Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
886
Cevap
70
Favori
162.799
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • niye önlem almıyorlar.
  • Daha önce kimse bilmiyordu içinde olduğunu...sağlık bakanlığı dünya sağlık örgütü hikaye ....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thepromh


    quote:

    Orijinalden alıntı: acheron34


    quote:

    Orijinalden alıntı: thepromh


    quote:

    Orijinalden alıntı: acheron34

    arkadaşlar palm yağının kansorejen madde çıkarması için 200 derece ve üstünde işlem yapıldıktan sonra ürünlere konması gerekiyor.
    burada listelenen ürrünlerin hangisinin içine kaç derecede palm yağı konduğu önemli. her palm yağı içeren ürün kansorejendir demek yanlıştır. lütfen dikkatli yazınız. zira burada SUÇLANILAN ürünler Türkiyenin büyük markalarıdır.

    NEDEN BAHSEDİYORSUN SEN YAHU? HAYIRDIR O MARKARLARDAN BİRİNDE Mİ ÇALIŞIYORSUN? İNSAN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU BÜYÜK MARKA İSE DOĞRU DÜZGÜN İŞ YAPSINLAR!

    Konuşma üslubuna dikkat et, caps kapat sonra yazmaya başla. Senin karşında çocuk yok.
    Ben gıda sektöründe çalışmıyorum. Tabi ki de dikkat edecekler ama bu dikkat etmiyorlar demek değil. bilip bilmeden insanları suçlama. bilmiyorsan susacaksın. Benim yazdığım gibi firmalar 200 derece açıklaması yapacak, sen ve senin gibi çığırtkanlarda o ürünleri almaya devam edecekler. bilgilenme istemiyorsan okumazsın yazdıklarımı. kimseyi düşüncesi yüzünden suçlayamazsın.

    BEBEK MAMASINA KANSEROJEN MADDE KATANLARI SAVUNMA, İNSANDA UTANMA OLUR BE, EL KADAR BEBEĞİN YİYECEĞİNE PALM KATIYORLAR, SEN BUNU SAVUNUYORSUN, KES!

    Ben kimseyi savunmuyorum. eğer palm yağı 200 derecenin altında işlem görüyorsa kansorejen madde ihtiva etmez.
    adamlar çıkıp da 200 derecenin altıda işlem yapıyoruz derse ki öyle diyecekler. sağlık bakanlığı da çıkıp bunu onaylarsa ne yapacaksın. insanları suçlamadan önce biraz beklemekte fayda var.
    umarım ne demek istediğimi anlamışsındır. yoksa tabi ki de koymamaları lazım. ama körü körüne de insanları suçlamamak lazım. sonuçta o firmaların malını yıllarca yiyen insanlarız. asıl konu bunu bilen sağlık bakanlığının bu durma neden bugüne kadar müdahale etmediği olması gerekiyor. sonuçta tüm ürünler sağlık bakanlığı kontrolü sonrası üretiliyor.




  • Zararlı olduğu hep biliniyordu...kemoterapi ilacı yapan firma kendine milyar dolarlık yatırımla şeker hastaları için ilaç üretiyormuş...glikoz şurubu zararlı değilmi... boşunamı mısırda buğdayda yulafta dışarıya bağımlı olduk ...yediğimiz herşey öldürücü..sigara daha zararsız hale geldi...kanser yaşı 30 larda ve bu şekilde beslenmeyle 60 yaşına gelipte bağırsak kanseri olmayan kalmıycak....denetim yok,dığallık yok ...bu dünyadan tiksinmeye başladım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unfoundeddd -- 18 Ocak 2017; 11:50:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konu cok yararlı bir konu emeği gecenlere teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi


    quote:

    Orijinalden alıntı: acheron34


    quote:

    Orijinalden alıntı: thepromh


    quote:

    Orijinalden alıntı: acheron34

    arkadaşlar palm yağının kansorejen madde çıkarması için 200 derece ve üstünde işlem yapıldıktan sonra ürünlere konması gerekiyor.
    burada listelenen ürrünlerin hangisinin içine kaç derecede palm yağı konduğu önemli. her palm yağı içeren ürün kansorejendir demek yanlıştır. lütfen dikkatli yazınız. zira burada SUÇLANILAN ürünler Türkiyenin büyük markalarıdır.

    NEDEN BAHSEDİYORSUN SEN YAHU? HAYIRDIR O MARKARLARDAN BİRİNDE Mİ ÇALIŞIYORSUN? İNSAN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU BÜYÜK MARKA İSE DOĞRU DÜZGÜN İŞ YAPSINLAR!

    Konuşma üslubuna dikkat et, caps kapat sonra yazmaya başla. Senin karşında çocuk yok.
    Ben gıda sektöründe çalışmıyorum. Tabi ki de dikkat edecekler ama bu dikkat etmiyorlar demek değil. bilip bilmeden insanları suçlama. bilmiyorsan susacaksın. Benim yazdığım gibi firmalar 200 derece açıklaması yapacak, sen ve senin gibi çığırtkanlarda o ürünleri almaya devam edecekler. bilgilenme istemiyorsan okumazsın yazdıklarımı. kimseyi düşüncesi yüzünden suçlayamazsın.

    Öğrenmek için soruyorum;

    Yağ ısıtılıp koyulmuyor ama zaten o ürünün bir pişirilme süresi var, o süre içinde yağ trans oluyor ısıl işlem gördüğü için. Yani ha başta ısıtmadan koyman, pek bir şeyi değiştirmiyor.

    Açıkçası ben Canan Karatay'ın açıklamalarını referans alıyorum.

    Palm yağı palm ağacının meyvesinden üretilen bitkisel bir yağdır. Son 30 yılda popülerleşen ve üretimi yaklaşık 3 kat artan palm yağının büyük bir kısmı Endonezya ve Malezya’da üretilmektedir. Palm yağının bu kadar çok tercih edilmesinin sebepleri arasında ucuzluğu, trans yağ içermiyor oluşu ve lezzet açısından nötr olması yatmaktadır. bazı maddeler ısıtılınca ortaya çıkar. yani kimyasal olarak etkileşim sonucu oluşur. yani sen palm yağını 200 derece üstüne çıkarmazsan palm yağında kansorejen madde çıkmayabilir. yoksa bu firmalar bunu bile bile koyamazlar. sağlık bakanlığı izin vermez. eğer verdiyse sıkıntı gerçekten güyük.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: volkan.ka

    Evime ülker ürünleri sokmuyordum, doğru bir karar imza atmışız.

    eti ne alemde acaba?

    Önemli edit:

    Eti firmasının da palm yağı içeren ürünleri varmış..

    Dikkatli olmakta fayda var.

    Eti firması da zararlı katkı maddeleri kullanıyor (fruktoz vs gibi).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok sacma insanların ço saçma yorumları gozukmektedir. Olay nutelladan nereye geldi. Palm oil 200 C üzerine çıktıgında sorun yaşamaktadır gidip çubuk krekerdeki ile bir tutulması cok saçma. Ve ayrıca elinizde sigara yorum yazarken çok yapmacık oluyorsunuz bosuna marka kotulemeyın 90 70 yıllık markalar bundna önce yoktu neden şimdi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rüzgar.


    quote:

    Orijinalden alıntı: volkan.ka

    Evime ülker ürünleri sokmuyordum, doğru bir karar imza atmışız.

    eti ne alemde acaba?

    Önemli edit:

    Eti firmasının da palm yağı içeren ürünleri varmış..

    Dikkatli olmakta fayda var.

    Eti firması da zararlı katkı maddeleri kullanıyor (fruktoz vs gibi).

    Ben eti de iyi demedim ki. eti de var...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acheron34


    quote:

    Orijinalden alıntı: thepromh


    quote:

    Orijinalden alıntı: acheron34


    quote:

    Orijinalden alıntı: thepromh


    quote:

    Orijinalden alıntı: acheron34

    arkadaşlar palm yağının kansorejen madde çıkarması için 200 derece ve üstünde işlem yapıldıktan sonra ürünlere konması gerekiyor.
    burada listelenen ürrünlerin hangisinin içine kaç derecede palm yağı konduğu önemli. her palm yağı içeren ürün kansorejendir demek yanlıştır. lütfen dikkatli yazınız. zira burada SUÇLANILAN ürünler Türkiyenin büyük markalarıdır.

    NEDEN BAHSEDİYORSUN SEN YAHU? HAYIRDIR O MARKARLARDAN BİRİNDE Mİ ÇALIŞIYORSUN? İNSAN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU BÜYÜK MARKA İSE DOĞRU DÜZGÜN İŞ YAPSINLAR!

    Konuşma üslubuna dikkat et, caps kapat sonra yazmaya başla. Senin karşında çocuk yok.
    Ben gıda sektöründe çalışmıyorum. Tabi ki de dikkat edecekler ama bu dikkat etmiyorlar demek değil. bilip bilmeden insanları suçlama. bilmiyorsan susacaksın. Benim yazdığım gibi firmalar 200 derece açıklaması yapacak, sen ve senin gibi çığırtkanlarda o ürünleri almaya devam edecekler. bilgilenme istemiyorsan okumazsın yazdıklarımı. kimseyi düşüncesi yüzünden suçlayamazsın.

    BEBEK MAMASINA KANSEROJEN MADDE KATANLARI SAVUNMA, İNSANDA UTANMA OLUR BE, EL KADAR BEBEĞİN YİYECEĞİNE PALM KATIYORLAR, SEN BUNU SAVUNUYORSUN, KES!

    Ben kimseyi savunmuyorum. eğer palm yağı 200 derecenin altında işlem görüyorsa kansorejen madde ihtiva etmez.
    adamlar çıkıp da 200 derecenin altıda işlem yapıyoruz derse ki öyle diyecekler. sağlık bakanlığı da çıkıp bunu onaylarsa ne yapacaksın. insanları suçlamadan önce biraz beklemekte fayda var.
    umarım ne demek istediğimi anlamışsındır. yoksa tabi ki de koymamaları lazım. ama körü körüne de insanları suçlamamak lazım. sonuçta o firmaların malını yıllarca yiyen insanlarız. asıl konu bunu bilen sağlık bakanlığının bu durma neden bugüne kadar müdahale etmediği olması gerekiyor. sonuçta tüm ürünler sağlık bakanlığı kontrolü sonrası üretiliyor.

    Tamamen maliyeti düsük diye insanlara kanser yediriyorlar, diğer bir ürün mesela glikoz şurubu, Ülker'in her ürününde var, bir numaralı kanserojen ürünlerden biri, benim demek istediğim maliyeti düşürmek icin vatandaşını zehirleyen bu firmalardan uzak durulmalı, şahsım adına ambalajlı ürün almamaya çalışıyorum, birçok ürün fabrikasyon olup ambalaja girince ne yazık ki kanserojen oluyor, tatlı mı istiyorsun evde sütlaç yapıp ye, gidip bu insan sağlığını hiçe sayan firmaların kanserojen ürünlerini almayın!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dt1907

    niye önlem almıyorlar.

    Palm yağı yasaklanır daha beteri gelir. Çünkü paranın sahipleri, devletlerden daha güçlüdür. Canını fazla sıkan devleti kısa sürede yok ederler.



    Devletlerin (yani kural koyucuların) paradan güçlü olduğu dönemler eskidendi.



    Dünya'nın çivisi çıkmış diye boşa demiyorum. Ne yapılırsa yapılsın boş, palm gider başka bir şey gelir.



    İnsanlık elbette binlerce yıl içinde mutasyona uğrayıp, kanser yapan ürünlere dayanıklı hale gelecektir.



    19., 20. ve 21. yy da dünyaya gelmek, sağlık açısından başlı başına şanssızlık zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: byengin01

    Çok sacma insanların ço saçma yorumları gozukmektedir. Olay nutelladan nereye geldi. Palm oil 200 C üzerine çıktıgında sorun yaşamaktadır gidip çubuk krekerdeki ile bir tutulması cok saçma. Ve ayrıca elinizde sigara yorum yazarken çok yapmacık oluyorsunuz bosuna marka kotulemeyın 90 70 yıllık markalar bundna önce yoktu neden şimdi

    Sigara içmiyorum, ben eleştirebilir miyim patron?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eti formun limon lifli biskivüsünde var fskat çikolata kaplamalısında yok

    Markete durmuş her şeyin içindekilerini okuyorum napıyo bu manyak diyolarmış gibi bi hiise kapıldım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Agirretxe -- 18 Ocak 2017; 11:29:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet çevreme baktığımda birçok üründe palm yağı var ve maalesef ki yiyoruz.Palm yağı bir yana glikoz şurubu bence daha kötü ve bunuda Türkiye üretim tesisi kurarak başı Ülker çekiyor. Bu ürün avrupada da kullanılıyor ama yüzde oranları Türkiye'de anormal ölçülerde buna yasalar izin veriyor. Ben dünya ölçeğine baktığımda bütün ülkelerde var ama genelde Avrupa'da Almanya'da satışta olan ürünlere sağlık açısından daha güveniyorum, sıkı bir kontrolleri vardı.
    Glikoz şurubu kullanmayan markalar derseniz Torku ve Eti bildiğim kadarı ile ama Eti'ye sorduğumda şöyle bir cevap vermişlerdi:sadece Kek ve Jöleli ürünlerde glikoz şurubu kullanmak zorundayız, diğer ürünlerimizde yok demişlerdi. Torku kendisi pancardan şeker üretimi yaptığı için Pançar şekeri kullanıyor diye biliyorum ama onun da bazı ürünlerinde vardı. Ülker istisnasız glikoz şurubu kullanıyor zaten bunun üreticisi onlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zanka -- 18 Ocak 2017; 11:29:47 >




  • upppp faydalı konu
  • Tadelle'nin çikolatalarında var mı acaba? Zira canım çektikçe tek yediğim çikolatadır kendisi Gimdes sertifikası benim gözümde en garanti helal sertifikadır
  • Demek istediğim o değildi İçindekileride araştırarak buldum.Palm yağı herşey de var o zaman hiç birşey yeme amk illa ben mi söyleyim bunu.Sucuk da çok sevdiğim şey hatta şuan bile Kahvaltı ediyorum Sucuk da yiyorum.Palm yağına kadar ne kadar çok kanser edici şeyler var buna mı taktınız diyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acheron34


    quote:

    Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi


    quote:

    Orijinalden alıntı: acheron34


    quote:

    Orijinalden alıntı: thepromh


    quote:

    Orijinalden alıntı: acheron34

    arkadaşlar palm yağının kansorejen madde çıkarması için 200 derece ve üstünde işlem yapıldıktan sonra ürünlere konması gerekiyor.
    burada listelenen ürrünlerin hangisinin içine kaç derecede palm yağı konduğu önemli. her palm yağı içeren ürün kansorejendir demek yanlıştır. lütfen dikkatli yazınız. zira burada SUÇLANILAN ürünler Türkiyenin büyük markalarıdır.

    NEDEN BAHSEDİYORSUN SEN YAHU? HAYIRDIR O MARKARLARDAN BİRİNDE Mİ ÇALIŞIYORSUN? İNSAN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU BÜYÜK MARKA İSE DOĞRU DÜZGÜN İŞ YAPSINLAR!

    Konuşma üslubuna dikkat et, caps kapat sonra yazmaya başla. Senin karşında çocuk yok.
    Ben gıda sektöründe çalışmıyorum. Tabi ki de dikkat edecekler ama bu dikkat etmiyorlar demek değil. bilip bilmeden insanları suçlama. bilmiyorsan susacaksın. Benim yazdığım gibi firmalar 200 derece açıklaması yapacak, sen ve senin gibi çığırtkanlarda o ürünleri almaya devam edecekler. bilgilenme istemiyorsan okumazsın yazdıklarımı. kimseyi düşüncesi yüzünden suçlayamazsın.

    Öğrenmek için soruyorum;

    Yağ ısıtılıp koyulmuyor ama zaten o ürünün bir pişirilme süresi var, o süre içinde yağ trans oluyor ısıl işlem gördüğü için. Yani ha başta ısıtmadan koyman, pek bir şeyi değiştirmiyor.

    Açıkçası ben Canan Karatay'ın açıklamalarını referans alıyorum.

    Palm yağı palm ağacının meyvesinden üretilen bitkisel bir yağdır. Son 30 yılda popülerleşen ve üretimi yaklaşık 3 kat artan palm yağının büyük bir kısmı Endonezya ve Malezya’da üretilmektedir. Palm yağının bu kadar çok tercih edilmesinin sebepleri arasında ucuzluğu, trans yağ içermiyor oluşu ve lezzet açısından nötr olması yatmaktadır. bazı maddeler ısıtılınca ortaya çıkar. yani kimyasal olarak etkileşim sonucu oluşur. yani sen palm yağını 200 derece üstüne çıkarmazsan palm yağında kansorejen madde çıkmayabilir. yoksa bu firmalar bunu bile bile koyamazlar. sağlık bakanlığı izin vermez. eğer verdiyse sıkıntı gerçekten güyük.

    Anlatamadım ya da siz beni anlamadınız =)

    Söylediklerinizi zaten biliyorum, daha doğrusu geçtiğimiz iki gün içinde öğrendi herkes

    Başta trans olmayan bu yağı, 200 dereceye kadar ısıtıp trans haline getirmediklerini biliyor muyuz? Sormamız gereken soru bu değil mi? Sonuçta aldığımız hazır gıdaların neredeyse hepsi ısıl işlem görüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 18 Ocak 2017; 11:39:41 >




  • thepromh kullanıcısına yanıt
    Sen eleştirebilirsin
  • Palm yağı 200 derecenin üstünde kanserojen madde salgılıyormuş deniyor. İyi de, mahallemde ki pastanenin fırınını, 200 derece altında ayarlı hiç görmedim ve palm yağı kullanıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.