Şimdi Ara

PACKARD BELL TM81 AMD PHENOMX N930 2.0GHZ BUGUN VATAN BİLGİSAYARDA (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
0
Favori
7.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kullanan arkadaşlara bişey soracam.bende alıcamda acaba malzeme kalitesi nasıl?laptopa elleyince kaliteyi hissettiriyormu?hoparlörden ses çıkışı nasıl?
    bi de anlamadığım 4 çekirdekli olmasına rağmen neden hızı 2.0??
  • ***Packard Bell Easynote TM85-JO-200TK Intel Core i5 430M 2.26GHZ 3GB 320GB**** modeli de fena değil gibi.ikisi arasında kaldım ben.
    bunun eksiği ram 3gb olması diğer modelin eksiği de bluetooth olmaması.
    acaba hangisini alsam???
  • arkadaşlar acil yardım ederseniz mutlu olurum..Bugunlerde alacamda
  • TM85 TM81'den çok daha kötü bir model. Nedeni ise TM85in uyduruk ekran kartı. İşlemcide de TM81 üstün. Yalnız forumda sahibi az kişi var onlar da zamanlarını ayırıp inceleme yapmadılar henüz sağolsunlar. Alıp ben yaparım heralde o da 10 günü bulur.
  • bende alacaktım ama ağustosda askere gidiyorum dönüşte para olursa inşallah ama makine güzel arkadaşımda var kullandım. çok kaliteli
  • quote:

Orijinalden alıntı: xxmxx

Kullanan arkadaşlara bişey soracam.bende alıcamda acaba malzeme kalitesi nasıl?laptopa elleyince kaliteyi hissettiriyormu?hoparlörden ses çıkışı nasıl?

Hızına takılma, piyasadaki mobile İ7 işlemciler 1,6 - 1,86 Ghz hızlarında çalışıyor. 2,0 Ghz iyi bile sayılır...
  • oyun oynadınız mı performans ve ısınma durumu nasıl?ben oyun oynamayı severim de
  • quote:

oyun oynadınız mı performans ve ısınma durumu nasıl?ben oyun oynamayı severim de

Bende zaten sırf oyun oynamak için aldım.

İş için kullandığım Dell Latitude E5500, mobilite için LG X130 um var.

Daha önceki sayfada oyun sonrası elde ettiğim verileri yayınlamıştım.
  • vatan bilgisayarda bugün 1300 tl
  • Oyunlarda Core i5 lerin gerisinde kalabilir, malum frekans farki + L3 Cache eksikligi ( oyunlarda onemli ) + cogu oyunun aktif olarak cift cekirdek destegi sunmasi ( bu durumda kilitli 2.0 frekansta kaliyor islemci )

Artilari : 4 fiziksel cekirdege sahip olusu Win 7 nin destegiyle masaustu kullanimda avantaj dogurur, ama i7 720 ye alternatif degil de i5 lere alternatif olarak dusuneceksiniz bu avantaji.

Laptopda da genel olarak sanirim USB 3.0 slotu yok. Bence hepsinden onemli olan bu. Cunku Core i3 350M ve ustu yari yolda birakmaz. Amd de birakmaz bana gore. USB 3.0 ile 2.0 arasindaki muthis fark her seye gebe ama.. USB 3.0 slotu bu alette mevcut ise eger, bu kismi kaale almasaniz da olur. Dogru duzgun bi detayli aciklama goremedim. USB 3.0 vurgulandigini da goremedim. Bu saatten sonra sadece USB 2.0 destegi sunan makine almazdim sahsen. Ama alanlara da saygim var. Herkesin kendi tercihi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

quote:

Kullanan arkadaşlara bişey soracam.bende alıcamda acaba malzeme kalitesi nasıl?laptopa elleyince kaliteyi hissettiriyormu?hoparlörden ses çıkışı nasıl?

Hızına takılma, piyasadaki mobile İ7 işlemciler 1,6 - 1,86 Ghz hızlarında çalışıyor. 2,0 Ghz iyi bile sayılır...

Sacma bir yorum olmus. Bu islemci i5 lere alternatif olarak dusunulmeli. Oyunlarda onlarin bile gerisinde kalabilme ihtimali var. Nedenleri ;

- Core i5 serisi Win 7 gibi sistemlerde tam kapasite sanal cekirdek destegi sunar. 4 Cekirdekmiscesine calisir makineler.
    - Oyunlarda aktif olarak cift cekirdek destegi var, i5 lerin frekanslari iyi seviyelere geliyor turbo boost sayesinde.
    - L3 Cache'i yok. Oyunlarda en yogun kullanilan onbellektir kendileri. i5'lerin 3mb on bellekleri var L3 Cache olarak..

i7 yorumunuz oldukca yanlis zaten.

i7 dediginiz o 1.6 - 1.86 lar turbo boost ile yani oyunlarda 2.8 - hele ki 1.86 olan 3.0+ Ghz seviyelerine cikiyor...
    Ustune ustluk Hyper-Threading ucuk halde. 8 cekirdek calisiyor makine 4 sanal cekirdek destegi ile.
    L3 Cache Memory'si 8mb. AGLATIR desem yeridir.

AMD nin tek arti yonu 4 fiziksel cekirdek masaustunde rahatlatir. Benchmark gibi keyfe keder yazilimlarda da i5 lere gore nispeten* iyi sonuc verir.

Her seyden ote, bence bu islemciler iyi Amd dahil olmak uzere eyvallah da, USB 3.0 destegi hepsinden onemli benim gozumde. Hayvani veri aktarim - okuma - yazma performansi gelmis ayagimizin onune. HDD fiyatlari uygun seviyelerde dolanmakta iken, ben bu saatten sonra USB 3.0'i goz ardi etmezdim. Eger bu modelde varsa bu destek, bu yorumumu kaale almaniza gerek yok. Saglikli veri bulamadim model ile ilgili.

• bugün bende sipariş ettim bir tane... 5 senelik datron laptopum yeni bozulmuştu ve masaüstü kullanıyordum fiyatı ucuzladığı için vatandan aldım... benim için önemli olan güzel bir ekran kartı olmasıydı umarım memnun kalırım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: g.adr

quote:

Orijinalden alıntı: deepkurt

quote:

Sacma bir yorum olmus. Bu islemci i5 lere alternatif olarak dusunulmeli. Oyunlarda onlarin bile gerisinde kalabilme ihtimali var. Nedenleri ;

- Core i5 serisi Win 7 gibi sistemlerde tam kapasite sanal cekirdek destegi sunar. 4 Cekirdekmiscesine calisir makineler.
    - Oyunlarda aktif olarak cift cekirdek destegi var, i5 lerin frekanslari iyi seviyelere geliyor turbo boost sayesinde.
    - L3 Cache'i yok. Oyunlarda en yogun kullanilan onbellektir kendileri. i5'lerin 3mb on bellekleri var L3 Cache olarak..

i7 yorumunuz oldukca yanlis zaten.

i7 dediginiz o 1.6 - 1.86 lar turbo boost ile yani oyunlarda 2.8 - hele ki 1.86 olan 3.0+ Ghz seviyelerine cikiyor...
    Ustune ustluk Hyper-Threading ucuk halde. 8 cekirdek calisiyor makine 4 sanal cekirdek destegi ile.
    L3 Cache Memory'si 8mb. AGLATIR desem yeridir.

AMD nin tek arti yonu 4 fiziksel cekirdek masaustunde rahatlatir. Benchmark gibi keyfe keder yazilimlarda da i5 lere gore nispeten* iyi sonuc verir.

Her seyden ote, bence bu islemciler iyi Amd dahil olmak uzere eyvallah da, USB 3.0 destegi hepsinden onemli benim gozumde. Hayvani veri aktarim - okuma - yazma performansi gelmis ayagimizin onune. HDD fiyatlari uygun seviyelerde dolanmakta iken, ben bu saatten sonra USB 3.0'i goz ardi etmezdim. Eger bu modelde varsa bu destek, bu yorumumu kaale almaniza gerek yok. Saglikli veri bulamadim model ile ilgili.

hee 8 çekirdek çalışıyor devam et sen

• Kardes bunu iddia eden ben degilim. Intel'in resmi sitesinden bakabilirsin.

Daha HYPER-THREAD teknolojisi nedir, Teorik olarak kac cekirdek destegi sunabiliyor bu teknoloji sayesinde bilmiyorsan bari gelip de buraya yazi yazma. Al yazdin o yaziyi, simdi pasa pasa editlersin bu linki gorunce.

http://ark.intel.com/Product.aspx?id=43122

Veriler hayatin gidisatini belirlemede kullanilir. Verilere dayanmadan is yapan adamin dag basinda kafe acip musteri beklemesi gibi magduriyetle son bulacak girisim yapan birinden farki yoktur. Bunu da asagilama olarak degil tavsiye olarak alin. Bir gun faydasini gorursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 24 Temmuz 2010; 2:39:04 >
  • #g.adr

USB 3.0 destekli kaç tane alternatif sunabilirsiniz bize.

işlemciyi , ekran kartını, ram 'i, hdd yi geçtik ; USB 3.0 olmayan makine alınmaz fln . komik olmuşsun bana göre

Madem sen şahsi yorumunu yapmışsın. Bende yapabilrim öyle değil mi. Hoşgörü çerçevesinde.

Ayrıca bu işlemcinin i7den kalır yanı yok. Alanlar ve almak isteyenlerin içleri rahat edebilir. Tek problem bence ısınması olabilir. O konuda da kullananlar yardımcı olsunlar.
  • i3'lü asus'un windows 7 performans puanları: i
    İŞLEMCİ: 6.3
    RAM: 5.9
    GRAFİKLER: 6.7
    OYUN GRAFİKLERİ :6.7
    HARDDİSK: 5.8
    3d mark puanı: daha henüz yapılmamış
    i5'den daha düşük olacağı kesin

i5'li asus'un windows7 puanı
    işlemci:6.6
    ram:5.9
    grafikler:6.7
    oyun grafikleri:6.7
    harddisk: 5.5
    3d mark puanı: 7802

Packerdbell tm81 windows 7 performans puanları:
    İŞLEMCİ: 6.9
    RAM: 7.2
    GRAFİKLER: 6.7
    OYUN GRAFİKLERİ : 6.7
    HARDDİSK: 5.8
    3d mark puanı: 8165

evet sanırım yeterince açıklayıcı oldu
    tm81 1300 tl
    asus i3 1435 tl
    asus i5'li model: 1560 nakit 1595 taksit
    8 çekirdek mi yok daha neler
    usb3.0 için pcmci kartlar var şu an yurtdışında çok lazım olursa 20 dolara alınır önemli olan performans... o da yukarıda açık şekilde anlattım

• ayrıca dediğiniz threads 8 core 4 yazıyor yani 8 çekirdek değil.....
    iyi ki Bus/Core Ratio ya bakıp 12 çekirdek dememişsiniz buna da şükür
  • Enteresansiniz valla... 4 Fiziksel cekirdek + 4 Sanal cekirdek destegi denen bir sey var. Bilmiyorsaniz konusmayin yahu.. Gram akil yok demek ki.. Sizin omurluk masrafiniz kadar sirf sahsi deneyimler icin 3-4 ayri pc dizdim denedim ben C2Q dan tut Amd Phe II ye ondan tut Core i7 ye. Bana mi anlatiyorsunuz neyin ne oldugunu ?
  • i7 li laptopların fiyatları ortada. Bana 1300 TL ye alınacak, USB 3.0 destekli bir İ7 laptop gösterin, elimdekini size hediye edip hemen gidip ondan alacağım.

Vazgeçtim i7'den, siz bana benimki ile aynı özellikli, i5 işlemcili, USB3.0 destekli 1300 TL ye bi laptop bulun, hemen elimdekini size hediye edeceğim.
  • O konuda yorum yapmadim, Fiyat/Performans olarak alinamaz demedim. Bu laptopu almayin da demedim. Sadece i7 720Qm ile kiyaslamak dogru degil. Win 7 puanlama sistemi de hikaye. 3d Mark Vantage ayri bir hikaye. Dediklerim yanlis yerlere cekiliyor. USB 3.0'da pcmci kartlar da dogrudur kolaylikla birilerinden temin edilebilir.. Sadece mantik cercevesine aykiri, uyduruk ve fanatik yazilara ayar oluyorum.

Burada amd fanatigiyim diyenler daha beni tanimamislar belli ki. teorik hadiseleri , teknik aciklamalari okudugu halde okudugunu anlamayan adamdan ne beklersin ki.

Mesela diyorum USB 3.0 siz laptop alinmaz, hemen buradan islemci , ekran kartina bakmiyor gidiyor ne ile ilgileniyor diye..

Zaten ne dedik , HD 5650 - 5730 su an laptoplarin genelinde kullanilmaya baslandi. Eee islemcilerin hepsi de iyi ortalamaya sahip. i3 350M ve ustu + Amd Phe II ler yari yolda birakmazlar. O zaman laptopa ekstra detay ne lazimsa onlari dusunmemiz gerekir. Soylediklerim carpitiliyor hemen cunku uyduruk bahaneler uretmeye bayiliyor birileri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GrkmAdr -- 24 Temmuz 2010; 14:22:51 >

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.