Şimdi Ara

PACKARD BELL TM81 (AMD PHENOM II X4 - HD5650) KULLANICILARI KULÜBÜ (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
971
Cevap
5
Favori
77.488
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Vapor.Experience

Bir şey sormak istiyorum. HDD yi değiştirme konusu gündemde olunca aklıma takıldı. İçindeki harddiskte gömülü recovery var. Bunu söküp yeni 7200lüğü takınca recovery i kaybedicez değil mi? ilk harddskten oluşturduğumuz 4 yada 5 dvd lik recovery dvd lerini yeni harddskimize gömebiliyormuyuz? yani dvd kullanmadan açılışta f12 veya herhangi bir tuşla açılan otomatik recovery i tekrar kullanma imkanız olabilicekmidir.

SSD almayı düşünüyorum o yüzden benim için önemli bir konu..

bende bunu merak ediyorum arkadaşım. ama olması lazım. sonuçta sistemin ve verilerin imajı alınıyor.
    hdd değiştiğinde bunun problem olmaması lazım. çünkü hdd için herhangi bir driver yüklenmiyor.

neyse denediğinde burada yazıver dostum. çok büyük bir paylaşım yapmış olursun

• Bugün biraz daha bilgi edinme fırsatım oldu. Bimeksin teknik servisinin söylediğine göre basit kopyalama işlemiyle bu laptopun kendi içinde gelen harddiskindeki verileri diğer harddiske gömemiyormuşuz. Yani yapılabiliyormuşta onun için özel bir kopyalama gerekiyormuş bunu da biz yapamayız dedi teknik servis. Siz isterseniz kendiniz yaptırabilirsiniz dedi.

Bunu nasıl yaptırabiliriz acaba? Bide ben bu recovery olayını filan bilmiyorum hep xp kullandım şimdiye kadar recovery de ( cd den ) yapmaya hiç ihtiyacım olmadı. Ama gel gelelim laptopun bütün driver ları herşeyi laptopun içinde gelen harddiskte gömülü olacak yanında ayrıca windows ve driver cdleri filan vermiyorlarmış. Şu işi açık açık ve uzun uzun anlatabilecek bir arkadaş varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim. Bu laptopu alıp harddiskini değiştirip nasıl sıfır laptopu açıp kuruluma hazayacak şekilde kullanabilirim?

Bu arada laptoptan çıkan harddiskide harici disk olarak kullanıcam harddisk kutusu alıp. Driver lara filan o şekilde ulaşabilir miyim?

Sorularımı toparlayamadım bir türlü kafam çok karıştı çünkü :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bug_R -- 30 Eylül 2010; 23:14:34 >

• daha once imajdan recovery yapmistim ama bu sekilde hic yapmamistim.
    benim kanaatim su sekilde. su anda halihazirda laptopun hdd sinde bulunan driver dosyalarini bulup
    flash bellege attiktan sonra win7 ultimate kurulup driverlar manuel olarak tanitilabilir.

su anda hdd icinde ozel partition icinde gelen win7 sanirim uretici firmalar tarafindan
    kopyalama ve yazma korumali olarak geliyor. en azindan driverlar bu sekilde.

fakat yeni alinacak hdd ye kurulacak taze bir win7 ultimate kopyasinda bu olmayacak.
    dolayisi ile driverlar manuel olarak kurulabilir.
  • Driver ları bulmak kolay mı acaba? Ben bu bilgisayarı alıp harddisk değişimi yaptığımda driver konusunda bana yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?

Tek istediğim bilgisayarı tamamen kurduktan sonra orjinal halinden hiçbir eksiğinin olmaması. Hatta yaptığım donanım değişikliği sayesinde artılarının bile olması :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bug_R

Driver ları bulmak kolay mı acaba? Ben bu bilgisayarı alıp harddisk değişimi yaptığımda driver konusunda bana yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?

Tek istediğim bilgisayarı tamamen kurduktan sonra orjinal halinden hiçbir eksiğinin olmaması. Hatta yaptığım donanım değişikliği sayesinde artılarının bile olması :)

Driverların hepsini bu siteden bulabilirsin

http://www.packardbell.co.uk/pb/en/GB/content/download

• Teşekkür ederim :) Şu an lg nin bir modeliyle tm 81 arasında gidip gelmekteyim. Tek sebepse lg deki express kart yuvası. Haftaya vatan bilgisayara gittiğimde karar vericem artık hangisini alacağıma :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: A.E.C

quote:

Orijinalden alıntı: cance

quote:

Orijinalden alıntı: cance

arkadaslar ultimate yukleyince driverleri nasil yukluyorsunuz? bende ethernet driverini bulamiyorum ama asil sorun ekran karti vga olarak cikiyor... ekran karti vga olarak ciktigi icinde atinin sitesinden indirdigim driveri yukleyince ekran karti degismiyor...

arkadaslar belki 10nuncu formatim ama bir turlu beceremedim... ekran kartini vga olarak goruyor windowsun driver listesinde 5650 yok sanirim onun icin bole oluyor... atiden indirdigim driverda ise yaramiyor 5650 olarak gormedigi icin ekran kartini... yardim lutfen

Önce yedeklediğiniz driveri kurun.Bilgisayarı yeniden başlatın.Daha sonra amd nin sitesinden güncel driver i indirip kurun.Ben böyle yapmıştım.

sizden yardım isteyeceğim... nerdeyse 30 saattir bu hd5650 driverini yüklemeye çalışıyorum... home basici yeniden kurduğum hd5650 görünüyor... 3 tane farklı driver backup programı kullandım ama bir türlü 5650 driverinde restore yapamıyorum... siz acaba hangi programı kullandınız ve bana backup dosyasını yollayabilir misiniz çünkü artık yoruldum format atıp değişik windows kurmaktan

edit: çok salakça bir iş yapıyormuşum.. packardbellin sitesinde nerdeyse bütün driverlar var.. bende ekran çözünürlüğü küçük olduğu için sadece 4-5 tanesi gözüküyordu ama onlar sayfanın içinde aşşağı doğru iniyor ve diğer programlar çıkıyormuş... oradan indirdim ve çalışıyor şu anda ekran kartım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cance -- 1 Ekim 2010; 3:12:35 >

• notebooklardan hiç anlamadığım için 3-4 gün forumu inceledim bütçeyi zorlayarak lenova y560 almaya karar verdim ama kampanyadan tm81 aldım yarın elime geçicek inş bi sorun falan çıkmaz.
  •  PACKARD BELL TM81 (AMD PHENOM II X4 - HD5650) KULLANICILARI KULÜBÜ

ürünü yeni aldım win 7 basic kuruluyken aero performansının bu kadar düşük çıkması normal midir. diğerleri de bir nebze daha kötü puanlama olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moriero -- 1 Ekim 2010; 23:39:12 >
  • Kardeş senin derecelendirmede ciddi bir hata var. sanırım ekran kartın sistem tarafından tanınmıyor. bende bugün aldım ürünü ve basic de aero derecelendirmesi 6.7 puan veriyor..

bu arada mutlaka win 7 ultimate 64 bit versiyonuna geçin. hızda inanılmaz bir fark var..
  • arkadaşla benide eklein ürünü bu gün elime aldım sistemin boştaayken 52 dererce civarında çalışması beni biraz endişelendirdi açıkcası ama 75 den yukarı görmedim inşallah ilerde bi sorun yaşamam.
  • Şuan Elimde Açılmamış Asus n61Ja Jx119 R Model Notebook Var
    Özellikleri i3 350M Hd 5730 2 Ay Olucak Alalı Parlak Pikselden Değişim Onayı İle Aynı Modeli Tekrar Aldım Acaba İade Edip Bunu Mu Alsam İşlemcisi Çok İyimiş Ya
    Kullanıcılar Memnunmusunuz Isınma fln Varmı veya Kronik Bir Sorunu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: skoko

notebooklardan hiç anlamadığım için 3-4 gün forumu inceledim bütçeyi zorlayarak lenova y560 almaya karar verdim ama kampanyadan tm81 aldım yarın elime geçicek inş bi sorun falan çıkmaz.

lenovo y560 ekran karti ney ? bu model guzel valla. y560 i hatirlamiyorum ama iyi secim bu makineyi tuttum ben . Asuslar super ama stoklarda kalmadi. hd 5730 kiyak gpu. bu modelin fiyati performansina gore cok cok uygun. daha 1 yil once mal mal makineleri bu fiyatlardan zar zor alabiliyordu insanlar. phenom II ve core i3 i5 ler geldi fiyatlar dustu. Ama en buyuk tesekkur kesinlikle ATI'ye. Adamlar notebook piyasasinda bilincli tuketiciye ulasmayi basardilar. HD 5650 - HD 5730 = Uygun fiyata oyun keyfi. Helal olsun tuketiciyi kolladiklari icin.
  • Eski mesajlarda geçen ssd alan kişi benim bir kaç kişinin aklında sorular var yanıtlayim.... Önce yaptıklarımdan bahsedim sonra derecelendirmeyi buraya katarım... Ben makinayı almaya giderken zaten araştırmamı filan yapıp gitmiştim belliydi herşey

Bilgisayar + Ssd + 2.5'' hdd kutusu orda bilgisayarı alırken kurulumu yaptılar verdiler bende bi problem çıkması durumuna karşı yanımda o firmadan birisi olsun diye kurulum yapan adamın önünde degişim yapalım dedim adama oda kabul etti ters çevirdik makinayı yanımda ince uçlu yıldız tornavida götürmüştüm alt kapak bayağı iyi oturmuş tüm vidaları söktügünüze emin olun sonradan yavaş yavaş yüklenmeye baslayın Biz tornavidayla hafif kastırarak açabildik :) altında hddyi tutan bir vida yok hemen ordaki plastikten plastik yönünde çekince çıkıyor zaten metal aparata tutulmuş bir şekilde metali çıkarıp ssd ye montaj yapıyorsunuz yerleştirip kapatın işlem bitmiştir :)

Çıkan hdd orjinal işletim isletim sistemi filan herşey olduğu gibi ben ona dokunmadım servislik bişey olursa ssd ile yollamak işime gelmezdi :) hem eelimde herzaman orjinal sistem olmuş olurdu istersem direk acnoric ile disk copy yapıp orjinale dönme gibi rahatlığımda oldu...

Çıkanı harici olarak harddisk olarak kullanıyorum yani :) Öncelikle ssd nin genel kullanımından bahsedim tek cümle ile Hdd ile olan işlerinizde cidden şaşıracaksınız :) işlemci ve ram agırlıklı uygulamalarda fazla fark etmiyor ama açılış kapanış süreleri winrardan çıkış süreleri çok fark lı...

50 partlık 5 gb lık bir winrar serisini 8:40 dakikada çıkardı
    8 gb tek part bir winrarı yaklaşık 7 dakika gibi bir sürede <---- bunu eski bilgisayarımda 1 saat beklediğimi biliyorum

İki süre arasındaki farkı farketmiş olanlar için söyleyeyim ssd lerin sıralı yazmada zayıflıkları vardır biraz süre uzar yani küçük parçalı dosyalarla ugraşırken biraz yavaşlarlar...

Ssd yi takınca kesinlikle ultimate yükleyin ugraşmayın diyerleriyle ayrıca bios güncellemesi ve ultimatein tüm güncellemelerini yapın bende bazı takılmalar oldu ilk başta güncelleme yapınca düzeldi o yüzden bu makina sahipleri buna dikkat etsin.... Bios güncelleme ısıda biraz fark etti gibi ölçemedim ama elimle hissettigim kadarıyla
    Ayrıca şu amd işlemci ısınıyor mantığını geçin artık Amd işleciyi kullanan markalar dandik bence bu makinada yapılan tek büyük hata arka ayakların zemine yakın olması buda harareti artııyor biraz ben sogutucu kullanmıyorum çünkü o kadar ısınmıyor sogutucu gerektirecek kadar ama harareti alsın diye arkayı 2 şişe kapagıyla yükselttim belirtiyorum sogutucu yok rahatsız edecek ısıda yok ama işte firmaların yaptıkları hatalar yoksa ısıl degerli belirli işlemciler bunlar durdukça ısıldegerleri artmıyor sonuçta sabit yani intel içinde aynı amd içinde aynı İ7 ısınmıyor ise sogutma sistemi iyidir ısınıyorsa kötüdür Amd ısıyorsa nasıl oluyorsa amde kötü oluyor hep :)

Öteki işletim sistemi haricide kalsın bişey olmaz siz silmediğini sürece packardbell diye olan bölümde bir klasör oluşturun oraya atın yedeklerinizi
    Eski bilgisayarım 60 gb olunca biraz bağışıklığım düşük kapasiteye sorun olmuyor benim için hemen hemen herşeyi hariciye atıyorum zaten...
    Ama benim oynadığım sadece 2 tane küçük oyun var yeni nesil oyun oynamak isteyenlere yetmeye bilir baştan belirteyim geçende baktım oyun torrentlerine 12 gb bir oyuna diyor :) dedim geç bunları kendi kendime :D:D

Neyse makina güzel şimdiye kadar öyle aman aman bbir kötü tarafını görmedim...

Mesleğim : Bilgisayar programcısı
    Amaçlanınlar : Autocad Solidwoks Corel gibi işlerin yanında Dreamweaver Flash Photoshop gibi programları rahat kullanabilmek <--- Kesinlikle fark etti ekonomik durumu iyi olanlar 120 gb cıvarını alabilirse dahada rahat iş yaparlar söylemedi demeyin sonra

PACKARD BELL TM81 (AMD PHENOM II X4 - HD5650) KULLANICILARI KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TaNeO -- 2 Ekim 2010; 3:34:55 >

• merhaba 1 haftadır packard bell tm81 ürünü kullanıyorum

ürün bazen kilitleniyor sağ tarftaki usb portlardan dosya aktarımı yaparken oldu bir kaç kez bu gunde usb tv kartı kullanıyordum aynı portlardan yine donma gerçekleşti,donma ile karşılaşan var mı aranızda
  • Ürünü notebook bölümüne aç.tığım konudan buldum ve kullanıcı yorumalrını okuyunca hayran kadlım büyük ihtiamlle bunu alcağımda;

Aldıktan sonra;

home basic'in recovery'si alınacak (dvd'ler ile)

ultimate kurulacak

bios güncellemesi

ati güncellemesi

Acaba prformans için bunalrdan başka yapılacak bir şey var mı ?

Teşekkürler
  • Üründe kitlenme sorunu yok windows updatelerini ve bios update ini yapın ultimate i kurduğum ilk gün içinde benim bilgisayarda 5 defa kitlendi farklı zamanlarda şuan 3 gündür hep açık daha kitlenmedi...

Bios update
    Win ultimate x64 tam update li
    amd graphic 10,8 Driverı

Bunları yapınca sorun olacağını düşünmüyorum...
  • Birde bir şey rica edeceğim eğer şuana kadar bilgisayarına hiç bir işelm yapamamış (bios ve ati güncellemesi dışuında) (yani home basic kullanan) arkaşlar varsa burayaherhangi bir performs programı ile test yapıp koyabilirlermi?

NOt: aynı testi ÖZELLİKLE "ceyceytim" den de bekliyorum
  • cd den nasıl boot edecem biosa hangi tuşla girebilirim. ghost ile yedeğini alacam akat cdden boot yapamadım
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.