Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
886
Cevap
70
Favori
163.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bimin kendi ürünlerinin %70-80 inde var, içinde yağ bulunanlar tabi ki :) yazmayanlarda da sadece bitkisel yağ yazıyor. Onların da palm yağı olma ihtimali yüksek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boğaziçi YBS -- 18 Ocak 2017; 21:12:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar palm yağının kansorejen madde çıkarması için 200 derece ve üstünde işlem yapıldıktan sonra ürünlere konması gerekiyor.
    burada listelenen ürrünlerin hangisinin içine kaç derecede palm yağı konduğu önemli. her palm yağı içeren ürün kansorejendir demek yanlıştır. lütfen dikkatli yazınız. zira burada SUÇLANILAN ürünler Türkiyenin büyük markalarıdır.
  • Pastanelerde satılan poğaça çeşitlerini de ekleyin. Tamamı piyasada ustaların alba yağı diye adlandırılan bitkisel susuz yağdan yapılıyor. Yüksek oranda Palm yağıda içerir. Hamurda ki oranı %40-50 dir. Nasıl bu kadar pofuduk olduğunu sanıyorsunuz?

Bu arada ben gıda teknikeriyim. Malesef devlet yasaklamadığı sürece bu yağın kullanımdan kaldırılması zor. Bir ihtimal firma kendi insiyatifi ile kullanmayı durdurur fakat palm yağı olmayan alternatif bitkisiz susuz yağ şu an için bulamaz. Öte yandan pastacılık yağ üreticisi firmalar başta ünipro, ülker, alfa vb. palm yağı olmadan aynı ayarda yağ elde edebilirler mi, üretim prosesleri buna uygun mu bilmiyorum.

Palm yağı piyasada hep ucuz olduğu için kullanılıyor gibi görünsede aslında üretilen ürünlerde istenen lezzet ve fiziki özellikler için de çok değerlidir. İçinde büskivi olan hatta un olan her ambalajlı ürün içinde yukarıda saydığım firmalara ait bitkisel susuz yağ mutlaka bulunur. Tek tek saymaya gerek yok.

• Bu listeye göre hareket edeceksek açlıktan ölümümüz palm yağından önce gelecek...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ESER14

Pastanelerde satılan poğaça çeşitlerini de ekleyin. Tamamı piyasada ustaların alba yağı diye adlandırılan bitkisel susuz yağdan yapılıyor. Yüksek oranda Palm yağıda içerir. Hamurda ki oranı %40-50 dir. Nasıl bu kadar pofuduk olduğunu sanıyorsunuz?

Bu arada ben gıda teknikeriyim. Malesef devlet yasaklamadığı sürece bu yağın kullanımdan kaldırılması zor. Bir ihtimal firma kendi insiyatifi ile kullanmayı durdurur fakat palm yağı olmayan alternatif bitkisiz susuz yağ şu an için bulamaz. Öte yandan pastacılık yağ üreticisi firmalar başta ünipro, ülker, alfa vb. palm yağı olmadan aynı ayarda yağ elde edebilirler mi, üretim prosesleri buna uygun mu bilmiyorum.

Palm yağı piyasada hep ucuz olduğu için kullanılıyor gibi görünsede aslında üretilen ürünlerde istenen lezzet ve fiziki özellikler için de çok değerlidir. İçinde büskivi olan hatta un olan her ambalajlı ürün içinde yukarıda saydığım firmalara ait bitkisel susuz yağ mutlaka bulunur. Tek tek saymaya gerek yok.

Palm yağı haricinde piyasadaki ürünlerde kullanılan diğer yağlarda sağlıklı değil elbette. Sağlıklı yağda pahalı, pahalı olmasıyla beraber yukarıda belirttiğiniz gibi düşünün her ürüne saf zeytinyağı katsalar kaçımız yeriz aynı tat olur mu? Yani bu durum aslında gülü seven dikenine katlanır durumu. Ya hazır hiç bir şey yemeyeceğiz, yada yiyeceğiz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chaturanga -- 18 Ocak 2017; 8:46:9 >

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    Peki usta öleceğz mi onu açıkla ben yıllardır palm yağı yiyor muşum

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pércussionist -- 18 Ocak 2017; 8:51:43 >
  • Bazı ürünlerde işe yaramayabilir ama ısıyla ürünlerin yağını çıkarıp sonra tüketebilirsiniz.

Nutella için örnek video;

• http://kanservekanser.blogspot.com.tr/2014/03/grtlak-kanserini-nasl-yendi.html?m=1

Mutlaka okuyun arkadaşlar bu doktor palmiye yağının zararını ilk bulan ve yasaklanması için uğraşsada en azından etiketlerde yazılmasını sağlayan değerli biri...

Palmiye yağının 37 derece hala mum gibi katı olduğunu gördüm ,dünyada zararlı olmasına rağmen sadece %1 i uygun görüyor dünya sağlık örgütü ama bu sadece tavsiye yaptırım yok...bizim ülkemizde %30 a kadar izni var ,firma kullanır kullanmaz bilemem ama bu içler acısı aynı şekilde meyve sularındaki katkı maddeleride öyle ...acaba helal mal derken kastedilen ne çok merak ediyorum...nutella sınırı aşmıştı ,aslında nutella kullandığı palmiye yağ oranının fazlalığından uyarı ve ikaz almıştı birkaç kez ,sonra açıklama yapmışlardı artık kullanım uygun orandadır diye :)...acaba kaçtı ki bukadar üstüne gidildi bizim ülkemizde %30 izin verilirken

• Yeniğiniz ö tür ürünlerin 2-3 tl maliyeti var ne bekliyodunuzki içinde doğal birşey olsun şeker şurubu ve palm yağı yiyonuz fındık desen eser miktarda :)

• Yıl olmuş 2017, yeni mi fark ediliyor bu? Aklı olan Canan Karatay'ın dediği gibi beslenir. Ancak o da bu düzende çok zor. Herkes maruz kalıyor kansorejen ürünlere. Ancak şu da var. Bu kadar ürün zararlıysa ortalama insan ömrü nasıl uzuyor? Demek ki etkisi çok fazla değil.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • canan karatay diyor ki üzerinde e kodu bulunan bütün ürünler ayrica sadece palm yağı değil trans yağ iiçeren tüm ürünler kanserojendir. uzak durulması gerekir. Böyle ürünler bulabilirseniz onların yerlerini ve adlarını bilelim de onlardan tüketelim beyler.

• ALPEREN A. A kullanıcısına yanıt
    etkisini ne kadar tükettiğine bağlı olarak elinde sonunda gösteriyor. baksana kronik hastalıklar alzheimer falan aldı başını gidiyor. Daha ne olsun.

• Birkaç üründe olsa neyse hepsinde varmış. Ben yemeye devam ederim ama sağlık bakanlığı bu yağ gerçekten zararlıysa engel koyması lazım. İşin garibi bu yapın kanserojen olduğu şimdimi ortaya çıkıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: acheron34

arkadaşlar palm yağının kansorejen madde çıkarması için 200 derece ve üstünde işlem yapıldıktan sonra ürünlere konması gerekiyor.
    burada listelenen ürrünlerin hangisinin içine kaç derecede palm yağı konduğu önemli. her palm yağı içeren ürün kansorejendir demek yanlıştır. lütfen dikkatli yazınız. zira burada SUÇLANILAN ürünler Türkiyenin büyük markalarıdır.

NEDEN BAHSEDİYORSUN SEN YAHU? HAYIRDIR O MARKARLARDAN BİRİNDE Mİ ÇALIŞIYORSUN? İNSAN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU BÜYÜK MARKA İSE DOĞRU DÜZGÜN İŞ YAPSINLAR!

• quote:

Orijinalden alıntı: chaturanga

Arkadaşlar konu güzel bilinçlenmek, firmalara baskı oluşturmak için çok güzel olmuş. Ama anladığım kadarıyla tüm firmalar bu yağ türünün bir zararı olmadığını düşündükleri için açık açık yazmışlar gizleme gereği duymamışlar. Yaygın olarak dünyada kullanılan bir yağ türü diye biliyorum.

Ülkemizde veya diğer ülkelerde firmalar sonlarını bundan sonra atacakları adımlarla belirleyecekler, kimse milleti kanser edelim diye koymuyordu bu yağı bu zamana kadar. Ama Dünya Sağlık Örgütü bu konuda bir ispat sunuyorsa madem, bundan sonra halen kullanan firmalar evet, "millet kanser olsun biz paramıza bakarız" diyen firmalardır benim gözümde. Şu anki stokları tükenince bakalım kim ne adım atacak göreceğiz.

Palm yaginin kayda deger zararlari henuz kesfedildi. Yoksa neden kendi ayaklarina siksinlar ?

Firmanin umrunda olur mu saniyosun ? Adam en ucuz maliyetli ne ise onu kullanir hocam zararina bakmaz.

Hatta sana sunu soyleyim, global olarak bi girisim olsa bile emin ol turkiyede uretimlerde kullanmaya devam eden flrmalar olacaktir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ne varsa doğallıkta var..
  • Firmalarda çakal artık palm yağı yazmazlar hurma yağı yazarlar bitkisel yağ yazarlar anlamyan almaya devam eder

bu arada bazı ürünlerde modifiye mısır nişastası yazıyor bu nedemek genetiği değiştirilmil mısır nişastası değilmi...???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bluecastle37 -- 18 Ocak 2017; 10:7:30 >
  • Saralle de var mı?

• Bim biskuvi bruno

• Listeye ülker albeniyi de ekleyelim. Listede yoktu. Bu yüzden hemen satın aldım. Palm yağı içeriyormuş.

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.