Şimdi Ara

Palm Pre sonunda piyasada (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
12.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde uzun zamandır beklediğim bir modeldi.. iPhone3G ye kıyasla Palm Pre çok ok daha mükemmel bir cihaz. Q klavyesi ile hem iş sektörünü hem de geniş dokunmatik ekranı ve güçlü işlemcisi ile teknoloji tutkunu gençleri kendisine bağımlı yapacak harika bir cihaz. İnanıyorum ki bu cihazın tam olarak piyasaya çıkması ile birlikte eski Pda'ların fiyatlarında ciddi bir gerileme yaşanacak. iPhone ile kıyaslarsak kişisel tercihim Palm Pre' dir.
  • Sabırsızlıkla beklenen bir cihaz fiyat makul olursa tadına doyulmaz.
  • quote:

Orjinalden alıntı: conjure

zaten saatler önce belli oldu.iphone ağustosta gelecek:)
    quote:

Orjinalden alıntı: xXKeMaNiXx

quote:

Orjinalden alıntı: conjure

az önce bimtes de bir yetkiliyle telefonda görüştüm.palm prenin türkiyeye daha doğrusu avrupaya gelişi 2009 sonu 2010 başı gibi olacakmış.kesin ve net konuştu.
    eğer böyle olacaksa çok geç.yurtdışından alsakmı ne yapsak

yeni iphone ondan önce gelirse palm pre anca vitrinlerin camını süsler..

"18:50:15" ben yorumu bu saatte yazmışım ondan bu saatler önce benim için geçerli değil(di)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXKeMaNiXx -- 10 Haziran 2009; 0:37:31 >

• "Üstelik appstore gibi programlarda kısıtlama da olmayacak."

Kisitlama derken?
    Kisitlama var dedigin yerde 50.000 den( yaziyla elli bin) fazla uygulama oldugunu biliyorsun degil mi?

Aslinda anliyorum kisitlamadan kasit ozgurluk felan degil. Tamamen belescilik ile alakali bir olay. 50.000 uygulama yuklemek istiyoruz ama para vermek istemiyoruz. Apple'in bizi para odemeye mecbur birakmasini kisitlama diyoruz. Gerci onunda caresi var ama bu konumuz degil.

Kaldi ki Palm'i bilmiyorum ama Nokia, Samsung, Blackberry gibi devlerde birer birer uygulama magazalarini aciyorlar.

Sebebi de basit. Kontrolsuz ve illegal cracklenen programlar ile cihazlarin olasi guvenlik ve yazilimsal sorunlar yasamasini engellemek, hak sahiplerinin emeklerinin calinmasina engel olmak ve en onemlisi ise uygulamalari bir araya toplayip erisim kolayligi saglamaktir.

AppStore gosterdiki; iyi bir uygulama magazi cihazin kendisinden cok daha fazla para kazandirabilir. En basitindem wm ilk olarak 2003 cikti yanilmiyorsam. 2003 ten 2009 a kadar alti yilda 20 bin civarinda uygulama gelistirilmis wm icin. AppStore acilali ise sadece bir yil oldu ve su anda Appstore'daki uygulama sayisi 50 bini gecmis durumda.

Diyecegim o ki bu tur uygulama magazalari ozgurluk kisitlamasi felan degildir. Ancak kullanicilarin belese uygulama yukleyebilme arzularina saglam bir darbe indirdigi de yadsinamaz gercektir. Gerci insanoglu bununda bir yolunu buluyor.

Eger Palm Pre tutarsa ki tutmamasi icin hic bir neden yok; Palm de bence kesinkez bir uygulama magazasi acacaktir. Bundan kacis yok.

• cihazı gün geçtikce daha çok seviyorum ya.hakikaten güzel bir cihaz
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

"Üstelik appstore gibi programlarda kısıtlama da olmayacak."

Kisitlama derken?
    Kisitlama var dedigin yerde 50.000 den( yaziyla elli bin) fazla uygulama oldugunu biliyorsun degil mi?

Aslinda anliyorum kisitlamadan kasit ozgurluk felan degil. Tamamen belescilik ile alakali bir olay. 50.000 uygulama yuklemek istiyoruz ama para vermek istemiyoruz. Apple'in bizi para odemeye mecbur birakmasini kisitlama diyoruz. Gerci onunda caresi var ama bu konumuz degil.

Kaldi ki Palm'i bilmiyorum ama Nokia, Samsung, Blackberry gibi devlerde birer birer uygulama magazalarini aciyorlar.

Sebebi de basit. Kontrolsuz ve illegal cracklenen programlar ile cihazlarin olasi guvenlik ve yazilimsal sorunlar yasamasini engellemek, hak sahiplerinin emeklerinin calinmasina engel olmak ve en onemlisi ise uygulamalari bir araya toplayip erisim kolayligi saglamaktir.

AppStore gosterdiki; iyi bir uygulama magazi cihazin kendisinden cok daha fazla para kazandirabilir. En basitindem wm ilk olarak 2003 cikti yanilmiyorsam. 2003 ten 2009 a kadar alti yilda 20 bin civarinda uygulama gelistirilmis wm icin. AppStore acilali ise sadece bir yil oldu ve su anda Appstore'daki uygulama sayisi 50 bini gecmis durumda.

Diyecegim o ki bu tur uygulama magazalari ozgurluk kisitlamasi felan degildir. Ancak kullanicilarin belese uygulama yukleyebilme arzularina saglam bir darbe indirdigi de yadsinamaz gercektir. Gerci insanoglu bununda bir yolunu buluyor.

Eger Palm Pre tutarsa ki tutmamasi icin hic bir neden yok; Palm de bence kesinkez bir uygulama magazasi acacaktir. Bundan kacis yok.

win mobile için 100.000 di benim en son bildiğim ama yanılıyorda olabilirim. ama 20 bin olmaması lazım.

• videoları izledim hakketten multitasking bir adım ileri gitmiş. cihaz yazılım olarak oldukça iyi duruyor.
  • 1 - Türkiye'ye geç gelmesi normal, çünkü zaten palm pre'nin henüz sim kartlı GSM versiyonu çıkmadı. bu çıkan sim kartsız Amerika şebekesine uyumlu olan CDMA versiyonu. Türkiye'ye getirtseniz de çalıştıramazsınız. Öncelikle GSM versiyonunun çıkması lazım onun da tarihi belli değil

2 - Türkiye sözleşmesiz fiyatı muhtemelen 1,200 TL civarı olur. ama bu cihazın sınırsız internet olmadan kullanımı çok mantıklı değil, çünkü alet tamamen cloud mantığı ile çalışıyor. telefon numaraları bazı uygulamalar vs. hep palm'ın server'ında tutuluyor.

3 - multitasking fonksiyonunun iphone kullanıcıları tarafından kötülenmesi çok saçma.. multitasking her zaman faydalı bir özelliktir ve yokluğu da eksiklik yaratır. palm bu özelliği performanstan ve pilden ödün vermeden uygulamayı başarmış gözüküyor ki bu çok olumlu bir nokta.

4 - Palm Pre için uygulama geliştirme ortamı olan MojoSDK henüz dağıtılmadı. Beni esas şüphelendiren nokta bu.. eğer adam gibi uygulama geliştirmeye izin vermiyorsa ya da performans sıkıntısı varsa o zaman ciddi darbe yer palm. tabi bunlar henüz afaki konular.

5 - Windows mobile'daki uygulama sayısı iphone ile kıyaslanamayacak kadar fazladır. bir kere appstore'daki uygulamaların önemli bir kısmının lite/pro'su ayrı ayrı listeleniyor. windows mobile'ın ise sadece sourceforge altında source edilen uygulama sayısı 5 bin civarı idi, bunun codegear'ı, berlios'u var vs. vs. ama tabi ki yeni uygulama yüklemek iphone kadar kolay değil, orada iphone'un hakkını vermek lazım.

• offf.harika görünüyorr.palm'a alışmak çok kolay.yazılımını seviyorum.
  • su ankı duruma baktıgımızda hala Turkıye ye gelıp gelmeyecegı konusunda net bır bılgı yok ve iphone hala 3Gs ile bir adım onde eger palm umdugum gıbı yapıp pre nın ustune bı kac multıtouch model daha cıkarmaz da iphone u kopyaladıgı gıbı satıs stratejısını de kopyalamaya kalkarsa (kontratlı satıs, normal kullanıcıların almasını zorlastırma ve marka ımajını ulasılması guc ve yuksek gosterme) gercekten cok fena olur palm ıcın ve aradıgı basarıyı yakalayamaz..
  • güzel bir cihaz olmuş ama benim PALM e karşı nefretim var alacak olanlar güle güle kullansınlar.......
  • aslında palm cihazlarına karşı çoğu kişinin soğukluğu var.yada senin tabirinle nefreti.bununda en önemli sebeblerinden birisi ekranın kare şeklinde olan boyutu.ancak pre modelinde bunu değiştirmiş.o yüzden cihaz çok şık olmuş.
  • Ah be Apple sen de Palm gibi multitasking yapsaydın biz sanki dev bir oyun çalıştırırken gidip bide maps açmazdık heraldeama notlarda orda burda habire multitasking yapasım geliyor(senelerdir symbian kullanıcısı olarak...)ama bastığım gibi çıkıveriyr :((
    Palm çok donanımlı güçlü bir cihaz kesinlikle ama bana şöyle geliyorki ne palm(palm'de potansiyel yok değil) ne sony satio nede samsung omnia hd appstore gücüne ulaşabilecek(windowstan hertürlü umudumu birkaç sene evvel kesmiştim zaten)
    Merakla bekliyorum bu cihazın ne kadar ileri gidebileceğini uygulamalar konusunda...
    Aslan gibi aslan gibi geliyor işte aslan gibi vuruldu ama ölmedi geliyor işte aslan gibi,aslaan gibii

• Ne Aslanı anlatırmısın
  • çok şekilsiz ya
  • iphone 4G çıkana dek belki birşeyler yapabilir ama iphone ve uygulamaları ile başa çıkabilmek çok zor
  • arkadaşLar bnde var bu cihazın aynısı yakLaşık 6 aydır kullanıyorm çok memnunum fakat türkiyede henüz telefonu anlayan çözebiLen kimse olmadığı için türkçe menü bulamadım ingilizce kullanıyorm harika özellikleri var fakat gece modu camerasını beğenmiyorum n8 aLmayı düşünüyorm takas yapmayı sizce mantıklımı ?
  • Bu da neyin nesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Misafiri

arkadaşLar bnde var bu cihazın aynısı yakLaşık 6 aydır kullanıyorm çok memnunum fakat türkiyede henüz telefonu anlayan çözebiLen kimse olmadığı için türkçe menü bulamadım ingilizce kullanıyorm harika özellikleri var fakat gece modu camerasını beğenmiyorum n8 aLmayı düşünüyorm takas yapmayı sizce mantıklımı ?

Tebrikler harika bir hort.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.