Şimdi Ara

Packerd Bell TJ75 JO 118TK/119TK [i5 430M, 6GB DDR3, ATI HD 5650 DX11, 500/640 GB] Derneği (88. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.286
Cevap
8
Favori
153.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: orcun93

quote:

Orijinalden alıntı: ua_anil

Mhz farklı olması sorun olmaz ikisi de düşük olan mhze göre çalışır.

Masaüstünde oyle olmuyor laptopta da oyle birşey olcagını sanmıyorum ama nasıl oluyorsa çalışıyor :)

Masaüstünde böyle oluyor. 667 Mhz olan istersen 533de de çalışabilir yani düşük olana ayak uydurur. Diğer türlü çalışmazdı zaten.
  • quote:

quote:

quote:

Masaüstünde oyle olmuyor laptopta da oyle birşey olcagını sanmıyorum ama nasıl oluyorsa çalışıyor :)

Masaüstünde böyle oluyor. 667 Mhz olan istersen 533de de çalışabilir yani düşük olana ayak uydurur. Diğer türlü çalışmazdı zaten.

Ben bilgisayar bölümünde bölümünde okuyorum ve suan hastanenin bilgi işleminde staj yapıyorum sayısız bilgisayarda denedim ama farklı MHz olan ram'ler hiçbir zaman çalışmadı

• Demek ki sizinki de aynı ama farklı gösteriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoktorTR

Demek ki sizinki de aynı ama farklı gösteriyor

Bilmiyorum valla cok garip :) bu kadar kişiye bakıldığında seninki garip ama dogru olan da seninki
  • beyler tj75 de sadece driver recovery nasıl alırım ?

birde bunu dvd yerine harici hdd ye alma şansım varmı
  • çaylak olduğum için mesajım gözükmüyor olabilir
    beyler tj75 de sadece driver recovery nasıl alırım ?

• quote:

Orijinalden alıntı: theba2

çaylak olduğum için mesajım gözükmüyor olabilir
    beyler tj75 de sadece driver recovery nasıl alırım ?

Bilgisayarı açtığında sağ altta saatin orda bilgilendirme çıkıyor zaten ama hdd'ye alabiliyormusun bilmiyorum. Ben dvd'ye yazdım ama bir işe yaramadı pc açılırken alt+f10 a bas sürekli bi ekran çıkacak türkçe zaten seni yönlendiriyor orası bence recovery almana gerek yok aynı işi ordası yapıyor hatta daha fazlasını
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Ben bilgisayar bölümünde bölümünde okuyorum ve suan hastanenin bilgi işleminde staj yapıyorum sayısız bilgisayarda denedim ama farklı MHz olan ram'ler hiçbir zaman çalışmadı

Ben de Bilg Müh okuyorum, bizzat kendi bilgisayarımda denedim ve çalıştı farklı MHz olsa da. Ki elimizdeki laptoplarda da çalışıyor görüldüğü üzere.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Ben de Bilg Müh okuyorum, bizzat kendi bilgisayarımda denedim ve çalıştı farklı MHz olsa da. Ki elimizdeki laptoplarda da çalışıyor görüldüğü üzere.

Benim de denediklerimin hiçbirinde çalışmadı hatta bu konu geçerken de denedim yine olmadı belki MHz'ler yüksek diye çalışıyor olabilir çünkü benim denediklerim 400, 533, 667 veya 800MHz di. 800 de çok nadir :)

• quote:

Benimki de böyle,(Everest ultimate edition 5.50 raporu)

Anakart:
    CPU Türü DualCore Intel Core i5 430M, 2533 MHz (19 x 133)
    Anakart Adı Packard Bell EasyNote TJ75
    Anakart Çipseti Intel Ibex Peak-M HM55, Intel Ironlake-M
    Sistem Belleği 6004 MB (DDR3-1066 DDR3 SDRAM)
    DIMM1: Samsung M471B5273BH1-CF8 4 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-18 @ 457 MHz)
    DIMM3: Elpida EBJ21UE8BDS0-AE-F 2 GB DDR3-1066 DDR3 SDRAM (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-18 @ 457 MHz)
    BIOS Türü Phoenix (03/18/10)

Görüntü Birimi:

Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Mobility Radeon HD 5600/5700 Series (1024 MB)
    Görüntü Bağdaştırıcısı ATI Mobility Radeon HD 5600/5700 Series (1024 MB)
    3D-Hızlandırıcı ATI Mobility Radeon HD 5650 (Madison)
    Monitör LG Philips LP156WH2-TLE1 [15.6" LCD]

Benimki de aynı :) İlk alınan seri bu şekilde demekki. Ram lerin farklı olması çalışmamasına sebep olmaz bu arada. düşük olana uyum sağlar yüksek olan. Ama ikiside aynı hızda ise performans açısından daha iyi çalışır, uyum meselesi ;)

• Bu arada arkadaşlar, Team Fortress 2 oynuyorum. Ancak bilgisayar bir süre sonra belirsiz aralıklarla 2-4 sn takılmalar yapıyor. ısınmadan kaynaklandığını düşünüyorum ama çözüm arıyorum. Thermaltake soğutucu ile kullanıyorum. 96 dereceleri görüyorum işlemcide. Buna bir çözüm arıyorum. fikri olan varmı?
  • Takılma problemine çözüm buldum gibi arkadaşlar. Biraz daha test edip sizide bilgilendireceğim olumlu sonuç almam neticesinde. Şu ana kadar olumlu sonuç aldım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: excaser

Bu arada arkadaşlar, Team Fortress 2 oynuyorum. Ancak bilgisayar bir süre sonra belirsiz aralıklarla 2-4 sn takılmalar yapıyor. ısınmadan kaynaklandığını düşünüyorum ama çözüm arıyorum. Thermaltake soğutucu ile kullanıyorum. 96 dereceleri görüyorum işlemcide. Buna bir çözüm arıyorum. fikri olan varmı?

96 derece aşırı yüksek ve soğutucu kullandığın halde bende zalman nc-2000 var ısınma problemi yaşamıyorum ama soğutucusuz da 70 dereceyi geçmiyor bir sorun olabilir sende
  • quote:

quote:

Bu arada arkadaşlar, Team Fortress 2 oynuyorum. Ancak bilgisayar bir süre sonra belirsiz aralıklarla 2-4 sn takılmalar yapıyor. ısınmadan kaynaklandığını düşünüyorum ama çözüm arıyorum. Thermaltake soğutucu ile kullanıyorum. 96 dereceleri görüyorum işlemcide. Buna bir çözüm arıyorum. fikri olan varmı?

96 derece aşırı yüksek ve soğutucu kullandığın halde bende zalman nc-2000 var ısınma problemi yaşamıyorum ama soğutucusuz da 70 dereceyi geçmiyor bir sorun olabilir sende

Zalman nasıl iyi soğutuyor mu?
  • quote:

quote:

Sen hangi programla bakıyorsun ısıya? ben everest ultimate ile işlemci ısısından bahsediyorum. Team fortress için verdiğim ısı.

Bu arada arkadaşlar bir güncelleme yaparak takılma sorununu çözdüm.

"Sata ACHI Controller" ı güncelleyin. intel Series 5 Sata ACHI controller bu adreste orjinal acer'ın. Sırasıyla Notebook>aspire>5740G modelini secin ve driver i kurabilirsiniz.

Ayrıca Ati catalyst 10.8 yayımlanmış durumda güncelleyebilirsiniz... Ati 10.8

Tamamen kendi sorumluluğunuzdadır. Yüklemelerden oluşabilecek sorunlardan sorumlu değilim.

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi excaser -- 28 Ağustos 2010; 0:09:49 >

• Ekran kartı ısısına bakmak için bi windows gadget var mı??

bu arada ben de soğutucu kullanıyorum, gün içinde bilgisayar sürekli açık oluyor. 90lara kadar sıcaklık(işlemci) çıkabiliyor oyun oynarken. everest gadget ile bakıyorum ben de.
  • quote:

Ekran kartı ısısına bakmak için bi windows gadget var mı??

bu arada ben de soğutucu kullanıyorum, gün içinde bilgisayar sürekli açık oluyor. 90lara kadar sıcaklık(işlemci) çıkabiliyor oyun oynarken. everest gadget ile bakıyorum ben de.

Ekran kartı ısısı için gadget var; GPU Observer buradan edinebilirsin
  • Tşk.

Ekran kartı 57-58 derece civarı, sabahtan beri açık pc. sorun yok heralde dimi

İşlemci de 60-70 civarında dalgalanıyor. İşlemci ısısı kaçı geçtiğinde pcyi kapatmak lazım acaba..
  • quote:

Tşk.

Ekran kartı 57-58 derece civarı, sabahtan beri açık pc. sorun yok heralde dimi

İşlemci de 60-70 civarında dalgalanıyor. İşlemci ısısı kaçı geçtiğinde pcyi kapatmak lazım acaba..

O Kendini kapatır merak etme :D
  • quote:

quote:

quote:

Zalman nasıl iyi soğutuyor mu?

Ben çok memnunum zalmandan zaten alırken de vatanda bunu istedim sonra da sordum daha iyi bir sogutucu var mı tavsiye ettiginiz diye adam dedi en iyi performansı bundan alırsın o yuzden bunu aldım. Sitesinde 3 modeli var ama avcılar vatan'da sadece 1 tane vardı o da en pahalı olan :) olsun ama değer bence gayet iyi :)

• 
Sayfa: önceki 8687888990
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.