Şimdi Ara

p990i mi, E61i mi, yoksa N80 mi???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
4.215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar, N80 in burada işi ne demeyin hemen, önce açıklamama izin verin

ppc, pda olayına yeni giriş yapıcam gibi görünüyor. özellikle bu forumda çok şey okudum, ppc den uzak durmam mantıklı görünüyor. bana lazım olan özellikler

1-wifi: seçimimde en önemli hususlardan biri olacak, bağlantı kalitesi, kopma problemi, sayfa açma hızı, youtube seyredebilme, bankacılık işlemleri yapabilme vs gibi işler için lazım olacak. web kullanımında p990 dokunmatik ekranla öne çıkıyor fakat e61 içinde iyi şeyler söyleniyor, çok yönlü tuşu kullanışlıymış ve en azından bariz daha kullanışlı klavyesi var. ekran kalitesi olarak kıyaslanırsa nasıllar: boyutları aynı ve çöz 320x240 olarak aynı, biri yatay, biri dikey, fakat e61 16 milyon renk, bunu resim video işlemlerindemi kullanıyor sadece? tercihi etkileyecek kadar fark varmı? (ayrıca n80 çözünürlüğü çok yüksek ama canlı görmedim, belki çözünürlük sayesinde küçüklüğünü affettiriyordur ?? mu ?? )

2-telefon: ppc lerin tel özelliği sonradan eklendiği, başarılı ve pratik olmadığı ortada, yankılanma, msg yazma zorluğu, tek elle kullanma zorluğu vs. bu cihazları seçmemin nedeni de bu, bana lazım olan güçlü wifi, büyük ekran ve başarılı tel, kamerada en az 2 ve iyi olmalı ve cihazın kullanımı çok zor olmamalı. yukarıdaki modeller haricinde önerisi olabilekler varsa (bu fiyatlardan fazla uzaklaşmadan) nedenleri ile birlikte yazmalarını rica edeceğim.

3-telefon görüşmesi kaydı: bazı iş görüşmelerimi 1 ay sonra 'ben öyle dememiştim, böyle demiştim' denildiği zaman kendimden emin olmak için kayıt etmek lazım olacak, az kullanıcam belkide kullanmayı unutucam ama olmayınca hayıflanıyorum keşke kaydedebilseydim diye. p990 ın bu işlemi bazı ülkelerin kanunlarına göre düzenlendiğinden yapamadığını tahmin ediyorum, bazı arkadaşlar denedi, işlem başlar başlamaz uygulamayı kapatıyor cihaz. bahsi geçen diğer modellerde durum nasıl veya p990 da edinilebilirmi.

4-kendi hoparlöründen veya kulaklıktan müzik radyo dinlerken ses özellikleri birbirine kıyaslarsak hangisi önde, kalite, derinlik ve ses yüksekliği açısından. 990 için düşük olduğu söyleniyor ama servis menüsünden artırabilen var, ayrıca megabass var, nokia da nasıl müzik keyfi.

5-problemsizlik: bu da çok önemli. dediğim gibi ne symbian ne wm5-6 kullanmadım, bu ayar işleri falan ilk olacağı için zorluk yaşayacağım muhakkak. hangisi daha pratik ve sorunsuzdur. cihazla ne divx seyredicem, ne de 10 sayfalık word-exel açıcam, bu nedenlerle cihazı kasılıp kitlenenler kadar yüklenmicem yani. bana lazım olacak olan güzel bir iki sözlük olsun içinde, birkaç oyun müzik video vs, ancak wifi ile nete bağlandığımda aynı anda 4-5 sayfa açabilirim, bunu kaldırırlarmı.

6-pil: p990 bst-33 pil kullanıyor, k790 ile aynı. k790'ı biraz kurcala, müzik dinle 2 gün gidiyor, 2-3 kat büyük ekranlı ve işlemcisi daha çok enerji tüketen 990 ın pil ömrü açısından değerlendirirmisiniz, değerlendirmeler bana iyimser geldi biraz. E61i için çok olumlu şeyler okudum gerçekten o derece iyimi, çok kurcalamaya rağmen iki gün full gidiyormu. seP1 de kullanılan bst-40 pil 990'a uyarmı, uyarsa bu konuda cihazlar denklenebilir. n80 pili normal kullanımla ne kadar gider.

p990i fiyatınında düşmesi nedeni ile kabalığını gözardı ederek almayı düşündüm kaç defa, son anda siparişi onaylamayıp bu foruma döndüm, sepetim duruyor 1 aydır, stokta bitiyor tekrar giriyor falan ama ben daha cevaplarımı bulamadım. wifi ile bağlanamama problemlerine vs çözüm/ayar bulundu, bununla ilgili bir kaç değerli topic var ve kullananlar memnun görünüyor fakat benim ilk smartphone'um olacak ve yabancıyım ince ayar işlerine, olmadı kaldır tekrar kur, yerine göre modemine göre ayar isteyen vs bir aletle başa çıkamayabilirim, saç baş yoldurmasın, fakat özelliklerini çok beğeniyorum. E61i ise daha derli toplu olabilir ama bana çekici gelmemekle birlikte bu forumda hakkında kötü bişey söylendiğini görmedim, kullananlar memnun ve aralarında eski p990i kullanıcılarıda var. wifi ile nete girip (wifi çekim kalitesi, gerek hafıza gerek başka nedenlerden kopmama durumu ve ilk bağlanma kolaylığı 1.ci derece önemli) bankacılık işlemleri yapma ve multimedya kullanımı açısından değerlendirirsek hangisi tercih edilmeli. se'de youtube seyredilemiyor galiba, nokia'da seyreden varmı.

ayrıca bu çok önemli: her wifi bağlantısı için cihazımızı o modeme tanıtmamız gerekiyormu (mac adresini modeme tanıtmak şeklinde bahsi geçmişti) nasıl yapılır, telefondan mı yapıyoruz, yoksa modemin bağlı olduğu pc'denmi.

N80 konusuna burada dönüyoruz: eğer wifi bu cihazlarla çok başarılı değilse ve birkaç metre menzil dışında kopmalar iyi çekmeme vs, bir çok zaman kullanamayacaksam ne diye o kadar büyük cihaz alayım, büyük ekran büyük cihazda var, o da internet için lazım. office exel vs ile cepte işim olmayacak, wifi de çok kullanışlı olmuyorsa büyük ekranda şart değil, alırım tombul n80'i atarım cebime diyebilirim. (evinde işyerinde wireless kullananlar modeme çok yakın olacaklarından dışarda cafede vs kullanımdaki yorumlar daha belirleyici olacak. wifi çekimleri açısından n80'i nasıl değerlendirebiliriz eğer buda modeme 1-2 metreden sonra işe yaramıyorsa lüzümsuz sekilde şişman teli ne yapayım der wifi siz bir tel alırım değilmi ya), evveet o zaman son soru u600 mü yoksa u700 mü şaka valla şaka

p990i teknosa'da 599 ytl (artı 50 ytl indirim çeki ve 30 ytlye BT kulaklık, yani neredeyse 520'ye geliyor) , hepsiburada ise size özel%14 indirimli olarak 598'e satıyor. aralarında fark varmı, bir yerde farklı firma ithalatları olduğu ve pillerinin farklı olduğundan bahsedilmişti.

en ucuz ve taksitli olarak e61i nerden bulurum (nette)

amma uzun yazmışım be pehh. bitirene kadar bir köşeye yığılıp kalmadıysanız cevaplarınızı bekliyorum, sevgiler&saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clayd -- 7 Ekim 2007; 12:15:16 >

• arkadaşlar, çok uzun yazmışım bakanın gözü korkuyo heralde
  • quote:

Orijinalden alıntı: clayd

arkadaşlar, çok uzun yazmışım bakanın gözü korkuyo heralde
    up up
  • quote:

up up

Alıntıları Göster
    bu akşam ilk defa p990'ın canlısını elime aldım, kutuyu benim için açtılar. genel görünüm iyi diyebilirim, büyük olduğunu hissettirmedi. kapaksız daha küçük ve şık olacağı kesin. boyası çıktı çıkacak gibi duruyor. malzemenin kalite hissi biraz düşük geldi bana. klavye tek elle kullanılabiliyor, tuşlara basmak için tabi tırnak kullanılıyor yoksa zor. ekran camı kasaya çok iyi oturmamıştı, bir tarafta açıklık, üst tarafta bombelenme vardı, toz falan girebilir diye düşünüyorum. ekranı kaliteli yeterince, hele birde foto çektimki ekranında buna bakmak müthişti. açılması çok uzun sürdü yanlız, ilk açıldığından falan dediler, sonra tekrar kapayıp açtık daha kısa sürdü. menülere girmek kalemsiz mümkün değil (sol elde tutuyorsanız jogdial ile mümkün)

aynı yerde e61i nin demosu da vardı, demo olmasına rağmen tok bir duruşu ve kalite hissiyatı var. çok yönlü tuş demo olduğundandır sanırım pek iyi değildi. bu klavyeyi tek elle kullanmak çok zor.

başlığı üstte tutmaya çalışıyorum, hani yukarıdaki uzun yazıyı okumaktan sıkılan olursa daha öz olarak : p990 mı yoksa e61i mi seçmeliyim, ve hangi nedenle? sorusuna cevap alabilirsem memnun olucam.

• quote:

bu akşam ilk defa p990'ın canlısını elime aldım, kutuyu benim için açtılar. genel görünüm iyi diyebilirim, büyük olduğunu hissettirmedi. kapaksız daha küçük ve şık olacağı kesin. boyası çıktı çıkacak gibi duruyor. malzemenin kalite hissi biraz düşük geldi bana. klavye tek elle kullanılabiliyor, tuşlara basmak için tabi tırnak kullanılıyor yoksa zor. ekran camı kasaya çok iyi oturmamıştı, bir tarafta açıklık, üst tarafta bombelenme vardı, toz falan girebilir diye düşünüyorum. ekranı kaliteli yeterince, hele birde foto çektimki ekranında buna bakmak müthişti. açılması çok uzun sürdü yanlız, ilk açıldığından falan dediler, sonra tekrar kapayıp açtık daha kısa sürdü. menülere girmek kalemsiz mümkün değil (sol elde tutuyorsanız jogdial ile mümkün)

aynı yerde e61i nin demosu da vardı, demo olmasına rağmen tok bir duruşu ve kalite hissiyatı var. çok yönlü tuş demo olduğundandır sanırım pek iyi değildi. bu klavyeyi tek elle kullanmak çok zor.

başlığı üstte tutmaya çalışıyorum, hani yukarıdaki uzun yazıyı okumaktan sıkılan olursa daha öz olarak : p990 mı yoksa e61i mi seçmeliyim, ve hangi nedenle? sorusuna cevap alabilirsem memnun olucam.

Alıntıları Göster
    Sadece N80 değil diğer tellerinde burada işi yok. Burası WM bölümü. Konuyu Nokia yada Sonyericsson kısmına açarsan çok daha iyi ve çabuk yanıtlar alabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: megaturk

Sadece N80 değil diğer tellerinde burada işi yok. Burası WM bölümü. Konuyu Nokia yada Sonyericsson kısmına açarsan çok daha iyi ve çabuk yanıtlar alabilirsin

Alıntıları Göster
    uyarın için teşekkür ederim. smartphone oldukları için buraya açmıştım, birde bahsettiğin bölümlere açayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: megaturk

Alıntıları Göster
    bence e61i'yi düşün önce. n80'in pil performansı yetersiz. e61 ile uzun süre wifi kullansan bile pilin bitmesi gibi bir sorun yaşamazsın. p990'ın ise ram sorunu var. ilk açılışta 16mb boş ram ile çalışıyor. bu n80'de 18 mb. e61i'de ise 20 veya 22mb. (unuttum tam olarak kaçtı diye)

• quote:

Orijinalden alıntı: painkill

bence e61i'yi düşün önce. n80'in pil performansı yetersiz. e61 ile uzun süre wifi kullansan bile pilin bitmesi gibi bir sorun yaşamazsın. p990'ın ise ram sorunu var. ilk açılışta 16mb boş ram ile çalışıyor. bu n80'de 18 mb. e61i'de ise 20 veya 22mb. (unuttum tam olarak kaçtı diye)

Alıntıları Göster
    painkiller ilgine teşekkür ederim. n80 i eledim sayılır, cihazı elime aldığımda bu demo mu demiştim satıcıya, tuşlar ve kayar kapak o derece kötü. birde wifi si başarılı değil diye okuyorum.

• quote:

painkiller ilgine teşekkür ederim. n80 i eledim sayılır, cihazı elime aldığımda bu demo mu demiştim satıcıya, tuşlar ve kayar kapak o derece kötü. birde wifi si başarılı değil diye okuyorum.

Alıntıları Göster
    _PainKilleR_ açılıştaki 4-6 mb boş ram farkı hissediliyormu o kadar, hangisi daha hızlı ve basit uygulamalarda kitlenme yavaşlama problemleri daha az
  • quote:

_PainKilleR_ açılıştaki 4-6 mb boş ram farkı hissediliyormu o kadar, hangisi daha hızlı ve basit uygulamalarda kitlenme yavaşlama problemleri daha az

Alıntıları Göster
    birde aradaki fiyat farkı da az değil hani. e61i yi en ucuz (taksitli olarak) hepsiburada da buldum, 780 ytl, p990 ise 550 ye geliyor teknosada. %50 fark var bunuda hesaba katarsak sonuçta hangisini almalıyım. se için özellik var ama kasılıp yarı yolda bırakıyor, özelliğini adam gibi kullanamıyorsun diyorlar, e61i için nadir şikayet var, bunlar kullanıcıdanmı kaynaklı yokca cihazdan mı emin olamadım, aralarındaki pil perf farkı nedir. cevap verecek arkadaşlar çok yardımcı olacak.

• quote:

birde aradaki fiyat farkı da az değil hani. e61i yi en ucuz (taksitli olarak) hepsiburada da buldum, 780 ytl, p990 ise 550 ye geliyor teknosada. %50 fark var bunuda hesaba katarsak sonuçta hangisini almalıyım. se için özellik var ama kasılıp yarı yolda bırakıyor, özelliğini adam gibi kullanamıyorsun diyorlar, e61i için nadir şikayet var, bunlar kullanıcıdanmı kaynaklı yokca cihazdan mı emin olamadım, aralarındaki pil perf farkı nedir. cevap verecek arkadaşlar çok yardımcı olacak.

Alıntıları Göster
    e61i kullanıyorum, sonuna kadar tavsiye ederim. p990i ilk çıktığında almıştım 1600 ytl'ye ve 2. ayında satarak kurtuldum.

• quote:

Orijinalden alıntı: lloyd

e61i kullanıyorum, sonuna kadar tavsiye ederim. p990i ilk çıktığında almıştım 1600 ytl'ye ve 2. ayında satarak kurtuldum.

Alıntıları Göster
    bencede e61i ama ucuzladığı için p990i de olabilir. e80 ise nedense ısınamadım bi türlü alete.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jet0n

bencede e61i ama ucuzladığı için p990i de olabilir. e80 ise nedense ısınamadım bi türlü alete.

Alıntıları Göster
    diğer forumda da genellikle p990 yönünde tavsiye geliyor. ama ben sorduğum sorulara cevap alamadım, belki sorular komik geldi ama yabancısıyız işte ne yapalım.
  • quote:

diğer forumda da genellikle p990 yönünde tavsiye geliyor. ama ben sorduğum sorulara cevap alamadım, belki sorular komik geldi ama yabancısıyız işte ne yapalım.

Alıntıları Göster
    p800 p900 p910 kullanmış biri olarak p990i diyorum
    dokunmatik ekrana P990 la geçmek daha mantıklı zaten
    en geç bir sene içerisinde ppc ye geçeceğine garanti ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kenan111

p800 p900 p910 kullanmış biri olarak p990i diyorum
    dokunmatik ekrana P990 la geçmek daha mantıklı zaten
    en geç bir sene içerisinde ppc ye geçeceğine garanti ederim.

Alıntıları Göster
    kenan111 o zaman şimdi hp6815 mi alayım madem geçicem 1 yıl sonra ppc'ye ben çoğu özelliğini kullanmıcam o yüzden ppc gereksiz olur da p990 kullandı isen sorularımdan cevap verebileceğin varmı.

• quote:

kenan111 o zaman şimdi hp6815 mi alayım madem geçicem 1 yıl sonra ppc'ye ben çoğu özelliğini kullanmıcam o yüzden ppc gereksiz olur da p990 kullandı isen sorularımdan cevap verebileceğin varmı.

Alıntıları Göster
    6815 istediklerini karşılayabilen bir pda olarak yetebilir stereo hoparlör ve uzun dayanma süresi. ama su anda pda almışken 3g destekli almanı tavsiye ederim. ucuzken 1 sene kullancam dersende p990i derim.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: clayd

P990i kullanmadım ancak özellikleri ve symbian olması itibariyle dokunmatik ekrana fazla ihtiyaç duymayacağını düşünüyorum. Özelliklerini tümüyle kullanmak zaten zor yani 6815 in en sık kullandığım bir iki özelliği mp3 flash disk gsm ve oyun olarak sıralanabilir. Yani wifi office ve diğer özelliklerini neredeyse kullanmıyorum. Ancak bu özelliklerim de var demek bile ayrı bir haz. Ayrıca artık nokia telefonlar için üstün olarak gelen özellikler ppclerde standart yani wifi bir ppc için çok sıradan bir özellik. Daha önce hiç dokunmatik ekran kullanmadığın için ppc ilk etapta ağır gelebilir çünkü win.mobilede dokunmatik ekrana bağımlısın full klavye bile olsa çok fazla fark etmez düşün ki XP kullanıyorsun mause yok. Ayrıca bir kaç arkadaşım bana özenerek gidip 6815 aldılar ve sonra tekrar nokiaya devam. Evet kabul ediyorum Win.Mobile kullanımı ZOR! iki ayda bir hard reset. Klasik Windows sorunları.

Şimdi niye P990i
    Şu sıralar ppc ler evrim geçirmekte yani artık sıradan özellikler listesine wm6 3G 262k vga ekran 128 ram 256-1024 Mb Rom Gps 520~620 mhz Cpu ekleniyor. Gidipte Hp6815 alınırmı bilemiyorum. 2 ay sonra 200 ytlye alıcı bulamayabilirsin. Ancak P990i nin her zaman bir alıcısı olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kenan111

quote:

P990i kullanmadım ancak özellikleri ve symbian olması itibariyle dokunmatik ekrana fazla ihtiyaç duymayacağını düşünüyorum. Özelliklerini tümüyle kullanmak zaten zor yani 6815 in en sık kullandığım bir iki özelliği mp3 flash disk gsm ve oyun olarak sıralanabilir. Yani wifi office ve diğer özelliklerini neredeyse kullanmıyorum. Ancak bu özelliklerim de var demek bile ayrı bir haz. Ayrıca artık nokia telefonlar için üstün olarak gelen özellikler ppclerde standart yani wifi bir ppc için çok sıradan bir özellik. Daha önce hiç dokunmatik ekran kullanmadığın için ppc ilk etapta ağır gelebilir çünkü win.mobilede dokunmatik ekrana bağımlısın full klavye bile olsa çok fazla fark etmez düşün ki XP kullanıyorsun mause yok. Ayrıca bir kaç arkadaşım bana özenerek gidip 6815 aldılar ve sonra tekrar nokiaya devam. Evet kabul ediyorum Win.Mobile kullanımı ZOR! iki ayda bir hard reset. Klasik Windows sorunları.

Şimdi niye P990i
    Şu sıralar ppc ler evrim geçirmekte yani artık sıradan özellikler listesine wm6 3G 262k vga ekran 128 ram 256-1024 Mb Rom Gps 520~620 mhz Cpu ekleniyor. Gidipte Hp6815 alınırmı bilemiyorum. 2 ay sonra 200 ytlye alıcı bulamayabilirsin. Ancak P990i nin her zaman bir alıcısı olacaktır.

Alıntıları Göster
    Merhaba arkadaşlar.yazılarınızı okudum.çelişkide kalmak kötü.ben p990i kullanıyorum.yeni aldım.2 hafta oldu ve şimdiye kadar en ufak bir pişmanlık duymadım.daha önce bu tür cihaz kullanmamıştım heves ettim aldım.ve çooook memnunum; e61 hakkında en ufak fikrim yok kullanmadım ve kullanan arkadaşımda yok ama hp 6815 de kullandım.ama p990i hakkında yazacam.

1)wifi hızı gayet,sayfaları hızlı açıyor.belleği biraz ufak ama çok büyük problem değil.bir kaç ayar yapıp bir kaç program yüklersen daha iyi oluyor.az önce yolda gelirken internete bağlandım.finansbankta hesapşarımı kontrol ettim.youtube için bişey diyemiyecem çünkü ilk kez az önce girdim ve videoları açamadım ama açabilecek kapasitede olduğunu biliyorum p990i nin.opera miniyi indirdim daha da hızlandı.

2)yazmış olduğun cihazlar arasında sana en uygunu p990i.neden;
    a-fiyat bakımından uygun
    b-özellik bakımından üstün
    c-kullanımı çok kolay yalnız tekrar belirteyim e61 hakkında bir fikrim yok ama görüntüye kalsa bile ben p990i tercih ederdim.
    hp 6815 i de şuan için tavsiye etmem çünkü eğer ilkkez böyle bir cihaz kullanacaksan biraz daha kullanımı kolay olan bir cihazdan başla derim.6815 in kamera ve telefon özelliği zayıf.

Hep şunu demişimdir p990i pda özelliği katılmış bir telefon,hp 6815 telefon özelliği katılmı bir ppc dir.

3)Dedikleri doğru bende şuan için telefon kaydı yapamıyorum.hemen kapatıyor ama çok ihtiyacım olmadığı içinde açıkcası pek önemsemedim ama çok kolay çözüleceğinden eminim.diğer formda ki arkadaşlar bununla uğraşıyordu.

4)P990i yi ilk aldığımda hem hopörlör sesi hemde konuşma esnasında ki gelen ses çok azdı.fakat bir formatla sesler çok yükseldi.şöyle söyleyeyim konuşma esnasında son sese veremiyorum karşı tarafın sesi okadar yüksek geliyor ki yanımda olanlar bile rahatca duyabiliyor.sanki ses hopörlörden geliyor.müzik sesi de o oranda arttı.hopörlörü patlatacak diye kısmıştı ilk seferinde ama tiz olayı sorunu var.çok yüksek ses geldiği zaman çızırtı yapıyor.

5)Bende senin gibi düşüncelere sahiptim alırken.bir kaç oyun wi-fi müzik falan ve p990 i tüm ihtiyaçlarımı karşıladı.zaten cihazın kendisinde yeterince güçlü sadece performansını yükseltecek bir kaç program atman lazım onlarıda bu forumda rahatlıkla bula bilirsin.ben de linkleri verebilirim.ama tekrar söylüyorum bence ilk defa kullanacaksan hp,imate gibi asıl görevi ppc olan cihazları tercih etme.benim arkadaşım senin gibi hiç kullanmamıştı ve ilk olarak 6815 aldı.yok hard rest,yok update sorunu(çünkü p990i gibi programları kolay bulunmuyor en azından bu benim fikrim.6815 kullanıcıları kızmasın.çok mükemmel bir cihaz ama yeni başlayanlar için biraz ağır bi cihaz.)

6)Pil e gelinca ben iki haftadır kullanıyorum.normalde 2 gün gidiyor.yeni aldığım için elimden düşmüyor.benim kanaatim ortalama olarak 3 gün gider derim.

Bende senin gibiydim bende işim gereği böyle bir cihaz kullamam gerektiğine inanıyordum bir kaç hafta arştırdım.sonunda p990i ye kanaat ettim.ve asla pişman olmadım.wi-fi için ayar gerekiyor.bunu diğer formda bir çok sayfada bulabilirsin bende sana gösterebilirim.ara sıra kopmalar oluyor ama adamı delirtecek şekilde değil tabi.e61 in wi-fi si hakkında bir fikrim yok ama bankacılık dahil p990i nin sana yeteceğinden eminim.tabi bir iki program atman lazım.

Şifreli modemlere bağlandığın zaman modemin özelliğine göre telefonda işlem yapıyosun ona göre bi nevi modemi telefona tanıtıyosun ona göre bi hesap açıyosun.yoksa wi-fi diye gprs le nete bağlanırısın farkını ay sonu faturanda görürsün.ayarları o kadar zor değil ben çözdükten sonra herkes çözer. ama mac adresini tabi modeme kayıt ediyosun.valla ben az önce bağlandığımda;şöyle anlatayım ben cadde deydim büyük ihtimalle modemde cadde deki dükkanların birindeydi ama aramda en az 10 metre den fazla mesafe vardı ve çok iyi sinyal alıyodu.normalde 3 diş wi-fi imgesi var bende sadece 1 diş vardı ve yinede çok iyiydi.

Uzun lafın kısası ben p990i kullanıyorum çokta memnunum eminim diğer cihazları kullanan arkadaşlarda yorumlarını yazacaklardır.hele birde attığım programlarla cihaz dahada bi güzelleşti.

P990İ Yİ SONUNA KADAR TAVSİYE EDERİM.........
    SAYGILAR.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

bu mb farkını "hafıza yetersiz" uyarısı aldığın zaman hissedersin genellikle. symbian hafıza doldu mu programları otomatik olarak kapatıyor genellikle n80 gibi modellerde. p990'da tam bilmiyorum onu.

bu arada yukarıdaki mesajları okuyunca benim de 990 tavsiye edesim geldi. çünkü cidden ucuzlamış bayaa. e61i çok pahalı.

özellikle ppc'lerin geçiş döneminde olduğu sözü de bir gerçek. 1 seneye kadar 256rom/128 ram standart olacak. p990i bu fiyatla beğenmesen bile idare eder seni başka bir cihaz alana kadar. e61i alınca dönüşü yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: painkill

quote:

bu mb farkını "hafıza yetersiz" uyarısı aldığın zaman hissedersin genellikle. symbian hafıza doldu mu programları otomatik olarak kapatıyor genellikle n80 gibi modellerde. p990'da tam bilmiyorum onu.

bu arada yukarıdaki mesajları okuyunca benim de 990 tavsiye edesim geldi. çünkü cidden ucuzlamış bayaa. e61i çok pahalı.

özellikle ppc'lerin geçiş döneminde olduğu sözü de bir gerçek. 1 seneye kadar 256rom/128 ram standart olacak. p990i bu fiyatla beğenmesen bile idare eder seni başka bir cihaz alana kadar. e61i alınca dönüşü yok :)

Alıntıları Göster
    kenan111, extory_kaan ve _PainKilleR_ cevaplarınız için çok teşekkür ederim. kararım daha da netleşti.

bugün yabancı forumlarda baktım, symbian s60 için birkaç farklı ses kayıt programı var fakat uiq 3.0 için henüz yok, se den kaynaklı bir eksiklik var, yapacak olan firma da hazır hatta duyurmuş fakat se'den (sürücü uygunluğu vs gibi bişeydi yanlış hatırlamıyosam) destek veya alaka bulamamışlar, yoksa ''bizde yapmak istiyoruz ama problem se'de'' şeklinde firma soran kullanıcılara cevap vermiş. yani problem uiq 3.0. s60 için bu programlar tüm aramaları kaydet şeklinde seçenekli falan, yani unutmaya karşı bile kullanışlı. bu konu böyle kalacak sanırım çünkü halihazırda se bu modele desteği bıraktığını duyurmuştu, belkide yeni cihaz satmak için stratejidir.

extory_kaan ses çıkışını nasıl arttırabildin açıklarmısın, genel şikayet konusu nasılsa ihtiyacımız olacak kesin... birde hangi programları yükledin ve cihaz güzelleşti (hangi manada kullandığını bilmediğim için soruyorum)

tekrar teşekkürler ederim verilen cevaplara ve değerli vaktinizi ayırdığınız için
    mac adresi tanıtmak anladıgım kadarı ile sadece şifreli modemlerde, şifresiz free durumda buna gerek yok, doğrumudur,

bir soru daha genellikle ilk alan daha ilk kullanımında problemlerle karşılaşıyor (öyleki cihazı kullanamayacak kadar) güncelleme yapınca problemlerin çoğu gidiyor tamam da, bu güncellemelerden önce alan ne yapıyordu çok merak ettim gerçekten.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.