Şimdi Ara

Palm Pre sonunda piyasada (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
12.824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: karantina61

quote:

Orjinalden alıntı: xXKeMaNiXx

quote:

Orjinalden alıntı: karantina61

sen ne zaman gidiyosun ki...

20 gün sonra.. aklımda bi sürü cihaz vardı bi de palm pre çıktı bakalım nolcak oraya gittiğimde

ordayken izleminlerini bizimle paylaşırsan sevinirim... şimdiden hayırlı yolculuklar...

saol oraya gidersem bütün tel fiyatlarını alım şekillerini araştırıp yazıcam buraya ben net bilgiler bulmakta zorluk çekiyorum başkaları da çekmesin diye

• Bazı ilk izlenimler pek hoş değil.
  • Acer F1'e bakan oldu mu ,1ghz cpu ,dokunmatik 3.5mpxl cam,windows mobile,gps gerıye kalan hersey var ,dokunmatık vs.re

amoled ekran,

tegra ile android sahneye cıkmadan geriye kalan uretıcıler aynı çıpanın etrafında donerler,intelde cep telefonuna giriyor.Oh ne iyi ,hayalim Odtü,aselsan,pardus ortaklıgında vestel beko gıbı yerlılerın tüm yukarıdakı uretıcılerden ote bır cıhazı ınsanlıga kazandırması..
  • az önce bimtes de bir yetkiliyle telefonda görüştüm.palm prenin türkiyeye daha doğrusu avrupaya gelişi 2009 sonu 2010 başı gibi olacakmış.kesin ve net konuştu.
    eğer böyle olacaksa çok geç.yurtdışından alsakmı ne yapsak
  • quote:

Orjinalden alıntı: conjure

az önce bimtes de bir yetkiliyle telefonda görüştüm.palm prenin türkiyeye daha doğrusu avrupaya gelişi 2009 sonu 2010 başı gibi olacakmış.kesin ve net konuştu.

HİÇ GELMESİN DAHA İYİ... İPHONE 3g BİLE BİKAÇ AY SONRA TR YE GELMİŞTİ...
  • quote:

az önce bimtes de bir yetkiliyle telefonda görüştüm.palm prenin türkiyeye daha doğrusu avrupaya gelişi 2009 sonu 2010 başı gibi olacakmış.kesin ve net konuştu.

yeni iphone ondan önce gelirse palm pre anca vitrinlerin camını süsler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xXKeMaNiXx -- 8 Haziran 2009; 19:01:47 >
  • alet gerçekten çok hoş görünüyor...
  • zaten saatler önce belli oldu.iphone ağustosta gelecek:)
    quote:

Orjinalden alıntı: xXKeMaNiXx

quote:

yeni iphone ondan önce gelirse palm pre anca vitrinlerin camını süsler..
  • "(webte bilgi ararken haritaya bakma, ve sms gönderme)"

Şu ifade gülmekten öldürdü beni ya...

Nasıl yani? Tam anlayamadım ben bu olayı.

Tamam cihaz bu üç işi aynı yapabiliyordur. Ona bir lafım yok ama. İnsan açısında bu özelliği önemi neki? Bildiğim kadarı insan dene zayıf mahluk bu üç işin herhangi ikisini bir arada yapamaz. Aynı anda hem mesaj yazıp hem de haritalara bakamaz, ya da haritalara bakarken aynı zaman da internette sçrf yapamaz.

Birinci ekran bir tane. Ve o ekra bir kaç parcaçaya bölünüp yarısı navigasyon verip diğer yarısı internet sayfası gösteremez. Yani bir uygulamadan çıkmadan diğerine geçemezsin.

"Ama çıksan bile arka planda çalışıyor."

E çalışsın. Ben bakmadığım süreye işime yaramayan çalışma sadece bataryadan yer. Başka bir işe yaramaz. Bu mobil cihazlardaki multitasking olayını abartmayalım arkadaşlar.

Haa insan aynı anda yapabileceği iki işi yapsınlar o yeterli. MEsela müzik dinlerken sörf yapmak. Oyun oynarken bir yandan donwlad yapabilmek vs...

• multi tasking daha çok ofis çalışanlarının işine geliyor. bir kaç dosya birden açıyorlar mesela iki excel bi word dosyası kapatmadan çalışıyorlar. bu gibi durumlar haricinde zaten iki oyun açıp oynayacak değiliz.

ama bedavaysa olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fettah34

"(webte bilgi ararken haritaya bakma, ve sms gönderme)"

Şu ifade gülmekten öldürdü beni ya...

Nasıl yani? Tam anlayamadım ben bu olayı.

Tamam cihaz bu üç işi aynı yapabiliyordur. Ona bir lafım yok ama. İnsan açısında bu özelliği önemi neki? Bildiğim kadarı insan dene zayıf mahluk bu üç işin herhangi ikisini bir arada yapamaz. Aynı anda hem mesaj yazıp hem de haritalara bakamaz, ya da haritalara bakarken aynı zaman da internette sçrf yapamaz.

Birinci ekran bir tane. Ve o ekra bir kaç parcaçaya bölünüp yarısı navigasyon verip diğer yarısı internet sayfası gösteremez. Yani bir uygulamadan çıkmadan diğerine geçemezsin.

"Ama çıksan bile arka planda çalışıyor."

E çalışsın. Ben bakmadığım süreye işime yaramayan çalışma sadece bataryadan yer. Başka bir işe yaramaz. Bu mobil cihazlardaki multitasking olayını abartmayalım arkadaşlar.

Haa insan aynı anda yapabileceği iki işi yapsınlar o yeterli. MEsela müzik dinlerken sörf yapmak. Oyun oynarken bir yandan donwlad yapabilmek vs...

Yok sen yanlış anlamışsın sana söyle izah edeyim aynı anda tabiki harita prg. ve web açamıyosun ama; altta açılan birer ikişer üçer satırlık pencerelerle tepki veriyor.

Mesela nette gezerken çağrı geldiği zaman tel direk today ekranına veya çağrı ekranına dönmüyor altta açılan bir satır ekran ile sadece kimin aradığı yazıyor ve cevapla reddet butonları çıkıyor yani üsttarafta sörf yaptığın sayfa pat gitmiyor aynen kalıyor.

Başka bir örnek fotoğraflarına bakıyosun veya haritadasın müzik değiştirmek, müziği kapatmak istiyosun kullandığın harita veya resim uygulamasından çıkmadan allta müzik oynatıcının küçük ama play, stop, şarkı değiştirmek, şarkı ismi gibi genel özelliklerini barındıran bir satırlık player çıkıyor sen ordan müdahale ediyosun bunun gibi...

Veya bir program açıkken ekranda mesaj geldiği zaman önizleme yapabiliyosun yine bir satırlık yada randevun var alarm çaldı, hatırlatıcı uyarıyı alt yazılı ve sesli veriyor.

Yani kullandığın programlar bunlardan etkilenmiyor. Eğer pre ile ilgili videoları ayrıntılı izleme şansın olursa bunları görebilirsin olay bu yani ama sana göre büyütülecek bir özellikmi değil ama bana ve bazılarına göre göz dolduran özellikler

Diğer özelliği arka planda aynı anda fotoğrafların, gps yazılımının, müzik, internet, mesaj vs vs yani birden fazla uyguluma açıkkende Winmo veya diğer cihazlar gibi şişip kalmıyor ilk andakı hızında ve stabil şekilde kullanılmaya devam ediyor bunu alttaki videoda açık ve net görebilirsin.

http://www.youtube.com/watch?v=NqmvxHGVPEg

edit: link

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turguaz -- 9 Haziran 2009; 11:01:52 >

• bu izlediğim video gerçekten harika. yani cihaz bu ise hakkettten süper olmuş. ben alırım bu pre yi. win mobile, iphone ve symbian olsun hiç birinin bu kadar seri olduğunu görmemiştim. bi androidi bilmiyorum.

program yükleme kaldırma olayları nasıl olacak. palm os gibi saçma sapan olacaksa iş sıkıntı.
  • bu meret ne zaman çıkar piyasaya .

aslında se hayranı olarak satio ya gitmişti aklım ama bu meret çok iddialı geldi. biraz da sabun kalıbı ddiilde daha düz bişi olsaydı iyiydi.

iphone çok büyük ama tasarım olarak on numara bi cihaz

bu bahsettiğin altta bir satır da bilgi ile ilgili video linki var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oktayakgoz -- 9 Haziran 2009; 11:36:50 >
  • Müzik oynatıcısında iken çağrı geliyor 2:05 dakkada

http://www.youtube.com/watch?v=JRnlzbuLRwM

Alttaki linkte videonun 2. dakkadan sonrasını izlersen mail sayfasındayken hiç çıkmadan müzik player, mesaj ve çağrıyı kontrol ediyor.
    http://www.youtube.com/watch?v=8U46X1WrQek

Videoda kısaca değinmiş az çok bilgi verir, aslında biraz daha ayrıntılı olanlarıda izlemiştim ama o kadar çok video izledimki artık hangisi nerde bilmiyorum yine denk gelirse burada link veririm bu tür özllikleri hakkında...

Türkiyeye gelmesi yukarda bi arkaşın belitriğine göre bimtes ile görüşmüş ve 2010 başlarıymış yani bi 6 ayı var. Belki yeni iphone karşı pazarlama taktiği daha erkende getirebilirler tabi bu benim tahminim hiçbir kaynağı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turguaz -- 9 Haziran 2009; 12:32:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: turguaz

Yok sen yanlış anlamışsın sana söyle izah edeyim aynı anda tabiki harita prg. ve web açamıyosun ama; altta açılan birer ikişer üçer satırlık pencerelerle tepki veriyor.

Mesela nette gezerken çağrı geldiği zaman tel direk today ekranına veya çağrı ekranına dönmüyor altta açılan bir satır ekran ile sadece kimin aradığı yazıyor ve cevapla reddet butonları çıkıyor yani üsttarafta sörf yaptığın sayfa pat gitmiyor aynen kalıyor.

Başka bir örnek fotoğraflarına bakıyosun veya haritadasın müzik değiştirmek, müziği kapatmak istiyosun kullandığın harita veya resim uygulamasından çıkmadan allta müzik oynatıcının küçük ama play, stop, şarkı değiştirmek, şarkı ismi gibi genel özelliklerini barındıran bir satırlık player çıkıyor sen ordan müdahale ediyosun bunun gibi...

Veya bir program açıkken ekranda mesaj geldiği zaman önizleme yapabiliyosun yine bir satırlık yada randevun var alarm çaldı, hatırlatıcı uyarıyı alt yazılı ve sesli veriyor.

Yani kullandığın programlar bunlardan etkilenmiyor. Eğer pre ile ilgili videoları ayrıntılı izleme şansın olursa bunları görebilirsin olay bu yani ama sana göre büyütülecek bir özellikmi değil ama bana ve bazılarına göre göz dolduran özellikler

Diğer özelliği arka planda aynı anda fotoğrafların, gps yazılımının, müzik, internet, mesaj vs vs yani birden fazla uyguluma açıkkende Winmo veya diğer cihazlar gibi şişip kalmıyor ilk andakı hızında ve stabil şekilde kullanılmaya devam ediyor bunu alttaki videoda açık ve net görebilirsin.

Vay be çok iyi. Arm Cortex yapılı işlemci kullanan ilk cihaz Palm Pre. Hakkını da vermiş gibi görünüyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: danGerfuLL

quote:

Orjinalden alıntı: turguaz

Vay be çok iyi. Arm Cortex yapılı işlemci kullanan ilk cihaz Palm Pre. Hakkını da vermiş gibi görünüyor.

tamam güzel bi sistemi var ama bide şekil olarak daha güzel afilli bişe yapsalardı ne olurdu...

• Bence şekli de hiç fena değil.
  • Sprint cdma şebekesi bldiğim kadarıyla gsm versiyonu henüz yok.Amerikadan alınsada burada çalışmayacak.Kim bilir ne zaman gsm çıkarda buraya gelir.
  • Türkiye'ye gelsin uygun fiyattan girsin güzel satar çünkü iphone'un seveni kadar sevmeyeni de bir sürü kısıtlaması jailbreak olunca da garanti olayı var ve bu alternatif olarak alınabilcek en güzel cihaz. 200milyon dolarlık yatırım yapıldı şu an piyasaya sürüldü ama bu 200milyon dolarla sürekli güncellenmeye ve yeni modeller çıkarmaya devam edecek. Üstelik appstore gibi programlarda kısıtlama da olmayacak flash desteği de 2010başında gelecek adamlar iddialılar bugüne kadar duyulmamış olmasına şaşırdım. İşlemci falan da çok kuvvetli arayüzler de çok güzel görünüyor. Son olarak, şimdiye kadar çıkmış tüm palm os programlarını da hiç yavaşlamadan emülator yardımıyla kullanılabilcek. Ben değiştirirsem ya Tegra tabanlı bi şeyle ya da bunla değiştirmeyi düşünüyorum.
  • Yeni haberde sadece hafta sonunda 50.000 adet sattığı belirtiliyor baya bi hızlı giriş yaptı piyasaya...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.