Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
886
Cevap
70
Favori
162.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thepromh

quote:

Orijinalden alıntı: byengin01

Çok sacma insanların ço saçma yorumları gozukmektedir. Olay nutelladan nereye geldi. Palm oil 200 C üzerine çıktıgında sorun yaşamaktadır gidip çubuk krekerdeki ile bir tutulması cok saçma. Ve ayrıca elinizde sigara yorum yazarken çok yapmacık oluyorsunuz bosuna marka kotulemeyın 90 70 yıllık markalar bundna önce yoktu neden şimdi

Sigara içmiyorum, ben eleştirebilir miyim patron?

Sen eleştirebilirsin
  • Bifa keks donut kek

Ulker ikram

Ülker albeni

Bunlar evde vardi okudum içindekileri palm yazıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eti Tutku da var palm yağı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetmeteışıkara -- 18 Ocak 2017; 11:45:36 >
  • Sigarayı, alkolü kullanmayanlar fikir belirtsin bi zahmet
  • Sigaradan ölmeyen bizler palm yağından ölücez
  • palm hiç değilse yağ ve bu haldeyken kanserojen oluyorda içerisindeki sentetik kimyasal olan emülgatörlerin hiç bi zararı olmuyor mu , işlenmiş bu tür gıda görünümlü zehirleri hiç tüketmemek en iyisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: acheron34

quote:

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar palm yağının kansorejen madde çıkarması için 200 derece ve üstünde işlem yapıldıktan sonra ürünlere konması gerekiyor.
    burada listelenen ürrünlerin hangisinin içine kaç derecede palm yağı konduğu önemli. her palm yağı içeren ürün kansorejendir demek yanlıştır. lütfen dikkatli yazınız. zira burada SUÇLANILAN ürünler Türkiyenin büyük markalarıdır.

NEDEN BAHSEDİYORSUN SEN YAHU? HAYIRDIR O MARKARLARDAN BİRİNDE Mİ ÇALIŞIYORSUN? İNSAN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU BÜYÜK MARKA İSE DOĞRU DÜZGÜN İŞ YAPSINLAR!

Konuşma üslubuna dikkat et, caps kapat sonra yazmaya başla. Senin karşında çocuk yok.
    Ben gıda sektöründe çalışmıyorum. Tabi ki de dikkat edecekler ama bu dikkat etmiyorlar demek değil. bilip bilmeden insanları suçlama. bilmiyorsan susacaksın. Benim yazdığım gibi firmalar 200 derece açıklaması yapacak, sen ve senin gibi çığırtkanlarda o ürünleri almaya devam edecekler. bilgilenme istemiyorsan okumazsın yazdıklarımı. kimseyi düşüncesi yüzünden suçlayamazsın.

Öğrenmek için soruyorum;

Yağ ısıtılıp koyulmuyor ama zaten o ürünün bir pişirilme süresi var, o süre içinde yağ trans oluyor ısıl işlem gördüğü için. Yani ha başta ısıtmadan koyman, pek bir şeyi değiştirmiyor.

Açıkçası ben Canan Karatay'ın açıklamalarını referans alıyorum.

Palm yağı palm ağacının meyvesinden üretilen bitkisel bir yağdır. Son 30 yılda popülerleşen ve üretimi yaklaşık 3 kat artan palm yağının büyük bir kısmı Endonezya ve Malezya’da üretilmektedir. Palm yağının bu kadar çok tercih edilmesinin sebepleri arasında ucuzluğu, trans yağ içermiyor oluşu ve lezzet açısından nötr olması yatmaktadır. bazı maddeler ısıtılınca ortaya çıkar. yani kimyasal olarak etkileşim sonucu oluşur. yani sen palm yağını 200 derece üstüne çıkarmazsan palm yağında kansorejen madde çıkmayabilir. yoksa bu firmalar bunu bile bile koyamazlar. sağlık bakanlığı izin vermez. eğer verdiyse sıkıntı gerçekten güyük.

Peki 40 derecelere kadar katı halde olan bu yağı vücuda sokmak nekadar mantıklı...gerçi çok yağ var öyle ama ben 37 derecede tanktan kazınırken gördüm

• Kanserin tedavisini bulsalar rahatlayacak millet ama lanet olası modern tıp neye fayda olmuş ki?

• Tahin + pekmez alıyorsunuz karıştırıp tüketiyorsunuz bence günümüzde en sağlıklı tatlı. Tabiki kaynatma değil vakumlama pekmez alıyorsunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Kanserin tedavisini bulsalar rahatlayacak millet ama lanet olası modern tıp neye fayda olmuş ki?

Kanser tedavisi bulmak ölümsüzlüğü bulmak demek, bulsalar bile söylemeyeceklerdir.

• StrongUnion S kullanıcısına yanıt
    Sucuk görünce yazmak istedim.

Sucuk alırken fermente sucuk alın, ışıl işlem görmüş sucuklar zararlıdır.

• Yediğimiz herşeyde varmış. Köye taşınıp bir an önce kendi abur cuburlarımızı üretmeye başlayalım. Koyundan keçi den de çikolata çıkmaz ama bir çaresine bakacağız artık. Ya arkadaşlar birisi ortaya birşey atıyor konu büyüyorda büyüyor. Sigara içmenin sağlığa zararlı olduğu zararlarının etkileri yıllardır bağır bağır söyleniyor, onlara aldırış etmiyoruz da yediğimiz çikolata dan mı vazgeçeceğiz? Bir kaç güne unutulur unutulmazsa artık herkes ekmeğe talim.

• İçlerinden çoğunu yemiyorum. Süt dilimi ve Ketçaplı Ruffles için de kendimi nasıl kısıtlayabilirim ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirrüs -- 18 Ocak 2017; 12:13:53 >
  • Palm yağını şimdiye kadar saglıklı biliyorduk bugün anlaşıldı ki kanserojen maddeymiş

Benim merak ettiğim halen tüketip de kanserojen madde olanlar yok mu :)

Bir de Palm yağı içeren gıdalardan çok içermeyenleri paylaşmak daha mantıklı tabi o palm yağı içermeyenler başka kanserojen madde içermiyorsa.En iyisi doğal beslenmek Tüm market ürünlerinden uzak durmak boşuna demiyorlar 10-20 yıl sonra dünyanın yarısı kanser olacak diye
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar palm yağının kansorejen madde çıkarması için 200 derece ve üstünde işlem yapıldıktan sonra ürünlere konması gerekiyor.
    burada listelenen ürrünlerin hangisinin içine kaç derecede palm yağı konduğu önemli. her palm yağı içeren ürün kansorejendir demek yanlıştır. lütfen dikkatli yazınız. zira burada SUÇLANILAN ürünler Türkiyenin büyük markalarıdır.

NEDEN BAHSEDİYORSUN SEN YAHU? HAYIRDIR O MARKARLARDAN BİRİNDE Mİ ÇALIŞIYORSUN? İNSAN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU BÜYÜK MARKA İSE DOĞRU DÜZGÜN İŞ YAPSINLAR!

Konuşma üslubuna dikkat et, caps kapat sonra yazmaya başla. Senin karşında çocuk yok.
    Ben gıda sektöründe çalışmıyorum. Tabi ki de dikkat edecekler ama bu dikkat etmiyorlar demek değil. bilip bilmeden insanları suçlama. bilmiyorsan susacaksın. Benim yazdığım gibi firmalar 200 derece açıklaması yapacak, sen ve senin gibi çığırtkanlarda o ürünleri almaya devam edecekler. bilgilenme istemiyorsan okumazsın yazdıklarımı. kimseyi düşüncesi yüzünden suçlayamazsın.

Öğrenmek için soruyorum;

Yağ ısıtılıp koyulmuyor ama zaten o ürünün bir pişirilme süresi var, o süre içinde yağ trans oluyor ısıl işlem gördüğü için. Yani ha başta ısıtmadan koyman, pek bir şeyi değiştirmiyor.

Açıkçası ben Canan Karatay'ın açıklamalarını referans alıyorum.

Palm yağı palm ağacının meyvesinden üretilen bitkisel bir yağdır. Son 30 yılda popülerleşen ve üretimi yaklaşık 3 kat artan palm yağının büyük bir kısmı Endonezya ve Malezya’da üretilmektedir. Palm yağının bu kadar çok tercih edilmesinin sebepleri arasında ucuzluğu, trans yağ içermiyor oluşu ve lezzet açısından nötr olması yatmaktadır. bazı maddeler ısıtılınca ortaya çıkar. yani kimyasal olarak etkileşim sonucu oluşur. yani sen palm yağını 200 derece üstüne çıkarmazsan palm yağında kansorejen madde çıkmayabilir. yoksa bu firmalar bunu bile bile koyamazlar. sağlık bakanlığı izin vermez. eğer verdiyse sıkıntı gerçekten güyük.

Anlatamadım ya da siz beni anlamadınız =)

Söylediklerinizi zaten biliyorum, daha doğrusu geçtiğimiz iki gün içinde öğrendi herkes

Başta trans olmayan bu yağı, 200 dereceye kadar ısıtıp trans haline getirmediklerini biliyor muyuz? Sormamız gereken soru bu değil mi? Sonuçta aldığımız hazır gıdaların neredeyse hepsi ısıl işlem görüyor.

ışıl işlem görenlerin üzerinde ışıl işlem görmüştür yazar :D

• yauw bu palm yağı nedir nerden çıkar hangi malzemeden çıkar. Palm diye bitki mi var yoksa margarin gibimi
    bilen var mı.
    bide önerim sucuğu fermente yeyin. Isıl değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 18 Ocak 2017; 12:22:20 >
  • Böyle konu açmışsınız ama içinde palm yağ olan gıdaları tüketmemeye kalkarsanız aç kalırsınız. Size birşey söyleyeyim Türkiye'nin en büyük yağ üreticisi palm yağ ile diğer yağları bazı proses aşamalarında aynı hattan çıkarıyor bu da demek oluyor ki diğer yağlarda da eser miktarda da olsa palm yağ var. Detaylı bilgi veremiyorum ama (bilmediğimden değil sözleşme gereği) böyle ayırt ederek sağlıklı kalacağınızı sanmayın bence, her yere girdi palm ya her şeyde var.

• quote:

Kanserin tedavisini bulsalar rahatlayacak millet ama lanet olası modern tıp neye fayda olmuş ki?

Kanserin çözümü aslında çoktan bulundu olarak konuşuluyor ama bu ilacı çıkartacak ve dünya ilaç firmalarını, para babalarını, örgütleri karşısına alacak bir babayiğit var mı ? Amerika zaten gereken kişilere, gerektiği kadar uyguluyor olarak biliyorum.

• her kuşu yedik
    bir leylek kaldık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hazreti Nathan Drake

quote:

Kanserin çözümü aslında çoktan bulundu olarak konuşuluyor ama bu ilacı çıkartacak ve dünya ilaç firmalarını, para babalarını, örgütleri karşısına alacak bir babayiğit var mı ? Amerika zaten gereken kişilere, gerektiği kadar uyguluyor olarak biliyorum.

kanserin ilacı falan yok kanser tek bir hastalık değildir hemen hemen her organın kanseri vardır

türkiyede millet tembel abi onlar yapmış bize vermiyorlar dediğimiz zaman entel oluyoruz mesele budur

daha kanseri kan ile ilişkili sananlar var (kan-ser)

• 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.