Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
886
Cevap
70
Favori
163.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olmadığı hazır gıda yok gibi.Bim ekmecik galeta'da dahi var

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Torku'nun tüm ürünlerini listeye ekleyebilirsiniz. Organik şeker pancarından yaptığını iddia ettiği ve %100 sağlıklı dediği ürünlerin tamamında bu yağdan kullanıyor. Ben sağlıklıdır diye hep Torku tercih ediyordum ama üstlerine yazdıkları Bitkisel yağında bu palm yağı olduğunu öğrenince Torku almayı da bıraktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Afedersin de kanser olmamak için neredeyse tüm zevklerden soyutlanarak ot gibi yaşayıp yok olacağıma hayvan gibi yer içer zevk içinde yok olurum daha iyi.

hiç kanser hastası gördün mü, ben gördüm. pek zevk aldıklarını sanmıyorum. yine de sen bilirsin.
    ha bu arada ot gibi yaşamak değil bu. sebze, meyve, bakliyat, kuruyemiş... bunlarla on numara yaşarsın. ama sana dayatılmış, kabul edilmiş zevk ve alışkanlıklardan sıyrılabilirsen.
  • ekmek arası sakız kullanıcısına yanıt
    Kanseri cocuk oyuncagi saniyor anlamaz bunlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Brian De Palma filmlerini de izlemeyi bırakıyorum hemen.
  • aç kalmayı tercih ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekmek arası sakız

quote:

Afedersin de kanser olmamak için neredeyse tüm zevklerden soyutlanarak ot gibi yaşayıp yok olacağıma hayvan gibi yer içer zevk içinde yok olurum daha iyi.

hiç kanser hastası gördün mü, ben gördüm. pek zevk aldıklarını sanmıyorum. yine de sen bilirsin.
    ha bu arada ot gibi yaşamak değil bu. sebze, meyve, bakliyat, kuruyemiş... bunlarla on numara yaşarsın. ama sana dayatılmış, kabul edilmiş zevk ve alışkanlıklardan sıyrılabilirsen.

Haklısın, hayvan gibi yemek demem yanlış olmuş, haddini aşmayacak ve ölçülü şekilde yiyeceksin. Hayatımda hiç sigara içmedim alkol kullanmam, kırk yılda bir cips yemişim ya da birkaç günde bir snekkers yemişim çok mu şimdi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• palm yağı kanserojendir evet ama günde 2 kavanoz nutella yersen. Bütün bitkisel yağlar rafineri edilirken kanserojen yapılar oluşturuyor buna bütün kızartmalar dahil. gözünüz bunlarla korkmasın. o yediğiniz 1 dilim nutella sizi öldürmez
  • Sağlığını dülünüyorsun sigara içiyon ama Palm yağına takılmışsın güldürdün

• Sizin o lokantalardan, en ünlü işletmelerin dahi ne kullandığını biliyor musunuz? Hayır adamları suçlayamam, sşz olsanız sizde öyle kullanırsınız.

Siz yağı, yudum, bilmem ne gibi yağları mı kullanıyorlar sanıyorsunuz?

Veya kaşarı, pınar, sütaş, yörükoğlu vs vs mı kullandıklarını sanıyorsunuz??

Ne idiğü belli olmayan, hayatınızda hiç duymadığınız, markette görseniz almayacağınız ürünleri kullanıyorlar. Zamanında Uğur Dündar'ın programını hatırlayan varsa, tarihi geçmiş, küflenmiş, kokmuş kaşarları, tekrar eritip krem peynir yapıp satıyorlardı.

Peki sorun kimde? Tabiki denetimde. Mesela Ankara gimat, toptancılar pazarına gidin, hayatınızda görmediğiniz kadar marka görürsünüz. Hatta siz bile isminizi bastırıp kaşar vs satabilirsiniz..

Oraya ciddi manada bir denetim girse, bütün ürünlerden numune alıp araştırsalar, Türkiye'nin içler acısı hali görünür..

• Çok güzel konu olmuş elinize sağlık. Gerekli idi böyle bir konu , lakin acı gerçek ortadaki her üründe var ve bir kez daha kanıtlanmış oldu. Sağlığımızın Firmaların parası karşısın'da ne kadar değersiz olduğu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stones

Sizin o lokantalardan, en ünlü işletmelerin dahi ne kullandığını biliyor musunuz? Hayır adamları suçlayamam, sşz olsanız sizde öyle kullanırsınız.

Siz yağı, yudum, bilmem ne gibi yağları mı kullanıyorlar sanıyorsunuz?

Veya kaşarı, pınar, sütaş, yörükoğlu vs vs mı kullandıklarını sanıyorsunuz??

Ne idiğü belli olmayan, hayatınızda hiç duymadığınız, markette görseniz almayacağınız ürünleri kullanıyorlar. Zamanında Uğur Dündar'ın programını hatırlayan varsa, tarihi geçmiş, küflenmiş, kokmuş kaşarları, tekrar eritip krem peynir yapıp satıyorlardı.

Peki sorun kimde? Tabiki denetimde. Mesela Ankara gimat, toptancılar pazarına gidin, hayatınızda görmediğiniz kadar marka görürsünüz. Hatta siz bile isminizi bastırıp kaşar vs satabilirsiniz..

Oraya ciddi manada bir denetim girse, bütün ürünlerden numune alıp araştırsalar, Türkiye'nin içler acısı hali görünür..

Hocam denetim var esasında belli aralıklarla her kurum her firma denetlenir ama buradan şunu gorüyoruzki çoğu sözde göz boyamak için yapılıyor en basit örneği bu olayın bi anda bu kadar büyümesi sanki yeni bişeymiş gibi yıllardır yedik ve yemeye devam ediyoruz bu ürünleri şimdiye kadar bilmiyolarmıydı denetlemeyi yapanlar zararlı maddelerin kullanıldığını !! tabiki biliyorlardı ama hep geçiştiriyolardı.

• Dark Saga kullanıcısına yanıt
    Bu algı nutella'ya darbe yapılmak için oluşturuldu.

Şimdi vw'nin, yazılımla, hile ile emisyon değeri nasıl ortaya çıkmış olabilir? Ki, bunu yıllardır yapmış. Bunu bilenlerle uyuşmazlık oldu, yani yedirmedikleri için veya en sonunda isteklere cevap verilemediği için ifşa edildi.

Buradaki mevzu ise, nutella diye başladı. Sırf Türkiye'de bile, bıçak gibi kesilmiştir satışları. Kötü haber tez duyulur. Hayatında hiç net kullanmayan birine bile anlatırlar.

'Abi duydun mu nutella kanser yapıyormuş haberde dedi.' "Hadi ya, vay nemussizler bir daha almam"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 18 Ocak 2017; 3:4:55 >
  • şaka maka yenecek hiçbir şey kalmadı yalnız listeye bakınca
  • Yıllardan beri, daha dogrusu palm yağı ve glikoz şurubu ürünlere girdiginden beri atıştırmalık pek yemem.

Genelde aldıgım ürünün içeriğini okuyarak aldıgım için biliyorum, çok degil 4-5 sene öncesine kadar içeriği okudugumda bir çok üründe şeker vs aycicek yağı/mısır yağı kullanılıyordu, sonra zaman içinde yavaş yavaş glikoz ve palm yağına dönüş yaptılar, evet bunu bizzat yaşadım, her geçen hafta başka bir üründen şekeri kaldırıp glikoz koydular, ayciceği kaldırıp yerine palm koydular, hatta o zamanlar coca colanın içinde de glikoz degil şeker vardı, onunda degişimine şahit oldum, şimdi şeker ve/veya glikoz-fruktoz şurubu oldu.

Yani ürünlerin gramajları düştü, hammadde kalitesi düştü ama fiyatları arttı. Örnek çocukluğumda aldıgım biskirem 100-120gram üstündeydi, şimdi 80 gram sanırım. Ve bu maddelere geçiş yapıldıkça eski tadlar da kalmadı.

Bu nutella olayı iyi oldu, milletin gözü açıldı.

• zararlari tam olarak ne biraz acsaydiniz keske.

• Kanser bence 10-20 yıla daha da etkili olacak, aslında insan azaltmak istiyorlar adamlar için böyle olaylar biçilmez kaftan, olmayan üründe yok zaten bu tür kanserojen maddeler, biz seve seve yiyeceğiz ? Hangisinden vazgeçeceksin abi her şeyde var buda kapitalizm sanırım..
  • Forumda son zamanlarda gördüğüm en faydalı konu.
  • Listeye bak ne kaldı geriye hiç mi abur cubur yemiyek . Arkadaşlar rahat olun ben bunların hepsini tüketiyorum bazen akşam yemeği niyetine Ülker çubuk kraker yiyorum yanında da kola içiyorum üstüne tatlı olarak Ülker çikolatalı gofret ve sallama çay . Bunların hepsini çok sık tüketen biri olarak henüz kanser olmadım günde de 2 litre kola 1 paket sigara bitiriyorum gayet sağlıklıyım yiyin atın ölümü arpadan olsun

• quote:

Breaking Bad benzeri bir yorum olmuş

Aslında bunları yedikten sonra tüm zevklerden soyutlanıyoruz , sağlıklı beslensek daha zevkli bir hayatımız olacak .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilker07 -- 18 Ocak 2017; 3:55:38 >
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.