Şimdi Ara

P90X3 Programı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
9.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şuanda maddi imkanlarım biraz kısıtlı evde spor yapmak için P90X3'ü buldum. Evde dumbell ve barfiks barı yok bu program kapsamında herhangi bir alet gerektirmeyen kısımları buldum.

Bunlar;

• Isometrix
    • MMX
    • Yoga X
    • Triometrics
    • The Warrior
    • Dynamix
    • Accelerator

Yukarıdaki antremanları uygularsam orantısız gelişme filan olur mu?

• tony horton'ın her dediğini hakkını vererek yaparsan hiçbir şey olmaz. çok başarılı bir program.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

tony horton'ın her dediğini hakkını vererek yaparsan hiçbir şey olmaz. çok başarılı bir program.

Verdikleri beslenme programı yerine diyestiyenin bana verdiği programı uygulasam sıkıntı çıkar mı peki?
  • Cruzer26 C kullanıcısına yanıt
    Beslenme programına bakmadım. diyetisyene sporunu da söylersin, o daha iyi olur. Seni görüyor sonuçta.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi vücut ağırlığınla gelişim ne kadar olabilir ? heves kırmak istemem ama dumbell,barfiks barı , yay'lar vs olmazsa hayalindeki vücudumu bekleme.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryBro

Kendi vücut ağırlığınla gelişim ne kadar olabilir ? heves kırmak istemem ama dumbell,barfiks barı , yay'lar vs olmazsa hayalindeki vücudumu bekleme.

Konuda herhangi bir hayal söylediğimi hatırlamıyorum. Amacım sadece evde boş durmak yerine günde 30dakika aktivite yapmak.
  • Bu programdaki atlamalı zıplamalı hareketleri yaparken alt kattaki komşuya ses gitmesini nasıl engelleriz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Barfiks Programı Yardım
    9 yıl önce açıldı
    antreman programı
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kas kazanmak için değil definisyon içindir p90 progrmları.2 kere yaptım.Kas kütlen yoksa salona yazıl p90x le olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: groll

Kas kazanmak için değil definisyon içindir p90 progrmları.2 kere yaptım.Kas kütlen yoksa salona yazıl p90x le olmaz.

Amacım vücutta biriken yağlardan kurtulmak. 3 haftadır diyetisyenin hazırladığı programla birlikte diyet yapıyorum haftada 4 kere 40dakika yürüyüş önerdi ama sıkıldım biraz yürüyüş yapmaktan. 180 civarı boyum var 85 kiloyum.
  • Altyapı+kondisyon ve yağ takımı için idealdir p90x ler.Ama kütle için işe yaramaz.Amaç yağ yakımıysa yapabilirsin.
  • quote:

Altyapı+kondisyon ve yağ takımı için idealdir p90x ler.Ama kütle için işe yaramaz.Amaç yağ yakımıysa yapabilirsin.

kütle için işe yaramaz ? Ciddimisin
  • quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

quote:

Altyapı+kondisyon ve yağ takımı için idealdir p90x ler.Ama kütle için işe yaramaz.Amaç yağ yakımıysa yapabilirsin.

2 kere p90x 1 kere insanity ve 2 senede salonda çalışan biri olarak gayet ciddiyim.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MrCaner

quote:

2 kere p90x 1 kere insanity ve 2 senede salonda çalışan biri olarak gayet ciddiyim.

hocam avatar benim şimdi o avatarda kütle yok mu ? ben p90x yapa yapa bu hale geldim. Kütleden kastınız tam olarak nedir nasıl bi kütledir ?
  • Avatardan hiçbirşey belli olmuyor ? Ne kadardır yapıyorsun resmini göremiyorum.
  • Kütle için Body Beast programını da deneyebilirsiniz. Tabi yeterince ekipmanınız olmalı. P90x vücudu farklı şekillerde çalıştırarak birçok açıdan gelişmesine yardımcı olur. Pilates, yoga, kenpo gibi farklı çalışma şekilleri mevcuttur. Kilo verme, vücudu doğru duruşa getirme, farklı kas gruplarını çalıştırma ve esneklik kazanma gibi etkenlerde faydalı olacaktır.

Sonuçta salonda çalışmıyoruz ve salonda ki bütün ekipmanlara sahip değiliz. Büyük bir evin yada garajın olur alırsın bütün gerekli aletleri evde de yaparsın kütleyi. Ama sürekli p90x yaparak iri body builder gibi olmayı beklemek tabi ki hayal olur. Amaca göre çalışma şekilleri farklıdır. Nasıl ki sadece body yapan birisinin yeterince esnek olamayacağı gibi yoga yapan birisinin de body yapan kadar yeterince kası olamaz.

Zaten artık eski tarz body vücutlarına rağbet azaldı gibime geliyor.Fitness model vücutları ortaya çıkıyor yada powerlift, crossfit, yada calisthenics (kendi vücut ağırlığı) ile yapılan vücutlar öne çıkmaya başladı.Bar brothers, street workout gibi çalışmalar ortaya çıktı.Frank Medrano, Lazar Novovic gibi elemanlar popüler oldu.Daha ince ama kaslı bir görünüm.

https://twitter.com/madbarz1 mesela burada çalışma döngülerini zorluk seviyelerine göre resimlerle gösteriyorlar. Barfiks ve paralel bar gibi birkaç çalışma aleti ile farklı birçok zorlayıcı hareket ile vücudun güzel çalışması mümkün oluyor. Vücutlarda bence gayet güzel görünüyor.

Daha fazla yağ yakmaya odaklı olarak focus t25'i tavsiye ederim. Hem yaparken sıkılmıyorsunuz oldukça eğlenceli bir program. Başlayınca bitirmek istiyorsunuz :) Daha önce 2.5 ay yaparak 10 kilo vermiştim. Şimdi tekrar başladım ve 2 ayda 6 kilo civarı verdim. Direnç lastiği yada dumbell yoksa sadece alpha programı çalışabilirsiniz yada beta ve gamma 'da ağırlık çalışması olmayan günleri yapabilirsiniz. Ama uzun süreli kardiyo yada hızlı kilo kayıplarında sadece yağlar değil aynı zamanda kaslarda erimektedir. Bu yüzden kardiyo dışında kas kütlesini korumak hatta nasıl bir vücut isteniyorsa ona göre kas çalışması yapmak gerekmektedir. Ayrıca kas kütleniz arttığı oranda daha fazla kalori yakarsınız. En doğru yağ yakımı bu şekilde olacaktır.

Kilo vermek isteyenler için Kardiyo zaman kaybıdır diyen bir hoca var. Savaş Çelebi. Youtube kanalından takip etmenizi öneririm.
    https://www.youtube.com/watch?v=yssKWcgFDCU

Bunun dışında Focus'un yaratıcısı Shaun T'nin yeni çıkardığı 2 aylık kardiyo programına da bakın derim (Insanity Max 30). Sadece kendi vücut ağırlığınız ile çalışıyorsunuz. Oldukça zorlayıcı göründü gözüme :) Ama daha önce kalbinize baktırmanız faydalı olacaktır. Başlarken fazla zorlamamak gerekiyor.

Diğer kaynaklar.

YouTube
    BodyRock TV - Sweatflix
    https://www.youtube.com/user/charliejames1975

YouTube
    Corey Hall Fitness
    https://www.youtube.com/user/cth38881

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mersinaki -- 3 Mayıs 2015; 14:52:26 >

• ne ki bu p90x? baktım bir normal egzersizler işte, adı p90x olunca ne oluyor anlamadım.
  • Eskiden çizgifilmlerde normal silahlar sıradan olurduda x silahı denince offfff işte x silahı en süper silah" filan gibi olurdu onu hatırlattı.
    Bu normal egzersizler, adı p90x olunca ne oluyor ne farkı var bunun?
    Bu egzersizleri p90x mi sahiplenmiş, onun tekeli mi olmuş ona mı sormamız gerekiyor yapmadan önce?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airled -- 3 Mayıs 2015; 16:38:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tamerr_re

Eskiden çizgifilmlerde normal silahlar sıradan olurduda x silahı denince offfff işte x silahı en süper silah" filan gibi olurdu onu hatırlattı.
    Bu normal egzersizler, adı p90x olunca ne oluyor ne farkı var bunun?
    Bu egzersizleri p90x mi sahiplenmiş, onun tekeli mi olmuş ona mı sormamız gerekiyor yapmadan önce?

Kimsenin tekelinde değil egzersizler. Tony Horton diye bir adam egzersizleri bir program haline getirip sunmuş o kadar ister internetten orjinal al ister korsan bul sana kalmış
  • quote:

Orijinalden alıntı: mersinaki

Kilo vermek isteyenler için Kardiyo zaman kaybıdır diyen bir hoca var. Savaş Çelebi. Youtube kanalından takip etmenizi öneririm.
    https://www.youtube.com/watch?v=yssKWcgFDCU

Savaş Çelebi'ye sormak lazım kKardiyoda harcanan enerji yağlardan gitmiyorsa nereden çıkıyor acaba kendisi uzaydan mı alıyor yoksa bedava enerjisi mi var bilmem
  • Videoyu izlememişsin yağlardan gitmiyor demiyor ki :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.