Şimdi Ara

Palm Yağı İçeren Ürünlerin Listesi (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
886
Cevap
70
Favori
162.795
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çoğu hazır gıdada emulgator var . Ondan da uzak durmanız lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: acheron34

quote:

Orijinalden alıntı: GokhanGulAilesi

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: thepromh

quote:

arkadaşlar palm yağının kansorejen madde çıkarması için 200 derece ve üstünde işlem yapıldıktan sonra ürünlere konması gerekiyor.
    burada listelenen ürrünlerin hangisinin içine kaç derecede palm yağı konduğu önemli. her palm yağı içeren ürün kansorejendir demek yanlıştır. lütfen dikkatli yazınız. zira burada SUÇLANILAN ürünler Türkiyenin büyük markalarıdır.

NEDEN BAHSEDİYORSUN SEN YAHU? HAYIRDIR O MARKARLARDAN BİRİNDE Mİ ÇALIŞIYORSUN? İNSAN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU BÜYÜK MARKA İSE DOĞRU DÜZGÜN İŞ YAPSINLAR!

Konuşma üslubuna dikkat et, caps kapat sonra yazmaya başla. Senin karşında çocuk yok.
    Ben gıda sektöründe çalışmıyorum. Tabi ki de dikkat edecekler ama bu dikkat etmiyorlar demek değil. bilip bilmeden insanları suçlama. bilmiyorsan susacaksın. Benim yazdığım gibi firmalar 200 derece açıklaması yapacak, sen ve senin gibi çığırtkanlarda o ürünleri almaya devam edecekler. bilgilenme istemiyorsan okumazsın yazdıklarımı. kimseyi düşüncesi yüzünden suçlayamazsın.

Öğrenmek için soruyorum;

Yağ ısıtılıp koyulmuyor ama zaten o ürünün bir pişirilme süresi var, o süre içinde yağ trans oluyor ısıl işlem gördüğü için. Yani ha başta ısıtmadan koyman, pek bir şeyi değiştirmiyor.

Açıkçası ben Canan Karatay'ın açıklamalarını referans alıyorum.

Palm yağı palm ağacının meyvesinden üretilen bitkisel bir yağdır. Son 30 yılda popülerleşen ve üretimi yaklaşık 3 kat artan palm yağının büyük bir kısmı Endonezya ve Malezya’da üretilmektedir. Palm yağının bu kadar çok tercih edilmesinin sebepleri arasında ucuzluğu, trans yağ içermiyor oluşu ve lezzet açısından nötr olması yatmaktadır. bazı maddeler ısıtılınca ortaya çıkar. yani kimyasal olarak etkileşim sonucu oluşur. yani sen palm yağını 200 derece üstüne çıkarmazsan palm yağında kansorejen madde çıkmayabilir. yoksa bu firmalar bunu bile bile koyamazlar. sağlık bakanlığı izin vermez. eğer verdiyse sıkıntı gerçekten güyük.

Anlatamadım ya da siz beni anlamadınız =)

Söylediklerinizi zaten biliyorum, daha doğrusu geçtiğimiz iki gün içinde öğrendi herkes

Başta trans olmayan bu yağı, 200 dereceye kadar ısıtıp trans haline getirmediklerini biliyor muyuz? Sormamız gereken soru bu değil mi? Sonuçta aldığımız hazır gıdaların neredeyse hepsi ısıl işlem görüyor.

ışıl işlem görenlerin üzerinde ışıl işlem görmüştür yazar :D

Üstat ya da dalga geçiyorsun ya da anlamıyorsun. Ya da çok ciddiyim bu markaların propagandasını yapıyorsun! Trollük yapmanın da bir adabı var.

Kıraker pişmiyor mu?

Cips pişmiyor mu?

Nutella pişmiyor mu?

Örnekleri daha da çoğaltayım mı?

O senin dediğin "ısıl işlem görmüştür" yazısı, aynı ürünün çiğ olarak satılan alternatifinden ayırmak için yazılıyor. Yani sucuk gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Joya20 -- 18 Ocak 2017; 12:28:14 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

arkadaşlar palm yağının kansorejen madde çıkarması için 200 derece ve üstünde işlem yapıldıktan sonra ürünlere konması gerekiyor.
    burada listelenen ürrünlerin hangisinin içine kaç derecede palm yağı konduğu önemli. her palm yağı içeren ürün kansorejendir demek yanlıştır. lütfen dikkatli yazınız. zira burada SUÇLANILAN ürünler Türkiyenin büyük markalarıdır.

NEDEN BAHSEDİYORSUN SEN YAHU? HAYIRDIR O MARKARLARDAN BİRİNDE Mİ ÇALIŞIYORSUN? İNSAN SAĞLIĞI SÖZ KONUSU BÜYÜK MARKA İSE DOĞRU DÜZGÜN İŞ YAPSINLAR!

Konuşma üslubuna dikkat et, caps kapat sonra yazmaya başla. Senin karşında çocuk yok.
    Ben gıda sektöründe çalışmıyorum. Tabi ki de dikkat edecekler ama bu dikkat etmiyorlar demek değil. bilip bilmeden insanları suçlama. bilmiyorsan susacaksın. Benim yazdığım gibi firmalar 200 derece açıklaması yapacak, sen ve senin gibi çığırtkanlarda o ürünleri almaya devam edecekler. bilgilenme istemiyorsan okumazsın yazdıklarımı. kimseyi düşüncesi yüzünden suçlayamazsın.

Öğrenmek için soruyorum;

Yağ ısıtılıp koyulmuyor ama zaten o ürünün bir pişirilme süresi var, o süre içinde yağ trans oluyor ısıl işlem gördüğü için. Yani ha başta ısıtmadan koyman, pek bir şeyi değiştirmiyor.

Palm yağı palm ağacının meyvesinden üretilen bitkisel bir yağdır. Son 30 yılda popülerleşen ve üretimi yaklaşık 3 kat artan palm yağının büyük bir kısmı Endonezya ve Malezya’da üretilmektedir. Palm yağının bu kadar çok tercih edilmesinin sebepleri arasında ucuzluğu, trans yağ içermiyor oluşu ve lezzet açısından nötr olması yatmaktadır. bazı maddeler ısıtılınca ortaya çıkar. yani kimyasal olarak etkileşim sonucu oluşur. yani sen palm yağını 200 derece üstüne çıkarmazsan palm yağında kansorejen madde çıkmayabilir. yoksa bu firmalar bunu bile bile koyamazlar. sağlık bakanlığı izin vermez. eğer verdiyse sıkıntı gerçekten güyük.

Söylediklerinizi zaten biliyorum, daha doğrusu geçtiğimiz iki gün içinde öğrendi herkes

Başta trans olmayan bu yağı, 200 dereceye kadar ısıtıp trans haline getirmediklerini biliyor muyuz? Sormamız gereken soru bu değil mi? Sonuçta aldığımız hazır gıdaların neredeyse hepsi ısıl işlem görüyor.

Üstat ya da dalga geçiyorsun ya da anlamıyorsun. Ya da çok ciddiyim bu markaların propagandasını yapıyorsun! Trollük yapmanın da bir adabı var.

Kıraker pişmiyor mu?

Cips pişmiyor mu?

Nutella pişmiyor mu?

O senin dediğin "ısıl işlem görmüştür" yazısı, aynı ürünün çiğ olarak satılan alternatifinden ayırmak için yazılıyor. Yani sucuk gibi

yorum yapmak yada insanlara sataşmak için yorum yazmayın lütfen.
    bu saydıklarınızın hepsi kaç derecede pişiyor ???
    Ekmek kaç derecede oluyor peki? bunları bilmeden yazmayın lütfen.
    sataşmalara cevap vermiyorum normalde.
    insanlara trolle suçlamak en kolay şey. benim yapdığım tek yorum üzerinden yorum yapacak kadar sığ biri olmadığınızı umuyorum.
    lütfen diğer yorumlarımı okuyunuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Hazreti Nathan Drake

quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Kanserin tedavisini bulsalar rahatlayacak millet ama lanet olası modern tıp neye fayda olmuş ki?

Kanserin çözümü aslında çoktan bulundu olarak konuşuluyor ama bu ilacı çıkartacak ve dünya ilaç firmalarını, para babalarını, örgütleri karşısına alacak bir babayiğit var mı ? Amerika zaten gereken kişilere, gerektiği kadar uyguluyor olarak biliyorum.

Hastalığın doğası nedeniyle belki de hiçbir zaman bir tedavi olmayacak. Vücutta her gün milyonlarca kanser hücresi ürüyor ama bunlar vücut tarafından yok ediliyor. Başedilemez hale geldiklerinde de kanser teşhisi konuyor. Öyle sihirli bir ilaç olamaz böyle bir hastalıkta.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Öğrenmek için soruyorum;

Kıraker pişmiyor mu?

Cips pişmiyor mu?

Nutella pişmiyor mu?

yorum yapmak yada insanlara sataşmak için yorum yazmayın lütfen.
    bu saydıklarınızın hepsi kaç derecede pişiyor ???
    Ekmek kaç derecede oluyor peki? bunları bilmeden yazmayın lütfen.
    sataşmalara cevap vermiyorum normalde.
    insanlara trolle suçlamak en kolay şey. benim yapdığım tek yorum üzerinden yorum yapacak kadar sığ biri olmadığınızı umuyorum.
    lütfen diğer yorumlarımı okuyunuz.

Herkesin anlama kapasitesi farklı olduğundan, daha uzun cümleler ve örneklerle anlamanıza yardımcı olayım.

Ekmek mi? Konumuz palm yağı içeren ürünler mi? Evet. Ekmeğin zararlarını (ekmek tüketmiyorum) ayrıca konuşur ve tartışırız.

"Yorum yapmak için yazmayın" ile alakalı olarak; "ısıl işlem görenlerde ısıl işlem yazar hede hödö" diyerek siz yaptınız zaten.

Soru açık! Palm yağının baştan zararsız olduğunu söylemeye gerek var mı? Evet zararsız. Diyorum ki palm yağının kullanıldığı ürünler her ne ise, ısıl işlem görüyor mu? Evet. Kendiniz söylemediniz mi 200 dereceye kadar ısıtılır ise trans olur diye! E onu diyorum? Kırakeri kalıba koyup şekil verdikten sonra mı paketliyorlar direk!

Bunlar zaten ısıl işlem görerek piyasaya sürülüyor. O halde burada bu ürünlerin kaç dereceye kadar ısıtılıp ısıtılmadığı asıl önemli konu.

• Olmayanları yazinda daha anlaşılir olsun liste.

• choyrn kullanıcısına yanıt
    Kakaolu fındık kreması lobisinin işleri hep bunlar

• Farkındalık ve toplumsal tepki güzel fakat içinde palm yağı olan bişey yemem derseniz neredeyse ticari hiç bir gıdadan tüketmemeniz gerekir. Kıyası şöyle yapabilirsiniz. Bişey hem çok doyurucu, hem lezzetli hemde ucuz hem uzun ömürlü ise bilin ki sağlığa zararlıdır.

Doğal beslenmek günümüzde çok maliyetli ve zahmetli.

En iyisi perhiz. Doyasıya değil acık acık yemeye çalışalım. Otobüse en yakın duraktan değil bir iki durak sonrakinden binelim inelim ve hareket edelim. Hava iyiyse mutlaka hızlı tempo ile yürüyüşe çıkalım. Bol su içelim.

Sen yapabiliyon mu diye sorarsanız benim arabam var, hazır gıda fabrikasında çalışıyorum. Dışarıda da yağmur yağıyor. Benim için şartlar çok zor.

• Sadece Nutella da varmış gibi yayınlar yapıp algı oluşturan medya gruplarına bakarsanız bunun bir saldırı olduğunu anlarsınız..

Nutella olayı Vatikan'a Filistin elçiliği açıldıktan bir gün sonra başladı..!

Ben kullanmıyordum ama bu konu vesilesi ile bir bakayım dedim. Bu yağ evdeki abur cubur ne varsa hepsinde var.

En iyisi abur cubur yemeyi azaltmak
  • Ulan bu millet ne b.k yiyecek herseyde var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şölen Triplex palm mevcut
  • hlksnrr kullanıcısına yanıt
    hocam google a ülker kullanmayanlar deyip bakabilirsiniz çok basit
  • İcimize kadar sızmış palm yagi orgutu

• Serenade. kullanıcısına yanıt
    Neye gore yuzde 80 oranina ulastiniz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Palm yağı ile hurma yağı aynıymış bak bilmiyordum. Hurma yağını daha masum biliyordum.
  • Daniel Faraday kullanıcısına yanıt
    Hocam baktım Galataraylılar boykot ediyormuş, tek sebep bu mu yoksa başka şeylerde mi var ?

http://www.tekyurek.com/haber/2327_boykot-ulker-alma-aldirma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lews Therin Telamon

quote:

Orijinalden alıntı: Hazreti Nathan Drake

quote:

Orijinalden alıntı: Citizen'in Pengueni

Kanserin tedavisini bulsalar rahatlayacak millet ama lanet olası modern tıp neye fayda olmuş ki?

Kanserin çözümü aslında çoktan bulundu olarak konuşuluyor ama bu ilacı çıkartacak ve dünya ilaç firmalarını, para babalarını, örgütleri karşısına alacak bir babayiğit var mı ? Amerika zaten gereken kişilere, gerektiği kadar uyguluyor olarak biliyorum.

Hastalığın doğası nedeniyle belki de hiçbir zaman bir tedavi olmayacak. Vücutta her gün milyonlarca kanser hücresi ürüyor ama bunlar vücut tarafından yok ediliyor. Başedilemez hale geldiklerinde de kanser teşhisi konuyor. Öyle sihirli bir ilaç olamaz böyle bir hastalıkta.

Kanserin tamamen çözümü olmayabilir ama engelleyen, gelişimini durduran, yerinde saymasını, kısaca ölümü erteleyen engelleyen ciddi ilaçların olduğu sıkça gündeme geldi. Bunlar kime veriliyor, ne şartlarla veriliyor bilinmez ama olduğunu pek çok kez okuduk, ütopya gibi durmuyor.

• evdeki ürünlere bir göz gezdirdim bulduklarım

Milka TUC çikolata (Palm Yağı)
    Torku Miniki Çikolata (Hurma Yağı)
    Ülker Çikolatalı Gofret (Palm Yağı)
    Eti Cicibebe (Hurma Yağı)
    Balparmak BallıMix (Palm Yağı)

ÜLKER NAPOLİTEN ÇİKOLATADA YOK ARKADAŞLAR :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hellbutcher00096 -- 18 Ocak 2017; 14:30:56 >
  • savaşı kazanan bulgur pilavı..

• Bimde satılan casey mozaik kek. Evde vardı. Palm yağı var galiba

• 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.