Şimdi Ara

Palm Pre sonunda piyasada

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
12.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sprint,Palm'ın CES 2009'da tanıttığı ve webOS platformunda çalışan ilk modeli Palm Pre'i bugün itibariyle Amerika'da piyasaya sürdü. Piyasada büyük ses getirmesi beklenen cihaza yakından bakmakta fayda var.

alt="Palm Pre sonunda piyasada"

Analistlere göre 2007'de iPhone'un tanıtılmasından sonra değişen pazar stratejilerinin meyvelerinden biri olan Palm Pre'nin en çok dikkat çeken özelliği 16 milyon renk destekli,320*480 çözünürlüğe sahip 3.1” çoklu dokunmatik ekranı. Görüntülerin canlılığı,netliği,dokunmatik ekranın hassasiyeti derken Palm'ın Pre'de mükemmel bir iş çıkardığı anlaşılıyor. Ekranın boyutu Pre için dezavantajmış gibi görünsede bu özelliği onu taşınabilirliği yüksek bir cihaz olmasını sağlıyor. Tasarımıyla da insan eline mükemmel bir uyum sağlayan Pre,boyutları göz önüne alındığında Sidekick'ler ile Blackberry Pearl arasındaki ideal bir cihaz olmayı başarabilmiş.

Pre standart işletim sistemlerinin aksine, Palm'ın CES 2009'da tanıttığı yeni nesil işletim sistemi olan webOS'i kullanıyor. Bu yeni işletim sistemi yavaş yavaş dokunmantik ekranların yerini alan çoklu dokunmatik panelleri desteklemesinin yanında Html 5,Css,Java Script gibi web teknolojileriyle uyumlu çalışmasıyla dikkat çekiyor. Fakat şu anda SDK'sının geliştiricilere dağıtılmaması nedeniyle sistemin kapalı bir kutu olduğunu belirtmeliyiz.

webOS'in Ana Ekranı

Palm Pre'i inceleme fırsatı yakalayanlarının cihazı eleştirdikleri tek nokta ise klavyesi. Dahili QWERTY klavyeye sahip olan cihaz bu özelliğinden dolayı 17 mmlik kalınlığa sahip. Cihazı bu kadar kalınlaştırmasına rağmen görünen o ki klavyeden tam verim almak için uzun bir alışma süreci geçirmek gerekiyor.

Pre'nin klavyesinin tuşları beklenen performansı veremiyor

8Gb'lık depolama alanıyla gelen Pre bu alanda rakiplerinin gerisinde kalırken,işlemcisiyle rakiplerine ciddi bir fark atmayı başarıyor. ARM Cortex A8 işlemcilerinin kullanıldığı ilk mobil cihaz ünvanına sahip olan Pre, ARM 11 çekirdeğinin kullanıldığı telefonlara göre yaklaşık 3 kat daha hızlı yani Palm'ın yeni cihazı, işlemcisi sayesinde 4 saniye gibi kısa bir sürede işletim sisteminin yüklenmesi, 4 kat daha hızlı grafik performansı,12 megapiksele kadar kamera ve 720p HD video oynatabilme özelliklerine sahip.

3.15 megapiksellik kameraya,HSDPA ve 802.11 b/g bağlantılarına sahip Pre bugünden itibaren Sprint tarafından 199 dolar peşin ve 2 yıllık kontrat ile Amerika'da son kullanıcıya sunuldu. Türkiye'ye gelip gelmeyeceği şu an için belli olmayan Pre'nin,rakip firmaları stratejilerini yeniden gözden geçirmelerini sağlayacak gibi duruyor.

• valla shady bugünden beri bu cihazı inceliyorum.gerçekten çok beğendim.eski kullandığım O2 atom cihazını hatırlattı bana ufaklık olarak.şu an 2 iphone kullanıyorum sanırım birini satıp bundan alıcam.çok beğendim cihazı
  • En az Iphone kadar değerli bir cihaz üretim maliyeti yaklaşık 170 dolar, çıktığı gün Sprintin önünde kuyruklar oluşmuş.

Ve cihazın içinde bir kaç görütü
    http://www.rapidrepair.com/guides/Palm-Pre/palm-pre-dissasembly-repair-guide.html

Palm Pre sonunda piyasada

• Çok çılgın bi cihaz olmuş video paylaşım sitelerine hemen incelemelerini koymuşlar, gerçekten güzele benziyor son kullanıcı incelemeleri arttıkça sanırım ayrıntıları ortaya çıkacaktır bekleyip görmek gerek. Birde 3 party yazılım desteği fazla olursa alınacak bir cihaz olur. Klavye konusunda da bu gibi donanımsal özelliklere çok takılmamak gerek işletim sistemi göz doldurduktan sonra alternatif cihazlar çıkacaktır diye düşünüyorum. Farklı modeller ve 3 party yazılımlar sayesinde kullanıcı yelpazesi genişleyecektir.

@sinanx arkadaşımızın verdiği linkte adamlar güzelim sıfır cihazı tarumar etmişler ne adamlar...

--edit; imla--

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turguaz -- 7 Haziran 2009; 5:25:34 >
  • Owww çok güzel bir cihaz olmuş.Klavyesi kullanışsız duruyo oda tuzu biberi olsun. Tasarıma sölicek söz yok süper çok beyendim. Türliye'ye gelir inşallah.
  • gerçekten harika cihaz donanımı olsun os sistemi olsun.
  • bu kadar iyi dokunmatigi olan bir cihaza neden klavye kuyupta hem gorselligi hemde cihazin formunu neden mahvettiler anlamis degilim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güzel bi cihaza benziyor... SDK nın geliştiricilere en kısa sürede dağıtılması gerekir...
  • Multitouch özelliği bulunan cihazlar çoğalıyor.Yakında Nokia Samsung SE de bu özelliği bulundurmak zorunda kalacak aksi taktirde kimse çıkıpta ben iphone katiliyim diye ortalıkta gezmesin.Dokunmatik ekran yapıyorsan kullanıcıya en iyi sistemi sunmak zorundasın.Daha öncede belirtmiştim yine söylüyorum iphone sayesinde üreticiler doğru düzgün telefon yapmak zorunda kaldılar o eski takozların devri bitti artık.
  • turkıyedekı fiyatiyla ilgili bilgisi olan varmı??
  • quote:

Orjinalden alıntı: nanaka9

Multitouch özelliği bulunan cihazlar çoğalıyor.Yakında Nokia Samsung SE de bu özelliği bulundurmak zorunda kalacak aksi taktirde kimse çıkıpta ben iphone katiliyim diye ortalıkta gezmesin.Dokunmatik ekran yapıyorsan kullanıcıya en iyi sistemi sunmak zorundasın.Daha öncede belirtmiştim yine söylüyorum iphone sayesinde üreticiler doğru düzgün telefon yapmak zorunda kaldılar o eski takozların devri bitti artık.

bu cihazda multitouch özelliği olup olmadığı herhangi bi yerde yazıyormu acaba... ben göremedim bi türlü...
  • youtubeta bi kaç tane videosunu izledim, incelemelerini izledim ve pek beğenmedim.

Beğenmediğim kısımları;
    -touchscreen iphone kadar iyi değil, akıcı ve güzel görünen dokunma hareketleri yerine daha kaba ve kullanışsız.
    -tuşlarıda küçük ve yazımı zormuş, iphone da tuşlar ekranda küçük gözüksede parmağının bastığın yerin tam ortasını algılıyor ve alıştıktan sonra en hızlı yazılan telefon oluyor.
    -ekranı küçük ve iphone kadar net değil.
    -ayrıca kullanışlılık açısından hiçbi zaman iphone a yaklaşamaz..

hatta bence telefonları artık iphone olanlar ve olmayanalr diye kategorilendirsinler boşu boşuna karşılaştırmaya çalışmasınlar. Çünkü hiçbir telefon iphone kadar şık, kullanışlı, güzel, pratik, hızlı değil...

ancak bunları blackberry stormla filan karşılaştırsınlar işte...
  • @karantina61 cihazda multitouch var.Yanlış hatırlamıyorsam forumda konusu vardı oradan daha ayrıntılı bilgiye sahip olursun
  • quote:

Orjinalden alıntı: nanaka9

@karantina61 cihazda multitouch var.Yanlış hatırlamıyorsam forumda konusu vardı oradan daha ayrıntılı bilgiye sahip olursun

videoları inceledim ve multitouch varmış...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karantina61 -- 7 Haziran 2009; 13:35:39 >
  • Bu konu Palm Pre konusu. Bırakında cihaz kendi konusunda konuşulsun. iPhone övgülerinizi gidip kendi konularında yapın, cidden yeter artık.

Cihazda multitouch bulunuyor. Artık sorulsa insanlara cep telefonlarında multitouch özelliğini telefon özelliğine tercih ederler. Herşeyden önce gözü kapalı ''multitouch var mı?'' sorusu soruluyor.

Cihazı dahi görmeden ekranının net olmadığı, sisteminin kullanışlı olmadığı söyleniyor. Nasıl ezber bir mantığa sahibiz anlamıyorum. Her şeyden önce bu konuda kendimizi aştığımız kesin.

Buyrun, kullanımı ile ilgili bir video.

http://www.youtube.com/watch?v=GJFMtij88ps

• bu cihaz türliyeye ne zaman gelicek ve fiyatı ne olucak bu konu hakkında bilgisi olan varmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: Figure

Bu konu Palm Pre konusu. Bırakında cihaz kendi konusunda konuşulsun. iPhone övgülerinizi gidip kendi konularında yapın, cidden yeter artık.

Cihazda multitouch bulunuyor. Artık sorulsa insanlara cep telefonlarında multitouch özelliğini telefon özelliğine tercih ederler. Herşeyden önce gözü kapalı ''multitouch var mı?'' sorusu soruluyor.

Cihazı dahi görmeden ekranının net olmadığı, sisteminin kullanışlı olmadığı söyleniyor. Nasıl ezber bir mantığa sahibiz anlamıyorum. Her şeyden önce bu konuda kendimizi aştığımız kesin.

Buyrun, kullanımı ile ilgili bir video.

http://www.youtube.com/watch?v=GJFMtij88ps

aynen sana katılıyorum arkadaşım çıkan her dokunmatik telefon İphone'la karşılaştırılıyor ve onu geçtim videoda izleyip kötü yanlarını hemen buluyolar bence bu telefon kendi sınıfında en iyisi olacak türden

• iPhone un en önemli özelliği "Multitouch" ve apple iphone u o kadar kısıtlamasına rağmen sırf multitouch var diye razı oluyorduk herşeye.. ama palm, palm pre gibi bi kaç multitouch cihaz daha çıkartırsa (ki eminim çıkartacaktır) ve bu cihazlar da Türkiye ye gelmeye başlarsa

1) Apple mecburen daha iyi cihazlar çıkartacak

2) Eğer pre Türkiye ye kısa süre içinde gelirse Apple da iPhone ları Türjkiye ye en ksıa sürede getirtmek için uğraşacak

2) Dünyadaki cep telefonları piyasasının karışması Nokia, Samsung, Sony Ericsson vb. firmaların da çalışmalarını hızlandırmalarına ve daha mükemmel telefon çıkarmalarına neden olacak

3) Her yeni cihazda eski cihazlar daha da ucuzlayacak

4) veee en önemlisi Bütün Bunlar Bizim Yani Kullanıcıların İşine Yarayacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXKeMaNiXx -- 7 Haziran 2009; 15:56:32 >

• Apple tehdidi savurdu: Palm Pre'nin 'multitouch' ekranı başına bela olabilir

Palm Pre'yi artık siteyi takip eden her okuyucumuz ezberlemiştir. Şimdiye kadar defaatle haberini verdiğimiz Palm'ın cansimidini halen bilmeyen okuyucularımızsa buraya tıklayabilirler. iPhone hakkındaysa zaten o kadar çok haber yaptık ki artık 'kayırdığımız' yönünde dahi sizlerden gelen ve bizleri de doğal olarak üzen eleştiriler hepimizin malumu. Şimdiki haberimiz de gelecek dönemde çok çetin rekabete girmeleri kuvvetle muhtemel bu iki rakip arasında vuku buluyor.

iPhone'u iPhone yapan çoklu dokunmatik ekranın, Palm Pre'de de hemen hemen aynen kullanılması üzerine durumdan rahatsız olan, Steve Jobs'un -geçici olmasını umduğumuz- yokluğunda yola Tim Cook önderliğinde devam eden Apple cephesinden, konuyla ilgili sert açıklamalar geldi. Aba altında sopa gösteren Cook, "Patentli fikirlerimiz çalınmadığı sürece her türlü rekabetten, yarıştan zevk alırız, zaten gelişmeler de ancak bu yolla sağlanır lakin böyle bir durum karşısında da susacağımızı kimse zannetmesin" dedi. Sözlerinin devamında hiçkimsenin dediklerini şahsi almaması gerektiğini, genel olarak konuştuğunu belirtmeyi ihmal etmeyen Cook, açıklamasını "Bilmem bundan daha açık konuşulabilir mi?" şeklinde sonlandırdı.

Apple'ın 2007 yılında tanıttığı ve 2008'in Nisan ayında da patentini aldığı çoklu dokunmatik ekran teknolojisinin Palm Pre'de kullanılan çoklu dokunmatik ekrana temel oluşturduğu, (hatta bundan da öte çoklu dokunuşu destekleyen dokunmatik ekranı ve pinching ile swiping gibi iPhone'a özel bazı jestlerin Pre'de de işlemesi) iddaasına karşılık diğer cephenin basın sözcüsü Lynn Fox tarafından ise 'Palm'ın patent portföyü ortadadır, böyle bir durumla karşılaşırsak her türlü kendimizi savunuruz" a çıkan beyanda bulunuldu.

Açıkçası böyle bir kavganın tarafı olmak hiçbirimizin işine gelmez lakin gene de tarafsız olmak adına burada Apple'ın hakkını da yemememiz gerek. Neden diyecek olursanız; Palm'ın halihazırdaki yetkili yönetim kurulu başkanlığını yürüten, aynı zamanda da ürün geliştirmeden sorumlu Jon Rubinstein'ın geçmişine bakmamız yeterli olur:

1990 yılında Steve Jobs tarafından NeXT firmasına alınan Rubenstein, firmanın donanım mühendisliğini yürütmeye başlamış.
    1997'de NeXT'in devri ile , Apple'a katılan Rubenstein aynı göreve burada devam etmiş, ilk iMac'lerin de gelişiminin altındaki isim olmuş aynı zamanda.
    Bunların haricinde iPod projesinin altındaki kilit isim de olan Rubinstein, 2004 yılında kurulan iPod bölümünün de başına geçmiş.
    2006 yılında Apple'daki görevinden ayrılan Rubinstein'in şimdiki mevkiini ise zaten belirttik.
    Velhasıl, durumun yorumunu sizlere bırakalım…

NOT:YUKARDAKİ YAZI CEBLAB DAN ALINTIDIR.BURDA PAYLAŞMAK İSTEDİM

• bende diyorum apple ın patentinde olan multitouch nasıl palm kullanır diye... demekki yakında mahkeme savaşı başlar apple ile palm arasında...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.