Şimdi Ara

PACKARD BELL TS11 CORE İ7 2630QM -2.0GHZ-8GB DDR3-750GB-15.6'-DVDRW-2GB GT540M-CAM-W7PRE (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
125
Cevap
2
Favori
21.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bende aldım bu aleti bir ay once falan fakat su an bı sıkıntı olustu daha 3 oyun ancak bıtırdım ama mesela bı sıteden vıdeo ızlerken baska bı sekme acıyorum ordan bı sıteye gırerken bılgısayar drr gıbısınden bı ses cıkarıyo mouse takıla takıla baska bı tarafa gıdıyo.Bunların hepsi iki saniye içinde oluyo ve artık delircem.Zaten bizim aileye kalsa ben cok oyun oynadım hemen bozdum olur ısmı . Sızce gondermelımıyım ben bunu garantiye.Yanıbu bılgısayar hakkaten tas gıbı yoksa bana mı denk geldı ? Cevaplarınızı beklıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheem

quote:

Orijinalden alıntı: brianck

hp nın bu serisindekı ses olayı guzel bildigim kadarıyla ama packard bell almıs ve kullanan bırısı olarak ben pb secerdım ki öyle yaptım ve cok memnunum

hangi modelini aldın kardeşim?

bu modelde packard ile aynı syılır

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?&uid=119328#specs/

pb ts 11 hr serisinden aldım cok memnunum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cheem

quote:

hp nın bu serisindekı ses olayı guzel bildigim kadarıyla ama packard bell almıs ve kullanan bırısı olarak ben pb secerdım ki öyle yaptım ve cok memnunum

hangi modelini aldın kardeşim?

bu modelde packard ile aynı syılır

http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?&uid=119328#specs/

pb ts 11 hr serisinden aldım cok memnunum.

Iyi günlerde kullanma dileğiyle...

• Arkadaşlar bende pb ts11hr model bilgisayar aldım ancak nfs hot pursuit oynunu yükledim ve oynarken sıcaklık 90 dereceye çıkıyor bu neden olabilir. başka bir oyun denemedim daha. bir bilgisi ve çözüm önerisi olan varsa söylerse sevinirim...
  • bende 3 gun oldu alalı pc yi ama ekran ayarlarını yapamadım ilk defa w7 kullanıyorm çözemedım laptoptan sogumak ıstemıyorm bu ayarları nasıl yaptınız arkadaslar tesekkurler :)
  • Selam arkadaşlar
    TS11HR-500 TK kullanıcılarına bir sorum var. Yaklaşık 2 hafta önce aldım bende bu Laptop'u Yalnız şöyle bi sorunum var;
    Sağ taraftaki hoparlör tizleri, sağ taraftaki ise basslı pes sesleri veriyor. Aynı Laptop'a sahip arkadaşlar müzik dinlerken bi kontrol edebilirlermi acaba onlardada durum aynımı yoksa benimkisinde bir problemmi var.
  • Ben bu laptopı alalı 3 4 ay olur. Başta hiç bir sorun çıkarmazdı ama artık deli gibi ısınıyor. Hiç bir oyunu 1 saat sonra takılmadan oynayamıyorum. Haberiniz olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crabeinmorn

Ben bu laptopı alalı 3 4 ay olur. Başta hiç bir sorun çıkarmazdı ama artık deli gibi ısınıyor. Hiç bir oyunu 1 saat sonra takılmadan oynayamıyorum. Haberiniz olsun.

kaç derecelerde? oyunda kasma veya donam oluyor mu ? yani sorunu birazda ayrıntılı açılar mısın?
  • 90 dereceyi görüyorum sürekli olarak. Oyunlar 10 saniyede bir 10 20 saniye deli gibi kasıyor. Sonra 10 saniye akıcı gidiyor ve tekrar kasmaya başlıyor. Takılıyor çok görüntü. Ve en dandik oyunlarda bile bunu yapıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crabeinmorn

90 dereceyi görüyorum sürekli olarak. Oyunlar 10 saniyede bir 10 20 saniye deli gibi kasıyor. Sonra 10 saniye akıcı gidiyor ve tekrar kasmaya başlıyor. Takılıyor çok görüntü. Ve en dandik oyunlarda bile bunu yapıyor.

yazılımsal bir sorun olabilir. günceleeştirme yaptıysanız son zamnalrda sstem geri yükleme yapın bir de öyle bakın derim
  • Son zamanlarda hiç öyle bir şey yapmadım. Yazılımlardan da anlamam. Kimsede böyle bir problem yok mu ?
  • Ben de daha dün makineyi gittim aldım. Özellikleri gayet iyi olduğu için bir de daha önceki Packard Bell deneyimlerimin gayet iyi olması sebebiyle alırken hiç tereddüt etmedim diyebilirim.

Kısaca sıralamak gerekirse,

- Benim için en büyük eksiklerden biri kendi klavyesi üzerinde Home ve End tuşlarının olmaması. Yazılımcı olduğum için sıkça kullandığım tuşlar bunlar. Ancak harici bir klavye takarak kullanınca problem kalkıyor tabii ki. Home ve End tuşlarını da normal yön tuşlarına FN tuşuyla beraber basılarak kullanılacak şekilde yapmışlar. Örnek olarak Home tuşuna basmak için FN+SOL 'a basmak gerekiyor.

- Özelliklerine bakınca ve diğer ürünlerin fiyatlarıyla karşılaştırılınca piyasadaki çoğu ürüne göre gayet iyi.

- Ancak yoğun grafik işleriyle uğraşanlar (3D animasyon, simülasyon gibi) 2 gb ekran kartı hafızasına aldanmasınlar, ekran kartı 128 bit veriyolu olduğu için beklentilerini karşılamayabilir.

- Çok büyük bir eksiklik olmasa da böyle bir makineye BluRay okuyucu koyulabilirdi.

- SandyBridge konusuna gelince, açıkçası makineyi alırken hiç aklıma gelmedi kontrol etmek ya da sormak. Ancak yaklaşık 2 saatimi internetten detaylıca bir inceleme yapmak için harcadım ve vardığım sonuç bu ürünün bir problemi olmadığı yönünde. Problemli olduğu yönünde iddiası olan arkadaşlar varsa detaylıca tartışmak sanırım iyi olur, çünkü makineler henüz yeni olduğu için ileride kimse problem yaşamak istemeyecektir. Eğer problem varsa, hazır PB problemli makineleri geri almayı taahhüt ederken hepimiz geri verebiliriz.

- Fonksiyon tuşları (yani F1, F2, F3, F4.....) alışılanın aksina biraz ters çalışıyor. Yani ALT+F4 yapıp pencereyi kapatmak için ALT+FN+F4 yapmak gerekiyor. Fonksiyon tuşlarıyla FN tuşuna basılarak aktifleştirilen özellik tuşlarının çalışma prensibini değiştirmişler. Ancak bundan rahatsız olanlar (ki en başta benim) BIOS'tan bunu düzeltebilirler.

Gelelim saatlerimi harcayan, hatta makineyi kendi istediğim gibi düzenlemişken yeniden Restore yapmamı sağlayan GRAFİK KARTI problemine. Bu konu hakkında internetten edindiğim bilgiler şu şekilde:

Öncelikle Intel'in bu makinede kullandığı chipset'in üzerinde dahili bir grafik yongası da var ve bu yonga bilgisayarın kendi RAM'ini kullanıyor (benimki şu anda 128 mb kullanıyor mesela ve bilgisayarın toplam RAM'i 8 olmasına rağmen 7,85 gözüküyor). Ayrıca sistemde üzerinde yazdığı üzere NVIDIA GT540M 2 gb paylaşımsız bir ekran kartı da var. Önceleri anlam veremedim neden böyle saçma (!) birşey yaptıklarına ancak NVIDIA OPTIMUS hikayesini biraz araştırınca durumu çözdüm.

NVIDIA OPTIMUS, sistemin ihtiyacına göre gerekli ekran kartını seçerek görüntüyü o ekran kartı üzerinden yönetiyor. Bu ne işe yarıyor peki diyeceksiniz. Şu işe yarıyor: Çok fazla işlem gerektirmeyen ve ekranı çok yormayan işlerde sistem otomatik olarak INTEL'in dahili ekran kartını kullanıyor ve harici NVIDIA'nın ekstra işlem yapmasına gerek kalmadan gerekli görüntüyü oluşturuyor. NVIDIA'nın işlemcisi ekstra işlem yapıp pil harcamadığı için de makinenin pil ömrü uzuyor. Yani Windows'un normal masaüstünü kullanıyorsunuz diyelim. Bir yerden bir yere dosya kopyalıyorsunuz ya da internette geziniyorsunuz. Bu durumda sistem ekrandaki görüntüyü oluşturmak için INTEL'in daha az enerji harcayan düşük özellikli ekran kartını kullanıyor ve enerji tasarrufu sağlıyor. Ancak oyun oynarken çok fazla grafik işlemi gerekiği için bu noktada NVIDIA OPTIMUS devreye giriyor ve NVIDIA ekran kartını devreye sokarak görüntüyü onu kullanarak oluşturuyor.

Sonuç olarak NVIDIA OPTIMUS (anladığım kadarıyla) şu an için yalnızca Mobil platformlar için geliştirilmiş bir sistem ve enerji tasarrufu sağlayarak pil ömrünü uzatmayı amaçlıyor. İleride masaüstü platformlarda da enerji tasarrufu sağlamak amaçlı kullanılabilir belki. Henüz aldığım laptopun ekran kartını oyun oynamak gibi ciddi anlamda zorlayacak birşey yapmadım. Ancak korkum şu ki bu NVIDIA OPTIMUS'un yeteri kadar stabil çalışmaması. Nasıl çalıştığını detaylıca inceleyecek vaktim olmadı ne yazık ki, ancak korktuğum şey şu ki; mesela oyun oynarken otomatik olarak NVIDIA ekran kartını kullandırıyor olabilir, ancak 3DSMAX kullanırken kafasına göre karar verip dahili INTEL ekran kartını kullandırmaya kalkarsa o zaman ne yapılır, nasıl bir çözüm bulunur bilmiyorum.

Sonuç olarak dxdiag'da INTEL gören arkadaşların bunu görmesi normal. Hatta 'Change Display Settings' -> 'Advanced Settings' bölümüne bakan arkadaşlar da INTEL ekran kartını göreceklerdir. Bunun nedeni sanıyorum ki, sistemin o anda o çok fazla iş yapmadığı için o ekran kartını kullanıyor olması. Ya da 2. düşüncem, INTEL sürekli olarak öncelikli grafik sürücüsü olarak çalışıyordur, ancak sistem zorlanmaya başladığında devreye NVIDIA giriyordur, bu sebeple biz her yerde INTEL'i görüyoruzdur. Dediğim gibi NVIDIA OPTIMUS teknolojisine tamamen yeni olduğum için en fazla açıklayabileceğim bu. Hala kafamda soru işaretleri var ama. Paşa paşa gidip bildiğim eski teknoloji bir bilgisayar alsaydım dediğim de oluyor, ama zamanla göreceğiz bakalım NVIDIA OPTIMUS'un neler getireceğini. Bu konu hakkında daha detaylı bilgi sahibi olan arkadaşlar da bilgilerini paylaşırsa sanıyorum daha da aydınlanacağız.

Bu arada; sistemin daha dengeli çalışması için NVIDIA'nın son grafik sürücülerini yüklemeyi ve en önemlisi PACKARD BELL'in sitesinden bakarak bilgisayarınızın BIOS'unu en güncel haline getirmeyi ihmal etmeyin.

• saturnde 1699 tl/10 taksit
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver1

saturnde 1699 tl/10 taksit

İşlemcisi de 2630qm değil 2670qm. Bu fiyata çok iyi. Alabilen varsa kaçırmasın derim ben.
  • geçti bu fiyatlar da keşke alsaydınız arkadaşlar ama
  • 1 ay once packard bell ts11 laptop aldım . aldıgımdan berı 5-6 farklı oyun oynadım en son grafıklerde bıle fan sesını duymuyorum. ama son 1 haftadır fılm ızlerken fılan(yanı bılgısayarı kasmadan) fan dan bı cızırtı gıbı ses gelıyor. fanın oldugu yere bıldıgın vuruyorum gecıyor sonra yenıden gelıyor delırecm artık. napmalıyım:????
    YARDIMMMMMMMMMMMMMMMMMM
  • sonunda ısınmadan dolayı bilgisayar kapandı nfs run oynarken kapattı kendini. illa soğutucu mu almam gerekiyor.
  • Kolay gelsin arkadaşlar

Dün itibariyle Packard Bell TS11HR-708TK aldım.

Intel Core i7 2630QM

2 Mb G540M Geforce Ekran kartı

6GB Ram

500GB Harddisk

İyimi yaptım kötümü bilmiyorum kullanan arkadaşlar detaylı bilgi edindirirlerse bizi sevinirim...
  • kaça aldınız
  • işlemci hızı çok düşük 1700 ghz bune yerinden kalkmaz bence dikkat etmen gereken 2500 ghz + turbo keyst ki bi işe yarasın
    ekran kartıda önemli bnm 3 için ddr 2 veya 3 olması önemli değil bnm için bit önemlidir çözünürlük önemli 1700 ghz işlemcide olsun 64 bit ekran kartı olsun
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.