Şimdi Ara

P888+ 8800gt Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sparkle'ın çift fanlı modelinden bahsediyoruz. Idle durumda 35-36, Load'da en fazla 42 derece görünce overclock yapmaya karar verdim.

Stock hızı: 675gpu 1000ramler. 725gpu ve 1050ramde durum stabil, fakat gpuyu daha yukarı aldığımda kitlenmeler başlıyor. Kartın ısısı 2 saat crysis oynadıktan sonra 45derece civarında kalıyor, hatta gpu fanını manuel %100e alırsam 39 a bile iniyor.

Kitlenme ısı kaynaklı değil, neden olabilir?

teşekkürler...

Kasa: Cosmos S
    Cpu: q9300
    Power : Thermaltake 750watt toughpower
    driver: 169.21

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhanu -- 26 Nisan 2008; 2:58:46 >

• Büyük bir ihtimal belli bir Mhz değerinden sonra, GPU'ya gelen voltajın yetersiz kalmasından kaynaklı.
    Bundan sonrasını anca karta vmod çekerek halledebilirsin, bildiğim kadarıyla.
    Ekran kartı bölümünde 8800gt ve vmod diye aratırsan, voltaj mod anlatımıyla ilgili bir konu bulabilmen lazım, hatırladığım kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FasTBoY -- 26 Nisan 2008; 5:55:15 >
  • BENDE abyramda kullanamıstım o sparkleden vMod istiordu o/c için
  • teşekkürler...
  • İyide daha çok az oc yaptıktan sonra vmod gerekirse iş kötü. Yani çoğu kişi ekran kartını vmodsuz oc yaparken arkadaş 675ten 725e anca çıkarabilmiş. Burada sorun ekran kartından mı kaynaklanıyor yoksa bütün sparkle calibrelerde aynı mıdır?
  • %90 aynıdır sanırım, aslında çok az sayılmaz...

stok hızı 600mhz olduğunu düşünürsek gpu %21 memory ise 900 den 1050 çekilmiş durumdaki bu da yaklasık %20 ediyor.

Burda hayal kırıklığı yaratan şey bu kadar serin çalışırken bu kartı kasamamız... az önce ard arda 3 kez 3dmark06 çalıştırdım, max 44 derece görebildim... Düşünürsek bu kartı 60 dereceye çıkartmak için nerdeyse bi 800den yukarı gpu hızına denk geliyor ama vmod'la bile olmaz sanırım o :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    12 yıl önce açıldı
    Gigabayte GTX 460 SLI
    5 yıl önce açıldı
    6600GT 128Bit==9800Pro 256Bit
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.