İade edecektim ama eve kadar gelmiş cihazı eşim geri göndertmedi
2.01 Bios Güncellemesi ve Ultimate X64 işletim sistemini yükledim. Şimdilik kullanmıyorum sistem panelindeki masaüstüm ile devam ediyorum...
Bu testler tam yüklü bir makinada yapıldı format atıp direk yapmış olsam biraz daha fark eder şuan hiçbirşey yapmadan bilgisayarın ram kullanımı 1.5 gb yani ama format atmakla ugraşmak istemedim geçende arkadaşın birisi 3d mark 06 8100 görmüştü sanarım ama genel olarak böyle bir makina işte :)
f2ye 1 defa basınca girmiyordu.Üst üste bastım biosa girdi :) şimdi Recovery cd'si yapmamıyorum home basic şeklinde norton ghost almaya calistim hata verdi(hiren boot cddeki sanırım 64bit desteği yok) nasil yapabilirim resimli anlatım bulunur mu?
yada true image veya n ghost win temalısınımı kullanmalıyım?
w7 içindeki yedek programını ile yedek aldım ama çalışıp çalışmadığını deniyemedim n ghosttan farkı varmıdır?
quote:
Orijinalden alıntı: deeja
Merhaba arkadaşlar. Dün akşam arkadaşıma bu laptoptan aldık. Şuanda bende laptop. Windows ultimate yükledim. Recovery cd'si yapmadım ve windows'u yüklerkende recovery bölümünü sildim gereksiz yer kaplamasın diye. PB' in sitesinde çok az driver var bu normal mi. Benim asus' un birsürü driver' ı vardı biraz garipsedim bu yüzden. Kurulması gereken driverlar nelerdir packard bell' de söylermisiniz. Bu arada az önce PES2011 yüklemek istedim fakat yüklerken makina donuyor. Hiç bir şey yapamıyorum imleç bile kıpırdamıyor. Mecburen kapatma dümesinden kapatım açtım tekrar. Bunun sebebi nedir bilen veya yaşayan var mı acaba. Windows güncellemelerini, bios güncellemesini ve ekran kartı driverını da ati' nin sitesinden indirerek yükledim. Directx güncellemesini de yaptım.
Edit: Directx sürümünü tekrar yükledim düzelti sorun. Neden böyle oldu anlamadım. PB sitesinden hangi driverları kurmalıyım arkadaşlar.
Hocam sitede yeteri kadar driver mevcut daha doğrusu işimize yarayacak tüm driverlar vardı. Acaba driver listesini aşağı doğru kaydırdınızmı? Bir arkadaş ekran çözünürlüğünün az olması nedeniyle aşağıya doğru yer alan driverleri görememişti.
Windows 7 ultimate 64 bit işletimi sistemini kurdum. Bios 'unu 2.01 'e yükselttim.
Ati'nin sitesinden indirmiş olduğum ekran kartı driverini ne yaptıysam kabul ettiremedim bilgisayar 'a sürekli standart vga sürücüsü görünüp duruyordu Packard Bell 'in kendi sitesindeki driveri kurunca 5650 ekran kartını tanıdı sistem. Güncelliğini kaybetmiş tüm driver 'leri güncelledim. Kendi kullancağım programlar ile Office 2007 'yi kurdum.
quote:
Orijinalden alıntı: darkcald
f2ye 1 defa basınca girmiyordu.Üst üste bastım biosa girdi :) şimdi Recovery cd'si yapmamıyorum home basic şeklinde norton ghost almaya calistim hata verdi(hiren boot cddeki sanırım 64bit desteği yok) nasil yapabilirim resimli anlatım bulunur mu?
yada true image veya n ghost win temalısınımı kullanmalıyım?
w7 içindeki yedek programını ile yedek aldım ama çalışıp çalışmadığını deniyemedim n ghosttan farkı varmıdır?
Hocam Packard Bell 'in recovery programı var (masaüstünde kısayolu vardı ilk açıldığında) dikkat ettiyseniz onunla fabrika ayarlarını yada sadece sürücü ve programları yedekleyebilirsiniz.
arkadaşlar birde ekran kartının driverin güncellemeyi unutmayın... PB sitesndeki ekran kartının driveri 8.713 ama atinin kendi sitesinde 8.762 var onu indirin... ciddi anlamda performans artışı oluyor bu driver ile... yalnız driveri indirirke atinin sitesinde 1-2 mblik ufak bir dosya var onu indirin onu açtığınızda o kendisi driveri indiriyor... o ufak dosyayı kullanın diğer indirilen dosyalar ile nedense yükseltemedim hepsinin içinden 8.713 çıktı driver olarak...
quote:
Orijinalden alıntı: deeja
quote:
Orijinalden alıntı: oiven
Hocam sitede yeteri kadar driver mevcut daha doğrusu işimize yarayacak tüm driverlar vardı. Acaba driver listesini aşağı doğru kaydırdınızmı? Bir arkadaş ekran çözünürlüğünün az olması nedeniyle aşağıya doğru yer alan driverleri görememişti.
Windows 7 ultimate 64 bit işletimi sistemini kurdum. Bios 'unu 2.01 'e yükselttim.
Ati'nin sitesinden indirmiş olduğum ekran kartı driverini ne yaptıysam kabul ettiremedim bilgisayar 'a sürekli standart vga sürücüsü görünüp duruyordu Packard Bell 'in kendi sitesindeki driveri kurunca 5650 ekran kartını tanıdı sistem. Güncelliğini kaybetmiş tüm driver 'leri güncelledim. Kendi kullancağım programlar ile Office 2007 'yi kurdum.
Driver olayını şu yüzden sordum. Sitedeki tüm driverları indirdim ben fakat fn tuşu ile ekran parlaklığını yükseltip alçaltırken, format atmadan önce bir yuvarlak halka çıkıyordu. Ultimate'yi yükledikten sonra bu olmadı. Önemli birşey değil tabiiki ama insan merak ediyor işte.
Haklısınız Hocam
Evdeki masaüstü bilgisayarımda 1 yıldır Ultimate x64 kullanıyorum alışkanlıktan olsa gerek Home Basic ' işletim sistemine 1 saat dahi dayanamadım. Dediğiniz olaya da önceden test etmediğim için dikkat etmedim. Kullanımda sıkıntı yaratmıyorsa problem yok farzedilebilir...
Herkese merhaba bu modeli almaya karar verdikten sonra almak için başımdan bi dizi olay geçti , çoooook özet halde şöyle oldu ; (normalde 1-2 saat sürdü bu koşuşturmaca)
İlk önce maltepe carrefour'a gittik orda yok şu model var yok bu model var dedielr ama biz "PB" 'yi istiyoruz dedik meeğr yokmuş stokalrda kalamamış o yüzden başka model gösteriyomuş adam . Peki hangi mağazalarda var dedik. Denizliden sipariş edebiliriz dedieler internetten siapriş ile aynı hesaba gliyormuş kalsın dedik.
Oradan vatan'ı aradık pahalı idi ve yok dediler
Eksen'dede kalmamıştı...
Gold'a baktık oda altunizade ve kadıköy'de vardı dedikki kartal şubesine getirebilir mi acaba ? Tüm umudu ona bağlayıp kartala geri döndük...
Meğer kapanmış kartal şubesi oradan pendik'e gidelim dedim babama boşver başak yerden ayarlarız yoruldum dedi ve eve geldik.
Kısacası alamadık
Acaba şuan istanbul kartal'a en yakın oalrak nerden alabiliriz bu aleti...
Cevabı acil bekliyorum. Bu gün sonunda alabiliriz uamrım
Hocam şuanda vatanda ve bimekste görünüyor cihaz başka yerde yok galiba vatan da avcılar - topkapı - bostancı - elmadağ bimekste beylikdüzü ve ümraniyede görünüyor.
quote:
Orijinalden alıntı: gezegenci
Herkese merhaba bu modeli almaya karar verdikten sonra almak için başımdan bi dizi olay geçti , çoooook özet halde şöyle oldu ; (normalde 1-2 saat sürdü bu koşuşturmaca)
İlk önce maltepe carrefour'a gittik orda yok şu model var yok bu model var dedielr ama biz "PB" 'yi istiyoruz dedik meeğr yokmuş stokalrda kalamamış o yüzden başka model gösteriyomuş adam . Peki hangi mağazalarda var dedik. Denizliden sipariş edebiliriz dedieler internetten siapriş ile aynı hesaba gliyormuş kalsın dedik.
Eksen'dede kalmamıştı...
Gold'a baktık oda altunizade ve kadıköy'de vardı dedikki kartal şubesine getirebilir mi acaba ? Tüm umudu ona bağlayıp kartala geri döndük...
Meğer kapanmış kartal şubesi oradan pendik'e gidelim dedim babama boşver başak yerden ayarlarız yoruldum dedi ve eve geldik.
Kısacası alamadık
Hocam bu bilgisayar en hesaplı Bimeks 'te satılıyor şu anda
"Option 1 - Full Software Suite " 1,1 Mb lık dosyayı indirip oradan kurabilirler zaten geri kalanını otomatik internetten indiriyor yaklaşık 70 mb gibi birşey...
quote:
Orijinalden alıntı: gezegenci
Eksen'dede kalmamıştı...
Kısacası alamadık
Hocam bu cihazı biz dün vatan dan aldık 1360 tl ye geldi...
Bimeks'te 1250 küsür idi... (Gold'da öyle bir şey)
Bostancı şubesinden...D:d:
Merhaba,
ürün gold'da mevcut ancak mağaza fiyatı farklıdır internet sitesinden sipariş verirseniz daha ucuza alırsınız bilginiz olsun.
mağaza fiyatıçünkü farklı goldda ama yinede en avantajlı gold benden söylemesi
5 dakika önce Gold'un internet şubesinden sipariş verdim... Alıcı (bir akraba) hiç pişman olmayacak gibi bir his var içimde
Vatanda %20 indirim vardı 1 hafta daha bekleyemediler tüh ne güzel ucuza alacaktım. Arkadaşlar bu makineye bios update yapmanın getirileri nelerdir acaba? Aldıktan sonra illa yapmalı mıyım?
Bende 1 hafta kadar önce bimeksten almıştım bu cihazı. Dvd lere yazıp ultimate yukledim. Gerçekten ultimate arkadaşların dediği kadar farkettirdi. Almış ve alacak olan arkadaşlara şimdiden hayırlı olsun. Bu arada beni de ekleyin
Demek ki ultimate şart oldu :) Bu bios update sorumun yanına packard bell in sitesinde amd nin chipset driverları yok onları amd nin kendi sitesinden mi bulup indiriyorsunuz acaba yeni işletim sistemi kurduktan sonra?
Birde kız arkadaşıma hp nin g 62 modelinin p 320 amd işlemcili olanını aldık makul bir fiyata. Bilmiyorum ben biraz laptop piyasasından anlamıyorum ama şöyle bir özellik var çok hoşuma gitti. Laptop pille çalışıyorken isteğinize göre ekran kartını kapatıp sanırım anakart üzerindeki ekran kartından idare edebiliyor. Buda neredeyse 20 wattlık enerji tasarrufu demek. tm 81 de de böyle bir özellik var mı acaba?