Şimdi Ara

PACKARD BELL TM81 (AMD PHENOM II X4 - HD5650) KULLANICILARI KULÜBÜ (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
971
Cevap
5
Favori
77.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi siteden aldınız arkadaşlar peşin mi taksitle mi ? Bende siparişi vereyim artık :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: pannekamp

Hangi siteden aldınız arkadaşlar peşin mi taksitle mi ? Bende siparişi vereyim artık :)

Bimeks ten aldım.12 Taksit...
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.E.C

quote:

Hangi siteden aldınız arkadaşlar peşin mi taksitle mi ? Bende siparişi vereyim artık :)

Hayırlı olsun hocam güle güle kullan, bimeks biraz daha hesaplı gibi..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: A.E.C

quote:

Hayırlı olsun hocam güle güle kullan, bimeks biraz daha hesaplı gibi..

Netten almadım ben.Mağazadan sipariş verdim.Ellerinde yokmuş yarın getireceklermiş :)
    Cumartesi okul için Samsun'a gideceğim.Müsait bir zamanda birkaç test yaparabilirim umarım.

İmzadaki resmi saydamlaştırdım.Umarım olmuştur. :)

/>
    | AMD PHENOM N930 X4 Quad Core | 4 GB DDR3 | ATI HD5650 1GB | 320GB HDD | 15.6" HD LED LCD |

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.E.C -- 24 Eylül 2010; 0:50:49 >

• hepsiburada taksit olarak bimeksden daha ucuz
  • Bir yakınıma bu bilgisayarı almayı düşünüyoruz

Ekran LCD mi LED mi?
    4 çekirdekli değil mi?

Ekran Hartı harici değil mi

(Emin olsun diye soruyorum :) )

EN ucuz ve güvenilir nereden bulabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgurtr -- 24 Eylül 2010; 18:26:12 >
  • arkadaşlar merhaba. araştırmalarım sonunda fiyat/performans olarak bu makinede karar kıldım ve 1 haftadır kullanıyorum.

win 7 home basic x64 yerine format atıp win 7 ultimate x32 kurdum fakat ne yaparsam yapayım ekran kartını tanımadı. x32 için driverları pb sitesinden de bulamadım. ben x32 kullanmak istiyorum bunun için gereken driverları nereden bulabilirim?
  • Bilgilerin hepsi başlıkta mevcut ozgurtr Bunun dışında gerekli olan diğer bilgilere de ulaşmış olursun zaten başlığı şöyle bir incelersen.
  • Bende aldım herşey iyi güzelde aletin ayakları çok kısa masayla arasında yeterince boşluk yok o yüzden biraz hararet oluyor :) Ama 2 şişe kapağı arkaya koyup biraz havalandırınca sorun yok sıcaklığı hissetmiyorsunuz bile ses olayı beni düşündürüyordu ama bunu düşnenler endişe etmesin oyun oynamadım ama şuana kadarda ses duymadım rahatsız edecek...

Klavyeside bana önceden ifrit geliyordu ama şimdi alıştım sayılır ama parmak uçlarım hala garipsiyor keza taşa dokuyormuş gibi oluyor :D
    Touch pat ilginc ben kapattım mause kullanıyorum sevmedim kısacası ama zaten bilgisayarı okşayarak kullanmayı sevmiyorum :)
    Bilgisayarı alırken yanında hemen ssd aldım ultimate kurdum hemen programları toparlama aşamasındayım şuan Bu bilgisayarı autocad catia gibi agır cizim programlarını kullanmak için umarım beni yanlıtmaz ve problem çıkarmaz...

Vatandan 1400 e 12 ay taksitle aldım benim şansıma ben bilgisayar bakmaya başlayınca kampanyalar kesildi bu modellere :D Zaten ya bu model yada Samsung R580 modelinden birisini alıcaktım sadece bunlar benim işimi görür vaziyetteydi ama şuan r580 fiyatına hem bu bilgisayarı hemde ssd yi almış bulunmaktayım :D sanırım iyi yaptım...

• Dün akşam itibari ile bu bilgisayarı yeğenime aldım, bu başlıkta bulunan yazılara güvenerek, en iyi f/p bu bilgisayarda olduğunu düşündüm. Umarım pişman olmam.
  • pbellin bu amd n930 ile PACKARD BELL TJ75-JO-250TK Core i5-430M 3GB 320GB HD5650

arasında kaldım fiyat birbirine yakın test sitesinde intel önde görünüyor ramde ise amdli versiyon 1gb fazla ne dersiniz??
  • Bugün Bimeks den aldım.Ultimate kurdum...Gayet iyi,ama flight simulator de biraz hayal kırıklığı yaşadım.orta ayarlarda en fazla 20fps gördüm...

EDİT: Ati nin kendi sitesinden son driverı kurunca kendine geldi :)))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taytaylan -- 25 Eylül 2010; 21:11:22 >
  • alan arkadaşlar mutlaka ati driver güncellemesi yapsınlar yoksa oyunlarda kasılıyor
  • Bir küçük sorunda şu: Ekranda bazı renklerde pikseller gözle görülebilir hale geliyor.Yani anlatması biraz zor ama farketmişsinizdir.Sanırım kullanılan ekran LCD paneli çok iyi değil.
    Bundan önce ASUS N61JA-240DV kullanıyordum.Ekran kalitesinde bariz fark var.Ama ne olursa olsun F/P olarak piyasadaki en iyi seçeneklerden biri TM81.Ben şu ana kadar Flight Simulatör X de her hangi bir ısınma yada sese rastlamadım.Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim,asla pişman olmazlar.

Son olarak da hekimoğlu08 in dediği gibi mutlaka ATİ nin sitesinden driver ı güncelleyin.
  • arkadaşlar 1 haftadır okulda olduğum için internetim yoktu internet olmayıncada insan ister istemez oyunlara sarıyor şu an cafede olduğum için ss atamıyorum ama oyun-fps aralıklarını size aktaracagım 1 arkadaşımın lenovo y550 si var öift çekirdekli nvidia 1 gb ekran kartlı diğerinin ise casperi var ki bu karşılaştırmaya katmıyorum onu çünkü benimkinin yanında vasat her neyse başlayayım

cod6mw2 oyununda herşey en yüksek seviyede vsync kapalı şekilde ortalama 36 fps aldım en düşük 29 en yüksek 45 ama genelde 36 idi lenovo ise biraz ayarları düşük şekilde sabit 30 fps aldı burda işlemci ve ekran kartı bariz öne çıkıyor

nfs shift ise gene herşey en üst düzeyde vsync kapalı genelde 35 fps aldım en yüsek 39 iken en düşük 28 idi y550 ise en yüksek ayarlarda 20 düzeyi fps alırken akıcı oynamak için medium ayara almak gerekti

en sevdiğim oyun dirt2 ye gelince geröekten test için güzel bi oyun dx11 de en yüksek ayarlarda (sadece seyirci ayarları high ta gerisi ultra) 28 düzeyinde fps aldım dx10 moduna geçince ise ki test için bizi burası ilgilendiriyor 30 fps üstünde aldım (dx 10 de iken seyirci ayarladıda ultra idi) y550 ise çoğu kategoride ultra seçeneği yoktu ve hepsini high yaptık ve bildiğiniz gibi y550 deki kartta dx11 yok dx10 ile 24 fps aldı
    bi arkadaş r580 ile gene ortalama 24 fps almıştı

seyirci ayarları neden high çünkü karavanın dışında insanın çok olmasından dolayı galiba aşırı kasma meydana geliyordu ama sadece karavanın dışına çıktığım zaman ultradayken yarışlarda bi aksaklık yoktu ama ultra ile high arasında gözle şeçebildiğim kadar fark olmadığından high ile oynuyorum

mafia 2 ye gelelim herşey en üst diüzeyde her zamanki gibi vsync kapalı ilk zamanlar 24-28 arasında geziyordum ama çıkan yamalarla birlikte (texture yaması ) oyunun kalitesi arttı ve 16-20 arasına düştü ama genede akıcı
    y550 ise ayarları biraz düşürdüğümüz halde 20 fps aldı ve ona texture yamasını yapmadık

biliyorum arkadaşlar y550 bu pc seviyesinde değil ama elimizde bu vardı bunla yetindik ama genede fena olmayan bir bilgisayardı özelliklerini vereyim hemen

bu linkten inceleyebilirsiniz

gta4 yüklemedik çünkü elimizde yoktu genelde arkadaşların merak ettiği oyundu galiba bu onuda buluruz zaten yapacak bişey yok o yüzden o incelemede gelecek ve hatta resimde ekleyebilirim iyi günler arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: taytaylan

Bir küçük sorunda şu: Ekranda bazı renklerde pikseller gözle görülebilir hale geliyor.Yani anlatması biraz zor ama farketmişsinizdir.Sanırım kullanılan ekran LCD paneli çok iyi değil.
    Bundan önce ASUS N61JA-240DV kullanıyordum.Ekran kalitesinde bariz fark var.Ama ne olursa olsun F/P olarak piyasadaki en iyi seçeneklerden biri TM81.Ben şu ana kadar Flight Simulatör X de her hangi bir ısınma yada sese rastlamadım.Almayı düşünen arkadaşlara tavsiye ederim,asla pişman olmazlar.

Son olarak da hekimoğlu08 in dediği gibi mutlaka ATİ nin sitesinden driver ı güncelleyin.

aynı olayı bende farkettim, özellikle hareketli görüntülerde belli oluyor, LED de olan olay mı bilmiyorum, hp dv5 1020 notebook da böyle bir olay yok, ikisini de kullandığımdan farketmek zor olmadı. Bu giderilebilir mi, yoksa boyle kullanmak zorunda mıyız?

• Valla bende merak ediyorum.İnşallah bios update falan işe yarar.7-8 model laptop kullandım ilk kez böyle bişeye rastladım.Aslında ekran da WXGA falan deniyor ama...
  • Ben laptopu almaya giderken yanımda programla gittim ekranda bir gariplik fark edemedim tüm renkleri test etti hareketlilerdede görmedim Görsem direk yenisini isterdim zaten... Pikseller benim için önemli öyle bir hata bulamadım daha...
  • hayır zaten bir hata yada bozukluk yok.Ekranın piksel aydınlatmasından dolayımıdır nedir pikseller seçilebiliyor.Yani nokta nokta görebiliyorsunuz.Yani şöyle düşünün aynı resmi kağıda ve kumaşa basın.İşte packard bell de kumaşa basılmış gibi gözüküyor.Net ve prüzsüz değil. Bu durumda oyunlarda kendini gösteriyor.Film izlerken sorun yok.

Sanırım iade edicem Bimekse...

Birde şu konu var: Bir önceki laptopum ASUS N61JA-240DV idi.Ve Led ekrandı.Ancak onda ekranın önünde plastik şeffaf bir bölüm daha vardı.Yani direk ekrana dokunamıyordunuz.Packard bell de LED ekran olarak satılıyor ve zaten üzerinde de yazıyor.Ama ekrana direk dokunabiliyorsunuz.Aynı LCD ekranlar gibi renk dalgalanması oluyor..Packard bellin ekranı LED mi Değil mi anlamış değilim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taytaylan -- 26 Eylül 2010; 14:33:27 >
  • Aydınlatma tipi led zaten şuan zaten piyasadaki tüm modeller böyle yani ekran yapısı lcd le aynı ama eski lcd lerde aydınlatma birimi floresandı bunda led aradaki tüm fark bu yani başka bişey degil aydınlatma harici normal lcd yani :)

Ayrıca bahsettiğiniz şeyi daha algılayamamdım ama neyse :) görüntü ayarlarını filan kurcalamanızı tavsiye edeblirim sadece ama içinize sinmedise zaten diyecek bişey yok :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.