Şimdi Ara

Uyguladığım Antrenman Programına Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, ben 3 yıldır fitness yapıyorum. Ancak yazılan hazır programlar bir türlü uyduramadım kendime.. Yeterince geliştirmiyor beni diye düşünüyorum.

Genelde 2 bölge; göğüs+triceps, sırt+biceps, omuz+bacak şeklinde 3 gün yazılıyor. Ancak ben 4 gün gelebiliyorum hafta içi, iş yoğunluğu sebebiyle 5-6 gün gelmek bana uygun olmuyor. Denedim 5 gün ama geri götürüyor.. Haftada 2 kere bir kas grubunu çalıştırmak istiyorum.

Bir süre Upper Lower da yaptım, ağırlık artınca yoğun oluyor. Acaba set mi düşürmem gerekiyor. 4 günlük bir program alternatifiniz var mıdır? Aşağıda örnek uyguladığım programı da yazacağım bana fikir verebilir misiniz?

Birinci Gün:

Göğüs+Triceps

Dumbell Bench Press

İncline Barbell Press

Dumbell Fly

Decline Cable Fly

One Arm Cable Curl

Triceps Pushdown

Rope Pushdown

İkinci Gün:

Sırt+Biceps

Barbell Row

T Bar Row

Machine Row

Deadlift

Barbell Curl

Hammer Curl

Cable Rope Curl

Üçüncü Gün:

Omuz+Bacak

Dumbell Shoulder Press

Lateral Raise

Upright Row

Dubell Reverse Fly

Leg Press

Leg Extention

Leg Curl

Calf Raise

Dördüncü Gün: Off

Beşinci Gün:

Fullbody

Bench Press

Machine Fly

Shoulder Press

Lateral Raise

Lat Pulldown

Cable Row

Dumbell Curl

Skullcrusher

Squat

Örnek yaptığım programı bu şekilde uyguluyorum. Bunu 3 gün ard arda yapıp bir gün off sonra fullbody şeklinde toplamda 4 gün yapmak mantıklı mı? Yoksa 3 bölge olarak ikiye bölüp. Pazartesi Salı, Perşembe Cuma şeklinde mi yapsam daha iyi olur? Yada daha farklı program mı uygulamalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Limones -- 26 Temmuz 2024; 0:9:0 >

• incline barbell yerine incline smith yap bence çok daha verim alırsın. sadece göğügten güç alıp kaldırırsın agırlıgı. barbellde dengeyi saglamakla ugrasacagın için hem yüksek kilo giremezsin hem omuz triceps daha aktif olur. dumbell fly yerine fly makinesinde yapmanı öneririm. dambılda kolun taşıyo agırlık yukarıda iken. makinede hep yük goguste olur. Rope Pushdown yerine skull crusher. Deadlift asla önermem. güclenme egzersizidir sırtı zorlayamazsın yeterince. Barbell Row yerine lat pull down, T Bar Row yerine rope pull down mı deniyo ismini bilmiyorum ama halatla sırt hareketi. Barbell Curl bunu sehpada yap kolunu dayayarak. laterali cablede yap cok iyi verim alırsın. hedefin kas yapmasa asla full body önermem. yeni başlayanların alışmak için yaptıgı veya sporu sağlık için yapanların seçimidir. döngüye bastan basla. haftada 6 git. her bolgeyi 2 kez calıstırmıs ol. beslnemeyi de duzgun yaparsan gelişmemene imkan yok..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.