominator 2*2 1066 mhz ramli bir sistem kuracağım. O.C. yapacağım, limitleri zorlayan seviyede yapacağım hatta. Aradaki 70 dolar civarındaki farka değer mi Gigabyte'ın X38 ds4'ü?
P5Q pro yerine EP45 ds3r de alabilirim tabi bulabilirsem. Bu ikisinin O.C. potansiyel ve stabiliteleri arasında ne gibi farklar vardır?
limitleri zorlucam diyorsan Asus tarafında P5Q-DELUXE yi şeçmen son derece yaralı olacaktır zira 16 fazlı CPU beslemesi kullnıyor
quote:
Orjinalden alıntı: black swan
Merhabalar,
E8500 işlemcili ve Corsair Dominator 2*2 1066 mhz ramli bir sistem kuracağım. O.C. yapacağım, limitleri zorlayan seviyede yapacağım hatta. Aradaki 70 dolar civarındaki farka değer mi Gigabyte'ın X38 ds4'ü?
P5Q pro yerine EP45 ds3r de alabilirim tabi bulabilirsem. Bu ikisinin O.C. potansiyel ve stabiliteleri arasında ne gibi farklar vardır?
ne kadar ddr2-1066 da olsa bu ramlerle ne kadar zorlarsın limitleri bilmiyorum da, baya iddialı olduğun için bence ddr3-2000mhz ramleri tercih et, 1333 kesmeyebilir seni
anakart olarak foxconn mars çok güzel sanırım aynı işlemciyi 6 ghze çıkarmışlardı, çıktımı bilmiyorum foxconn blackops oldukça iddialı. DFI p45 ve ayrıca gigabyte p45 ultra durable serisinden bişiler düşün derim, oldukça sağlam oc oluyor bu kartlar...
ayrıca 16 fazlı değil 48 fazlı olsa fark etmez çünkü şuan işlemciler 8 fazdan yukarısını etkili olarak kullanamıyorlar,şayet E8500ü kendini aştırıp 6-7 ghz yapmıycaksan...
ddr3 düşünmüyorum yani limitlerim o kadar yukarıda değil en azından ddr3ler mantıklı fiyat ve cl sununcaya kadar
benim derdim birazda ram uyumsuzluklarıyla ilgili, giga 965te canımı çok sıkmıştı. inventusla görüştüm, ep45 ds3r de bu kıllıkları sürdürüyormuş. değmediği sürece anakartta 200$'ı pek aşmak istemiyorum. deluxe için aşsam, gigabyte x38 ds4 218 dolar world ile alımda, bimekste. bu anakartla ilgili fazla bir fikrim yok aslında ama x38 alabiliyorken p45 almaya değecek kadar iyi mi acaba p5q deluxe?
P5Q Pro iyidir sanırım, her ne kadar DS3 olmasada.
x38 ds4 ü aklına sokan benim galiba
Bi kere limitleri zorlamaya niyetin varsa ve X38 düşünüyorsan DS4 serisi yerine DQ6 alman lazım ki fiyat da artacaktır ona bağlı olarak.. Onun için sana tavsiyem P5Q serisidir..
Hiçbir alakası yok, DS4'ün yapamayıpta DQ6'nın yapacağı birşey olmaz bu adamın yapacağı overclock seviyesi için. Bende de DS4 var işte 4-4.2 civarı kullanılabiliyor işlemci -ki bu adamın da hedefi bu zaten. Sıvı nitrojen bağlayıpta 6ghz yapma peşinde değil.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme