Merhaba arkadaşlar. P910i telime internetten yazılım attım %85'e geldiğinde tamam dedi, kurulum ayarlarınıda yaptıktan sonra yanlış sim takılı diyor. Genpa, KVK ve SE yetkili servisleri tel yurtdışı olduğu için internetten yazılım atarken simlock yapıyoruz diyor ve dalga geçer gibi gidin yurtdışında halledin diyorlar. Çok zor durumdayım hatta sinirden teli kırmayı bile düşündüm (tabiki yapmadım). Bu konuda bilgili olan arkadaşlar lütfen yardım edin.
Bu arada yurtdışı SonyEricsson kullanan veya almak isteyen arkadaşları bu konuda aydınlatmak istiyorum sakın internetten yazılım yüklemeyin.
Son olarak Sony Ericsson'u burada kınamak istiyorum. Çok yanlış bir zihniyet bu saatten sonra birdaha SE'nin telefonunu hiçbir suretle kullanmayacağım.
Taksimdeki SE yetkili servisine git ve ben yazılım yukletmek istiyorum de. herhangi bir açıklama yapma.
Cihazın yurtdışı olduğunu görünce sana cihaz yukleme esnasında bzoulursa sorumluluk kabul etmediklerine dair bir kağıt imzalatacaklar.
Ardından 30-40 ytl civarında bir fiyat ödeyeceksin.
Ha yeni fw de simlock koyuyorlarsa sorun deil.
başka bir telefoncuda simlock açtırırsın
KVK ve Genpa'ya gittim ve hiçbir işlem yapmadan İMEİ nosunu istiyor ve kontrol ediyorlar. Yurtdışı olduğunu görünce bizim yetkimiz yok yapamayız diyorlar. Sanıyorum SE'nin bilerek yaptığı bir olay. Ancak bir yerden eski veya yeni yazılım dosyasını bulabilsem belki çözerim. Ama şu anda çaresizim. Yani ne istiyorlar bilmiyorum yurtdışı diye teli çöpemi atalım anlamadım.
Bu arada galiba forum kurallarını aştım, aynı konuyu iki yerde yazıyorum bu sebeble ilgili arkadaşlardan özür dilerim.