Şimdi Ara

PACKARD BELL TM81 (AMD PHENOM II X4 - HD5650) KULLANICILARI KULÜBÜ (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
971
Cevap
5
Favori
77.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir de bu islerden anlamayip oyun oynamak isteyenlere bu konuda da bir ornek sema yapayim. Oyun laptopu alacagim diye gidip i5-i7 Amd Phenom II islemcili laptoplara ekran kartina bakmadan para dokmesinler.

Core i7 720 Qm islemci + GT 320-330-335 M = Kotu oyun performansi

Core i3 350M + HD 5650 = Iyi oyun performansi

Core i5 serisi + HD 5650 = Iyi oyun performansi

Amd Phenom II X4 N930 + HD 5650 = Iyi oyun performansi

Gidip de HD 5145 , HD 5470 , HD 4570 , yukaridaki saydigim nvidia ekran kartlari vs. modellere isterse dunyanin en iyi islemcisi olsun, para verirseniz o makine aldiginiz gibi oyun makinesi olmaktan cikar. Kimsenin malini kotulemek degil niyetim, fakat kullananlar zaten durumun farkindadir. Bu saatten sonra HD 5650 veya HD 5730 olmayan modellere para vermeyin oyun oynayacaksaniz. Ekran karti islemci bir seviyenin ustunde ise, yukarida fark ettiyseniz Core i3 350M var, i3 kotu diyecek olsaniz bile o makine Core i7 720li GT 335 li makineden cok daha iyi performans sunar oyunlarda. Son durak her zaman ekran karti. Bu laptopun fiyati da cok uygun donanimina gore. 1200 liraya oyun laptopu. Tek secenek zaten su an stoklarda.. Malzemesini isciligini begeniyorsaniz ilk tercihiniz bu olmali.

• Hay ağzına sağlık g.adr...

Exper NR81A-NR81B-NC84A önerirken dilimizde tüy bitti. Sonra birkaç akıllı gelip Dell N5010 varken Exper'e para mı verilir diye ergence tavırlar içine girdiler. Nasıl da seviniyorlar Core i5'li Dell alıyoruz 1200-1300 liraya diye, görmelisin. Defalarca söyledik, niceliğe değil, niteliğe bakın diye. Hadi sen bildiğini okuyorsun da, başkasının alacağına niye karışıyorsun be adam? Gidip milletin de aklını bulandırıyorlar. Bazı oyunları oynatıyor diye çekinmeden Core i7 720QM + HD 5470'li Dell Studio 1558'leri millete onca paraya aldırtanlar oldu.

Şu forumda 1350 liraya Exper NR81A alanlar oldu. En iyisini de onlar yaptılar. Akıllı adamın hali başka. Core i7 720QM + HD 5650 + 1920x1080p çözünürlüğü 1350 liraya almakta tereddüt edenlere acıyorum şu anda. Sırf bu ergenlerin derdine kaçırdılar fırsatı.

Şimdi 1190 TL'ye PB TM81 fırsatı gelmiş. Hala akıl bulandırıyor bazıları PB alınır mı, Acer alınır mı diye. Sabır zorluyorlar...

• Exper daha iyiymis ama ya 1350 liraya da oyle makine alinir yani : ) tasarimi falan hos ise isinma yoksa havada kapilir valla.
  • g.adr arkadaş,

Yazdıklarınıza katılmamak mümkün değil. Zaten bu bilgisayarı kullanan hiçkimse bu laptop için dünyanın en iyisi demedi.

Defalarca yazdım bende, bu fiyata daha iyisi yok. Eğer paranız varsa 2.000 TL, ben size başka model önereyim, gidip onu alın.

Yazdıklarınıza ilave olarak söyleyebileceklerim kalite ile ilgili, Temmuz ayından beri kullanıyorum bu laptopu, ciddi anlamda kaliteli bileşenlere ve kasaya sahip. Çok da yakışıklı duruyor.

Maşaallah hiçbir olumsuz taraf ile karşılaşmadım, sürekli yazdığım gibi tek bir zayıf yönü var, HDD si. Zaten planlarımda var, 500 GB 7200 RPM kaliteli bir HDD alıp değiştireceğim. Bu arada altında etiket vs. yok, her türlü kapağı açıp istediğiniz değişikliği yapabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero

i3-330 dan hatta i5-430'dan bile daha iyidir.Fakat 4 çekirdek bir işlemci ile 2 çekirdek işlemcileri karşılaştırmak çok da doğru değil.
    Tümleşik grafik bulunmamaktadır.
    Max. bellek 8gb olması lazım.

Simdi buradaki cevap biraz iddiali olmus. Core i5 430 ile kiyaslanmamasi gerek dogru fakat unutmayin ki 2.0 Ghz frekansta calisiyor bu islemci. Turbo Boost falan yok. Oyunlar da genellikle su an icin cift cekirdek destekli.

GTA IV ile oyun testi kiyaslamasi kesinlikle yapilmaz. Oyun bir kere Pc icin uyarlanmadi. Ben i7 920 overclocklu halde GTX 285 AMP! ile oynarken bile kasmis, laptopta mi kasmayacak ? Adama gulerler. ( Israrla GTA testi ve 4 cekirdegin artilarini soranlara soyluyorum bunu )

Core i3 330 2.16 Ghz ciplak halde calisan Turbo-Boost'suz Hyper-Thread'siz bir islemci. Core i3 350M veya Core i5 430M ile kiyaslanamaz. i5 serisi guzel. On bellegi bosverin hadi etkisi vardir muhakkak ama her seyden evvel turbo boost onemli olan. Amd N930 islemci oyunda 2.0 Ghz frekans calisirken, Turbo boost'u dayayan i5 430 2.53 Ghz calisiyor. Oyunlarin geneli cift cekirdek destekli dedigim gibi. Ben gamer bir adam degilim benim olayim ps3'tur bu konuda. Ama pc camiasinda su an durum bu yani. Haliyle laptop camiasina da ayni sekilde yansiyor.

Gelelim takilmalara ; temiz bir format ile sorunu giderme ihtimaliniz var ama yavasliktan sikayet ediyorsaniz, siz de bizler gibi 7200 rpm hdd'yi takacaksiniz. Cok para degil aliverin bi tane, rahatlarsiniz artik ustune sigara mi puro mu yakarsiniz yoksa nargile mi icersiniz bilmem : ) yesilayciysaniz da bi cay icersiniz yahu.

Timecatz arkadasim, senin bu talihsizlikler basini bir turlu birakmamis. N61JA Turkiye'de kalmadi nasil aldiysa millet valla. Baya iyi laptop ama senin nasibin bu modelmis : ) Bu takilma meselesinin testlerini ben yapmistim. Hdd degisimi ile sorun ortadan kalkmisti. Bir arkadas da SSD takti. O da keyfini suruyor olayin. Hdd degisimi performans arayan herkese sart. Yoksa 5400 rpm takilsa da takilmasa da, kendisi takoz oldugu icin guzelim donanimlarin da icine eder. Soyleyeyim.

• Yeni hdd almayı düşünüyorum.500gb 7200rpm.Model olarak da Seagate Momentus 7200.4 düşünüyorum.Fakat birkaç sorum olacak bu noktada:

1.Yeni hdd'yi alıp takabilirim sanırım, fakat windows kurmayı nasıl yapacağım?Hiç sıfır hdd'ye kurulum yapmadım.
    2.Win 7 Ult. 64 bit kurmayı düşünüyorum.Fakat nette dolaşan 7'lerin bazıları xp'nin modifiyelisi.Bana pm'den Win 7 Ult. 64 bit torrent linki vs gönderebilecek var mı?
    3.Windows'u kurdum diyelim.Driver'ları sitesinden başka bilgisayara indirip oradan cd vs.ile atacağım sanırım.(Wireless-usb'ler çalışmaz heralde driversiz)
  • Usta selam.

Yeni Hdd'yi cok rahat bicimde takabilirsin. Yalniz elektronik cok uc secenekli tornavidan falan varsa bir bak alttaki vidalara uygun uc var mi. Kucucuk oldugundan belki elinde yoktur uygun tornavida.

Sifir Hdd'ye kurulum cok kolay. Win 7 Ultimate 64 bit yakisir bu sisteme. Ilac recetesi icin nette aranmak lazim. Ingilizce olarak var da Turkce bulmak icin forumlara uye olmak lazim link gorebilmek icin. Ben lisansli Home Premium kullaniyorum. Ultimate ile ne farki var bilmiyorum. Ama memnunum. Basic'te efektler falan da calismiyor bildigim kadariyla. Ultimate daha gorselligi kuvvetli daha keyifli. Biraz google falan bak bakalim. Ingilizce olsun dersen hemen bulursun.

7200 Rpm icin marka secimine gelelim. Kendim Western Digital Scorpio Black kullaniyorum. Bazilari Seagate aldi, bazilari Hitachi. Herkes kendi urununden memnun.

Simdi diyelim ki Windows'u indirdin. ISO formatli inecektir muhtemelen tek bir dosya halinde. Bunu Power ISO ya da benzeri bir programla bos bir Dvd'ye yazdiracaksin. O hazir hale gelecektir. Sonra onun icinde ilac recetesi kesin bulunuyordur. Acip okursun. O receteyi bir yere not alip bilgisayarini kapatip Hdd cikarma islemine baslayacaksin. Windows Cd'si bilgisayarin icinde kalsin. Yeni hdd ile bilgisayarini actiktan sonra otomatik olarak Windows kurulum ekrani gelecektir. Eger gelmezse Bios acma tusuna bas acilista, oradan boot kismina gelip 1. boot'u dvd surucusu yaparsin. Boylece bilgisayar Dvd'den boot yaparak acilir. Ama gerek kalmaz buna heralde.

Yeni kurulumun sonunda, Win 7 nin kendi driverlari temel suruculeri kuruyor. Wireless ethernet gibi.. Diger tum driverlari da netten indirirsin. Herhalde PB'nin bu modele ayirdigi bir sayfa vardir suruculer icin. Ekran karti driverini ise Ati'nin sitesinden indir. Catalyst Software suite + Display driver yazan dosyayi indireceksin. Sadece Catalyst olan da var, ikisini karistirma.

• Saol hocam bilgilendirdiğin için.Ben de scorpio black düşünüyordum aslında fakat hiçbir yerde stokta bulamadım.Sonra söylediğim modeli düşünmeye başladım.Kredi kartının kartın hesap günü geçsin de alırım artık heralde bu modeli:

http://www.netsiparis.com/detay/12421285069/SEAGATE-500GB-2-5-SATA-7200-4-ST9500420AS
  • Arkadaşlar selamlar. Bende bu laptoptan almak istiyorum amd işlemci ve ati ekran kartı beni cezbetti. Şimdiye kadar masa üstümde hep amd işlemci kullandım, benden daha çok para verip intelin işlemcilerini alan arkadaşlarda hep bir adım gerimdeydi kahretsin :)

Gelgelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere. Ben bu laptopu almak istiyorum fakat firewire portu yok. Express kart yuvasıda yok. Ürünün garantisini bozmadan firewire ekletebilir miyim acaba? Ya da firewire portu, express kart yuvası olmayan laptoplara bunların eklenmesi mümkün müdür?

Firewire olmazsa olmaz benim için çünkü dvi kamera ve profesyonel ses kartı kullanıcam bilgisayarda. Yardımcı olabilirseniz arkadaşlar bana çok teşekkür ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

quote:

Orijinalden alıntı: Tunai

gta kurmakla onu anlayamassınız arkadaşlar çalıştıracak çünkü oyunu sorunsuz hd5650 var zaten üstünde nerdeyse ben masaüstümdeki hd4830 aynı performansı alıyorum

i5 430m in altında olduğu doğru olabilir çünkü o işlemciler ht kullanıyor bir nevi 4 çekirdek sayılır 4 thread çalışıyor yani önbellek olarak da i5ler daha iyiydi yanlış hatırlamıyorsam ama işlemciyi kötü yapmaz bu

Ram performansı i5 e göre kat kat iyi. i5 le 5.9 alırken bununla 7.2 alıyorsunuz. Ram performansı da işlemci kadar önem taşır. oyun oynarken aldığınız fps leri kıyaslarsanız en iyi sonucu alırsınız.

Ram performansi neye gore daha iyi biliyor musunuz ? Biri 1066 Mhz biri 1333 Mhz frekansta calistigi icin. Win 7 puanlamasinda fark eder ama performansta ? Siz hic masaustu i7 sistem kullandiniz mi ? Cok merak ediyorum 1066 Mhz ile 2000 Mhz arasindaki farki ayirt edebilecek misiniz. Bahsettiginiz sey sacma. i5'e gore ram performansi ne alaka. Ram performansi nere, islemci performansi nere. Oyunlara ram frekansinin etkisi yok ki dual channel bile calismiyor bu laptoplarda ramler benim bildigim kadariyla. Bahsettigim i7 sistemde birakin dual-channel'i , tri-channel calisiyorlar. Ona ragmen 1066-2000 arasindaki fark oyunlara %2 yansirsa iyidir. Benchmark kasan biri degilseniz ram frekansi ile isiniz olmaz. Geriye islemci ve ekran karti kaliyor. Yani kiyaslamanizi bunlar uzerinden yapin.

Daha once i5-i7 lerin mantigini anlatirken birileri benimle dalga gecti. Hyper-Thread teknolojisi Win 7'de cok saglam performans sergiliyor. Mobil i7 islemci ile bunu kiyaslamak yanlis olur. i7 baya farkli bir mimari. i5 icin bir sey diyemem. Salt islemci i5 diye de laptop alinmaz. Muhim olan belli bir seviyeyi gectikten sonra ekran karti olur. HD 5650 ve HD 5730 ekran kartina sahip olmayan laptoplar bu saatten sonra alinmaz. Nvidia mobil platformda henuz f/p olarak kaliteli bir secenek sunmadi. GT 220-230-240M leri hoppala oldu da bitti masallah hiziyla 325-330-335M diye yeniden adlandirip az da ince ayar yapip DX 10.1 olarak onumuze sundular. ATI-NVIDIA tartismasi en azindan bu sene icin mobil platformda cok yersiz.

Bu laptop fiyat performans laptopudur. Ekran karti da cok iyidir. Bu fiyata bundan daha iyi ozellik sunan bir model gormedim. Isciligini malzeme kalitesini bilmem. Onu uzun sure kullananlar yorumlasin.

Sonuc olarak ramleri 7.2 puan aliyor bu bilgisayar cok iyi derseniz yanlis tavsiyede bulunmus olursunuz. Ram frekansina gore laptop alinmaz. 800 Mhz DDR2 ramler bile gayet yeterli.. Hepsini kullandim oradan biliyorum.

1- 5,9 almasıyla 7,2 almasının frekansıyla alakası yok. 1066 mhz ile 1333 mhz arasındaki farkı win 7 anlayamıyor, kendi bilgisayarımdan biliyorum, ikisi de 7,4 alıyor mesela. i5 ile Amd'nin bu işlemcisinin bu kadar performans farketmesi amd işlemcinin ram kontrolcüsünün olması, i5 in olmaması. i7 işlemcilerde de amd ninki gibi ram kontrolcüsü bulunuyor o yüzden i5 e fark atmış durumda.

2- Ram performansı işlemcinin performansına direkt olarak bağlıdır. i5 işlemcilerin en üst seviye modeliyle daha alt seviye modellerini aynı laptop tek tek deneyin ram performansı değişecektir. Çünkü ram ile işlemci birlikte çalışır ve işlemci yavaşladıkça ramin de cevabı ona göre yavaşlayacaktır. Ben laptopumdaki T2400 işlemciyi T7200 ile değiştirdiğimde ram performansı 4,8 ten 5,1 e çıkmıştı. Görüldüğü gibi zayıf halka bütün sistemi yavaşlatıyor.

3- ram performansı bilgisayarda kullanılan bütün uygulamaların hızını etkiler, sadece oyunların değil. Çünkü veriler işlendikten sonra ram e yazılır ram den okunur. Ramin sadece kapasitesi değil hızı da uygulama performanısı çok etkiler. Şu an ki değerler dikkate alındığında 5,9 çok çok gerilerde demektir. Çünkü daha T9000 serisi işlemciler piyasadayken ram performansı 6,4 e çıkmıştı. Siz yeni bir seri çıkartıp bunun altına düşüyorsanız ben sizi başarılı saymam.

4- Ekran kartı adından anlaşıldığı üzere genel olarak oyunlar, tasarım programları, video uygulamaları için önemlidir ama ram her programı etkiler bu yüzden çok önemlidir.

Biri birşey söylediği zaman nedenini araştırın ondan sonra "çok saçma" gibi kelimeler kullanın. Dünyada sadece siz kullanmıyorsunuz bilgisayarı, ben de 1998 den beri ciddi olarak takip ediyorum.

• Simdi detayli aciklama yapip polemige girmeye gerek yok. Bu konu daha once konusuldu.

Amd ile Core i serisinin isleyisi farkli. Bellek kontrol unitelerinin konumu ve frekans esigi farkli. Amd standart olarak 1333 mhz goruyor , Core i'nin standart esigi 1066 mhz. Masaustunde deneyecek olursaniz X58 chipsette de takacaginiz ram'in 1066 mhz olarak taninacagini goreceksiniz. El yordamiyla yeni degerleri girip frekans yukseltebiliyorsunuz. Laptopta frekans yukseltemiyor HM55 Chipset'te sanirim. Onunla pek ilgilenmedim. Zaten benim icin de bir onemi yok. Ram frekansi nedir yani.. Ne kadar performans etkiler.. 800 Mhz DDR2 olsa yeterli diyorum, hala diyorsunuz sistemin isleyisini yavaslatir.

Bu forumda yeterince test ve yeterince alim-satim yaptim. Yani iskembe-i kubra'dan sallamiyorum. Her turlu sistemi test ettim. Gereksiz ufak nuanslar ile vakit kaybetmem.. Ram'in fonksiyonu belli. Sistemi asil yavaslatacak seyi ariyorsan, o HDD'dir. Senin adlandirman ile '' ustun ram performansi '' simdi de buna gore laptop tavsiye furyasi baslatalim. Her seyi gordum de, ram'e gore tavsiye verenini ilk defa goruyorum. Bir kere de bir seyi kabul edin arkadasim.

Amd entegre bellek kontrolune sahip oldugu icin ( The Phenom II includes an integrated memory controller for DDR3 (max. 1333) main memory ) isleyisi daha farkli. Bu nedenle de ram performansi oyle cikiyor. FSB lerden bahsedecek olursan, AMD-INTEL mimarileri farkli. Yani kisacasi kafaya takilacak ciddi bir fark yok. Istedigin ustada sorabilirsin. Diger ozellikler varken gelip insanlara ram de ciddi performans farki var dersen, ne diyebilirim ki. Demek ki senin ciddiyet anlayisin %1-2 gibi farklara denk geliyor. 100 fps aldigin oyunda, belki ram'inin katkisiyla 101 fps alirsin. Isine yariyorsa sorun yok. HD 5730 ile HD 5650 arasindaki fark 1-2 fps'den fazla olur yalniz. Onu soyleyeyim. Hangisinin onemli olduguna sen karar ver. Masaustunde de aralarindaki farki anlarsan helal olsun. Ben 1066-2000 arasindaki farki pek umursamadim. Keske senin hayal ettigin gibi %10 falan fark etselerdi. Verdigimiz paralara degerlerdi en azindan.

Evet simdi sadede gelelim. Madem cok onemli oldugunu soyluyorsun. Sen masaustu islemlerinin kacinda ramini %100 aktif kullaniyorsun ? Ultra yuksek seviyelerde cizim mi yapiyorsun ? Render islemlerinde 1 saniyelik sahneyi 10 saatte tamamlayacak yogunlukta mi islemlerin var ? E o zaman ne alaka ram ? WinRar'da 5400 RPM hdd varken istersen Win 7 puanlamasinda 423423423 alan ram tak. Bakalim Hdd'ye hoca ufleyecek de gececek mi topallamasi. Gecin bunlari lutfen.

Dediklerin de celismesin lutfen, yukarida Tunai arkadasa demissin oyunlarda aldigin fpsyi gorelim boyunun olcusunu gorelim kardes der gibi; o zaman ram performansinin sonucunu neye dayamissin ? Oyuna yansimasina.

Yazdiklarim yeterli bu konu icin. Gerisi ek tartismaya kayacak. Bosuna kafa bulandirmayalim. Laptop alirken temel dikkat edilmesi gereken unsurlardan bahsettik. Gerisi Faso ve Fiso biraderlerin bos muhabbetine denk gelir. Haydi herkes kalsin saglicakla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 29 Eylül 2010; 12:58:56 >

• quote:

Simdi detayli aciklama yapip polemige girmeye gerek yok. Bu konu daha once konusuldu.

Amd ile Core i serisinin isleyisi farkli. Bellek kontrol unitelerinin konumu ve frekans esigi farkli. Amd standart olarak 1333 mhz goruyor , Core i'nin standart esigi 1066 mhz. Masaustunde deneyecek olursaniz X58 chipsette de takacaginiz ram'in 1066 mhz olarak taninacagini goreceksiniz. El yordamiyla yeni degerleri girip frekans yukseltebiliyorsunuz. Laptopta frekans yukseltemiyor HM55 Chipset'te sanirim. Onunla pek ilgilenmedim. Zaten benim icin de bir onemi yok. Ram frekansi nedir yani.. Ne kadar performans etkiler.. 800 Mhz DDR2 olsa yeterli diyorum, hala diyorsunuz sistemin isleyisini yavaslatir.

Bu forumda yeterince test ve yeterince alim-satim yaptim. Yani iskembe-i kubra'dan sallamiyorum. Her turlu sistemi test ettim. Gereksiz ufak nuanslar ile vakit kaybetmem.. Ram'in fonksiyonu belli. Sistemi asil yavaslatacak seyi ariyorsan, o HDD'dir. Senin adlandirman ile '' ustun ram performansi '' simdi de buna gore laptop tavsiye furyasi baslatalim. Her seyi gordum de, ram'e gore tavsiye verenini ilk defa goruyorum. Bir kere de bir seyi kabul edin arkadasim.

Amd entegre bellek kontrolune sahip oldugu icin ( The Phenom II includes an integrated memory controller for DDR3 (max. 1333) main memory ) isleyisi daha farkli. Bu nedenle de ram performansi oyle cikiyor. FSB lerden bahsedecek olursan, AMD-INTEL mimarileri farkli. Yani kisacasi kafaya takilacak ciddi bir fark yok. Istedigin ustada sorabilirsin. Diger ozellikler varken gelip insanlara ram de ciddi performans farki var dersen, ne diyebilirim ki. Demek ki senin ciddiyet anlayisin %1-2 gibi farklara denk geliyor. 100 fps aldigin oyunda, belki ram'inin katkisiyla 101 fps alirsin. Isine yariyorsa sorun yok. HD 5730 ile HD 5650 arasindaki fark 1-2 fps'den fazla olur yalniz. Onu soyleyeyim. Hangisinin onemli olduguna sen karar ver. Masaustunde de aralarindaki farki anlarsan helal olsun. Ben 1066-2000 arasindaki farki pek umursamadim. Keske senin hayal ettigin gibi %10 falan fark etselerdi. Verdigimiz paralara degerlerdi en azindan.

Sen masaustu islemlerinin kacinda ramini %100 aktif kullaniyorsun ? Ultra yuksek seviyelerde cizim mi yapiyorsun ? Render islemlerinde 1 saniyelik sahneyi 10 saatte tamamlayacak yogunlukta mi islemlerin var ? E o zaman ne alaka ram ? WinRar'da 5400 RPM hdd varken istersen Win 7 puanlamasinda 423423423 alan ram tak. Bakalim Hdd'ye hoca ufleyecek de gececek mi topallamasi. Gecin bunlari lutfen.

Dediklerin de celismesin lutfen, yukarida Tunai arkadasa demissin oyunlarda aldigin fpsyi gorelim boyunun olcusunu gorelim kardes der gibi; o zaman ram performansinin sonucunu neye dayamissin ? Oyuna yansimasina.

Standart eşiği 1066 mhz falan değil core i7 serisinin anakartının, direk 1333 mhz görüyor. Üstelik laptop ile masaüstü arasında dağlar kadar fark var. Laptopta ram e el yordamıyla değer falan giremezsiniz, chipset farketmez. Ayrıca ben bellek kontrol üniteleri arasında kıyaslama yapmadım. Sadece ikisinin de bu ünitelere sahip olduğunu bu yüzden bellek performanslarının bu üniteye sahip olmayan i5 e göre çok çok fazla olduğunu söyledim.

Sadece test programdaki rakamlara bakarak konuştuğunuz belli, gerçekte ne gibi etkileri olduğundan haberiniz yok. Hiç tasarım programı da kullanmadığınızı anlıyorum. Tasarım yapılacak bir bilgisayar alınırken en önemli şeyler; ram kapasitesi, hızı ve ekran kartı serisidir ki o da quadro gibi kartlardır, her neyse. Oyunlarda fark yaratmayabilir ama benim için oyun oynamak bilgisayarın işlevinin bir bölümü.

Harddiskin de ne işe yaradığını bildiğinizden şüphelerim var. Harddisk sadece ilk yüklemelerde verilerin ram aktarılması sırasında önem taşır, program veya oyun açıldıktan (loading) veya oyununuzu, işlerinizi kaydettikten (save) sonra hiçbir fonksiyonu yoktur. O yüzden HDD e göre bilgisayar almak benim tercihim değil kimseye de tavsiye etmem.

FSB nin bu konuyla alakası yok. Lüfen elmadan konuşurken armutu sokmayalım araya.

"Sen masaustu islemlerinin kacinda ramini %100 aktif kullaniyorsun ? Ultra yuksek seviyelerde cizim mi yapiyorsun ? Render islemlerinde 1 saniyelik sahneyi 10 saatte tamamlayacak yogunlukta mi islemlerin var ? E o zaman ne alaka ram ? WinRar'da 5400 RPM hdd varken istersen Win 7 puanlamasinda 423423423 alan ram tak. Bakalim Hdd'ye hoca ufleyecek de gececek mi topallamasi. Gecin bunlari lutfen. " -> evet aynen öyle render da çizim de yapıyorum, video encoding de yapıyorum. İşte o zaman ram ön plana çıkıyor.

Bahsettiğin yukarıdaki yorumumda arkadaş oyun performanısını sorduğu için bu şekilde bir kıyas yapmasını söyledim ve ram yorumum ise sadece oyun için değil başka işlerde ram performansı de etkili olduğundan ona da dikkat etmesini söyledim. Sonuçta şahsen sadece oyun oynamak için bu meblağlarda para verecek kadar zengin değilim ve kendi düşünce tarzıma göre öneride bulunuyorum, ister dikkate alırlar ister almazlar.

6 yıldır 3 laptop üzerinde çalışıyorum. 2 sinin de işlemci, ram, harddisk yükseltmesini teknoloji elverdiği sürece yaptım. ilk laptopımın ise ekran kartını bile yükselttim ve hepsini de test ettim. Bazen taktığım işlemcinin ısı salınımı fazla oldu undervolting yaptım, termal macun sürdüm, bazen de laptopıma uygun fan tasarladım. Bu söylediklerim teorik bilgiye dayanarak yaptığım değişikliklerin gözlemlerine dayanıyor. Benim işim bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 29 Eylül 2010; 13:16:25 >

• Bak simdi konu kivama geldi. Keske benim yaziyi alintilamasaymissin. Cok sisirdik sayfayi uzunca yaza yaza.

Ben i7 mobil cpu'dan hic konusmadim. i7 nin kullanildigi tek anakart yok diye biliyorum. 5 serisi mi ne diye geciyor farkli farkli familya uyeleri var. Senin yaptigin takdire deger seyler olabilir fakat, cizime onem veren biri icin de bahsettigin bu performanslar yetmez. Yani ramde boyle bir arti deger dogdu diye. Bunlar dedigim gibi, ne dual channel calisabiliyorlar ne tri channel. hatta genellikle iki ayri ram firmasinin iki ayri ram modelini yan yana kullaniyorlar falan.. Sonuc olarak yine ramlerin frekansinin yuksekligi cizim islerinde ve su video encoding islerinde one arz ediyor. Ama gel gor ki 1066-1333 yani, cok da bir sey degil ya.. Aralarinda daglar kadar fark bulmak mumkun degil yani. Gercekten samimi bicimde bi test konulsun isterim suraya. Genelde ne yaparsan yap kafa kafaya gelecekleri asagi yukari belli. Foto finis gibi bi o kafayi uzatacak bi oburu. Cok takilmamak lazim.

FSB olayi yine genel performansta etkin sadece oraya dayandirabilme ihtimaline karsin yazdim, madem olayin farkindasin o konuya girmeye gerek kalmadi.

Bu bilgisayari tasarim icin kullanmayi dusunenler varsa citayi biraz daha yukseltmeleri lazim. Sistem genel performans dendigi zaman da ben ne anlarim buradan ; hizli bicimde masaustu islem yapma konusunu, burada ne onde gelir ? Islemci + HDD. Neden ? Cunku oyunlarda loading sureleri cok yavas, hizlanmasi icin hddnin iyilestirilmesi sart. Dosya sIkIstIrma veya sIkIstIrIlmIs dosya acma konularinda yine onde gelen temel materyal hdd. Yani ram 5.8 olmus, 7.1 olmus , 5.9 olmus onemi yok. Sistem genel performansta Core i5 ile N930 kiyaslamasi da olmaz. Ikisi de iyi islemciler. Win 7 de hyper thread destegi girla oldugu icin.. Bize geriye ekran karti kiyaslamak kaliyor. Hdd kiyaslamak kaliyor. Laptoplara da az guc tuketsin diye uyduruk kiytirik hdd ler koyuyorlar malumunuz. Oncelikle hdd degismek lazim yani. 5650-5730 ekran karti da olduktan sonra, o zaman ek ozelliklere gelebiliriz. O da kisiden kisiye degisir.. E-sata, usb 3.0 , numpad vs..

Oyun oynayan adamin ram ile isi olmaz kisacasi. Oyunda 40 saat loading ile ugrasmak istemeyenin yapacagi hamle belli. Islemci 1 Ekran karti 2 Hdd 3. Ram gunluk kullanim icin yeter de artar bile 1066-1333 fark etmez Amd Intel mimari fark etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 29 Eylül 2010; 13:33:19 >

• quote:

Bir de bu islerden anlamayip oyun oynamak isteyenlere bu konuda da bir ornek sema yapayim. Oyun laptopu alacagim diye gidip i5-i7 Amd Phenom II islemcili laptoplara ekran kartina bakmadan para dokmesinler.

Core i7 720 Qm islemci + GT 320-330-335 M = Kotu oyun performansi

Core i3 350M + HD 5650 = Iyi oyun performansi

Core i5 serisi + HD 5650 = Iyi oyun performansi

Amd Phenom II X4 N930 + HD 5650 = Iyi oyun performansi

Gidip de HD 5145 , HD 5470 , HD 4570 , yukaridaki saydigim nvidia ekran kartlari vs. modellere isterse dunyanin en iyi islemcisi olsun, para verirseniz o makine aldiginiz gibi oyun makinesi olmaktan cikar. Kimsenin malini kotulemek degil niyetim, fakat kullananlar zaten durumun farkindadir. Bu saatten sonra HD 5650 veya HD 5730 olmayan modellere para vermeyin oyun oynayacaksaniz. Ekran karti islemci bir seviyenin ustunde ise, yukarida fark ettiyseniz Core i3 350M var, i3 kotu diyecek olsaniz bile o makine Core i7 720li GT 335 li makineden cok daha iyi performans sunar oyunlarda. Son durak her zaman ekran karti. Bu laptopun fiyati da cok uygun donanimina gore. 1200 liraya oyun laptopu. Tek secenek zaten su an stoklarda.. Malzemesini isciligini begeniyorsaniz ilk tercihiniz bu olmali.

Bu tespitin çok doğru çünkü %90 ekran kartı belirliyor oyun performansını.

Şirketlerin satış politikası çok ilginç gerçekten. i7 işlemciye dandik ekran kartı takmak ancak ev kullanıcısına hitap eder ki onların da i7 ye ihtiyacı olmuyor.

Yalnız experin sıcaklık değerleri hakkında şüphem var. Bir serisinde sıcaklık 85 in üzerine çıkıyordu o yüzden pek sıcak bakmıyorum. Fakat bu bilgisayar 75 i geçmiyor.
    Yukarıda bi arkadaş experi övmüş, ona dayanarak incelemeye bakma istedim ama resimler şirket tarafından bloklandığından göremiyorum. Oyun oynarken kaça çıkmış biri söyleyebilir mi?

• Ben bu makineyi alıcam yakında bide yanında ssd alıcam bi sorun çıkartırmı arkadaşlar

bilenler cevaplarsa sevinirim
  • quote:

Orijinalden alıntı: -REMANIA-

Ben bu makineyi alıcam yakında bide yanında ssd alıcam bi sorun çıkartırmı arkadaşlar

bilenler cevaplarsa sevinirim

Çıkartmaz ama kapasite çok düşecek?
  • AMD Phenom™ II Quad Core 2.0ghz mi Core i5-430M 2,26ghz işlemcimi? arkadaşlar bu leptopun işlemcisi i5den iyi mi yani?
  • Hocam el insaf... Yukarıda uzun uzun yazılmış, ona rağmen o mu bu mu diye soruyorsun (:

guitarhero;

İstersen tertemiz, sıfır bad sector, garantili Momentus 7200.4 500 GB'yi sana satabilirim. Sıfırından bariz biçimde daha uygun fiyata veririm. Acer 3820TG TimelineX için para lazım, o yüzden fazladan para elde etmeye çalışıyorum.
  • Kusuruma bakma ^^ yorumları okudum şimdi teşekkürler ^^
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.