Şimdi Ara

palit hd4870 1gb Furmark testi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bilgisayarımı yeni aldım oyun oynarken nokta nokta beyazlıklar çıkıyordu ekranda bilgisayarcıyla konuştum furmark test programıyla deneme yapmamaı ve ss yi göndermemi söyledi şuan ofis kapalı olduğu için testin sonucu yarın ellerine geçicek ama benim merak ettiğim birşey bu nokta noktalar neden olur büyük ihtimal kart arızalı diye düşünüyorum sizin yorumlarınız nelerdir ?güncel driverları kursamda değişmiyor birde kart normal moddayken sorun yok turbo moda aldığımda böyle oluyor.

palit hd4870 1gb Furmark testi

• Turbo modun hızları karta fazla geliyo ve sonucunda artifact veriyo. Ya da kart fazla ısındığı için artifact veriyo. Geri ver kartı söyle şikayetini
  • Kart hangi marka, modeli ne?. İlk defa 1GB 4870 lerde böyle bir olay oldunu şimdi gördüm. Kart arızalı olabilir. Böyle bişeyin olmaması lazım normalde.
  • başlıkta belirttim palit hd4870 1gb sonic nedenini bilmiyorum bilgisayarcıya mail attim inventusdan aldım zaten herhangi bi garanti sorunu olacağını düşünmüyorum haberleri var kendileri testleri yapmam için programları yolladılar zaten kart büyük ihtimal bozuktur herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T.GKNOGZ -- 5 Şubat 2009; 0:02:12 >
  • Eğer herhangi bir oc yapamdıysanız karta, kartı geri verin. Fabrika çıkışındaki hızlarda bile sorun çıkaran bir kart arızalı kabul edilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Eğer herhangi bir oc yapamdıysanız karta, kartı geri verin. Fabrika çıkışındaki hızlarda bile sorun çıkaran bir kart arızalı kabul edilir.

kartta kesinlikle bir oc denemesi yapılmadı zaten anlamıyorum o işlerden kart kendinden overclokclu zaten turbo ve normal mod olarak.
  • Arkadaşlar, bende palit ekran kartı kullanıyorum ancak birdaha palit asla... Palit kartların ucuz olması hepimizin aklını çeliyor ama tabi ucuz olmasınında bir nedeni var,
    Kendi kullandığım palit 3850 nin yanında sapphire 3850 koyup dikkatle inceledim ve benim çıplak gözle sayabildiğim rahatlıkla 30 adet komponent eksik??? Overclock potansiyeli bile diğer markalara oranla düşük. Kart daha kısa ve ramler gerçekten koyabilecekleri en ucuz ve yüksek gecikme süreli ram modülleri. Bu yüzden palit markasından çok soğudum. Bundan sonra ati kart alıcak olursam his ve sapphire den vazgeçmicem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ati Sapphire hd 4890?
    15 yıl önce açıldı
    xfx 6950 ve MSI Afterburner...
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşım power sup kaç vatt marka model ne bazen psu da bu tarz problemlere yol açabilir........
  • bu bozulmalara artifact deniyor ve genellikle ya yüksek sıcaklık değerlerinden dolayi ya da ekran kartinin limitlerini aşan overclock sonucu(anında da olabilir örneğin 6 ay -1 sene overclocklu kullanirsaniz karti bir anda çikmaya başlayip default hizlara sonradan donseniz bile sorun devam edebiliyor) oluşurlar.

genellikle ekran karti belleği ile ilgili sorunlar artifact yerine doğrudan kilitlenmeyle sonuçlanıyor, gpu ile ilgili durumlar ise bu tip artifactler ile, eğer yeni aldiğiniz bir kart boyle bir sorun veriyorsa ve kasanizdaki hava akimnda ciddi bir problem yoksa doğrudan karti değiştirin.
  • vallahi psu 550W glacialpower e.kartı en az 500W diyor kasada asus ta-982 zaten ben ekran kartı işlemci ram hdd seçimini yaptıkdan sonra diğerlerini bilgisayarcıya bıraktım.geçenlerde psu ellediğimde gerçekten çok ısınmıştı normalmi acaba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: audreth

quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Eğer herhangi bir oc yapamdıysanız karta, kartı geri verin. Fabrika çıkışındaki hızlarda bile sorun çıkaran bir kart arızalı kabul edilir.

kartta kesinlikle bir oc denemesi yapılmadı zaten anlamıyorum o işlerden kart kendinden overclokclu zaten turbo ve normal mod olarak.

Madem oc yok hemen geri verin bence. Uğraştığınıza değmez.

@okan

Palit'in birkaç kartını kullanmış biri olarak bugüne kadar palit olduğu için hiçbir kartta sorun yaşamadım. Bayağı da beğendiğim kartlar oldular.

• ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim dün gece mail atmıştım ofise bugün dönücekler büyük ihtimal kasayı götürür bırakırım bana açıklamayı yaparlar ya kart değişir ya düzeltilir.eğer değişmezlerde bi daha böyle bir sorun çıkarsa ozaman kesin değişmek zorunda olucaklar zaten.çünkü bilgisayarı alalı dün 1 hafta oldu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: okan

Arkadaşlar, bende palit ekran kartı kullanıyorum ancak birdaha palit asla... Palit kartların ucuz olması hepimizin aklını çeliyor ama tabi ucuz olmasınında bir nedeni var,
    Kendi kullandığım palit 3850 nin yanında sapphire 3850 koyup dikkatle inceledim ve benim çıplak gözle sayabildiğim rahatlıkla 30 adet komponent eksik??? Overclock potansiyeli bile diğer markalara oranla düşük. Kart daha kısa ve ramler gerçekten koyabilecekleri en ucuz ve yüksek gecikme süreli ram modülleri. Bu yüzden palit markasından çok soğudum. Bundan sonra ati kart alıcak olursam his ve sapphire den vazgeçmicem.

alakası yok

palit referans pcb tasarımlarını herzaman geliştiren bir marka

palit 4850 sonic şuan en iyi overclock olan 4850

• evet arkadaşlar bugün inventusa götürdüm ve test ettiler belleklerle ilgili bi sorun olduğunu kartın hatalı üretim olduğunu söylediler para iadesi veya powercolor hd4870 pcs takalım dediler ama 16 sında yeni palit gtx260 veya palit hd4870 ler gelicekmiş bende o kartları beklemeye karar verdim.inventus gerçekten bu konularda çok sağlam bi firma iyiki tercih etmişim.
  • hocam referans pcb tasarımlarını geliştirdikleri doğru, ancak maliyet kaygısı ile ileriye değil geriye doğru ilerledillerini kartlarını incelerseniz kesinlikle anlarsınız. En öncelikle incelemeniz gereken şey referans tasarımdaki componentler. Palitte birsürü component kafadan eksik...
  • quote:

hocam referans pcb tasarımlarını geliştirdikleri doğru, ancak maliyet kaygısı ile ileriye değil geriye doğru ilerledillerini kartlarını incelerseniz kesinlikle anlarsınız. En öncelikle incelemeniz gereken şey referans tasarımdaki componentler. Palitte birsürü component kafadan eksik...

yanlız bu her kartta aynı olmuyomuş üretim hatası olanlar varmış piyasada 1 taneside bana denk geldi işte.bilgisayarcının söylediğinde görede piyasadaki en iyi 4870 lerden biri turbo mod hdmı çıkışı ve serin :s
  • quote:

hocam referans pcb tasarımlarını geliştirdikleri doğru, ancak maliyet kaygısı ile ileriye değil geriye doğru ilerledillerini kartlarını incelerseniz kesinlikle anlarsınız. En öncelikle incelemeniz gereken şey referans tasarımdaki componentler. Palitte birsürü component kafadan eksik...

teknik detaylarıyla anlatıp düzgün kaynak gösterirsen anca anlatırsın derdini,bazı kartlarda olması gereken 4 vrm yerine 2 vrm var ve bu birşey kaybettirmiyor,başka ne varmış öğrenelim senden
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.