3 ay önce vatan bilgisayardan Packard Bell EASYNOTE SB86-P-015 markalı bir laptop aldım özellikleri mükemmel görünüyodu en başta aşşağıda gördüğünüz gibi gerçekten mükemmel özellikleri
EasyNote SB86 - P-015 İşlemci Intel Core 2 Duo Mobile T7500 L2 Cache 4 MB FSB 800 MHZ Clock Speed 2.2 GHZ Kablosuz Erişim INTEL 4965AGN Chipset INTEL CRESTLINE-PM 965 İşletim Sistemi MS WINDOWS VISTA HOME PREMIUM Bellek 2048 MB DDR2 667MHZ Sabit Disk 200GB 5400RMP 8MB SATA Optik Sürücü DVD +R9 DUAL LAYER Ekran 17" Ekran Öz. 1440*900 WXGA DIAMOND VIEW Grafik İşlemci NVIDIA 8600M GS Grafik Hafıza 512MB DAHİLİ 1023MB TURBOCACHE Bluetooth VAR Dahili Kamera VAR USB 2.0 4*USB2.0 FireWire (IEEE 1394) VAR Uzaktan Kumanda YOK Genişleme Yuvası VAR (EXPRESS) TV OUT HDMI VGA OUT DVI Kart Okuyucu 4in1 SD/MMC/MS Fax-Modem VAR EThernet PCI-E FAST ETH Ekstra Özellik 2. HDD TAKILABILIR / ROBSON 1 GB/eSATA Ağırlık 3.5 Kg Pil 6 Cell Li-İon GARANTİ 2 Yıl
ama oyun oynarken sürekli mavi ekran ile karşılaşıyorum sürekli bilgisayarım kitleniyo bu bilgisayarın ekran kartının çok sağlam olduğunu düşünüyorum ama sürekli kitleniyo mavi ekran çıkıyo bazen bazen o bile çıkmadan kitleniyo böyle bir şeyle karşılaşanınız oldu mu ? neden çıkıyor bilmiyorum bir fikri olan varsa yardım ederseniz sevinirim
Kullandığınız ekran kartı sürücü yazılımının sürümünü bilmek isterim... Ayrıca, ürününüzün resmi sitesinde bulunması halinde, daha güncel ekran kartı sürümüne terfi etmenizi, buna ilave olarak (şayet sisteminizde yüklü değil ise), Vista işletim sistemi için henüz yayımlanmış olan "Servis Paketi 1" güncellemesini uygulamanızı da öneririm.
ekran kartı sürücümün sürümü 7.15.11.134
ürünün resmi sitesinde daha günceli yok ayrıca service pack i nerden yükleyebilirim ? windows update derseniz
Bu web sitesinden güncelleştirme yüklemek için, bilgisayarınızda yönetici veya Administrators grubunun bir üyesi olarak oturum açmış olmanız gerekir. Windows XP kullanıyorsanız, Denetim Masası'nda Kullanıcı Hesapları'na giderek yönetici olup olmadığınızı görebilirsiniz.
Not: Bilgisayarınız ağa bağlıysa, ağ ilkesi ayarları da bu web sitesini kullanmanızı engelleyebilir. Güncelleştirmelerle ilgili yardım için sistem yöneticinize başvurun.
bu hatayı veriyor
Aldığınız bilgilendirme yanıtı bir "hata" olmaktan ziyâde, Vista işletim sisteminin güvenlik kriterlerinin bir gereği... Görünen o ki; sisteme oturum açmak için kullandığınız kullanıcı hesabının yetkileri kısıtlı ve dolayısı ile, güncelleme işlemine izin vermiyor!. Bu durumda, ya sisteme yönetici (Administrator) yetkilerine haiz bir kullanıcı hesabı ile oturum açmanız, ya da sahip olduğunuz kullanıcı hesabını "Yönetici" gurubuna dahil etmeniz gerekecektir, ki; bunu yapabilmek için dahi, yönetici yetkileri gerekir!...
İşletim sistemi ilk kurulum aşamasında, otomatik olarak, "Administrator" adı altında, sonradan silinemiyecek bir hesap oluşturur. Yine kurulum aşamasında, yüklemeyi gerçekleştiren kişiden bu hesap için bir "Parola" tanımlamasını ister. Kişi, bir parola tanımlayabileceği gibi, seçimi gözardı da edebilir... Bu durumda parola: "ENTER" tuş vuruşu olacaktır. İşletim sistemini bilgisayarınıza siz kurmadı iseniz, kuran kişiden parolanın ne olduğunu sorgulayabilir, yanıt geridönüşüne kadarki zaman zarfı içerisinde, parolanın "boş" olabilme ihtimaline karşı şansınızı deneyebilirsiniz.
Sahip olduğunuz ekran kartı sürücüsü sanırım "101.34" sürümü... Dizüstü bilgisayarınızın resmi sitesinde ileri sürümlere ilişkin dağıtım temin edemediğiniz durumlarda, LaptopVideo2Go.com sitesi içeriğinde çözüm arayışlarına girmenizi öneririm. Bu sitenin içeriği ve sürücü paketlerine ilişkin teknik detay bilgisi edinebilmek için, benzer amaçlı başka bir konuya istinâden yapmış olduğum açıklamalarımı değerlendirebilirsiniz: http://resim.donanimhaber.com/m_22735160/mpage_1/key_//tm.htm#22959947
Sonuç alabilmeniz temennilerim ile... Es'en kalınız.
Yukarıdaki izahlarımın dışında, şayet "Vista Service Pack1" (KB936330) güncellemesinin "Tek Başına Yükleme Paketi" ne sahip olmak ister iseniz, aşağıdaki Microsoft'un resmî linkinden tercihinize uyanı (32bit/64bit, CD-ISO, DVD-ISO) indirebilirsiniz (Dikkat!: tercih edebileceğiniz en küçük dosya boyutu: 544.3MB). "Vista SP1" paketine bağımsız sahip olmanız durumunda dahi, ancak "Yönetici" yetkileri ile sisteme yükleyebileceğinizi de ayrıca hatırlatmak isterim.