Şimdi Ara

### P965'ten P45' Geçmek Ne Kadar Mantıklı? ###

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şuan kullandığım sistemi güncellemek istiyorum.

MSI p965 Platinum anakart.
    C2D e6300 işlemci.
    Mushkin XP-5200 2x1 667 mhz bellek.
    XFX 7600 GT ekran kartı.

Sistemim bu...

e8500 işlemci almayı düşünüyorum. ama anakartımı değiştirmek ne kadar mantıklı olur bilemedim.

"e8500 + p45 (145+kdv civarı) + cellshock 2x1 1000 mhz + hd4850"

"e8500 + MSI p965 Platinum + Mushkin XP-5200 2x1 667 mhz + hd4850"

İkisi arasındaki fark vereceğim paraya değer mi? yüksek farklar olur mu arada? bu arada belleklerim 900lü hızları geçiyor (4-4-4-12) ama şu sıra 350watt c.m. güç kaynağı kullandığım ve overclocktan pek anlamadığım (azimle araştırıyorum ama ) için stabil olarak çalıştıramadım.

e6300den kardeşime bir sistem oluşturmak isterken bulaştım bu işe, yine beynim bulandı. uçuk olmayan fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

not: oyun ve genel kullanım için.

teşekkürler.

• Ekran kartından p45lerde pci 2.0 olduğu için daha iyi verim alırsın Ama fazla değil çok high end bir kart almadıkça anca 1-2 fps fazlalaşır

Ram hızaşırtmasında da p45 daha başarılıdır

Bütçenizi zorlamayacak ise tercih edebilirsiniz. Ama bende olsa değiştirmem.O parayı ekran kartına aktarırım veya hiç harcamam parayı harcamak kolay kazanmak zor

Ayrıca e6300de iyi işlemcidir e8500 için biraz bekleyin işlemci fiyatları kasım gibi düşecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak9006 -- 24 Eylül 2008; 21:00:09 >

• P965 güzel bir çipsetti. Halada öyle bence. Yerinizde olsam anakartı ve hatta işlemci ve ram lerimi ilk etapta değiştirmezdim. Duruma göre baktınız beklediğinizi vermiyor o zaman değiştirin. Ekran kartı terfisi yeterli olacaktır size.

Aldığı Her PC yi alnının son terine kadar çalışıp almış biri olarak söylüyorum. Benim Sağıma soluma sürecek kadar bol yağım var diyorsanız o zaman siz bilirsiniz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MÜŞAVİR

P965 güzel bir çipsetti. Halada öyle bence. Yerinizde olsam anakartı ve hatta işlemci ve ram lerimi ilk etapta değiştirmezdim. Duruma göre baktınız beklediğinizi vermiyor o zaman değiştirin. Ekran kartı terfisi yeterli olacaktır size.

Aldığı Her PC yi alnının son terine kadar çalışıp almış biri olarak söylüyorum. Benim Sağıma soluma sürecek kadar bol yağım var diyorsanız o zaman siz bilirsiniz.

++++++ Bu sisteme sadece güzel bi ekran kartı alsanız yeterli. Yeni oyunları v.b. rahat rahat oynayabilirsiniz. Bence de boşa para vermeyin
  • öncelikle cevaplar için teşekkürler.

ilk önce ekran kartını alıyorum o zaman. daha sonra işlemci olayını düşünücem, az para değil nede olsa.

e6300 den yeni bir sistem yaparım diyordum ama beklemeye almak mantıklı olacak. ekran kartından aldığım verime göre değişiklik yapar veya yapmam.

görüşlerinizi eksik etmeyin arkadaşlar. insanlar boş yere sistemlere para harcayabiliyorlar (2 sene önce yaptım ordan biliyorum )

peki; ekran kartı olarak tavsiyeniz nedir?

4850 his iceq4... ve ya 4870 serilerinemi baksam? (sanırım 4870 için ekstradan güç kaynağı gerekecek ve aldığım başarım 4850ye oranla düşük olucak sanırım?

ek not: antec neopower 480 watt psu vardı, bozuldu. dr. fireball'a yolladım ama daha bir sonuç yok ortada. eğer olursa sistemi kaldırma ihtimali nedir 4870 ile?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kirkalti -- 24 Eylül 2008; 18:24:01 >

• 4850 için ATI 450W PSU istiyormuş. Sizin 350Wın yeteceğini sanmam. Birde PSU masrafına gireceksiniz.
  • ek not olarak yukarıdaki mesajımı güncellemiştim ama tekrardan yazayım.

antec neopower 480 watt psu vardı, bozuldu. dr. fireball'a yolladım ama daha bir sonuç yok ortada. eğer olursa sistemi kaldırma ihtimali nedir 4870 ile?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bende msi p965 platınum mobo kullanıyorum ıslemcı e6600

benım sahsı fıkrım bu sıstemler 2009 sonuna kadar (hatta cok daha fazla ama ) cok rahat kullanılır 2009 dan sonra cıkan yenı teknolojılerı goz onune alıp

bı karsılastırma yapmak lazım ona gore 965 dewam yada veda deriz

ama suan ıcın değiştirmeye gerek yok bence

sana onerim 800 mhz ram al (1066 alıcaksan dıkkat et ben ocz aldım anakarta uyumsuz)
    guzel bı ekran kartı
    ıslemcıye bıraz oc

yemede yanında yat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 24 Eylül 2008; 19:07:33 >
  • salaklık edip ramlere çok para saymıştım. içimde yara olduğundan sonuna kadar kullanasım var :D.

oc olayını daha yeni yeni anlamaya başladım, uğraşıp beceremeyince bırakmıştım ilk aldığımda bu sistemi. 2.8ghz de stabil olarak açtım sistemi ama sonra ne yaptıysam olmadı.

şimdi 2.33 ghz olarak kullanıyorum, voltaj vermedim. ramlere 2.00 voltaj verip 667 mhz de 3-3-3-10 stabil olarak kullanıyorum. güç kaynağım ve bilgim yetersiz olduğu için hakkını veremedim yani. 940mhz de 4-4-4-12 olarak çalışıyormuş 2.2 voltajda. bir sitede görmüştüm. artık kaç ghz e denk geliyorsa 1:1 olunca... gayet yeterli olsa gerek.

şimdi hasta olarak yattığım için kalkıp uğraşamıyorum ama kalktığımda senden voltaj değerlerini vs. şeyleri isteyebilirim özelden, tabi paylaşırsan

• quote:

Orjinalden alıntı: kirkalti

salaklık edip ramlere çok para saymıştım. içimde yara olduğundan sonuna kadar kullanasım var :D.

oc olayını daha yeni yeni anlamaya başladım, uğraşıp beceremeyince bırakmıştım ilk aldığımda bu sistemi. 2.8ghz de stabil olarak açtım sistemi ama sonra ne yaptıysam olmadı.

şimdi 2.33 ghz olarak kullanıyorum, voltaj vermedim. ramlere 2.00 voltaj verip 667 mhz de 3-3-3-10 stabil olarak kullanıyorum. güç kaynağım ve bilgim yetersiz olduğu için hakkını veremedim yani. 940mhz de 4-4-4-12 olarak çalışıyormuş 2.2 voltajda. bir sitede görmüştüm. artık kaç ghz e denk geliyorsa 1:1 olunca... gayet yeterli olsa gerek.

şimdi hasta olarak yattığım için kalkıp uğraşamıyorum ama kalktığımda senden voltaj değerlerini vs. şeyleri isteyebilirim özelden, tabi paylaşırsan

tabı paylasırım dostum nedemek

bende ılk aldığımda ramlere o/c yapamıyodum aynı senın durumunda aldım ramlerı anakartı 2007/2 ayda aldım ozaman 800 mhz ramler cok pahalıydı
    fazla param yoktu sıstemı 1,5 ay ıcerısınde topladım saten verıtech marka 512 mb 800 mhz ram aldım 95 mılyon verdım 1 ay sonra aynısından 1 tane daha aldım 87 mılyona

ramlrı ılk baslarda ne yaptıysam 1000 mhz yı gecemıyodum sonra kucalayarak ıs kaptım en 1300 mhz lere kadar cıkmıstım sonra ramlerı amcama verdım kendıme kıgston aldım onlarda o/c de takoz cıktı sonra ocz platınum aldım 1066 mhz onlarda anakarta uyumsuz cıktı 800 mhz kullanıyom

aklına takılan bısey olursa cekınmeden sorabılırsın yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FRED BAKER -- 24 Eylül 2008; 20:03:51 >

• P45'in sana cf desteği (oda cf destekli anakart alırsan) ve pcıe2.0 haricinden bir getirisi olmıyacaktır.Cf olayına bulaşmayacağını tahmin ediyorum onun bir önemi yok.PCIE 2.0 da önemli değil.En çok 1fps veya altında kayıp yaşarsın.Hatta kullanacağın kart HD4850 olduğundan hiç performans kaybı yaşamazsın.
  • 1. yorum hariç hgerisi mantıklı. Söyleyecek birşey bırakmamışlar
  • p965 normalde 45 nm işlemcilere uyumku deyil diye biliyorum
    chip de okudum bios güncellemesi yaptıktan sonra E8500 ü 5ghz üzeninde çalıştırmışlar ...tam bilmyiom
    ama p45 almaya gerek olmadığını düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: FRED BAKER
    tabı paylasırım dostum nedemek

bende ılk aldığımda ramlere o/c yapamıyodum aynı senın durumunda aldım ramlerı anakartı 2007/2 ayda aldım ozaman 800 mhz ramler cok pahalıydı
    fazla param yoktu sıstemı 1,5 ay ıcerısınde topladım saten verıtech marka 512 mb 800 mhz ram aldım 95 mılyon verdım 1 ay sonra aynısından 1 tane daha aldım 87 mılyona

ramlrı ılk baslarda ne yaptıysam 1000 mhz yı gecemıyodum sonra kucalayarak ıs kaptım en 1300 mhz lere kadar cıkmıstım sonra ramlerı amcama verdım kendıme kıgston aldım onlarda o/c de takoz cıktı sonra ocz platınum aldım 1066 mhz onlarda anakarta uyumsuz cıktı 800 mhz kullanıyom

aklına takılan bısey olursa cekınmeden sorabılırsın yardımcı olurum

neyse akıllandık sonunda .

günlük 2.8-3.2 arası kullanabilsem yeter sanırım. freezer pro 7 var soğutucu olarak, performansı güzel, sıcaklık sorunum yok.

quote:

Orjinalden alıntı: Lawagolem

P45'in sana cf desteği (oda cf destekli anakart alırsan) ve pcıe2.0 haricinden bir getirisi olmıyacaktır.Cf olayına bulaşmayacağını tahmin ediyorum onun bir önemi yok.PCIE 2.0 da önemli değil.En çok 1fps veya altında kayıp yaşarsın.Hatta kullanacağın kart HD4850 olduğundan hiç performans kaybı yaşamazsın.

forumlarda insanlar genelde elinde olandan değilde almak istediğinden bahsediyor, benim gibi detaylı bilmeyen kullanıcılar ellerindeki sistemin iş yapmaz olduğunu düşünüyor. ben tam olarak böyle düşünmesemde " daha iyisi olsun" psikolojisine girdiğim için canım sıkılıyordu. konu açıp sormak iyi oldu kısaca.

bu mesajına cevabımı şöyle bağlayayım; cf destekli bir kart alacaktım alırsam, "ilerde kullanırım aman iyisi olsun" diye. ama eminim hiç bir şekilde kullanmazdım (şuan olduğu gibi). kullanmayacağımız özelliklere para yatırmak mantıklı değil, yatırım hiç değil.

quote:

Orjinalden alıntı: Bonuss

1. yorum hariç hgerisi mantıklı. Söyleyecek birşey bırakmamışlar

ilk yorum, sıfırdan sistem sahibi olacaklar için daha mantıklı, elinde, bendeki gibi bir sistem olan ortalama kullanıcılar için p45e geçmek pek mantıklı değilmiş. tabi herşey zevk ve maddiyatta, isteyen geçer.

quote:

Orjinalden alıntı: a1a1a1fs

p965 normalde 45 nm işlemcilere uyumku deyil diye biliyorum
    chip de okudum bios güncellemesi yaptıktan sonra E8500 ü 5ghz üzeninde çalıştırmışlar ...tam bilmyiom
    ama p45 almaya gerek olmadığını düşünüyorum

bende araştırdığımda, forumdan birisinin yolladığı cpuz görüntüsünü görmüştüm. bios güncellemesinden sonra tanıyodur, sorunsuz...

• quote:

Orjinalden alıntı: kirkalti

quote:

Orjinalden alıntı: Bonuss

1. yorum hariç hgerisi mantıklı. Söyleyecek birşey bırakmamışlar

ilk yorum, sıfırdan sistem sahibi olacaklar için daha mantıklı, elinde, bendeki gibi bir sistem olan ortalama kullanıcılar için p45e geçmek pek mantıklı değilmiş. tabi herşey zevk ve maddiyatta, isteyen geçer.

Ben yeni alıyorsunuz gibi düşünüp yazdım ilk başta ne bu 965 dedim de Sonradan düzelttim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.