Bildirim
palio conta yakma
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Merhabalar hocam.Nacizane forumdan öğrendiğim kadarıyla fikir vermek isterim.Yağ kapağındaki tahinimsi madde birincisi yağdan,ikincisi de kısa mesafe araç sürmekten de oluşabilir benim forumlardan öğrendiğim kadarıyla.Soğutma suyunuz ne alemde,eksiltiyor mu ve suda yağ var mı?Yağ çubuğunu çektiğinizde yağda su var mı?Radyatör hortumları şişiyor mu?Ve yedek su kabından su fışkırtıyor mu?Ben kafayı yedim conta değiştirmiştim 6-7 ay öcnesinde,dediğiniz gibi yağ kapağında tahinimsi maddeyi gördüm,dedim gene contayı mı yaktık acaba.Radyatör boruları taş gibi şişiyodu ve su eksiltiyodu dedim kesin gene conta.Dün biraz düşündüm dedim radyatör hortumalrına bakayım,2 tanesi değişmişti aldığımdan beri değişmeyen bi tanesi vardı o aklıma takıldı.Ve sonuç hortumda delik çıktı.Hortum yeni takılınca boruların şişmesi de su eksiltmesi de düzeldi gibi şu an. -
araç kısa mesafede kullanılıyor . Soğutma suyu eksiltiyor geçen ay antifiriz koyuldu bugün baktım hiç su kalmamış ama suda yağ yok. Yağ çubuğunu baktım tam olarak yağ kıvamı değil ve çok fazla . Yedek su kabı su fışkırtmıyor ama conta yakacak bir devire çıkarmadım aracı. Size ne kadara mal oldu conta işlemi? ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. -
Radyatör hortumu delikse eğer yüksek devire gerek kalmadan conta yakmış olabilir mi araç? Yani bu durumdan sonra koyduğum su motora kaçmış olablilr mi? -
Hortumdaki delik su eksiltme ve hortumlarda şişmeye neden olabilir diye demiştim.Benim araba tofaş,kapak taşlama falan komple 240-250 gibi bi paraya yaptırmıştım yanlış hatırlamıyosam.Hararet görmeden de contada sıkıntı olabilir. -
quote:
Orijinalden alıntı: B-rad
1.4 99 model 120 binde lpgli palio aracım egzozdan aşırı beyaz duman atıyor. yağ çucuğuna bakarak anlayamadım fakat motor yağ kapağını açtığımda krema rengi ve kıvamında bir tabaka birikmiş. Bu conta yakmayı mı işaret ediyor öyleyse hangi fiyata yaptırılır şimdiden teşekkürler.
motora kedi girmiştir..
kedidir.. -
@jjuuddaass -
su eksiltiyorsa üst kapak silindir contası değişecek. sadece conta değişimide olabilir uzun vadede sıkıntı yaratacağını söylüyorlar. en iyi çözüm yarım motor yaptırmaktır. -
quote:
araç kısa mesafede kullanılıyor . Soğutma suyu eksiltiyor geçen ay antifiriz koyuldu bugün baktım hiç su kalmamış ama suda yağ yok. Yağ çubuğunu baktım tam olarak yağ kıvamı değil ve çok fazla . Yedek su kabı su fışkırtmıyor ama conta yakacak bir devire çıkarmadım aracı. Size ne kadara mal oldu conta işlemi? ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.
hocam belli bir miktar yeğ eksiltmesi normal, bi manifolt hortumununa baktırın onun arka tarafı bazen kaçırıyor benim başıma gelmişti belki öyle bir su eksiltmesi olabilir.
ayrıca bence conta yanık değil hocam aracınızda.
bence kaçırma işlemini radyatör hortumlar vs. tarzda bir yerden yapıyor, hortumlar dediğiniz gibi şişme vs yapıyorsa tıkanıklık veya çatlama olabilir hocam siz yine bence bir hortumları kontrol ettirin
birde palioda conta yanıkken sallantı yapar diye biliyorum forumdan bir arkadasın başına gelmişti.
hocam palioda hararetin biraz yükselmesi olagan eger hararet sonlara kadar geliyorsa o zaman sıkıntı olabilir en iyisi bir motor ustasına göstermek olabilir.
-
Araç şu ana kadar hararet yapmadı. Egzozdan sürekli ve aşırı beyaz duman atıyor ve motor yağ kapağındaki birikintiden dolayı conta problemi olduğunu düşündüm. En yakın zaman bir motorcuya göstericem. Yorumlarınız için teşekkür ederim. -
quote:
Araç şu ana kadar hararet yapmadı. Egzozdan sürekli ve aşırı beyaz duman atıyor ve motor yağ kapağındaki birikintiden dolayı conta problemi olduğunu düşündüm. En yakın zaman bir motorcuya göstericem. Yorumlarınız için teşekkür ederim.
benki palioda sürekli buhar salardı arkadan.
dikkat et iyice buhar mı yoksa mavimsi beyaz duman mı
soguklarda buhar salar normaldir yazında salıyormuydu beyaz dumanı
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X