Şimdi Ara

PACKARD BELL TM81 (AMD PHENOM II X4 - HD5650) KULLANICILARI KULÜBÜ (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
971
Cevap
5
Favori
77.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: levrex

mico ve tunai bilgiler icin cok sagolun

bu arada amd phenom ii x4 icin intel core i7 940'in (2,9 ghz) pcmark05'de eline vermiştir diyor ekside biri

bu arada kendi official sitesinde bile tm 81 hakkında çok az bilgi var :S

saka mi yapiyorsun arkadasim.
    iki islemci kiyaslanamaz bile.

birak i7 940xm i i7720qm le bile basa cikamaz x4.

kiyaslamaya bir bak istersen. nal toplamis resmen

PACKARD BELL TM81 (AMD PHENOM II X4 - HD5650) KULLANICILARI KULÜBÜ

• ben de uzun araştırmalar sonucu biraz önce vatan bilgisayardan siparişimi verdim heyecanlıyım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bug_R

Arkadaşlar selamlar. Bende bu laptoptan almak istiyorum amd işlemci ve ati ekran kartı beni cezbetti. Şimdiye kadar masa üstümde hep amd işlemci kullandım, benden daha çok para verip intelin işlemcilerini alan arkadaşlarda hep bir adım gerimdeydi kahretsin :)

Gelgelelim dananın kuyruğunun koptuğu yere. Ben bu laptopu almak istiyorum fakat firewire portu yok. Express kart yuvasıda yok. Ürünün garantisini bozmadan firewire ekletebilir miyim acaba? Ya da firewire portu, express kart yuvası olmayan laptoplara bunların eklenmesi mümkün müdür?

Firewire olmazsa olmaz benim için çünkü dvi kamera ve profesyonel ses kartı kullanıcam bilgisayarda. Yardımcı olabilirseniz arkadaşlar bana çok teşekkür ederim

Arkadaşlar şu benim soruya bi el atsak yarın bugün alacaz bi laptop mecburen oluru var mıdır dediklerimin acaba? Bu laptopu almak istiyorum çünkü

• Hocam ne yazık ki bu mümkün görünmüyor.

http://en.wikipedia.org/wiki/AMD_800_chipset_series#880M

Şu adresten görülebileceği üzere, SB880 çipsetinde herhangi bir Firewire desteği görünmüyor. Yani sonradan bunu ekletmek mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jay jay justified

Hay ağzına sağlık g.adr...

Exper NR81A-NR81B-NC84A önerirken dilimizde tüy bitti. Sonra birkaç akıllı gelip Dell N5010 varken Exper'e para mı verilir diye ergence tavırlar içine girdiler. Nasıl da seviniyorlar Core i5'li Dell alıyoruz 1200-1300 liraya diye, görmelisin. Defalarca söyledik, niceliğe değil, niteliğe bakın diye. Hadi sen bildiğini okuyorsun da, başkasının alacağına niye karışıyorsun be adam? Gidip milletin de aklını bulandırıyorlar. Bazı oyunları oynatıyor diye çekinmeden Core i7 720QM + HD 5470'li Dell Studio 1558'leri millete onca paraya aldırtanlar oldu.

Şu forumda 1350 liraya Exper NR81A alanlar oldu. En iyisini de onlar yaptılar. Akıllı adamın hali başka. Core i7 720QM + HD 5650 + 1920x1080p çözünürlüğü 1350 liraya almakta tereddüt edenlere acıyorum şu anda. Sırf bu ergenlerin derdine kaçırdılar fırsatı.

Şimdi 1190 TL'ye PB TM81 fırsatı gelmiş. Hala akıl bulandırıyor bazıları PB alınır mı, Acer alınır mı diye. Sabır zorluyorlar...

Simdi sicaklik degerlerine bakma firsatim oldu.

Yuklemede 88 e cikmis ki bence kotu bir deger. Cunku alet daha yeniyken, tertemizken, macunu tazeyken bu degerler aliniyorsa ileride oyun oynarken kapanma sorunlari ortaya cikar kesin. Laptop dedigin 75 i gecmezse iyi isil tasarima sahip diyebiliriz.

not: Experden bahsediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iakten -- 29 Eylül 2010; 22:25:28 >

• arkadaslar ultimate yukleyince driverleri nasil yukluyorsunuz? bende ethernet driverini bulamiyorum ama asil sorun ekran karti vga olarak cikiyor... ekran karti vga olarak ciktigi icinde atinin sitesinden indirdigim driveri yukleyince ekran karti degismiyor...
  • Arkadaşlar sanırım bu laptopu alıcam fire wire yok ama yeni laptopların hiç birinde yok yapacak birşey yok. Acaba harddisk 5400 rpm mi 7200 rpm mi laptopun? 5400 rpm ise 500 gb 7200 rpm bi harddisk alıp laptopun garantisini bozmadan nasıl takabilirim?
  • @Bug_R
    HDD 5400rpm.Ve laptopu yavaşlatan iki şeyden biri.(Diğeri w7 basic)
    7200 rpm bir hdd alıp ultimate kurarsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero

@Bug_R
    HDD 5400rpm.Ve laptopu yavaşlatan iki şeyden biri.(Diğeri w7 basic)
    7200 rpm bir hdd alıp ultimate kurarsın.

Teşekkürler :) 7200 rpm lik harddiski alıcam tamamdır daha bilgisayarı alırken yanında alıcam hatta ama vatan bilgisayara sordum onlar biz ürünün için açıp takamayız diyorlar. Ben kendim açarsam garantisi bozulacak. Nasıl değiştiricem harddiski?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cance

arkadaslar ultimate yukleyince driverleri nasil yukluyorsunuz? bende ethernet driverini bulamiyorum ama asil sorun ekran karti vga olarak cikiyor... ekran karti vga olarak ciktigi icinde atinin sitesinden indirdigim driveri yukleyince ekran karti degismiyor...

arkadaslar belki 10nuncu formatim ama bir turlu beceremedim... ekran kartini vga olarak goruyor windowsun driver listesinde 5650 yok sanirim onun icin bole oluyor... atiden indirdigim driverda ise yaramiyor 5650 olarak gormedigi icin ekran kartini... yardim lutfen

• quote:

quote:

arkadaslar ultimate yukleyince driverleri nasil yukluyorsunuz? bende ethernet driverini bulamiyorum ama asil sorun ekran karti vga olarak cikiyor... ekran karti vga olarak ciktigi icinde atinin sitesinden indirdigim driveri yukleyince ekran karti degismiyor...

arkadaslar belki 10nuncu formatim ama bir turlu beceremedim... ekran kartini vga olarak goruyor windowsun driver listesinde 5650 yok sanirim onun icin bole oluyor... atiden indirdigim driverda ise yaramiyor 5650 olarak gormedigi icin ekran kartini... yardim lutfen

Önce yedeklediğiniz driveri kurun.Bilgisayarı yeniden başlatın.Daha sonra amd nin sitesinden güncel driver i indirip kurun.Ben böyle yapmıştım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

quote:

Exper NR81A-NR81B-NC84A önerirken dilimizde tüy bitti. Sonra birkaç akıllı gelip Dell N5010 varken Exper'e para mı verilir diye ergence tavırlar içine girdiler. Nasıl da seviniyorlar Core i5'li Dell alıyoruz 1200-1300 liraya diye, görmelisin. Defalarca söyledik, niceliğe değil, niteliğe bakın diye. Hadi sen bildiğini okuyorsun da, başkasının alacağına niye karışıyorsun be adam? Gidip milletin de aklını bulandırıyorlar. Bazı oyunları oynatıyor diye çekinmeden Core i7 720QM + HD 5470'li Dell Studio 1558'leri millete onca paraya aldırtanlar oldu.

Şu forumda 1350 liraya Exper NR81A alanlar oldu. En iyisini de onlar yaptılar. Akıllı adamın hali başka. Core i7 720QM + HD 5650 + 1920x1080p çözünürlüğü 1350 liraya almakta tereddüt edenlere acıyorum şu anda. Sırf bu ergenlerin derdine kaçırdılar fırsatı.

Şimdi 1190 TL'ye PB TM81 fırsatı gelmiş. Hala akıl bulandırıyor bazıları PB alınır mı, Acer alınır mı diye. Sabır zorluyorlar...

Yuklemede 88 e cikmis ki bence kotu bir deger. Cunku alet daha yeniyken, tertemizken, macunu tazeyken bu degerler aliniyorsa ileride oyun oynarken kapanma sorunlari ortaya cikar kesin. Laptop dedigin 75 i gecmezse iyi isil tasarima sahip diyebiliriz.

arkadasım 4 cekırdeklı ve hd5650 vga lı bır sıstemde o sıcaklıklar normal.
    bu sıkıntıyı yasamamak için benim yaptığımı yapıp 1 adet
    CRADIA FLEX CRC001B laptop soğutucu alacaksın. bileklik kısmını söküp
    laptopu güzelce üzerine oturtacaksın ve boşta 38 derece
    tam yükte ise 68 dereceyi geçmeyeceksin

• Normal falan degil..

Asus i7 ve 5870 koydugu pc nin 75 i gecmesini engelleyebiliyor. Exper icin normal diyebiliriz ancak.

quote:

Orijinalden alıntı: kizilelma

quote:

Orijinalden alıntı: kill1033

quote:

arkadasım 4 cekırdeklı ve hd5650 vga lı bır sıstemde o sıcaklıklar normal.
    bu sıkıntıyı yasamamak için benim yaptığımı yapıp 1 adet
    CRADIA FLEX CRC001B laptop soğutucu alacaksın. bileklik kısmını söküp
    laptopu güzelce üzerine oturtacaksın ve boşta 38 derece
    tam yükte ise 68 dereceyi geçmeyeceksin

• arkadasım senın exper dediğin laptopu compal firması üretiyor.
    sonra 75 derece nerde 68 derece nerde. ben de 5870 koyarım expere
    o da 75 lerde gezer. altında soğutucu olduktan sonra farketmez.

ama sen asusa 3000 tl verirsin
    ben aynı işi exper/compal ile 1500 tl ye hallederim. olay bu
    şu anda experin bu ürünü compal adıyla aynı konfigürasyon
    olarak 1200 dolardan satılıyor amerikada bile.

marka takıntısı yapmak doğru değil. sonuçta dünyadaki tüm laptopları
    Quanta, ASUS, Winstron, Clevo, Arima, Twinhead ve Compal firmalari uretiyor.

EDIT : laptop uretici firmalar icin duzeltme yaptim. 3 ten fazlaymis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilelma -- 30 Eylül 2010; 19:41:26 >

• Asus kendi laptopunu kendisi uretir ve tayvan malidir.

5870 60 watt isi uretir, 5650 19 watt isi uretir.

asus dedigim konfigurasyonlu bilgisayari amerikada 1500 dolara satiyor. 1200 dolara 5650 li compal mi 1500 dolara 5870 li asus mu?

Marka takintisiyla hicbir ilgisi yok.

Sen artik laptop cantana sogutucunu da koyup gezersin degil mi...

quote:

Orijinalden alıntı: kizilelma

arkadasım senın exper dediğin laptopu compal firması üretiyor.
    asus dediğin markanın laptoplarının bir kısmını da compal üretir.

sonra 75 derece nerde 68 derece nerde. ben de 5870 koyarım expere
    o da 75 lerde gezer. altında soğutucu olduktan sonra farketmez.

ama sen asusa 3000 tl verirsin
    ben aynı işi exper/compal ile 1500 tl ye hallederim. olay bu
    şu anda experin bu ürünü compal adıyla aynı konfigürasyon
    olarak 1200 dolardan satılıyor amerikada bile.

marka takıntısı yapmak doğru değil. sonuçta dünyadaki tüm laptopları
    3 tane tayvan firması üretiyor. CLEVO, COMPAL, MITAC

• PB yi bu modelinden dolayi cok tuttum. Isinmayan, guclu, ucuz bilgsayar nasil uretilir gosterdiler.

Ev arkadasim kullaniyor, hicbir sorunu yok gayet guzel bir bilgisayar. Exper yerine bu cok daha makul bir laptop.
  • ben laptopumu masaustunde kullaniyorum.
    yanima netbookumu aliyorum dostum.

devir ekonomi devri. elektrikten tasarruf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kizilelma -- 30 Eylül 2010; 19:37:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.E.C

quote:

quote:

Önce yedeklediğiniz driveri kurun.Bilgisayarı yeniden başlatın.Daha sonra amd nin sitesinden güncel driver i indirip kurun.Ben böyle yapmıştım.

bunu da denedim.. ama ekran kartı dışında hepsini kurdu vga olarak gözüküyor hala.. hd5650 için kendim elimle kurmayı denedim upgrade driverden ama gene olmuyor system dosyasını bulamadım diyor iki gündür bununla uğraşıyorum toplamda 10 kere format attım belki ama olmuyor kafayı yemek üzereyim

• Arkadaşlar ben bu laptopu almaya kesin olarak karar verdim. Vatan bilgisayardan alır almaz yanında seagate 500 gb 7200 rpm 2.5'' harddiskte alıp orda montaj yaptırmak istiyorum. İnternetten sordum yapamayız dediler. Vatan notebook mağazasına gittim, merkez mağazada ( İzmir bornova ) harddisk değişini yapabileceklerini söylediler. Garanti dışıda kalmayacak laptop.

Gel gelelim cihazın içinde gelen harddiskte bütün kurulum için gereken herşey varmış. Benim bu yeni taktıracağım harddisk boş olacak. Cihazın kurulumunu nasıl yapıcam acaba?
  • Bir şey sormak istiyorum. HDD yi değiştirme konusu gündemde olunca aklıma takıldı. İçindeki harddiskte gömülü recovery var. Bunu söküp yeni 7200lüğü takınca recovery i kaybedicez değil mi? ilk harddskten oluşturduğumuz 4 yada 5 dvd lik recovery dvd lerini yeni harddskimize gömebiliyormuyuz? yani dvd kullanmadan açılışta f12 veya herhangi bir tuşla açılan otomatik recovery i tekrar kullanma imkanız olabilicekmidir.

SSD almayı düşünüyorum o yüzden benim için önemli bir konu..
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.