Şimdi Ara

palio 1.4 yağ çubuğundan buhar çıkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
4.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu yağmı yakıyor anlamına geliyor yoksa karbüratörlü araçlarda normalmidir sanayiye gidecek vaktim olmadı geçen dikat etimde farkettim

• Radyatörü bir kontrol ettirin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

selam berke naber

ufuk genemi sen neyse iyi sen

konuyla ilgili fikrin varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıslanmış tarhana

Radyatörü bir kontrol ettirin.

radyotörümü ? ne konuda kontrol ettireyım bır sorunu yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: berke_21

quote:

Kafana göre takıl o zaman.

• Hayır bir sorun yok, hatta yağ da atabilir. Araçtan araca fark eder mi bilmem ama palio için normal. Yağ çubuğunda eksilme yok ise yağ yakmıyordur. Egzoz dan mavi duman gelmiyor ise yağ yakmıyordur. Yağ yakması demek yağın bitmesi demek , yağ bitiyor ise yağ yakıyor işte veya bir yerde aşınma var yağ damlıyordur. Yağ kapağını açarsan da üfleme yapar. Bu arada bana bi iyilik yapar mısın ? Aracının radyatör soğutma auyu yedek kabının kapağı kaç bar söyleyebilir misin ? Üzerinde yazar , bu arada bu radyatör kapağının yağ ile bir alakası yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bedaesoldier -- 16 Mayıs 2016; 12:57:03 >
  • quote:

quote:

quote:

Kafana göre takıl o zaman.

tamam bir ustaya gösteririm bskslım ama yeni değişmişti benden oncekı adam degiştiemiştitide
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Berke sat palioyu be valla bu araba sana full dert oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: bedaesoldier

Hayır bir sorun yok, hatta yağ da atabilir. Araçtan araca fark eder mi bilmem ama palio için normal. Yağ çubuğunda eksilme yok ise yağ yakmıyordur. Yağ kapağını açarsan da üfleme yapar. Bu arada bana bi iyilik yapar mısın ? Aracının radyatör soğutma auyu yedek kabının kapağı kaç bar söyleyebilir misin ? Üzerinde yazar , bu arada bu radyatör kapağının yağ ile bir alakası yok.

yağ eksiltme yok şükür 10 40 yağ koyuyorum arada kontrol ediyorum radyatör yedek su deposunun barına bakarım hocam birazdan
  • quote:

Orijinalden alıntı: doctor I

Berke sat palioyu be valla bu araba sana full dert oldu

uğraşcak birşeyler var işte o değilde bu gidişle öğrene öğrene sanayide tukkanmı açsam naapsam
  • quote:

quote:

uğraşcak birşeyler var işte o değilde bu gidişle öğrene öğrene sanayide tukkanmı açsam naapsam

Valla Paliom olsa direk sana getirirdim acarsan iyi iş yaparsin

• quote:

quote:

quote:

Valla Paliom olsa direk sana getirirdim acarsan iyi iş yaparsin

aynen hocam

• Mavi dumanlı gecelere çok kalmamış

• quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_igci

Mavi dumanlı gecelere çok kalmamış

?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cagatay_igci

Mavi dumanlı gecelere çok kalmamış

?

Yağ yakarsin yakinda diyo

• Gayet normal. Burada ahkam kesen arkadaşlara, sıcak motorlu arabalarında, motor çalışırken yağ kapağını açmalarını öneririm. Oradan buhar gelmesi motorun bittiğine delil ise, piyasada sağlam motor yok.

Motor sıcaktır, motor yağını da buharlaştırır. Çok eski araçlarda o buhar atmosfere verilirdi, emisyon problemleri nedeniyle artık emme manifolduna sevk ediliyor ince bir kauçuk hortumla. Hatta genelde külbütör kapağından(motor üst kapağından) çıkıp emme manifolduna girer, yağ buharı tepede toplandığı için oraya konur boru.

Bunun adı PCV(positive crank ventilation-pozitif krank havalandırma) dir. Siz yağ çubuğunu çektiğinizde veya kapağını açtığınızda bu sistemi devre dışı hale getirirsiniz ve sıcak yağ buharı dışarı çıkar. Hatta motor çalışırken yağ kapağını açarsanız, rölantinin bir nebze bozulduğunu da duyarsınız en başta. Motorunuz üstten egzantrikli olduğundan, yağ buharı değil bizzat yağın kendisi bile çıkabilir hafif hafif kapaktan.

Yağ çok fazla eksilmiyorsa, dert etmeyin. Bir de ölçümleri hep aynı sıcaklıkta yapın. Sıcak motordaki yağ seviyesiyle, soğuk motordaki yağ seviyesi farklı olabilir genleşmeden ve sisteme sevk edilen yağın motorda kalmasından ötürü.

He yeri geldiği için söyleyeyim. İsterse sıfır km olsun fark etmez. HER motor, ÇOK AZ da olsa yağ yakar. Oil catch can kullanmadığı sürece.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 16 Mayıs 2016; 12:54:11 >

• quote:

Hayır bir sorun yok, hatta yağ da atabilir. Araçtan araca fark eder mi bilmem ama palio için normal. Yağ çubuğunda eksilme yok ise yağ yakmıyordur. Egzoz dan beyaz duman gelmiyor ise yağ yakmıyordur. Yağ yakması demek yağın bitmesi demek , yağ bitiyor ise yağ yakıyor işte veya bir yerde aşınma var yağ damlıyordur. Yağ kapağını açarsan da üfleme yapar. Bu arada bana bi iyilik yapar mısın ? Aracının radyatör soğutma auyu yedek kabının kapağı kaç bar söyleyebilir misin ? Üzerinde yazar , bu arada bu radyatör kapağının yağ ile bir alakası yok.

Arkadas gereken herseyi söylemiş. İciniz rahat olsun. Hepsinden buhar gelir. Kimisi yag bile atar. Ama yag yakma veya mavi duman yoksa yola devam. Sıkıntı yoktur.

Orada cıkan buhar zaten yagın sıcaklıgının buharı. Her aracta gelir. Kimisi yag da atar cubugu cekince. Önemli olan yag yakmaması. Cok ufak eksiltebilir. Onlar da önemli degildir. Örnegin 10 000 km de yarım litre gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

quote:

Hayır bir sorun yok, hatta yağ da atabilir. Araçtan araca fark eder mi bilmem ama palio için normal. Yağ çubuğunda eksilme yok ise yağ yakmıyordur. Egzoz dan beyaz duman gelmiyor ise yağ yakmıyordur. Yağ yakması demek yağın bitmesi demek , yağ bitiyor ise yağ yakıyor işte veya bir yerde aşınma var yağ damlıyordur. Yağ kapağını açarsan da üfleme yapar. Bu arada bana bi iyilik yapar mısın ? Aracının radyatör soğutma auyu yedek kabının kapağı kaç bar söyleyebilir misin ? Üzerinde yazar , bu arada bu radyatör kapağının yağ ile bir alakası yok.

Arkadas gereken herseyi söylemiş. İciniz rahat olsun. Hepsinden buhar gelir. Kimisi yag bile atar. Ama yag yakma veya mavi duman yoksa yola devam. Sıkıntı yoktur.

Orada cıkan buhar zaten yagın sıcaklıgının buharı. Her aracta gelir. Kimisi yag da atar cubugu cekince. Önemli olan yag yakmaması. Cok ufak eksiltebilir. Onlar da önemli degildir. Örnegin 10 000 km de yarım litre gibi.

aynen hocam yağ eksiltme çok az oluyor dediğiniz gibi ama egzoza giç dikat etmedim duman konusunda kamera filan ayarlayıp bakarım bi ara

• Dostum kameraya gerek yok. Araba yag yakıyorsa sen o dumanı dikiz aynasından görürsün merak etme. Ortalik dumandan gecilmez ;)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

selam berke naber

ufuk genemi sen neyse iyi sen

konuyla ilgili fikrin varmı

berkecim yağ çubuğunu çıkarınca tavşan çıkmaz boşa beklemesenin canın sıkılmış sanayi çekiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.