Şimdi Ara

Packard Bell'lerin Hepsi Çin Malı mı Yoksa?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
24.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dün itibari ile ME35T-024 modeli PB aldım. Ancak kafam karıştı, kutunun üzerinde "made in China" yazıyor. Sahte Çin malını mı yutturdular yoksa bana? Sizinkilerde de yazıyor mu?

• Sen ''Packard Bell'' markasını görünce ''Made in U.S.A.'' filan mı zannetmiştin.???Kusura bakma ama ...oldukça amatörmüşsün. Üstelik Packard Bell i ..Acer satın aldı .....Halis muhlis ''Çin'' işi dizüstü.!!!!
  • Bu ne sert üslup ya, biraz dikkat edelim lütfen. Ben zaten profesyonel olduğumu hiç bir zaman iddia etmedim. Ayrıca profesyonel olsam bu forumda işim ne? Bir şey bilmiyorsak öğrenmeye çalışıyoruz işte...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fonus -- 11 Nisan 2008; 11:25:07 >
  • belki inanmazsın ama packard bell lerin hepsi çin malı. hatta hp, toshiba, asus, lenovo hepsi çinde üretiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: selimhun

Sen ''Packard Bell'' markasını görünce ''Made in U.S.A.'' filan mı zannetmiştin.???Kusura bakma ama ...oldukça amatörmüşsün. Üstelik Packard Bell i ..Acer satın aldı .....Halis muhlis ''Çin'' işi dizüstü.!!!!

acer tayvan malı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: istblacken

quote:

Orjinalden alıntı: selimhun

Sen ''Packard Bell'' markasını görünce ''Made in U.S.A.'' filan mı zannetmiştin.???Kusura bakma ama ...oldukça amatörmüşsün. Üstelik Packard Bell i ..Acer satın aldı .....Halis muhlis ''Çin'' işi dizüstü.!!!!

acer tayvan malı.

DAYIMDA ACER VAR ARKASINDA KOCAMAN MADE IN PRC YAZIYOR YANİ PEOPLE REPUBLICK CHINA
  • dünyadaki notebook üretiminin yarısından fazlasını quanta ve compal denen 2 şirket yapar, hp, acer, dell, toshiba vs neredeyse tüm markaların bu adamlarla anlaşmaları vardır. kendi adlarına üretim yaptırırlar. hatta hp'nin quanta'nın içinde kendi adamları vardır.
    bunlara lenovo'yu da ekleyin, bir de bunlardan daha ufak hacimde ama yine çin'de olan notebook üreticilerini ekleyin, sonra düşünün dünyadaki notebook'ların kaçta kaçı çin malıdır?

birkaç örnek dışında diyebiliriz ki notebook üretiminin neredeyse tamamına yakını çin'dedir, dolayısı ile çin malıdır.

aykırı örnekler; msi bazı modellerini tayvan'da üretir (tayvan - çin ne kadar farkederse artık), fujitsu-siemens'in de Lifebook S serisi almanya'da üretir.
    gerisi çin işidir.

bu firmaların tek işi nb üretmek olduğundan kim ne yaparsa yapsın bunlar kadar iyi fiyata montaj yaptıramazlar. dünyada deli gibi bir fiyat rekabeti de olduğundan neredeyse tüm markalar bunlara ürettirmeye mecbur diyebiliriz.

bu arada vestel de "avrupa'nın tek notebook üretim merkezini kurduk" diye hava atıyor ama daha 1 tane markadan sipariş alamadılar diye biliyorum.
    sadece kendi modellerini burada üretiyorlarmış. onların da adetleri belli. bantlar boş bekliyormuş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • acerda çin malı ünlü dizüstü ferrari üreticisinin prc -rpc-china -taaiwan hepsinden uzakdurun gidin teknosadan iyice kontrol edip alın yoksa cihazlarınızdan bir zaman sonra ya fandan ya ekran kartından yada işlemciden 5-6 ay çinde sorun yaşarsınız yüzde 1 ihtimal iyi çalışan olur onada birşey diyemem kısacası uzak durun çoğu taklit katılıyorum orada ürettiriyorlar ama çoğu çinliler aynen noia fake yapıyorlar satan bayinide işine geliyor adam bir bilgisayardan 3 kat fazla kazanıyor kısacası kaçak giriyor.
  • Çinde montaj var, bilgisayarlar içindeki parçalar firmaların isteklerine göre belirleniyor diğer fabrikalara sipariş veriliyor, gelen parçalar birleştrilip hangi marka için toplanmışsa o firmaya ait kasaya monte ediliyor olay budur amerikan bilgisayar devleride çinde birleştriliyorörneğin apple bilgisayarlar çin da yapılıp yurd dışına gönderiliyor. şunuda belirtmeliyim bilgisayarın içinde çin malı parçalar var.
  • Kimse korkup endişelenmesin bu düzen böyle. Çin de iş gücü ucuz diye üretici ülke parçaları oraya gönderirir. montaj ve belki bazı malzemeler Çin de yapılıpğ takılır. Bu Çin malı demek değildir. Dikkat ederseniz aldığınız çoğu kalite ayakkabı ve teknolojik alet ya Çin ya Tayvan ya Endonezya gibi ülkelerden gelmektedir.
  • Kac Tanesi Cin Malı Degil Ki Zaten Bi Japon Malı Sony ler var Bildigim
    Ayrıca NEC Uretiyodu Packard Bell i Demek Acer Aldı

• quote:

Orjinalden alıntı: huso

Kac Tanesi Cin Malı Degil Ki Zaten Bi Japon Malı Sony ler var Bildigim
    Ayrıca NEC Uretiyodu Packard Bell i Demek Acer Aldı

Bende yeni öğrendim acer'in packard bell'i aldığını...
  • akliniz varsa bu makinaya bulasmayin derim

cok ses cikartiyo kendi kendine makina kapaniyo elli tane problemi var
  • Çin malı olabilir ama çin malının da kaliteli olanları var uyduruk olanları var.kaçıncı kalite üretim yapıldıgı önemli.Aynı parçanın 5 dolarlığı vardır 50 dolarlığı vardır.Çin malı diye küçümsenmemeli.Ben bg45-p004 model Packard Bell'imden gayet memnunum.Ne ses var ne bişey..Biraz da şans meselesi bu elektronik işi.Bunu bilir bunu soylerim..
  • ben abd malı diye biliyodum
  • ben de oldum olası bu markaya hiç ısınamadım.
    acer aldı demek. hmmm..

birgün iş yerine, sunum yapmak üzere dışarıdan şahsın biri geldi.
    notebook' unu çıkardı koydu masaya.
    tepegöz olayına girişecekti malum. girişemedi.
    o gün bugün acer' e de bakamıyorum nedense.
    notebook dizaynı felan çok hoş ama bir hatası kötü iz bıraktı bende.

bu arada çin malını kötülemek yerine, fiyatını kötüleyin.
    neden fiyatını kötüleyeceğiz? daha ucuz işçiliği var.
    ucuz işçilik nedeniyle, daha ucuza maliyeti var.
    bu ucuz işçiliğin kaymağını tüketicinin de yemesi gerekirken öyle olmuyor.
    ha yiyor, ne zaman yiyor? epey bir zaman geçtikten sonra.
    ya da firma malı satamayıp elinde kalınca, fiyatlar daha makul seviyeye çekince.

bana da nedense hep ireland denk geliyor.
    yeni modeli hemen kapmak lazım belki de.
    malum sonrasına üretim kimbilir belki de doğuya kayıyor.
    havan batsın tsm.

• Sony nerede üretiliyor sanıyorsunuz???
    Sadece Laptop değil tüm eletronik sektöründe üretim ucuz maliyetten dolayı uzakdoğudadır. Bunların başınıda Çin ve Malezya çeker. Arkadaş eline laptop aldığında arkasına baktığında çin malı yazısını görüp şaşırmış ama aslında eline hemen hemen hangi elektoronik ürünü alıp incelese arkasında Made in china yada prc yazdığını görecek. Ama bu o ürünün kalitesiz kaçak korsan dandik filan olduğu anlamına gelmez. İmitasyon değil her çin malı. Ucuz işçilik maliyeti ve çin hükümetinin uyguladığı ilk beşyıl bilmemne vaergisi yok ilk 2 yıl elektrik bedava arsa bedava gibi teşvikler sebebiyle Sony dahil birçok marka fabrikalarını çinde kurmuş yada çinde seri üretim yapan iş ortaklarına yaptırıyor.
    Bir de çin üretimi farklı bir şey çin markası farklı birşey.
    Hp çin üretimi ama çin markası değil. yada Samsung çin üretimi ama çin markası değil dibinde ülke olan Kore markası. Ama Lenovo hem çin üretimi hem çin markası gibi....

Yani konuyu açan arkadaşım rahat ol elinde ki ürün çakma değil ben şuan üzerinde Sony Eurasia Güvencesi etiketi olan Mor fareden alınma bir sony vaio ile yazıyorum bunun da altında Sony Corporation MADE IN CHINA (aynen böle büyük harflerle ) yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhunturk -- 9 Temmuz 2009; 6:49:25 >

• Sony sadece birkaç notebook modelini (fiyatlarından belli eder kendini), profesyonel fotoğraf makinasını ve kameraları, bazı pilleri, bazı optik okuyucuları, bazı bellek ciplerini, vb, tıbbi cihaz donanımlarını ve bunun gibi teknolojiye yön veren günlük hayatta local kullanımı olmayan ama global amaçlı olan ürünlerin çogunu japonyada üretir yada montaj eder. komplike ürünlerin hepsinini içeriğindede illaki çinde üretilmiş bir donanım vardır. Benimkisindede Sony Corporation MADE IN CHINA. diye yazıyor.

Packard Bell markasının da Hollanda menşeli bir marka oldugunu ve kendi kasa tasarımlarına cinde tayvanda notebook ürettirerek ucuz ama gözboyayan özellikli ürün arayan müşteri kitlesini hedefleyen ve kullanıcı dostu oldugunu düşündüğüm bir markadır.sadece kendi kasasını kullanır noname kasa kullanmaz diye biliyorum, acer in aldığını burdan öğrendim.
  • Benim epeyce eskilerden hatırladığım, "Packard Bell"in ekonomik fiyat düzeine sahip ürünler pzarlayan bir Amerikan markası olduğudur. (Dell gibi....) Holanda ile bir ilişkisi olduğunu zannetmiyorum ama söz konusu markanın Avrupa Satış Merkezi Holanda'da olabilir; son zamanlarda sıklıkla görülen bir uygulama. PB'in Amerika'da herhangi bir üretiminin (geçmişteki herhangi bir tarihte bile...) olduğunu zannetmem; ürünlerini tamamen Uzakdoğu'da fason (daha İngilizce ticari tabirle, OEM olarak) ürettirten bir markadır. PB, daha önceleri NEC ile de ilişkiliydi.
    Ancak şu anda artık Tayvan kökenli Acer'in sahip olduğu bir marka ve bir şirket. Acer'ın da artık Taiwan'da bir üretimi kalmadı; hatta Acer'ın fason (OEM) üretim yaptırttığı firmalar bile üretim ve montaj tesislerini çoğunlukla kıta Çin'ine taşıdılar. Sebepler malum; yukarıdaki mesajlarda irdelenmiş. Ancak bir süre sonra, işçilik maliyetlerinin artmasıyla, Çin'in de modası hafiflemeye başlayacaktır ve üretim Endonezya, Filipinler, Vietnam ve Hindistan'a kaymaya başlayacaktır. Hangi ülke yabancı sermayeye daha çok kolaylık gösterir ve işçisini daha ucuza çalıştırılmasına (yani sömürülmesine) daha çok göz yumabilirse, üretim de oralarda odaklanacaktır. Asya'dan sonra sıra Afrika kıtasına gelecektir...

Ancak Çin'in özellikle elektronik (tüketici elektroniği ürünleri ve IT ürünler başta olmak üzere...) üretiminde belli bir yeri hep var kalacaktır: zira Çin'de sadece son ürünler üretilmiyor veya monte edilmiyor; bu ürünlerin içindeki elektronik, elektromekanik ve mekanik komponentler de önemli ölçüde Çin'de üretilmekte. Bu yan sanayinin kısa dönemde başka ülkelere yelken açması çok da kolay değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: slater2222

acerda çin malı ünlü dizüstü ferrari üreticisinin prc -rpc-china -taaiwan hepsinden uzakdurun gidin teknosadan iyice kontrol edip alın yoksa cihazlarınızdan bir zaman sonra ya fandan ya ekran kartından yada işlemciden 5-6 ay çinde sorun yaşarsınız yüzde 1 ihtimal iyi çalışan olur onada birşey diyemem kısacası uzak durun çoğu taklit katılıyorum orada ürettiriyorlar ama çoğu çinliler aynen noia fake yapıyorlar satan bayinide işine geliyor adam bir bilgisayardan 3 kat fazla kazanıyor kısacası kaçak giriyor.

çok film izleme sen
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.