bilgisayarı 14 gündür kullanıyorum. Çok memnunum ramin 6 gb olması biraz fazla olmuş ama onun dışında bilgisayar inanılmaz güzel. şu ana kadar denediğim hiç bir oyunda takılma yaşamadım. Sadece age of 2 de takılma oluyor onuda anlamadım. Cod6 takılmadan age 2 takılarak:D Ama daha hiç beni rahatsız eden bir fan sesi duymadım. Hoperlorlar de cızırtı hiç duymadım. Kesinlikle çok güzel bir alet. Herkese tavsiyemdir.
quote:
Orijinalden alıntı: adolate
bilgisayarı 14 gündür kullanıyorum. Çok memnunum ramin 6 gb olması biraz fazla olmuş ama onun dışında bilgisayar inanılmaz güzel. şu ana kadar denediğim hiç bir oyunda takılma yaşamadım. Sadece age of 2 de takılma oluyor onuda anlamadım. Cod6 takılmadan age 2 takılarak:D Ama daha hiç beni rahatsız eden bir fan sesi duymadım. Hoperlorlar de cızırtı hiç duymadım. Kesinlikle çok güzel bir alet. Herkese tavsiyemdir.
Ramin fazla olmasından şikayet edeni de ilk kez görüyorum :D
quote:
Orijinalden alıntı: ua_anil
Ramin fazla olmasından şikayet edeni de ilk kez görüyorum :D
Bende :D:D
quote:
Orijinalden alıntı: adolate
Age of Empires 2 bende de var ama bende kasmıyor. Sadece görüntüde sorun var renkler bozuk görünüyor. En son çözünürlük olarak 1024x768 seçiliyor zaten ondan sonra 1 tane var o da seçilmiyor o yüzden mi bilmem ama renkler bozuk :(
excaser ben de bazı oyunlarda senin dediğin 1 2 saniyelik duraksamalarla karşılaşıyorum özellikle sistemi çok kastıran nb2k10 gibi mafia 2 gibi oyunlarda başıma geliyor bu sorun.Ben de senin tahmin ettiğin gibi ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü işlemci 95 i geçtiği zaman takılmalar başlıyor(soğutucu kullanıyorum bu arada).Dediğin sata driverini veya rapid depolama sistemini kurdum umarım o duraksama sorununa çözüm olur ...
quote:
Orijinalden alıntı: kamikaze482222
excaser ben de bazı oyunlarda senin dediğin 1 2 saniyelik duraksamalarla karşılaşıyorum özellikle sistemi çok kastıran nb2k10 gibi mafia 2 gibi oyunlarda başıma geliyor bu sorun.Ben de senin tahmin ettiğin gibi ısınmadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum çünkü işlemci 95 i geçtiği zaman takılmalar başlıyor(soğutucu kullanıyorum bu arada).Dediğin sata driverini veya rapid depolama sistemini kurdum umarım o duraksama sorununa çözüm olur ...
yalnız i5 işlemci için 95 çok fazla bilginiz olsun.
quote:
Nba2k10 ve Mafia2 yi bende oynadım ama kasma sorunu yoktu buyuk ihtimalle senin de dediğin gibi ısınmadan kaynaklanıyordur.Nba2k10 fazla oynamadım ama Mafia2'yi hala oynuyorum az kaldı bitirmeme :). Ben Gta4 EFLC'de sorun yaşadım oyun 2sn normal 1 sn yavaş oluyor. Slowmotion gibi tekrar gösteriyor sanki 2sn normal oynatıyor 1sn yavaş. Bir türlü çözüm bulamadım buna normal GTA4'te de sadece 1.0.4.0 patch'de normal oynadım geri kalanlarda yine aynı sorun oldu. EFLC'yi sorunsuz oynayan var mı arkadaşlar yada çözümü bilen??
deendim sonuc yine aynı maalesef bence bu makinenin sorunu havalandırma çıkışının çok küçük olmması mesela bir samsung veya toshibanın fan çıkış yerleri bunun iki katı neredeyse fanda sınıktı yok bence ama dediğim gibi sıcak havayı atmak için kullanılan yer çok ufak bence ondan da ısınma sorunu oluyor ama ilginç olan şu ki samsungta da yine 95 dereceleri görüyordum ama makine yavşlama yapmıyordu nedense bunda yapıyor oyun mesela nba 2k özellikle 2.periyottan sonra 50 fpslerden 15 e iniyor 2 sn kadar
quote:
deendim sonuc yine aynı maalesef bence bu makinenin sorunu havalandırma çıkışının çok küçük olmması mesela bir samsung veya toshibanın fan çıkış yerleri bunun iki katı neredeyse fanda sınıktı yok bence ama dediğim gibi sıcak havayı atmak için kullanılan yer çok ufak bence ondan da ısınma sorunu oluyor ama ilginç olan şu ki samsungta da yine 95 dereceleri görüyordum ama makine yavşlama yapmıyordu nedense bunda yapıyor oyun mesela nba 2k özellikle 2.periyottan sonra 50 fpslerden 15 e iniyor 2 sn kadar
ilginç, quiet hdd diye bir program daha var onu da deneyebilirsin istersen. fasdası olma ihtimali var. Ama emin değilim tabi. bende suan hicbir sorun kalmadı takılmayla ilgili o güncellemelerden sonra. Umarım böyle de devam eder.
quote:
Orijinalden alıntı: excaser
quote:
ilginç, quiet hdd diye bir program daha var onu da deneyebilirsin istersen. fasdası olma ihtimali var. Ama emin değilim tabi. bende suan hicbir sorun kalmadı takılmayla ilgili o güncellemelerden sonra. Umarım böyle de devam eder.
işlemciyi zorlayan oyunlarda anlık 90-95 arası çıkabiliyor ama sıcaktan takılma vs yapmıyor bencede son güncelllemeleri yap. hele soğutucu kullanıyormuşsunki olmaması lazım ben içeri 40 derece iken gta IV oynadım ki işlemciyi en çok zorlayan oyun heralde ama takılma yavaşlama yapmadı ki bende soğutucu yok
arkadaşlar şunu özellikle belirtmek isterim yaşadığım sorun duraksama sorunu nba 2k10 u açınca birden başgösteren bir sorun değil. mesela ilk periyotta 50 fps stabil ama makine ısınınca 2. periyot başlarında fps direk 15 e iniyor birkaç saniyeliğine sonra tekrar 50 civarında şimdi bizde takılma olmuyor diyorsunuz ama mesela pes 2010 da bende de takılma yok stabil 60 fps diğer çoğu oyunda da yok ama mafia 2 de de aynı sorun var bu oyunlar işlemciye iyi yüklendikleri için bir süre sonra makinenin soğutması yetersiz kalıyor soğutucu kullanmama rağmen ve mafia 2 de oyun 1 sn kadar donuyor sonra gene yüksek fpsllerde devam ediyor bu bence makinenin biosu ile ilgili bir sorun çünkü makine çok ısnınnca otomatik olarak belirli dereceyi geçmemesi için performansı düşürüyor kullandığım soğutucu da zalman 1000 modeli dandik bişey de değil ama maalesef böle bir problşemim var arkadaşlardan rica ediyorum nba 2k10 da denerlerse bu dediğim olayı çok memnun olurum 2.periyottan sonra yavaşlamalar oluyor mu?
Takılma olanlar Catalyst control center'dan 3d ayarlarına girip "performans" yaptılar mı?
quote:
arkadaşlar şunu özellikle belirtmek isterim yaşadığım sorun duraksama sorunu nba 2k10 u açınca birden başgösteren bir sorun değil. mesela ilk periyotta 50 fps stabil ama makine ısınınca 2. periyot başlarında fps direk 15 e iniyor birkaç saniyeliğine sonra tekrar 50 civarında şimdi bizde takılma olmuyor diyorsunuz ama mesela pes 2010 da bende de takılma yok stabil 60 fps diğer çoğu oyunda da yok ama mafia 2 de de aynı sorun var bu oyunlar işlemciye iyi yüklendikleri için bir süre sonra makinenin soğutması yetersiz kalıyor soğutucu kullanmama rağmen ve mafia 2 de oyun 1 sn kadar donuyor sonra gene yüksek fpsllerde devam ediyor bu bence makinenin biosu ile ilgili bir sorun çünkü makine çok ısnınnca otomatik olarak belirli dereceyi geçmemesi için performansı düşürüyor kullandığım soğutucu da zalman 1000 modeli dandik bişey de değil ama maalesef böle bir problşemim var arkadaşlardan rica ediyorum nba 2k10 da denerlerse bu dediğim olayı çok memnun olurum 2.periyottan sonra yavaşlamalar oluyor mu?
Bios surumun ne? ben 1.22 'ye güncellemiştim...
bios sürümüm 1.22 ve ati deki tüm ayarlar performans a ayarlı
quote:
bios sürümüm 1.22 ve ati deki tüm ayarlar performans a ayarlı
Ram i rahatlatman için antivirüz dahil arkada çalışan tüm uygulamaları (saatin yanındaki) durdurarak denemenin bir faydası olabilir belki, önceden yüklediğin bişey sistem kaynağını tüketiyor olabilir. Fikir sadece
sadece nod32 var arkada çalışan başka hiçbir program yok onunda kullandıığı ram çok az onunla ilgisi olduğunu sanmıyorum ben sadece sizden şunu istiyorum nb2k10 u bir arkadaş deneyebilir mi fraps programı açık şekilde ikinci periyottan itibaren fps ara sıra 15 16 lara iniyor normalde ise 50 fps civarında
Peki yüklü olarak gelen office 2007 ve norton'u kaldırmış mıydın?
quote:
sadece nod32 var arkada çalışan başka hiçbir program yok onunda kullandıığı ram çok az onunla ilgisi olduğunu sanmıyorum ben sadece sizden şunu istiyorum nb2k10 u bir arkadaş deneyebilir mi fraps programı açık şekilde ikinci periyottan itibaren fps ara sıra 15 16 lara iniyor normalde ise 50 fps civarında
Nba2k10 u 10-15dk kadar oynadım hiçbir sorun yoktu. Fps ölçmedim ama hiçbir takılma olmadı. Mafia 2 'yi de hergün saatlerce oynuyorum ama onda da takılma vs. hiçbir sorun yaşamadım. Zalman nc-2000 var bende ama soğutucusuz saatlerce gta4 oynadım onda da sorun yaşamamıştım. Konuyu açan arkadaş 1-1.30 saat sonra görüntüde bozukluklar oluyor demiş ama bende 5 saatin sonuna doğru bunlar oldu. belki onda sıcaklıktan dolayı problem olmuştur çünkü bulunduğum ortam bayağı soğuktu. Sonuç olarak mafia 2 de 4-5 saatte hiçbir sorun yaşamadım nba'de de 10-15dk da :)
selam arkadaşlar benim laptobumun ekra kartı bozulmuş anakarta dahil olduğu için anakart filan komple değişecek diyorlar bayada masraf çıkr gibi değer mi para vermeye yoksa yeni laptop alsam mı daha ii olack? bana azrıza çıkrmamsı lazım dönem içinde bi probelm oldu mu ben biterm her işim laptopta çünkü :(
Garanti dahilinde değişim yapmıyorlarsa bence anakartını değiştirmen daha mantıklı olur.Yeni bilgisayarın tüm materyallerine para vereceğine bu bilgisayarın sadece anakartına para ver...
Ayrıca anakarta dahil olmaması lazım ekran kartının yanlış bilmiyorsam...
orcun93 peki nba 2k10 da hangi ayarlarda oynadın ve de kullandığın yazılım ve driverlerı yazabilir misin ben 10.8 catalyst 1.22 bios kullanıyorum bir de nba 2k10 da config ayarlarını oynadın mı hiç